Utmanarna redo för New York City Marathon

Utmanarna redo för New York City Marathon


Utmaningen som du kunnat följa i RW-tidningen och på våra sociala medier ska avgöras i söndagens New York City Marathon. Förutom att utmanarna ska klara av den utmanande banan ska dom försöka slå sitt personliga tidsmål som alla utmanarna fått efter tester på Löplabbet.
För Anders Södergren är tidsmålet satt till 2.40, och i sin träning mot New York har han haft hjälp av coachen Charlotte Karlsson. Anders ser med tillförsikt fram mot loppet då träningen på slutet gått riktigt bra. Han kommer gå för 2.40 målet så länge som möjligt. Anders coach Charlotte kommer springa loppet själv, och är som ensam svensk med i det prestigefyllda damelitfältet. Även Charlotte ser med spänning fram mot loppet även om hon nu på slutfasen börjat bli som hon säger lite nojig. Målet är under 2.40 även för Charlotte.

Sofie Sarenbrant har 3.55 som uppsatt tidsmål på debutmaran, och hon har haft hjälp i sin träning av Anders Szalkai. På plats i New York är känslan innan loppet som hon själv säger fullständig skräck och ångest, och att det ska bli lite läskigt. Förhoppningen är att publiken hjälper Sofie på hennes väg mot målet i Central Park, och i grunden ska det bli kul att ta sig an utmaningen.

Tommy Myllymäki har haft Magnus Bergman som coach och dom kommer även ha sällskap under loppet. Tidsmålet är satt till 3.10, och innan loppet säger Tommy att han hoppas på en fin resa där han efteråt känner att han gjort sitt bästa och klockan visar på 3.08.56 när han går över mållinjen.

Upp mot 800 svenskar finns med i startfältet som består av över 50 000 löpare. Majoriteten springer för den fantastiska upplevelsen att ta del av New Yorks fem olika stadsdelar med dess fantastiska publik. Banan brukar kantas av över 1 miljon åskådare. Som vanligt har loppet även ett oerhört starkt elitfält, som tävlar om en garanterad total prissumma på 825.000 dollar och utöver det delas det även ut tidsbonuspengar.

Hela elitfältet hittar du här, och utöver Charlotte Karlsson på damsidan finns från Sverige elitveteranlöparen Fredrik Uhrbom med i elitfältet. Snabbaste personbästa i fältet har kenyanen Wilson Kipsang med sina 2.03.13 men mycket fokus ligger på hemma löparen Meb Keflezighi som gör sin sista elitstart som 42 åring. Meb har haft en fantastisk karriär innehållande segrar i både New York Marathon och Boston Marathon och utöver det har han även tagit medalj på OS. Nu tar han ett känslofyllt farväl från elitlöpningen, men gör det genom att försöka göra ett riktigt bra lopp.
På damsidan har kenyas Mary Keitany snabbaste personbästatid med otroliga 2.17.01. Hon utmanas dock av ett starkt fält med bland annat av landsmaninnan Edna Kiplagat som har ett personbästa på 2.19.50 och som gjort många starka lopp i dom stora maratonloppen.

Starten för dameliten går klockan 09.20 lokal tid (15.20 svensk tid) och första ”wavestart” där herreliten står främst går en halvtimme efter damelitstarten.

Nedan kan du kolla in några intervjuer med utmanarna inför söndagens lopp.

Intervju med Charlotte Karlsson inför hennes start i Elitklassen


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer