Maraton i sikte för Sarah

Maraton i sikte för Sarah


Sedan i höstas är hon nyopererad i sin hälsena och hon tränar nu i Potchefstroom i Sydafrika för att komma tillbaka på banan igen under 2018.
–  Förra året var verkligen både upp och ner. Jag började med att bygga upp mig, precis som nu efter en skada. Jag tränade då för New York halvmarathon. Det gick väldigt bra, jag satte svenskt rekord och var väldigt nöjd med det. Sen körde vi kanske på lite för hårt efter det loppet vilket fick till följd att jag hade svårt att återhämta mig under hela säsongen egentligen. Jag körde ändå på och vi åkte till St Moritz innan VM och där gick träningen väldigt bra. Jag gjorde bland de bästa träningarna som jag har gjort där, men började också få ont i hälsenan. Sedan dess har jag haft de här problemen, berättar Sarah.

Den 3 november opererades Sarah. I höstas bytte hon också coach från Jesper Van Der Vielen – mannen hon gifte sig med i höstas. Deras plan var att Jesper skulle träna Sarah i ett år för att de sedan skulle hitta en ny tränare till henne. Det har hon gjort i välmeriterade Honore Hoedt, holländaren som bland annat fostrat den regerande världsmästarinnan inomhus på 1 500 meter, Sifan Hassan.  –  Träningen nu har bestått av mycket alternativträning så som elliptigo, crosstrainer, cykling och vattenlöpning. Men jag har kommit igång med löpningen nu också och får springa på gräs i 5–7 minuter. Det känns helt underbart att vara igång, det var längesedan. Jag har haltat i nästan sex månader så det känns konstigt att springa igen. Men jag har inte ont och det känns bra och det är det viktigaste.

Sarah har börjat blicka framåt. Fram till OS i Tokyo 2020 är det 5 000 meter och 10 000 meter som gäller på de större mästerskapen. Men framgången på New York halvmarathon har också gett mersmak, så hon hoppas på att kunna springa en halvmara igen till hösten. Hon har också börjat sikta in sig på maratondistansen i framtiden.

– Efter OS i Tokyo vill jag så klart testa på ett maraton. Jag gillar att träna hårt och jag gillar att träna mycket så jag tror att det passar mig. Men först handlar det om att lyssna på kroppen och se till att den läker.  Är jag skadefri så kan jag springa snabbt. En topp-5 placering på ett OS i framtiden är inte helt fel och det är så klart en dröm att ta internationella mästerskapsmedaljer. Det är det man tränar för. Löpningen betyder allt för mig, säger Sarah.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer
Chiafrutti

Recept av Dietistens Val: Vem mer älskar när frullen står klar i kylen när man vaknar? Här kommer en favorit...

Läs mer