Varför ska jag tävla?

Varför ska jag tävla?


Motivation
Genom att boka in ett datum i kalendern kommer träningen att kännas roligare och mer meningsfylld.

Upplevelse
Alla tävlingar är olika. En del går i stora städer på asfalt, andra på stigar i skogen. Alla lopp har sin egen charm, till exempel levande musik, öronbedövande publik eller vacker natur.

Det finns mängder med tävlingar av olika karaktär runt om i Sverige och världen. I Runner’s World berättas ofta om olika löptävlingar som kan ge dig en uppfattning om vad just du skulle uppskatta.

Kontakter
På tävlingar och tävlingsmässor träffar man många trevliga och likasinnade personer. Efter några tävlingar börjar man också känna igen sina ”medlöpare”. Man har alltid löpningen gemensamt och det blir lätt att växla några ord  före och efter loppet.

”Hur går det med träningen?”, ”Hade du några krafter kvar den sista kilometern?” ”Vad hade du för medelpuls idag?” ”Funkar den där skon bra?” Ofta utvecklas dessa trevliga små samtal till vänskapsrelationer. 

Träningseffekt
Motionärer har många gånger svårt att pressa sig hårt på intervallpass. Därför blir tävlingar som att slå två flugor i en smäll: Man får ett ordentligt träningspass samtidigt som man vänjer sig vid tävlingssituationen. Man blir aldrig så pirrig och laddad inför ett intervallpass som man kan bli inför en tävling, hur liten och prestigelös den än må vara. 

Tillfredsställelse
Få inte prestationsångest. I löpning tävlar du främst mot dig själv och det är förmodligen mest du som bryr dig om och ser fram emot dina förbättringar.

Om du till exempel förbättrar din tid på Midnattsloppet från föregående år har du gjort en fantastisk prestation, oavsett hur lång tid du tar på dig att genomföra loppet. Du kommer att känna dig nöjd i målfållan, det kan vi lova, och den känslan är härlig!


Antal kommentarer: 1

Pelle

Har precis anmält mig till Risveden Terräng och aldrig förr så har jag känt mig så taggad inför mina träningspass! En riktig motivationshöjare alltså. Som extra krydda bloggar jag nu om terränglöpning på: http://terrangloparen.wordpress.comLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Sarah Lahti går för svenskt rekord i Málaga

Under helgen arrangerar assics eventet META: TIME: TRIAL i Málafa. Ihop med att de släpper...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Här är vinnarna från läsarundersökningen!

Bland alla svar på vår läsarundersökning tävlade vi ut tre fina priser – här är...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Jag är löpare: Fredrik Hallgren

Skådespelaren Fredrik Hallgren, bioaktuell i Vasaloppskomedin Ur spår, om sin relation till löpning.

Läs mer
Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året blev han dödad av tre...

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer