Summering av dag 1 av Nyårslöftet 2012

Summering av dag 1 av Nyårslöftet 2012


1 januari fick vi in runt 500 olika träningsrapporter via vår blogg, Twitter (#rwloftet2012) eller Facebook. Efter ett grovt överslag kan vi konstatera att vi tillsammans sprungit långt över 100 mil och utfört många andra träningsformer. Och det endast under utmaningens första dygn då många av oss säkert hade ett färskt nyårsfirande i både knopp och kropp.

Dessutom har många av er rapporterat problem med hala vägar och allmänt snöslask (och värre verkar det ju kunna bli under dagen) vilket gör allas insats ännu mer imponerande. Annars har vi fått många kommentarer som handlar om att bryta gamla mönster och börja med nya vanor vilket är precis i linje med tanken bakom Nyårslöftet 2012.

Här följer några av våra favoritkommentarer från första dagens träning:

”Jag antar utmaningen. Idag blev det 10 k, skulle blivit 7k men råkade svänga höger av gammal vana och då blev det lite mer än tänkt.” – Helena Nee

”Gisses att det ska vara så tungt att bryta mönster! Men skönt var det!:) 45 minuters promenad i mörkret, riktigt mysigt!” – Mari

”Kylen ekar tomt, efter 1,5 veckas semester upp i norr behövdes kylen fyllas på. 30 min rask promenad till affären i regnet, där fyllde jag två kassar med mat till bredden. 30 min rask promenad hem också med andra ord, men med två kassar mat blev det också styrketräning på vägen hem. Benböj och triceps….tänk vad två Willyskassar kan göra, och tänk vad man kan roa folk som går förbi och kollar lite snett hehe :). 
Nu är 2012 igång och jag är redo för utmaningen =) Gott Nytt År !!!” – Mariie

”Blev totalt 9,1 km idag. 2,4 km med grabben, som också antagit utmaningen. Han är bara 8 år men kämpar på bra. Frugan har också antagit utmaningen men har inte kommit iväg än :-).” – Röda Kenyanen

”Vaknade upp lite halvgroggy i ett väldigt regnigt Malmö och såg denna utmaning. ”Äh, vafan” tänkte jag, ”jag måste ju ändå lämna in en hyrfilm”. Så jag joggade ner till videobutiken inne i stan och sedan hem igen! Dyngsur och glad kan jag nu konstatera att huvudvärken försvunnit! Tack för det runnersworld :)” – Pontus Olsson

”Det går 24 timmar på ett dygn. En timme utav dessa BÖR man lägga tid på nån slags aktivitet. Så kom igen nu! #rwloftet2012 #träning #Kämpa” – Pierre Svensson

Till dagens vinnare av en löparprodukt från Asics utser vi följande kommentar:

”45 min powerwalk fick det bli idag i väntan på att kroppen ska återhämta sig från lunginflammationen…” – Kristin

Vi tycker nämligen att det visar på rätt inställning när det gäller att träna utifrån sin egen förmåga och förutsättningar. Vi ber Kristin maila sin adress till jonas@runnersworld.se.

Nu fortsätter vi med dag 2 av Nyårslöftet som du enklast följer och är med i via vår blogg.


Antal kommentarer: 12

Alf Sundius

jag har varit skadad i foten hälen sedan midnattsloppet 13/8 sprang mitt första pass igår och idag blev det 4km terräng känns tungt att komma igång väger ju 111kg just nu men jag ska börja nu i januari lungt varje dag mål maran i juni.


Mona

Idag kändes det lite bättre, det blev 7,2 km tid 40,37, i regn och blåst. Skönt så här efteråt när jag halkar ner i soffan med boken i hand igen 😉 Ska snart klä på mig ordentligt och ge mig ut på en kvällspromenad med min man som återhämtar sig från en nackspärr och han är grymt avundsjuk på att jag kan köra på.


Carola

Löpning och kombinerad städning av dikesrenen. 1 ryggsäck med pantburkar och 2 kassar med skräp på 5 km!( hade hjälp av sonen på cykel)


Regina

Tungt och svettigt spinningpass på 30 min. Tunga ben. Tacka vet jag löpning.


Anonym

Packade träningskläder på morgonen för att kunna ge mig iväg direkt efter jobbet. Tänk vad barn och föräldrar kan prata mycket, förstår dom inte att mina löparskor väntar på mig. Äntligen, ombyte, lugn jogging till dottern och hämtade upp henne. Sen joggade vi genom Borgholms tomma gator under gatlyktornas sken. Bra slut på arbetsdagen.


Lena jansson

Glömmde logga in så min kommentar blev anonym, Men det var Lena på öland


Stefan Jonsson

Fick bli en 5kmare ikväll efter jobb,biltvätt å handlande för att hänga med.Pass 2/31 klart!


Malin Ivarsson

Trots mörker och lätt regn blev det 30 minuters cykling och 35 min powerwalk


Tilda Magnusson

Blev skridsko på Älgsjön på årets första dag. Helt blank is i början men snart började det snöa en hel del. Fin och rolig tur på 75 minuter.


Cattis

Löpning ute, 7,04 km i 5:32-tempo. Lite isigt men fullt genomförbart.


Vanessa på ASICS

Vilken inspirerande läsning! Lycka till alla ni och tack till Jonas och gänget på RW för denna roliga satsning! Allt gott 2012!


Åsa Aktner

En kortrunda men alltid något.. 4 km, skönt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Vi klarade Nyårslöftet 2012 tillsammans

Dag 31. 11 kilometer löpning varav sju kilometer i rekordfart - och det är enbart...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Summering: Dag 31 av Nyårslöftet 2012

Den sista dagen och målgång för hela Nyårslöftet 2012. Vi kan knappt förstå hur vi...

Läs mer

Ladda ner ditt diplom för Nyårslöftet 2012

Då har vi till slut kommit ända fram till målet. Förhoppningsvis har du haft en...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Summering: Dag 30 av Nyårslöftet 2012

Dan före dan. Vi behöver väl inte säga så mycket mer än att det har...

Läs mer
Summering: Dag 27, 28 och 29 av löftet

Den senaste helgen har vi inte hängt med i tempot utan får nu se till att spurta med tre dagar...

Läs mer
Summering: Dag 25 och 26 av Nyårslöftet

Det är mycket på gång just nu hos oss på redaktionen. Förutom att hinna träna varje dag fixade vi går...

Läs mer
Summering: Dag 24 av Nyårslöftet 2012

Dagen före löning var också en vecka före den belöning som vi alla kommer att få den sista januari. För...

Läs mer