Möt vår nya bloggare Philip Tavell

Möt vår nya bloggare Philip Tavell


Philip har sammanlagt varit aktiv i 15 olika sporter, men det tog några år innan han hittade  en sport han verkligen ville ge sig hän åt. Philip var 18 år och blev lockad av en kompis att följa med till en mountainbiketävling. 

– Det gick katastrofalt om man ser i resultatlistan, jag blev varvad två gånger av vinnaren och speakern hade plockat ner målområdet när jag kom i mål, säger Philip.

Men resultaten blev bättre och bättre. Elva år senare – nio av dem som proffs – tog Philip beslutet att avsluta sin idrottskarriär.
– Jag kom till stadiet där jag inte ville vara så egoistisk och fokuserad som krävs för att bli bäst i världen. Jag var sugen på afterwork, skidsemester med kompisar och slippa få skav efter 5 timmar i sadeln i snöblandat regn.

Åtta år sedan beslutet att lägga karriären på hyllan, är Philip redo för ett nytt utmanande träningsmål.
– Och vad kan då vara bättre än att sikta på ett stort mål och något som får mig att rysa lite och fokusera igen. Jag fick upp ögonen för tävlingsformen XTerra och deras avslutande VM på Hawaii den 26 oktober. Att få åka till Hawaii på semester och samtidigt tävla i VM verkade som ett perfekt mål, säger Philip.

I samband med satsningen kommer Philip att starta en insamling tillsammans med Right To Play. En organisation som jobbar för att fler barn ska skapa tolerans, respekt och självkänsla, genom lek och sport.

I bloggen kommer Philip att skriva om sin träning, tankar om hur det är att träna strukturerat igen och hur han ska nå sitt mål utan att göra avkall på jobb och socialt liv. Du hittar honom här. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer
Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året blev han dödad av tre...

Läs mer