Lär känna vår nya bloggare Sofie Nelson

Lär känna vår nya bloggare Sofie Nelson


Vem är du?
– Sofie, 26 år och löpare sedan ca sex år tillbaka. Jag började springa som komplement till annan träning och blev fast direkt. Jag har alltid sprungit själv mer efter att ha presterat hyfsade tider på lopp blev bestämde jag mig för att satsa större för ca tre år sedan. Då gick jag med i en klubb och springer nu för IF Göta Karlstad även om jag oftast tränar själv. Jag är även löpcoach för Runacademys löpargrupp i Karlstad.

Jobbar med marknadsföring för en skidkoncern. Älskar att resa och såklart att springa, gärna ihop med min pojkvän och genom löpningen kör vi sightseeing i vare ny stad.

Berätta mer om din löparsatsning?
– Jag insåg att det var något jag var bra på och ville se hur långt man kunde ta sig. Jag har tidigare satsar mest på halvmarathon men nu även lite ”kortare” distanser som 5000 m och 10 000 m.

Jag är även ett stort fan av traillöpning och blev uttagen till Asics beat the sun i början av sommaren. Ett stort löparäventyr i Chamonix där åtta lag representerade de olika världsdelarna i en tävling där man skulle springa runt Mont Blanc i en stafett.

Varje lag hade sex utvalda löpare, jag sprang för team Europe North tillsammans med bland annat Jonas Buud. Målet var att övervinna solen genom att starta vid solens uppgång och ta sig runt berget (ca 15 mil) innan solen gick ned. Det var en fantastisk utmaning och mitt lag slog solen med 50 minuter och vann dessutom hela tävlingen! I år har jag även hunnit med att springa SM i halvmarathon (Göteborgsvarvet) där jag sprang på 1:19 och blev 8:a.

Vad har du i pipelinen den närmaste tiden?
– Den 26-28 augusti är det dags för SM i Sollentuna och där kommer jag tävla på 5000 m och 10 000 m bana. Två grenar som är ganska nya för mig då jag oftast inte springer på bana. Det blir en utmaning som blir både tuff och lärorik.

Vad är ditt mål med löpningen?
– Mitt största mål är att alltid hitta nya utmaningar, jag vill se hur långt jag kan gå som löpare. Jag känner att det finns mycket kvar att ge och dessutom många outforskade vägar att testa. Jag är även riktigt sugen på att testa mer traillöpning i framtiden samt att springa mer utomlands. Jag tycker att löpning är ett så härligt och naturligt sätt att upptäcka nya saker och platser på.

Hur ser ditt bästa träningspass ut?
– Mitt favoritpass är en lugn morgonrunda en tidig sommarmorgon som avslutas med ett dopp i sjön!

Här hittar du Sofies blogg!


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Därför springer Augustprisvinnaren Lydia Sandgren

Jag är löpare: Lydia Sandgren, Augustprisvinnare 2020 med debutromanen Samlade verk.

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Carolina Gynning, konstnär, skådespelare och löpare

Jag bor på Ekerö, det finns ett spår där som är ungefär två kilometer, där...

Läs mer

Jag är löpare: Daniella Witte

Daniella Witte är inredare, stylist, fotograf - och löpare.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Efter tre barn och en lång träningspaus - så blev Maria mer vältränad än någonsin!

Efter barnen försvann träningssuget och Maria tog en lång paus. Med det följde en ohälsosam...

Läs mer
Jag är löpare: Bingo Rimér

Bingo Rimér har lämnat nattklubbarna bakom sig för länge sedan. Han har precis avslutat En svensk klassiker och nästa år...

Läs mer
Jessica lever drömmen - bytte juridiken mot löpning

Från domarkarriär till VD för löpargruppen Runday. Jessica Didrikson, 37, från Orust lever nu sin dröm, när hon får arbeta...

Läs mer
Så gick Katja från överviktig och svårt sjuk till pigg och stark löpare

Trebarnsmamman Katja Cederholm, 37 år, från Västerås, har gjort en total livsstilsförändring. Här berättar hon sin framgångssaga.

Läs mer