Möt medlemmarna i Team Runner’s World för Vasakvartetten

Möt medlemmarna i Team Runner’s World för Vasakvartetten


Vi på Runner’s World gillar att testa nya sätt att springa. Därför ska vår ”Vasakvartett” på fyra löpare testa att springa Vasastafetten på ett nytt sätt!

Vasastafetten har genomförts 25 gånger och upplägget är lika klassiskt som sträckan mellan Sälen och Mora: 10 löpare delar på 90 km löpning uppdelat på avsnitt mellan 4,5 till 15 km. Det är ett inspirerande och socialt sätt att springa som vi verkligen gillar.

Men i år tänkte vi på Runner’s World tillsammans med Vasaloppet testa om det går att ha lika roligt och klara loppet på endast 4 löpare? Det blir en utmaning där hela ”Vasakvartetten” får plats i en och samma bil och utmanas av en sträcka ungefär lika lång som en halvmara.

Nya sträckor och utmaningar

Istället för att dela upp banans 90 kilometer i tio avsnitt nöjer vi oss med fyra delsträckor och tre växlingspunkter. Den första sträckan blir då 23,5 km följt av sträckor på 23,2 km, 24,3 km och 19,1 km.

Och de som kommer att dela på den här utmaningen är följande fyra personer som du kommer att kunna följa deras blogg här på Runner’s World:

Maria Tohlin

Jag har under tre år på raken sprungit Vasastafetten med jobbet, då det var dåligt med intresse i år så blev jag lite ledsen men sen så såg jag min chans att få uppleva Sälen-Mora på ett nytt sätt när jag läste annonsen från RW.

Jag gillar nya utmaningar, människor som delar mina intressen och i kombination med löpning! Jag älskar att springa, det är mitt sätt att ladda på med ny positiv energi och samtidigt rensa huvudet på grubblerier.

När jag i april 2015 blev mamma för första gången och med det insåg att min sömn inte skulle bli sig lik igen så blev jag med ens väldigt tacksam över att jag har löpningen i mitt liv, ibland så räcker det med 15 minuter intervaller eller 30 minuter i sällskap av lillhjärtat i löparvagnen. När jag verkligen får lyxa till det så springer jag själv i en halvtimme upp till 2 timmar i skogen där jag verkligen har möjlighet att njuta. För det är just det löpning är för mig; njutning!

Jag springer för att må gott och bli glad, har aldrig följt något träningsprogram då det inte passar in på mitt tankesätt. Jag mår bäst när jag får springa efter hur min kropp och mina tankar är för dagen, ”trots” detta upplägg… eller kanske, tack vare detta upplägg så springer jag med lätta steg, ett leende nära till hands och med stor tacksamhet för att min kropp kan ge mig det här och för att mina nära och kära förstår mitt behov av att springa.

Jag blir lycklig av att springa!

Fredrik Olausson

Jag har alltid tyckt om att röra på mig, men att springa ”på riktigt” har jag bara gjort sedan 2013. Det var då jag anmälde mig på min första maraton i Jämtlandsfjällen, och efter detta har det blivit både längre och kortare lopp i olika delar av sverige. Den gemensamma nämnaren heter natur.

Att springa är det, enligt mig, bästa sättet att upptäcka nya platser, landskap och stigar. Och det är också detta som är min främsta drivkraft när det kommer till just löpning, då jag anser att det är aktiviteten som är målet.

När jag fick nys om ”Vasakvartetten” tänkte jag att det är ett perfekt sätt att se hur dessa klassiska markerna ser ut när snön är borta, samtidigt som jag kan vara med och påverka. Förhoppningsvis blir detta en ny klassiker! Stafettformen är även den väldigt tilltalande – det blir inte bara en tävling som individ, utan som grupp!

I övrigt är jag från början en skidåkande kille ifrån södra sverige, som efter ett antal säsonger i alperna och nordamerika valde att studera på universitetet i Östersund för att lära mig mer om turism och friluftsliv. Idag arbetar jag med friluftslivsfrågor på kommunal nivå, men försöker så mycket det bara går även själv ägna mig åt friluftsliv ute i skog och mark.

Ellen Sepp

Jag är en 29-årig tjej som jobbar som sjuksköterska. Jag fann kärleken till löpningen för snart fem år sedan i samband med att jag träffade min sambo.

Jag gillar att variera löpträningen, springer både långa och korta distanser. Allra helst springer jag nog dock på en stig i skogen eller längs med havet.

Att springa Ultravasan har varit en liten hemlig dröm senaste året, men då jag ännu inte sprungit något ultralopp så tyckte jag idén med stafett lät som en kul grej. 

Fredrik Steinmann

Jag springer för att må bra. Både fysiskt och mentalt. Jag springer för att det är roligt och befriande skönt att bli trött. Känslan att ha pressat sig till sitt max är väldigt tillfredsställande. Efteråt iallafall. 

Jag tycker om att tävla. Framförallt med mig själv. Löpning är mätbart och det är inspirerande att se sin egen förbättring och ta del av andras framgångar. 

Jag började springa på allvar i augusti 2011. Då kunde jag inte kuta 3 km utan att vara helt slut. Jag bestämde mig för att springa 3 gånger i veckan under en sexveckorsperiod. Efter det skulle kroppen upparbeta ett sug efter löpning. Och det stämde! Och jag fortsatte. Nu har jag sprungit kontinuerligt i 5 år och hunnit med 4 marathon. Jag tycker om att springa i terrängen men gillar även asfalt och att kutasomfan på bana. 

Jag har börjat umgås med tanken på att testa ultralöpning och när chansen att vara med och testa delar av ultravasan dök upp tvekade jag inte en sekund. 


Du kan naturligtvis läsa mer om Vasastafetten och anmäla ditt eget lag eller upptäcka något annat sätt att springa Vasloppet på via Vasaloppet.se


Nr 4 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Bästa skorna för trail! 14 nya modeller
  • Så springer du milen! Träningsprogram för alla nivåer
  • Så börjar du springa med din hund
  • Barnsoldaten som blev en av världens bästa traillöpare
  • Så toppar du formen
  • Forskning: Därför har du en löpares DNA
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer
Chiafrutti

Recept av Dietistens Val: Vem mer älskar när frullen står klar i kylen när man vaknar? Här kommer en favorit...

Läs mer