Solrosburgare till grillen

Solrosburgare till grillen


Recept av Dietistens Val: Här kommer sommarens gröna burgare till grillen. Funkar såklart lika bra på stekpannan om vädret säger så. Tips är att göra dubbel omgång, frysa in och så är grillmiddagen nära nästa gång det är dags!

Ingredienser för fyra:
2 förpackningar stora vita bönor
2 stora palsternackor
150 g halloumi eller eldost
1 dl rostade solrosfrön
2 msk chipotlepasta
0,5 dl majsmjöl

Att ha hemma: rapsolja

Gör så här:
Häll av, skölj och mosa bönorna med en gaffel i en skål. Skala och riv palsternacka och halloumi (eldost) grovt och häll över i skålen ihop med solrosfrön, chipotle och majsmjöl. Blanda ihop och forma till biffar. Pensla med olja och grilla ca 4 min på varje sida. – Alternativt stek i en panna med rapsolja ca 4 min på varje sida.

Gott att servera med ugnsrostade grönsaker och en chipotlemajo.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer
Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja Wolk på Karolinska institutet.

Läs mer
Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer
Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer