Team ASICS Go Run It – det här är deras taktik inför maran

Team ASICS Go Run It – det här är deras taktik inför maran


Våra löpare i Team ASICS Go Run It har redan hunnit springa en hel del lopp den här våren, men på lördag är det dags för deras första gemensamma utmaning för året. Vi fick en pratstund med gruppen om deras mål med ASICS Stockholm Marathon.

SANNA BRYNGELSSON
– Mitt mål är att ta mig över mållinjen på under 3 timmar och 30 minuter och att ha kul längs vägen. ASICS Stockholm Marathon är en riktig folkfest!

LÄS MER: Sannas checklista inför marathon

ANDERS LARVIA
– Eftersom jag redan hade hunnit planera in att springa Rotterdam Marathon nu i vår innan jag fick chansen att vara en del av Team ASICS Go Run It, så har fokus såklart legat på det loppet under vinterns träning. Med bara drygt 1,5 månad emellan är jag inte helt hundra på hur kroppen kommer att reagera, så därför sätter jag inte upp något tidsmål inför Stockholm utan snarare att få en positiv upplevelse av loppet. Jag har startat i Stockholm tre gånger tidigare, bara kommit i mål två gånger. Har alltid haft en bitter eftersmak av loppet eftersom jag aldrig fått det att stämma så därför blir mitt främsta mål att kunna njuta av upplevelsen, stämningen och banan. Känns kroppen okej efter Rotterdam kommer jag såklart att gå för ett personbästa, min huvudsakliga drivkraft med löpningen har alltid varit att förbättra mina tider.

LÄS MER: Anders bloggar: ”Pushing limits”

JOSEFINE ANTONSSON
 Mitt mål med ASICS Stockholm Marathon är att slå min tid från 2007, då jag sprang på runt 3.51 (mitt första och enda marathonlopp). Egentligen är jag mycket snabbare nu än jag var då (sett till vad jag springer milen på) – och borde kunna springa betydligt fortare än så. Men jag har inte så många långpass i kroppen och jag har dessutom behövt vila den del på grund av att jag tappade en kniv på tån och skar av en tåsena. Men tån har läkt bra och det vore kul med en tid under 3.30.

– Ärligt talat tycker jag att det är lite otäckt med så långa sträckor som maraton – vad som helst kan ju hända på vägen!

LÄS MER: Josefine bloggar: ”Laddar för 42 kilometer”

MARCUS HARTMANN
– Min målsättning är att slå nytt personbästa. Det betyder att jag måste springa snabbare än 3 timmar och 29 minuter i år. Just nu känns det som att det kan gå vägen, jag hoppas bara att jag får vara frisk de sista dagarna innan loppet, inte alls så säkert med två småbarn här hemma…

LÄS MER: Marcus förberedelser del 1 och del 2

FRIDA MICHOLD
– Jag har haft en del problem med hälarna under vintern och våren. Stötvågsbehandlingar hjälpte till en början, men efter några veckors intensivt tävlande har smärtan blivit värre. Efter kvalitetspass och längre pass känns det mest, och efter Göteborgsvarvet kunde jag över huvud taget inte springa på grund av smärta. Det är tydligt att kroppen säger ifrån. Att springa mitt livs första mara i det här läget är att ta en för stor risk. Min förhoppning är att jag har en lång säsong och många fantastiska löparår framför mig, och jag är inte beredd att offra det som följd av en skada jag hade kunnat undvika. Att inte springa ASICS Stockholm Marathon 2015 är ett fruktansvärt tråkigt beslut att behöva ta. Jag har sett fram emot loppet på så många sätt. Allt från distansen till upplvelsen, och framför allt att få göra det med hela det härliga Team Asics-gänget. Att ignorera kroppens signaler på det sätt som ett maraton i nuläget skulle innebära går dock emot alla mina principer. Jag kan fortfarande springa, pressa mig och njuta av löpningen. Och det är något jag måste värna om. Jag ser fram emot att uppleva ASICS Stockholm Marathon från sidan i år, njuta av folkfesten och heja på alla fantastiska löpare!

LÄS MER: Frida bloggar: ”Hellre innanklok än efterklok”

Här kan du läsa mer om Team ASICS Go Run It


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

ASICS Stockholm Marathon flyttar till oktober

På grund av den pågående pandemin och de restriktioner för folksamlingar som råder tvingas ASICS...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Marathongruppen ställer in

På grund av det rådande läget med Coronapandemin har friidrottsföreningarna Hässelby SK och Spårvägens FK...

Läs mer
ASICS Stockholm Marathon flyttas

Idag meddelades det inte helt oväntade beskedet att årets ASICS Stockholm Marathon flyttas från den 30 maj. Nytt planerat datum...

Läs mer
När katastrofen slår till

Även den mest erfarna löparen kan drabbas av större eller mindre katastrofer på loppdagen. Som tur är går många av...

Läs mer
Banrekord och suveräna SM guld för Adhanom och Mikaela i Stockholm Marathon

Det blev ett suveränt nytt banrekord i 2019 års Stockholm Marathon genom Etiopiens Nigussie Sahlesillassie på imponerande 2:10:10. Suveränt sprang...

Läs mer