Nyblivna mamman bröstpumpade på löpande fot under halvmaran!

Nyblivna mamman bröstpumpade på löpande fot under halvmaran!


Amerikanska Anna Young’s race foto från REVEL Big Cottonwood Canyon Half Marathon skiljer sig lite från de vanliga hålögda loppbilderna – den 27-åriga mamman fångades nämligen på bild medan hon var i full gång med att lätta på trycket i sina mjölkstinna bröst. 

När hon efter loppet delade bilden på Facebook lät inte reaktionerna vänta på sig – tusentals likes, delningar och kommatarer flödade in, de flesta hejarop.

Anna ammade sin fem månader gamla dotter innan hon gick hemifrån och hoppades såklart på att klara sig genom loppet utan att besväras av brösten. Men hon var heller inte främmande för att göra ett statement, och hade den handdrivna pumpen nedstoppad i sin Camelbak.

Med tankte på vilka blickar och kommentarer man kan få bara genom att amma offenligt var det ett modigt drag att hala fram bröstpumpen mitt under loppet, men en bit in i loppet började hon känna att brösten spände och störde hennes löpning för mycket för att låta bli. 

”Det var inte så mycket folk runt mig just då och jag tänkte bara pumpa ut några minuter för att bli av med de värsta spänningarna. En kvinna framför mig sneglade bak och när hon såg vad jag gjorde sade hon ”Heja dig, bra gjort!” Det gav mig ännu lite mer självförtroende, berättar Anna för Runner’s World. 

Inom ultralöpning och exemeplvis Ironman är det – av naturliga skäl – en lite mer vanligt förekommande syn med mammor som gör amnings- eller pumpstopp, men kanske lite mer avskilt än under löpande fot.

Varför måste man tvunget pumpa under ett lopp som varar ett par timmar, kanske man kan fråga sig? Det är ett ovanligt läge, många mammor väntar tills de slutat amma med att springa längre lopp.

Man får heller inte glömma att tiden före själva starten, med uppvärmning, toakö, väskinlämning osv lätt kan dra iväg – och sällan bjuder på sädär väldigt mycket privata lägen heller, även om man såklart kanske kan tycka att det verkar smidigare än att pumpa samtidigt som man springer. 

Många skulle också kanske klara av att hålla sig, men det är individuellt, är brösten vana att tömmas varannan timme kan det kännas jobbigt när det börjar närma sig ”tidsgränsen”.
Är man lite frisinnad då, ja då gör man helt enkelt som Anna och löser problemet! 

Anna korsade mållinjen på 1:44:36.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Lista: 29 superbra anledningar till att springa

Så här i slutet av säsongen kan det vara tufft att hitta motivationen att ge...

Läs mer

Skorna och platsen som ska göra det möjligt att spränga 2-timmarsgränsen på maran i vår!

Breaking2 närmar sig - nu släpps allt mer detaljer kring det uppseendeväckande rekordförsöket ifrån Nike.

Läs mer

Här är de bästa löprundorna i New York!

Sofia Hedström bor sedan 12 år tillbaka i New York. Här tipsar hon om bästa...

Läs mer

Ledarkrönika: Att springa fritt - en mänsklig rättighet

Chefredaktör Christer Wernhult om det uppmärksammande ämnet "Sexuella trakasserier mot löpare."

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Löpare föder löpare

Så mycket påverkar mammans aktivitetsnivå under graviditeten.

Läs mer
Löpning ger smarta barn!

Att hjälpa barnen med läxläsningen i all ära. Förmodligen är det lika viktigt för dina barns skolresultat att ta med...

Läs mer
Så kan löpningen vara en väg till integration - vi springer med Inlöparna

En löpande mötesplats för svenskar och asylsökande flyktingar. Inlöparna är integrationsinitiativet som ser löpning som ett otvunget sätt att umgås.

Läs mer