Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan


Recept av Dietistens Val: Vi fortsätter på temat sommarmat. Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen, eller nästan som ensamrätt med en matig och grön sallad.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja och salt och ställ i ugn ca 20 min.

Så här gör du paprikahummusen: Mixa 3 dl kokta kikärtor med en klyfta vitlök, 3 msk ajvar relish, 3 msk olivolja, 1msk tahini, 1 msk pressad citron och smaka av med salt och peppar. Klicka på hummusen då 5 minuter av potatistiden återstår, strö på lite riven parmesan och låt det få färg i ugnen.

Servera med en matig sallad eller som tillbehör till exempelvis grillat.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer
Ris över från helgen? Testa Tommy Myllymäkis fräscha recept!

En enkel och snabb vegetarisk rätt med gott om kolhydrater och nyttigt fett från både mandlar och olivolja. Perfekt att...

Läs mer