Stockholms Bästa – 6 lopp, 6 distanser

Tack för i år! Ses vi igen 2022? 

Stockholms Bästa, anno 2021, är nu avslutat och oavsett om ni är motionärer, elitlöpare, kompisgäng eller äkta par verkar ni alla dela samma uppfattning om att Stockholms Bästa har varit en motivator för att hålla i gång träningen. Bansträckningar i nya miljöer och den variabla starttider under flera dagar har varit uppskattat. Nu vill vi bara skicka ett stort tack till er alla och hoppas att vi kan få återkomma med nya lopp i vår. Ännu en gång stor tack.

Är du Stockholms Bästa löpare?

Det är dags att utse Stockholms Bästa Höstlöpare 2021 – har du det som krävs? Utmana dig själv, din granne, en släkting eller kollega. Vinn priser i flera olika tävlingsklasser.

Vi har en elittävling för dig som satsar på att bli Stockholms snabbaste löpare – samtidigt som alla deltagare har möjlighet att bli Stockholms Bästa i sin klass, lag/förening eller yrkeskategori.

Träningsmotivation hela hösten

Stockholms Bästa ger dig några av Stockholms bästa banor som en grym motivation för din träning. Med de varierande distanserna får du en träningsutmaning genom hela loppserien. Räkna med en rolig löparhöst där du har all möjlighet att utveckla din löpning och bli en bättre och snabbare löpare.

Stockholms Bästa arrangeras av Midnattsloppet i samarbete med Runner’s World. Loppserien föddes som en idé när alla löplopp ställdes in under pandemin, i syfte att främja folkhälsan och bidra till fortsatt rörelse.

 

Till anmälan

Turnéplan

Datum
27/8 -1/9
9-11/9 & 17-19/9
23-25/9 & 1-3/10
7-9/10 & 15-17 /10
21-23/10 & 29-31/10
4-6/11 & 12-14/11
Distans
8,34
7,35
10,00
17,34
7,36
8,44

 

Banorna är noggrant framtagna, testsprungna och utvärderade av löparproffs. Banmätare är Micke Hill, Sveriges enda internationellt certifierade banmätare.

Anmälan & Pris

Anmäl dig till ett, flera eller alla sex lopp. Du väljer vilken dag och tid som passar dig bäst att springa under perioden. Det finns 20 startplatser för varje starttid.

Stockholms Bästa
Startplats 1 lopp
Startplats pris 6 lopp
Diplom för alla lopp
Medalj per lopp
Medalj för serien
Pris
225 kr
895 kr
50 kr
65 kr
80 kr

 

Anmäl dig senast 3 arbetsdagar före din lopptid för att du ska hinna få din nummerlapp hemskickad.

Företag?
Vill du betala med faktura och är fler än 10 deltagare? Inga problem! Skicka ett mail till info@stockholmsbasta.se så tar vi det därifrån.

Säkra din plats och anmäl dig idag!

Till anmälan

Tidtagning

Du springer med din nummerlapp som mäter din tid via ett inbyggt tidtagningschip. Nummerlappen fäster du tydligt på bröstet för att garantera korrekt tidtagning. OBS! Tänk på att du måste starta senast 10 min efter din valda starttid. Under loppet registreras dina tider för start, mål och upp till tre mellantider. Vi presenterar resultatlistor för varje lopp och en total resultatlista för hela loppserien. I leaderboard kan du även följa topp tio dam/herr.

För varje lopp kommer det att finnas en start- och målportal samt att banorna kommer att vara snitslade och enkla att följa. Du kan också använda dig av vår interaktiva karta samt en GPX-fil för respektive lopp. Båda kan vara bra hjälpmedel vid tillfällen då skyltar flyttats av ”engagerade” medborgare eller liknande.

Finalen i Stockholms Bästa – Södra Djurgården

Stockholms Bästa är nu framme vid höstens sista lopp – Södra Djurgården. Den mycket uppskattade...

Rålambshov med fyra broar – nästa i Stockholms Bästa

Höstupplagan av Stockholms Bästa är nu framme vid näst sista loppet. Rålambshov är en 7,36...

Deltagarfavoriten Magelungen runt – nästa lopp i Stockholms Bästa!

Tre lopp är nu avverkade i höstens upplaga av Stockholms Bästa. Den 7 oktober öppnade...

Lättare Norra Djurgården – nästa lopp i Stockholms Bästa

Norra Djurgården är klassisk mark för Stockholms löpare. Här har många olika lopp genomförts genom...

Resultatlistor

För leaderboard och ytterligare detaljer använd länkarna här:

Lopp 1: Nackareservatet Lopp 2: Flaten 3: Norra Djurgården Lopp 4: Magelungen Lopp  Lopp 5: Rålambshov Lopp 6: Södra Djurgården

Tävling

Tävla mot dig själv och mot andra och ta chansen att bli Stockholms Bästa löpare. Alla deltar utifrån egna förutsättningar och klass.

Så här går tävlingen till
Varje lopp innebär en ny tävling och där vinnarna presenteras på hemsidan och i våra sociala kanaler efter varje avslutad loppserie. Deltar du i minst 4 av totalt 6 lopp är du också med och tävlar om både prispengarna samt att bli presenterad som Stockholms Bästa genom hela loppserien.

Du kommer efter genomfört lopp att få en poäng som bestämmer din placering i resultatlistan. Poängen räknas ut genom att vi tar segrarens sluttid och delar med din sluttid. Deltar du i fler lopp så är det dina 4 bästa resultat som läggs ihop till en totalpoäng. Vilka lopp du väljer spelar ingen roll, vinnaren kommer att utses rättvist oavsett sträcka/distans.

Här kan du läsa ännu mer hur poängen räknas ut

Klasser & Priser

Det fina med Stockholms Bästa är att alla deltagare är med och bidrar till vinstpotten. Ju fler som är med och springer, desto större blir prissumman. Dessutom är du med och stöttar elitlöpare i Stockholms Bästa som genom prispengen får bidrag för sin prestation. En sak är säker, det kommer att bli en riktig spännande löparvår att följa och tävlingen är inte slut förrän sista kvinna/man gått i mål.

Totalt 10 % av anmälningsavgifterna går direkt som vinstpengar till respektive tävlingsklass. Klasserna som du kan delta och tävla i är:

Elit
● 6 snabbaste kvinnorna & 6 snabbaste männen
Pris: 78 % av vinstsumman till eliten,
39 % till kvinnorna och 39% till männen.

Sista loppets sista dag kommer vi att bjuda in till en riktigt fin avslutningsdag som final på Stockholms Bästas höstserie. De tio bäst placerade damerna och herrarna kommer då att bokas in på en förutbestämd starttid, söndagen den 14 november kl 11:00

Spiken
● Bästa medeltiden Man, Kvinna och totalt.
Pris: Ett par löparskor till respektive segrare.

Bästa Foto/Video
● 2 vinnare per lopp kommer utses. En man och en kvinna
Pris: 12 % av vinstsumman, 1 % per vinnare/lopp.
Vinstsumman betalas ut i form av presentkort till en sportbutik

För att delta: Tagga @stockholms_basta samt #stockholmsbästaHT21 på Facebook eller Instagram med din bästa löparbild eller video från loppet och skriv en passande kommentar. Lägg upp bilden senast sista loppdag för det lopp du deltagit i. Flest likes vinner. OBS! Du kan endast vinna en gång / serie.

Åldersklasser

Klassbenämning Beskrivning
M/K 23-34  Män/Kvinnor. Året du fyller 23 till året du fyller 34.
M/K 22 Året du fyller 20, 21 och 22.
P/F 19 Pojkar/Flickor året du fyller 18 och 19 år.
P/F 17 Pojkar/Flickor året du fyller 16 och 17 år.
M/K 35 Året du fyller 35 till året du fyller 39.
M/K 40 Osv. Ny åldersklass var 5’e år.

Pris: Segaren i respektive åldersklass vinner ett par Brooks Hyperion Elite 2. Värde 2600 kr!

Bästa yrkeskategori
● En vinnare / Bästa yrkeskategori, t ex pedagog, ingenjör.
Kvinna och man/kategori.
Pris: Äran att bli bäst i din yrkeskategori och ett digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan, välj din yrkeskategori.

Bästa lag/förening
● Bästa snittiden för de 4 bästa i laget/föreningen.
Pris: 10% av totala vinstsumman i form av ett presentkort till restaurang där ni kan fira segern. Samt ett digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan ange förening- eller lagnamn. Minimum 4 st deltagare.

Bästa företag
● Bästa snittiden för de 4 bästa i företaget.
Pris: Äran att bli det bästa företaget och digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan ange företagets namn. Minimum 4 st deltagare.

Till anmälan

Coronainformation

Stockholms Bästa följer noga myndigheternas rekommendationer för att inte sprida smitta. Delta inte om du känner dig sjuk, det gäller även vid milda symptom. Ta hand om dig själv och andra – håll ut, håll avstånd och spring bara om du är helt frisk!

Ditt ansvar
Det är ditt ansvar att följa rådande Corona-rekommendationer när du springer våra lopp. Du springer på allmän plats, tänk på att följa trafikreglerna.

Arrangör & partners