Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan


Recept av Dietistens Val: Vi fortsätter på temat sommarmat. Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen, eller nästan som ensamrätt med en matig och grön sallad.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper, ringla på lite olja och salt och ställ i ugn ca 20 min.

Så här gör du paprikahummusen: Mixa 3 dl kokta kikärtor med en klyfta vitlök, 3 msk ajvar relish, 3 msk olivolja, 1msk tahini, 1 msk pressad citron och smaka av med salt och peppar. Klicka på hummusen då 5 minuter av potatistiden återstår, strö på lite riven parmesan och låt det få färg i ugnen.

Servera med en matig sallad eller som tillbehör till exempelvis grillat.



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Redo för maraton!

Ska du springa ett maraton eller något annat långlopp? Grattis till en inspirerande utmaning! Här...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Löparens bästa lifehacks

Med dessa 21 tips och tricks blir livet som löpare enklare, snabbare – och hälsosammare!

Läs mer

Gluten och löpning – så funkar det

Emma Lindblom förklarar hur du tar reda på om gluten kan vara ett problem för...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Prioritet protein!

Protein är viktigt för kroppens förmåga att bygga upp sig efter träningen – men det...

Läs mer
Så orkar du ännu längre!

Så här ser du över din vätskebalans, undviker kramp och justerar ditt kolhydratintag under passen – och mycket mer. Häng...

Läs mer
Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer