Spring bättre med Racefox Run

Spring bättre med Racefox Run


Racefox Run är ett nytt sensorbaserat digitalt träningshjälpmedel. Systemet består av ett sensorutrustat band som bärs runt bröstkorgen som kommunicerar med en app i din smarta mobil. Sensorerna mäter hur din bål accelererar i tre dimensioner under tiden du springer, detta eftersom alla kroppens rörelser utgår från just bålen.

Med hjälp av artificiell intelligens lär sig appen ditt unika rörelsemönster. Informationen om dina löprörelser analyseras i realtid och omvandlas sedan till konkreta träningsinstruktioner, som du får direkt i dina hörlurar medan du springer.

Utöver att du får basfakta i form av puls, distans och fart under löppasset, analyseras även dessa värden:

  • Impact: Stötkraften från underlaget.
  • Drag: De bromsande krafterna vid landning.
  • Kontakt: Tiden för markkontakt per steg.
  • Stegfrekvens: Antal steg per minut.

Med hjälp av Racefox Run kan du sätta upp individuella tränings- och tävlingsmål. Med kunskap om ditt unika rörelsemönster kan Racefox sedan utforma en personlig och detaljerad träningsplan. Den är inte bara anpassad efter hur mycket tid du har för träning, utan även efter hur din löpteknik kontinuerligt utvecklar sig.

Med ett individualiserat träningsupplägg och en sund progression av träningsbelastningen minskar också risken för överbelastningsskador – vilket är intressant för oss löpare. För enligt forskning kan så många som 65 procent av alla löpare drabbas av träningsrelaterade skador varje år.

Den vanligaste orsaken till skador är en för snabb ökning av träningsintensitet eller träningsvolym. Andra vanliga orsaker är svagheter i bålpartiet eller ett obalanserat rörelsemönster. I kombination med en bristande löpteknik kan dessa faktorer leda till för hög eller ensidig belastning på din kropp.  

Racefox Run kan på flera olika sätt hjälpa till att undvika skadeproblem. Dels ges direkt återkoppling under löppasset om du har ett obalanserat rörelsemönster. Dels säkerställer ditt personliga träningsprogram, som bygger på ditt unika rörelsemönster och din löpkapacitet, att du inte går för fort fram i träningen. Med ökad kunskap om dina löprörelser, minskar risken för skador.

Racefox Run är en abonnemangstjänst, där hårdvaran ingår i månadskostnaden. För 129 kronor i månaden får du förutom sensorbältet också alla grundfunktioner i appen. För 199 kronor i månaden får du specifika träningsupplägg för olika lopp, till exempel Lidingöloppet 30 och 15 kilometer, Rosa Bandet och Vårruset.

Det ingår även en seedningsfunktion för Lidingöloppet i abonnemanget för Race och ett träningsupplägg inför Lidingöloppet som är anpassat efter ditt tidsmål. Vill du ha ett bättre startled så är det bara att sticka ut till Lidingöbanan, starta appen och springa – när det passar dig!

Läs mer på racefox.se, lyssna på podden ”Racefox för nybörjare och nedan hittar du en kort introfilm om Racefox Run;

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Vasaloppsåkare är friskare än övriga befolkningen

Forskning visar att Vasaloppsåkarna i genomsnitt har mindre risk att drabbas av hjärtinfarkt, stroke, högt...

Läs mer

Antidoping – för en ren idrott

Om du springer ett lopp som organiseras av en friidrottsklubb eller tränar i en förening...

Läs mer

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer
Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer