Sara Holmgren fick revansch i Tjejmilen

Sara Holmgren fick revansch i Tjejmilen


Det allra första Tjejmilen gick av stapeln 1984, med drygt 2 000 deltagare. Det loppet vanns av Evy Palm, som med sina 5 segrar ligger i topp i antal vinster tillsammans med Isabellah Andersson. I Tjejmilen deltar alla – från elit till vardagsmotionär. Gemensamt är den glädje, kraft och energi som finns hos alla deltagare. Det är en av de faktorer som gör Tjejmilen så unikt och alla som når målet är vinnare. I år var det nästan 25 000 tjejer anmälda till loppet och dom skapade en härlig stämning ute på Gärdet och Djurgården.

2017 års upplaga av Tjejmilen såg en ny segrare genom Sävedalens Sara Holmgren. Sara har haft en riktigt fin säsong, men efter att inte riktigt ha fått till det vid svenska mästerskapen på bana missade hon precis Finnkampen som avgörs under Tjejmilshelgen. Då var det självklart för Sara att springa Tjejmilen istället, och det blev en riktigt revansch på den missade landslagsplatsen.

Vid fjolårets Tjejmilen öppnade Sara riktigt fort men tröttnade något på slutet. I år blev upplägget det omvända och efter 17.37 på första 5 km höjdes farten så att dom sista 5 km gick på 17.15. Inledningsvis drog etiopiskan Hiwot Adenew Tefera upp farten och Sara bildade en klunga tillsammans med Hässelbys Charlotte Karlsson, NocOuts Lisa Ring, och med Johanna Bäcklund från Run Academy strax där bakom. 

Sara sa efter loppet att hon kände sig stark i backarna och det var just i backen vid Rosendal efter nästan 7 km som hon gick loss från övriga tjejer. Därifrån ökade avståndet till de övriga tjejerna hela väg in mot mål och det blev tillslut en klar seger på fina 34:52. Etiopiskan Tefera knep andraplatsen på 35:35 strax före Charlotte Karlsson som kom i mål som 3:a på 35:42. Ring som för några veckor sedan sprang VM på maratonsträckan tog 4:e platsen på 36:00 och 5:a blev Bäcklund blev 5:a på 36:22.


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer