Ledarkrönika: Tack!

Ledarkrönika: Tack!


Under februari svarade 2 144 läsare på vår läsarundersökning här på runnersworld.se. Över 800 av er lämnade dessutom kommentarer (ja, jag har läst varenda en) i form av synpunkter, förslag, kritik – och väldigt mycket beröm.

Att ni bekräftar att vi är på rätt spår när det gäller såväl innehåll som design får oss förstås att jubla (vår AD Patrik hjulade till och med), men det är faktiskt de kritiska kommentarerna vi diskuterar mest här på redaktionen.

Därför vill jag här passa på att besvara ett urval av era vanligaste frågor kring tidningens innehåll. Här du också lite siffror från läsarundersökningen, som berättar mer om dig som läser Runner’s World.   

”Innehållet förnyas inte – samma träningstips inför samma lopp kommer igen!”
Vi vill förstås serva alla löpare – både de som redan har sprungit loppen tidigare och de som ännu inte har gjort det – med nyttiga tips, råd och träningsprogram. De här artiklarna är dessutom något av det som efterfrågas allra mest. Men vi jobbar hela tiden med att hitta nya vinklar – och där är förstås era idéer och förslag en outsinlig källa. (Ett förslag från läsarundersökningen är den nya månadskalendern med lopp, som du hittar på sidan 96.)

”Varför skriva om swimrun i en löpartidning?”
Allt fler läsare vill veta mer om hur de kan ta steget till att utmana sig själva inom nya områden, som swimrun eller Obstacle Course Racing. Men även om vi belyser dessa företeelser emellanåt så behöver du inte vara orolig – Runner’s World är och förblir en löpartidning.

”Jag vill läsa mer om elitträning / mer om vad jag som nybörjare bör tänka på.”
Är du nybörjare så har du tur – i detta nummer har vi en stor nybörjarguide (s 48). Men vi försöker förstås att leverera intressant och inspirerande läsning om alla typer av löpare, för alla typer av löpare.

Ett sätt att tillgodose dessa önskemål är de fasta avdelningar som riktar sig till specifika grupper av löpare: tips till nybörjare (s 80), hård träning för elitmotionärer (s 84) och träning för äldre löpare (s 82). När det gäller resten av innehållet så är det en ständig balansakt…

”Ni gör bra skotester – men de kommer alldeles för ofta!”
Vi ser det som vår uppgift att utvärdera alla skonyheter för att ge dig relevanta, oberoende fakta inför ditt eventuella skoköp. Men på senare år har sko- och sportbranschen gått från att leverera nyheter en eller två gånger om året till att jobba med fyra säsonger. Med den snabba omsättningstakten finns det en risk att modellerna hinner utgå, eller uppdateras, om vi bara testar skor en eller två gånger om året.

”Varför är inte alla skor eller produkter på marknaden med i era tester?”
Vi strävar alltid efter att testa de varumärken som är representerade på den svenska marknaden, men av utrymmesskäl måste vi också göra ett urval. Ibland händer det också att leverantörer inte får fram en produkt vi vill testa i tid, eller att de inte har en modell som är relevant för testets tema.

”Texter på färgade sidor och på bilder är svåra att läsa.”
Vi är medvetna om problemet och ska nu se över hur vi kan förbättra läsbarheten.

”Jag saknar krönikörerna.”
Våra krönikor delar läsekretsen i två läger – de som vill ha mer, och de som vill ha mindre. Så vi skar ner på antalet krönikesidor per nummer, men behöll våra populära krönikörer – de skriver bara mer sällan. Dessutom öppnar vi upp för nya krönikörer. Kanske är du en av dem?

Vi kan inte nog tacka för att ni tar er tid att hjälpa oss att göra Runner’s World bättre. Ju mer vi får veta om vilka ni är och vad ni motiveras och inspireras av – desto relevantare innehåll kan vi skapa för er läsare och löpare. Det är ju för er vi gör Runner’s World.
Så tack för hjälpen – och tack för förtroendet!   


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Martin

Redovisningen av skotesterna med ”vägvalsillustrationen” är verkligen inte bra. Misstänker att ni är bundna av R.W koncernen att använda denna – men den är rörig och få nybörjare och noviser är rustade att göra rätt bedömningar. Även som expert så kan man häpna över att komma fram till skor vid helt olika poler i stabiltets-dämpningsspektrat. Sne, en grej jag efterlyst i över hundra år…..se till att endast fota skor från skons insida dvs där eventuella pronationsstöd finns placerade – för läsaren att själv bedöma skons viktigaste tekniska lösningar.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Skorna och platsen som ska göra det möjligt att spränga 2-timmarsgränsen på maran i vår!

Breaking2 närmar sig - nu släpps allt mer detaljer kring det uppseendeväckande rekordförsöket ifrån Nike.

Läs mer

Här är de bästa löprundorna i New York!

Sofia Hedström bor sedan 12 år tillbaka i New York. Här tipsar hon om bästa...

Läs mer

Ledarkrönika: Att springa fritt - en mänsklig rättighet

Chefredaktör Christer Wernhult om det uppmärksammande ämnet "Sexuella trakasserier mot löpare."

Läs mer
Löpare föder löpare

Så mycket påverkar mammans aktivitetsnivå under graviditeten.

Läs mer
Löpning ger smarta barn!

Att hjälpa barnen med läxläsningen i all ära. Förmodligen är det lika viktigt för dina barns skolresultat att ta med...

Läs mer
Så kan löpningen vara en väg till integration - vi springer med Inlöparna

En löpande mötesplats för svenskar och asylsökande flyktingar. Inlöparna är integrationsinitiativet som ser löpning som ett otvunget sätt att umgås.

Läs mer