Loppet som tog vägen genom Dramaten

Loppet som tog vägen genom Dramaten


Deltagarna som sprang STHLM Urban Trail intygar att det gav en löparupplevelse utöver det vanliga. – Kanontrevligt lopp, skön stämning utan hets med kul variation löd Veronica Warneskogs omdöme. Veronica var en av runt 2000 löpare som slöt upp på söndagsmorgonen för att uppleva det nya loppet som inte bara gav udda passager utan också backträning upp till Skansen och trappträning i några av kulturbyggnaderna i Stockholms City. – Det är inte alltid en löprunda ger kulturpoäng i Stockholms innerstad, så det var verkligen något nytt säger Veronica.

Helt utan tidsstress, då loppet inte har någon tidtagning, fick löparna passera åtta olika stopp på den 10 km långa banan. Först ut var Skansen där man möttes av ett dansande par och andra tidsenligt klädda personer. Därefter sprang man vidare till, och in på Dramaten. Just passagen genom Dramaten uppskattades kanske mest av löparna av de olika inslagen längs banan.

Från Dramaten gick löpturen vidare in på gymkedjans SATS centrala lokaler och genom livsmedelsbutiken Paradiset, följt av shoppinggallerian Mood Stockholm. En sväng in om en biografsalong på Rigoletto blev det också och på Musikaliska fick löparna passera förbi en konsert.


Stoppet vid Hotel C Stockholm med sin isbar var också en unik löparupplevelse, där man förutom isbarens kyla fick springa igenom ett hotellrum med ”gäster” i sängen. Efter en mils löpning utan stress, men med många nya löpande upplevelser nåddes målgången på Blasieholmskajen med vacker utsikt över Kungliga Slottet.

Runt 2000 löpare sprang premiärloppet i Stockholm. Loppet ingår i serien Urban Trail och har tidigare arrangerats i andra städer runt om i Europa. Premiärloppet i Stockholm får anses som en succé, i alla fall om man frågar löparna som deltog.


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer