Zoom Pegasus 34 – en ansiktslyft klassiker

Zoom Pegasus 34 – en ansiktslyft klassiker


Med ett företagsnamn hämtat från grekisk mytologi – där Nike är segerns gudinna – har skojätten från Oregon i nordvästra USA ofta döpt sina löpskomodeller efter figurer i denna mytomspunna värld. Den mest klassiska av Nikes alla skomodeller bär således namnet efter den bevingade hästen Pegasus.

Redan 1983 lanserades denna berömda milslukare för första gången och har sedan funnits med i sortimentet i en rad olika skepnader – mer eller mindre trogna originalet. De senaste versionerna har – till många löpares stora glädje(!) – produktfolket på Nike lämnat tämligen oförändrade från säsong till säsong. I fjol adderade man i modell nummer 33 en stötdämpande Zoom Air-platta i mellansulans framfot, efter att under många år ha haft en sådan endast i häldelen.

Till version 34 har produktutvecklarna varit ännu mer återhållsamma och helt enkelt behållit samma sulplattform som på 33:an. Förändringarna är minst sagt marginella och begränsade till skons ovandel. Det vävda mesh-materialet har fått en mer öppen struktur för effektivare ventilation och de stödjande så kallade Flywire-banden runt mellanfoten ligger nu diskret integrerade i ovandelen, väl dolda för ögat.

Som vanligt kommer Zoom Pegasus efterhand att finnas i ett stort antal färger för både män och kvinnor. Noterbart är att i samband med lanseringen av den omtalade Breaking2-modellen Zoom Vaporfly 4% erbjuds Pegasus i samma färgställning som denna snabbsko – duvblått i såväl dam- som herrversionen.

Med ett oförändrat rekommenderat butikspris på 1 200 svenska kronor håller Zoom Pegasus ställningen som en prisvärd mängdträningssko. Genom sin yttersula i traditionellt våffelmönster gör den sitt jobb alldeles utmärkt på de flesta typer av underlag.


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tre döms till livstid för mordet på Ahmaud Arbery

När Ahmaud Arbery, 25, var ute och sprang i den amerikanska delstaten Georgia förra året...

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Utnyttja sommarljuset

Sommarens ljusa morgnar och kvällar ger dig mer tid att träna. Så här utnyttjar du...

Läs mer
Löparstjärnan Sara Wedlund är död

Sara Wedlund dominerade de svenska löparbanorna och löpsedlarna under ett par år i mitten av 1990-talet – men brottades samtidigt...

Läs mer
Aron vann igen – och aktuellt från ultravärlden

Aron Andersson vann återigen Wings for Life när han hann längst av 184 000 startande. Bill Öster krossade ett redan...

Läs mer