Sverige Springer är tillbaka!

Sverige Springer är tillbaka!


Sverige Springer sändes för första gången 2010. TV4 Sportens Andreas Odén och Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai höll i trådarna då, och det är samma radarpar som tar hand om tittarna i 2018 års upplaga av programmet.

– Ja, oss blir ni inte av med, och en del annat kommer ni också att känna igen från förra gången. Men det mesta är nytt och spännande, säger programledaren Andreas Odén.

Under våren har TV-teamet bland annat varit i Monte Gordo på träningsresa med Springtime Travel. Flera inspirerande träningsreportage därifrån kommer att sändas under vårens avsnitt.

Dessutom blir det fokus på Asics Stockholm Marathon som firar sin 40:e upplaga. Den nya bansträckningen granskas, programmet följer några löpares förberedelser, och själva löparfesten i början av juni bevakas noggrant.

– Programmet vänder sig både till erfarna löpare, som får matnyttiga tips av Anders och andra experter, och tittare som ännu inte tagit sig ut i spåret. Bland annat följer vi Isa och Anna, två tjejer som aldrig sprungit men som antagit utmaningen att springa sin första mil. Det gör de i Tjejmilen i New York den 9 juni. Det blir en häftig resa i dubbel bemärkelse, säger Andreas.

– Jag ser fram emot att dela med mig av konkreta träningstips, något som vi märkt att våra tittare gärna vill ha. Men programmet kommer också att gå på djupet när det gäller hur löpningen påverkar oss även mentalt, och hur vår förmåga till ökad kreativitet och vårt allmänna välbefinnande ökar genom löpning, fyller Runner’s Worlds chefredaktör Anders Szalkai i.

Det blir en hel del loppfokus i programmet också. Sverige Springer bevakar STHLM Trail Run, Vårruset i Helsingborg och Run Stockholm till exempel. Det första programmet, som sänds 21.00 onsdag 25 april, innehåller bland annat reportage från Tjejmilen 21K. Och Charlotte Karlsson håller koll på vad som är hett och spännande på materialfronten i Prylkollen.

– Vi har verkligen längtat efter att få sätta igång och spela in Sverige Springer, och nu är det äntligen dags att få visa resultatet, meddelar en entusiastisk programledare.

Faktaruta:

Sverige Springer sänds i Sportkanalen på onsdagar 21:00.

Programmet finns även tillgängligt på TV4 Play, C More Play och på runnersworld.se.

Programledare: Andreas Odén

Expert: Anders Szalkai

Premiär: 25 april

Antal avsnitt under våren: 8

LÄS OCKSÅ: VINN RESA TILL NEW YORK MARATHON MED SVERIGE SPRINGER!


Nr 10 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Spring dig ung. Forskare: Löpning bromsar åldrandet.
  • Höstens bästa löparskor. Stor guide!
  • Så tränar du optimalt i vinter
  • 10 saker alla löpare bör veta
  • Ta nästa steg? Här är facit
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer