Stockholms Bästa – 8 lopp, 8 distanser

Ett nytt sätt att springa lopp

1 loppserie – 8 lopp, 8 banor, 8 distanser

Spring ett, flera eller åtta riktiga lopp 2021. Stockholms Bästa har de senaste banorna och unika distanser i en loppserie där inget lopp är det andra likt. De åtta fristående loppen ger dig en variation av lättsprungna och utmanande banor varvat med korta och längre distanser. Varje lopp pågår i tio dagar, har exakt uppmätta banor och riktig tidtagning. Loppserien pågår mellan februari och juni 2021. Häng med – det blir kul!

Är du Stockholms Bästa löpare?

Utmana dig själv, din granne, släkting eller kollega. Vinn pris i allt från bästa tid till bästa löparbild, i flera olika tävlingsklasser. Vi har en elittävling för dig som satsar på att bli Stockholms snabbaste löpare samtidigt som alla har möjlighet att bli Stockholms Bästa utifrån klass. Det är dags att utse Stockholms Bästa löpare 2021 – har du det som krävs?

Träningsmotivation hela våren

Stockholms Bästa ger dig några av Stockholms bästa banor som en grym motivation för din träning. Med de varierande distanserna får du en träningsutmaning genom hela loppserien. Räkna med en rolig löparvår där du har all möjlighet att utveckla din löpning och bli en bättre och snabbare löpare.

Stockholms Bästa arrangeras av Midnattsloppet i samarbete med Runner’s World. Loppserien föddes som en idé när alla löplopp ställdes in i syfte att främja folkhälsan och bidra till fortsatt rörelse.

Till anmälan

Turnéplan

Start
12 feb
26 feb
12 mar
9 apr
23 apr
7 maj
21 maj
4 jun
Slut
21 feb
7 mar
21 mar
18 apr
02 maj
16 maj
30 maj
13 jun
Distans
5,83 km
8,45 km
10,56 km
4,00 km
7,51 km
17,34 km
10,00 km
8,70 km
Banorna är noggrant framtagna, testsprungna och utvärderade av löparproffs. Banmätare är Micke Hill, Sveriges enda internationellt certifierade banmätare.

Anmälan & Pris

Anmäl dig till ett, flera eller alla åtta lopp. Du väljer vilken dag och tid som passar dig bäst att springa under perioden. Det finns åtta startplatser för varje starttid.

Stockholms Bästa
Startplats 1 lopp
Startplats pris 5 lopp
Diplom/lopp
Diplom för alla lopp
Medalj/lopp
Medalj/alla lopp
Tröja Midnattsloppet
Pris
225 kr
875 kr
50 kr
50 kr
65 kr
325 kr
100 kr
Anmäl dig senast 3 arbetsdagar före din lopptid för att du ska hinna få din nummerlapp hemskickad.

Säkra din plats och anmäl dig idag!

Till anmälan

Tidtagning

Du springer med din nummerlapp som mäter din tid via ett inbyggt tidtagningschip. Nummerlappen fäster du tydligt på bröstet för att garantera korrekt tidtagning. OBS! Tänk på att du måste starta senast 10 min efter din valda starttid. Under loppet registreras dina tider för start, mål och upp till tre mellantider. Vi presenterar resultatlistor för varje lopp och en total resultatlista för hela loppserien. I leaderboard kan du även följa topp tio dam/herr.

För varje lopp kommer det att finnas en start- och målportal samt att banorna kommer att vara snitslade och enkla att följa. I startbeviset samt på respektive loppsida kommer det även att finnas en gpx-fil för varje bana.

Succén Stockholms Bästa har gått i mål

Den sista etappen i succéloppserien Stockholms Bästa har nu gått i mål – på toppen av...

Finalen i Stockholms Bästa – fler startplatser och Hill Trophy

Efter lättnaderna i restriktionerna för motionslopp finns det nu fler startplatser till sista loppet i...

Stockholms Bästa intar Norra Djurgården med milen

Nu börjar det dra ihop sig i Stockholms Bästa-serien. Fredag 21 maj startar det näst...

Tight i toppen i Stockholms Bästa

Stockholms Bästa, som är ett helt nytt loppkoncept som startade i februari, har blivit en...

Resultatlistor

För leaderboard och ytterligare detaljer använd länkarna här: Lopp 1: Hammarby sjö Lopp 2: Södra Djurgården Lopp 3: Brunnsviken Lopp 4: Vinterviken  Lopp 5: Årstaviken Lopp 6: Magelungen Lopp 7: Norra Djurgården Lopp 8: Nackareservatet

 

Tävling

Tävla mot dig själv och mot andra och ta chansen att bli Stockholms Bästa löpare. Alla deltar utifrån egna förutsättningar och klass.

