Winter Run flyttar in på Skansen

Winter Run flyttar in på Skansen


– Många traditioner har skapats på Skansen och blivit nästan heliga. Förhoppningsvis kan Winter Run också bli en sådan återkommande fin tradition, säger Katarina Ridderberg, Evenemangsproducent på Skansen.

Winter Run är ett event som vuxit fort sedan det startade 2012. Förra året kom nyheten att Winter Run Göteborg flyttar in på Liseberg. Den en mil långa banan tog 1500 deltagare genom en upplyst och snötäckt nöjespark.

Nu är det dags att ta ett stort kliv även i Stockholm. Eventet flyttar in på en av Stockholms vackraste platser, nämligen Skansen.

Där ska en mils löparfest gå i den 30 januari 2016. Skansen ska lysas upp med hjälp av facklor, eldkorgar och eldshower och bana väg för löparna genom vintermörkret.
– Det är en fantastisk möjlighet för oss att visa upp Skansen under en tid på året då det vanligtvis är rätt lugnt och stilla. Nästa år har vi dessutom 125-års jubileum på Skansen så Winter Run blir en del av det firandet, säger Katarina Ridderberg.

Skansen, med sin unika och vackra miljö är en plats många människor har en speciell relation till. Men i stället för att vara där som vanlig parkbesökare får löparna nu chansen att upptäcka Skansen på ett helt annat sätt, mitt i den vackra och mörka vintern. Målgången av loppet kommer att ske uppe på Solliden.

– Där har man den bästa utsikten över ett vintrigt Stockholm och målgången i skymningen där kommer bli något alldeles speciellt, säger Svengård.

Banan på Skansen är en fem kilometer lång varvbana med start och mål vid stora scenen på Solliden. En del av banan går på Djurgården och är flack och lättsprungen men sedan börjar en stigning på 400 meter med cirka 50 meter höjdskillnad. En perfekt kombination mellan snabbt och tufft med andra ord.
– Skansen i januari är speciellt. Mörker är en del av det och det är något vi kan arbeta med. Att skapa en magisk stämning med rätt kombination av ljus och mörker, säger Katarina Ridderberg.

Siktet är inställt på att få ungefär 2500 deltagare till Winter Run Stockholm på Skansen. Löparna väljer själva om de vill tävla individuellt eller i lag. Dessutom finns möjligheten för företag att tävla mot varandra. Precis som föregående upplagor av Winter Run kommer den mest lysande löparen belönas.

LÄS MER PÅ WINTERRUN.COM


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande....

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Den ultimata sportlovssoppan!

Denna mustiga soppa passar helt perfekt i en termos i skogen, skidbacken eller skidspåret.

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Gröt och kaffe i ett

Sätt guldkant på frukosten med den här enkla och goda vardagsfavoriten!

Läs mer
Len bovetegröt med björnbär

Att göra gröt på bovete är en bra variation till havregröten – dessutom 100 procent fullkorn!

Läs mer
Havregrynsgröt Deluxe

Recept av Dietistens Val: En supergod havregrynsgröt som passar alla – vi lovar!

Läs mer
Chiafrutti

Recept av Dietistens Val: Vem mer älskar när frullen står klar i kylen när man vaknar? Här kommer en favorit...

Läs mer