Ledarkrönika: Nu ännu bättre

Ledarkrönika: Nu ännu bättre


Att göra en tidning är lite som att träna löpning. Vi börjar med en idé om vad vi vill uppnå. Därefter formuleras en plan för hur det ska gå till. Planen bollas sedan med erfarna kollegor och prövas mot konkurrenssituationen i verkligheten, innan vi börjar experimentera oss fram till ett koncept som vi tror fungerar. Det upprepar vi sedan i 32 år, och hoppas hela tiden på bättre och bättre resultat.

Nej, det är förstås en ganska kass idé. När det gäller löpning vet varje erfaren löpare att utveckling kräver förändring, men också en stabil grund. Tränar du i samma fart, på samma sätt – år ut och år in – ja, då kan du inte hoppas på några mirakel. Vill du bli bättre måste du utmana dig själv. Springa längre. Springa fortare. Träna oftare. Vila mer. Äta bättre.

Den goda nyheten? Du behöver inte säga upp dig från jobbet och bli idrottare på heltid för att nå längre i din löpning. Ofta räcker det med små justeringar, att flytta gränserna ett litet steg i taget för att saker ska hända. På sidan 61 hittar du tio enkla tips på sådant du kan göra redan idag – för att bli ännu bättre imorgon.

Så vad har det här med tidningsmakeri att göra? Jo, om vi hade gjort samma sak år ut och år in, under de 32 år vi har gjort Sveriges ledande löpartidning, då hade vi inte varit där vi är idag. Utveckling och förnyelse är en nödvändighet. Löparvärlden förändras. Nya löpare, nya former för löpträning och nya typer av lopp omdefinierar hela tiden vad löpning handlar om. Löpning idag är inte exakt samma sak som löpning igår. Jovisst, grunden är oförändrad – vi springer. Men nya sätt att förhålla sig till löpning som fenomen och livsstil ställer nya krav på oss som gör Runner’s World.

Vårt mål är att göra en relevant, intressant och läsvärd tidning. En tidning som speglar den alltmer diversifierade löparvärlden, och som hela tiden inspirerar och motiverar dig som läsare. Att testa nytt. Att utmana dig själv. Att uppleva världen genom löpningens oändliga möjligheter. Och det kan vi bara göra genom att hela tiden utvecklas – tillsammans med dig.

Som ett led i det ständiga arbetet är vi glada att kunna presentera två nya avdelningar och en efterlängtad comeback. Först ut, på sidan 24, hittar du den nya avdelningen ”Svettas med stil”. Här kommer Sofia Hedström att ge handfasta tips – alltid med glimten i ögat – till dig som gärna tränar hårt men vill göra det med stil och finess. Vi vet att Sofia, som har ena foten i modevärlden, kommer att överraska både oss och er med sin okonventionella och uppfriskande syn på mode och stil för löpare.

Ytterligare en ny avdelning finner du på sidan 36. Under vinjetten ”Långlöpning med Szalkai” kommer Anders Szalkai, träningsexpert på Marathon.se och en av Sveriges mest meriterade maratonlöpare, att ge oss som vill springa långdistanslopp värdefulla tips och råd om träning och upplägg.

Till sist så gör min föregångare, Claes Åkeson, en efterlängtad comeback som reporter med en serie reportage om svensk löpning. Först ut är en intervju med Lidingöloppsikonen Magnus ”1.37” Bergman, som du hittar på sidan 72.

Men, precis som när det gäller löpträning måste även en tidning ha en stabil grund att utgå ifrån. Reportage om fantastiska löpupplevelser, intervjuer med spännande och intressanta löpare, marknadsledande skotester, tips och råd från Sveriges och världens bästa löparexperter och de passionerade skribenterna – vårt grundkoncept de senaste 32 åren – allt det är kvar. Fast nu ännu lite bättre.

Och precis som när det gäller löpning så pustar även vi nu ut en kort sekund. Sen formulerar vi nya mål. För vi nöjer oss aldrig. Varken som löpare eller tidningsmakare. Vi hoppas du gillar resultatet.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer
Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året blev han dödad av tre...

Läs mer