Nike satsar högt med nya LunarEpic Flyknit

Nike satsar högt med nya LunarEpic Flyknit


Nike LunarEpic har under de senaste 18 månaderna utvecklats utifrån designidéerna hos Nikes fotbollsko Magista. Tanken har varit att låta skons stickade ovandel gå upp högre på benet för att skapa känslan av en sömlös sammanlänkning med foten.

Idén att mer sko i form av ett högre skaft ska kännas mindre kanske känns underlig men konstigt nog funkar det rätt bra i praktiken. Vi har under de senaste veckorna haft möjlighet att testa LunarEpic och upplever faktiskt att den här nya typen av design medför en ny känsla för hur skon känns mot foten.

Genom att det inte finns någon tydlig skokant under fotknölarna minskar helt enkelt den tydliga känslan av att man har en sko på sig. Speciellt då hela LunarEpics ovandel är tillverkad i Nikes stickade material Flyknit som tillsammans med Flywire-trådar på utsidan av foten skapar en bra passform.

LunarEpic är trots en tajt och sömlös ovandel ingen minimalistisk sko när man ser på sulan. Den baseras i grunden på Nikes klassiska Lunarlon-material men har fått en hel del uppdateringar för att ge en så mjuk och följsam löpkänsla som möjligt vilket gör att den här neutrala modellen passar bra för ren distanslöpning eller återhämtningspass.

Till exempel så har utsidan av sulan laserskurits för att skapa ökad flexibilitet och anpassa dämpningen i olika delar av skon. Även sulans undersida har gjutits i ett nytt geometriskt mönster utan gummi och sen laserskurits för att skapa flera unika kontaktytor som kan röra sig individuellt var för sig mot marken. Tanken är att på det sättet förbättra både fästet mot underlaget och övergången i steget.

Även i det här fallet upplever vi under våra inledande rundor att Nike lyckats i sin design, inte minst när det gäller sulmönstret som till och med klarade av fläckvis med blankis utan att tappa fästet.

En fråga som dykt upp på redaktionen är om LunarEpic kräver höga strumpor eller om det går att springa barfota i skon? Vi har efter våra teslöpningar kommit fram till att det funkar lika bra med vad du använder vanligtvis. Däremot kan det inledningsvis kännas lite ovant med det högre skaftet mot hälsenan men det försvinner efter ett tag och övergår till den enhetskänsla mellan fot och ben som Nikes designers verkar vara ute efter.

Nike LunarEpic Flyknit kostar 1800 kr och lanseras 3 mars 2016. 


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Anja

Jag tycker det är lite roligt med en sömnlös sko.


Patrik Vilhelmson

Skoindustrin gör det igen: man skapar ”lösningar” på problem som inte finns om man låter fötterna fungera som de är designade för. Man hittar på häftiga namn på sina ”lösningar” och tar galet bra betalt, såklart. Allt utan några vetenskapliga belägg över huvud taget.


nej

Man kan bara skratta åt alla dessa ”teknologier” som skor sägs ha.
Totalt värdelöst och bara en massa försäljningstrick är vad det är!


Agneta

Springer man barfota så behöver man ju tvätta den, och hur länga håller den då?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer
Chiafrutti

Recept av Dietistens Val: Vem mer älskar när frullen står klar i kylen när man vaknar? Här kommer en favorit...

Läs mer