Så här går tävlingen till
Varje lopp innebär en ny tävling och där vinnarna presenteras på hemsidan och i våra sociala kanaler efter varje avslutad loppserie. Deltar du i minst 5 av totalt 8 lopp är du också med och tävlar om både prispengarna samt att bli presenterad som Stockholms Bästa genom hela loppserien.

Du kommer efter genomfört lopp att få en poäng som bestämmer din placering i resultatlistan. Poängen räknas ut genom att vi tar segrarens sluttid och delar med din sluttid. Deltar du i fler lopp så är det dina 5 bästa resultat som läggs ihop till en totalpoäng. Vilka lopp du väljer spelar ingen roll, vinnaren kommer att utses rättvist oavsett sträcka/distans.

Här kan du läsa ännu mer hur poängen räknas ut

Klasser & Priser

Det fina med Stockholms Bästa är att alla deltagare är med och bidrar till vinstpotten. Ju fler som är med och springer, desto större blir prissumman. Dessutom är du med och stöttar elitlöpare i Stockholms Bästa som genom prispengen får bidrag för sin prestation. En sak är säker, det kommer att bli en riktig spännande löparvår att följa och tävlingen är inte slut förrän sista kvinna/man gått i mål.

Totalt 10 % av deltagarintäkterna går direkt som vinstpengar till respektive tävlingsklass. Klasserna som du kan delta och tävla i är:

Elit
● 6 snabbaste kvinnorna & 6 snabbaste männen
Prispengar: 60 % av prispengarna till eliten,
30 % till kvinnorna och 30 % till männen.

Bästa medeltid
● Bästa medeltiden Man och Kvinna.
Prispengar: 16 % av vinsterna till bästa medeltiden.
5 % till Man, 5 % till Kvinna samt 6 % till total bästa medeltiden.

Bästa Fota/Tävla/Vinn
● 2 bästa löparbilderna/lopp  En Man och en Kvinna
Prispengar: 24 % av vinsterna, 2 % per vinnare/lopp.

För att delta: Tagga #stockholmsbästa och #stockholmsbästa21 på Facebook eller Instagram med din bästa löparbild från loppet och skriv en passande kommentar. Lägg upp bilden senast sista loppdag för det lopp du deltagit i. Flest likes vinner.

Åldersklasser

Klassbenämning Beskrivning
Män/Kvinnor Alla åldersklasser.
M/K 22 Året du fyller 20, 21 och 22.
P/F 19 Pojkar/Flickor året du fyller 18 och 19 år.
P/F 17 Pojkar/Flickor året du fyller 16 och 17 år.
M/K 35 Året du fyller 35 till året du fyller 39.
M/K 40 Osv. Ny åldersklass var 5’e år.

 

Bästa yrkeskategori
● 1 bästa/yrkeskategori, t ex pedagog, ingenjör.
Kvinna och man/kategori.
Pris: Äran att bli bäst i din kategori och ett digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan, välj din yrkeskategori.

Bästa lag/företag
● Bästa snittiden för de 4 bästa i laget/företaget.
Pris: Äran att bli Stockholms Bästa företag/lag och digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan ange företags- eller lagnamn. Minimum 4 st deltagare.

Bästa föreningen
● Bästa snittiden för de 4 bästa i föreningen.
Pris: Äran att bli bästa företaget/laget och digitalt diplom.

För att delta: Vid anmälan ange föreningens namn. Minimum 4 st deltagare.

Till anmälan

Coronainformation

Stockholms Bästa följer noga myndigheternas rekommendationer för att inte sprida smitta. Delta inte om du känner dig sjuk, det gäller även vid milda symptom. Ta hand om dig själv och andra – håll ut, håll avstånd och spring bara om du är helt frisk!

Ditt ansvar
Det är ditt ansvar att följa rådande Corona-rekommendationer när du springer våra lopp. Du springer på allmän plats, tänk på att följa trafikreglerna.

Ej sanktionerad- tävling
Detta är ett arrangemang som genomförs av Midnattsloppet Nordic AB för att främja folkhälsan och inspirera till rörelse och motivation. Tävlingen är inte sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet. Med anledning av detta tävlar man inte som föreningsmedlem och det innebär bland annat att man ej omfattas av Riksidrottsförbundets försäkring under arrangemanget som ej heller ligger till grund för kvalifikationer till mästerskap och liknande.

Arrangör & partners