Fin säsongsavslutning för Gabriel

Fin säsongsavslutning för Gabriel


Stort grattis till fjärde platsen, sista europacuptävlingen för säsongen! Hur känns det?
– Tack! Ja, det var min bästa placering internationellt hittills så jag är såklart jätteglad. Men det känns samtidigt lite surt att vara så pass nära en pallplats som jag ändå var. Men det får bli en bra motivation till vinterns träning, att se fram emot nästa säsong och sikta på en pallplats då. 

Hur var ditt upplägg och din taktik inför och under loppet?
– Taktiken var att försöka göra en så bra simning som möjligt och köra hårt på cyklingen i början för att vara säker på att hänga med i första klungan. Min tanke var att försöka köra taktiskt på cyklingen och hängde med både in och ut ur T2. Jag visste också att med en bra löpning fanns det en chans med en top 5 placering. 

Vad kändes bäst, och varför?
– Sista varvet på löpningen där jag plockade på täten och låg som närmast bara 2 sekunder bakom ledartrion. Cyklingen var jag också riktigt nöjd med och trots att det gick riktigt snabbt kändes det som jag kunde hänga med väldigt lätt.

Är det något som du känner att du kunnat göra bättre?
– Simningen gick inte riktigt så bra som jag hade trott och hoppats på innan loppet. Men det var ändå precis så jag kom med första i klungan när vi började cykla. Första varvet på löpningen var det ganska sega ben, det var där jag förmodligen tappade pallplatsen.

Hur ser vinterns träning ut?
– Det kommer bli lite mer fokus på löpningen under vintern, framförallt mer mängd. Förhoppningsvis blir det lite löptävlingar på 1500m/3000m efter jul. Jag kommer också fortsätta att simma ganska mycket, runt 7 pass i veckan. Cyklingen kommer inte ligga i fokus under vintern utan det kommer in lite mer under våren. 

Är du nöjd med årets triathlonsäsong?
– Ja, jag är jättenöjd! Det är riktigt kul att jag under året vunnit dubbla SM-guld, kommit på en 17:e plats på JVM, och nu en fjärde plats i Alanya som mina största framgångar denna säsong. Jag ser verkligen fram emot nästa års triathlonsäsong!

Tävlingen var en sprint; 750 m simning, cirka 2 mil cykling och 5 km löpning.

Gabriels blogg hittar du här. Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Stockholms Bästa – nya Grimsta-banan med start 25 mars

Vårens andra lopp i Stockholms Bästa är helt nya Grimsta. En härligt omväxlande och utmanande...

Läs mer
Stockholms Bästa – Karlbergskanalen först ut

Fredag 11 mars startade Stockholms Bästa med en ny vårupplaga med sex lopp. Först ut att bjuda in löparna till...

Läs mer
Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer