Plan blir ny förmånstagare för Tjejmilen
De flesta av oss är framåtroterade i axlarna, vilket kan bero på att bröstryggen är svag eller stel. Eller både och. Nu gör vi något åt det!

Plan blir ny förmånstagare för Tjejmilen


Samarbetet innebär att Plan Sverige blir officiell förmånstagare för både Tjejmilen och Lilla Tjejmilen. 

– Tjejmilen är inte bara ett lopp utan en folkfest som samlar flickor och kvinnor från flera länder. Genom samarbetet får Plan en fantastisk möjlighet att sprida kunskap och engagemang om vårt arbete för och med utsatta flickor till de som deltar i loppen och deras familjer, säger Anna Hägg-Sjöquist, generalsekreterare för Plan Sverige. 

Förra året lockade Tjejmilen närmare 30 000 deltagare från 22 nationer. Årets lopp går av stapeln lördagen den 1 september. Alla som springer kommer att ges möjlighet att på olika sätt visa sitt stöd för flickors rättigheter i samband med loppet eller genom att stödja Plans arbete långsiktigt och bli faddrar.

– Kvinnor hamnar ofta i både andra och tredje hand i idrottssammanhang. En av de ursprungliga idéerna bakom Tjejmilen var att göra tvärtom – att sätta kvinnorna i centrum. Det syftet tycker vi ligger väl i linje med Plans kampanj om flickor, säger Christer Clefberg på Stockholm Marathon Gruppen som arrangerar Tjejmilen. 

Om kampanjen “Because I am a Girl”
Plan är en barnrättsorganisation som arbetar för att stärka alla barns rättigheter. Kampanjen ”Because I am a Girl” uppmärksammar särskilt den diskriminering som flickor utsätts för på en rad områden i utvecklingsländer. De är oftare undernärda, får mer sällan gå i skolan och löper risk att giftas bort som barn. Plans kampanj syftar till att förbättra flickornas situation genom att höja deras status inom familjen och i samhället. Att utbilda flickor är en nyckel för att minska fattigdomLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer
Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året blev han dödad av tre...

Läs mer