Låtarna vi helst lyssnar på när vi tränar

Låtarna vi helst lyssnar på när vi tränar


Av 1 000 tillfrågade svenskar menar över hälften (52 procent) att det är just under träningspasset som lusten att lyssna på musik är som allra störst. 49 procent säger att musik motiverar dem till att prestera bättre och gör att passet går fortare. 39 procent av svenskarna föredrar dessutom att lyssna på musik via hörlurar. Den största anledningen till det menar man är att det blockerar omgivande ljud (53 procent), men 20 procent medger även att de föredrar hörlurar för att omgivningen inte ska göra sig lustig över deras musiksmak.

Ingen tvekan om att guilty pleasures dominerar när vi tränar! Nedan syns svenskarnas topp fem träningslåtar. I med lurarna och på med dina allra skämmigaste favoritlåtar!

1. AC/DC – Thunderstruck 21%

2. Lady Gaga – Bad Romance 14%

3. Van Halen – Jump 14%

4. Queen – We Are The Champions 12%

5. Ricky Martin – Livin’ La Vida Loca 12%                                                                            

De nya sporthörlurarna från JBL gör det lättare att låta ljudet ta över på träningspasset och motivera dig att klara det lilla extra när du tränar. De är speciellt framtagna för atleter, med målet att vara så lätta och välsittande att du glömmer att de är där.

JBL Endurance

De fyra nya lurarna i Endurance-serien är designade för att passa bäst i just den sport de är uppkallade efter: RUN, SPRINT, JUMP och DIVE.

  • JBL Endurance RUN: Svettsäker hörlur med trasselfri sladd – perfekt för löparen- Med sin FlipHook-design kan den sättas såväl i örat, som en vanlig in-ear-lur, men även ovanför örat beroende på vad du anser bekvämast.
  • JBL Endurance SPRINT: Trådlösa och vattentäta med supersnabb uppladdning och 8 timmars speltid. Med hjälp av MagHook är örontopparna magnetiska, vilket gör dem supersmidiga att vika ihop och ha i väskan efter träningspasset.
  • JBL Endurance JUMP: Om riktigt högintensiv träning är din grej behöver du lurar som hänger med i tempot. Med ett band i nacken och PowerHook-örontoppar som sätter igång direct när du sätter in dem och pausar musiken när du tar ut dem, hålls lurarna på plats så att du kan fokusera genom varje push-up, pull-up och burpee.
  • JBL Endurance DIVE: Har samma egenskaper som JUMP, men som namnet antyder är dessa lurar speciellt framtagna för platser dit din smartphone ogärna följer med – under vattnet! Med 1GB lagringsutrymme, vilket motsvarar upp till 200 låtar, kan du (i teorin) simma tvärs över Vättern utan att behöva lyssna till samma låt två gånger.

JBL Reflect Fjäderlätta, trådlösa och med lång batteritid. Nya JBL Reflect Mini 2 och JBL Reflect Contour 2 är designade för rörelse. Med IPX5-klassad vattensäkerhet är Reflect-serien perfekta för dig som gärna tränar utomhus, de har även reflekterande sladd för att öka din säkerhet om du är ute när det är mörkt. Med 10 timmars batteritid och snabbladdningsfunktion där du kan ladda en timmes speltid på bara 15 minuter kan dessa lurar finnas där för dig och spela motivationsmusik hela dagen. JBL Reflect Contour 2 har även en båge över örat för att sitta bra även under de riktigt tuffa passen.

Läs mer om hörlurarna här!


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer