Baka dina egna energibars enkelt!

Baka dina egna energibars enkelt!


Müslibars med keso
Ca 20 bitar

4 dl granola eller müsli

1 dl keso

1 dl pumpafrön

1 dl torkade tranbär

2 ägg

100 g smält smör

Blanda alla ingredienser i en bunke. Häll smeten i en lämplig form och tryck ut den ordentligt i hörnen. Baka kakan i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter, eller tills den ser gräddad ut. Låt kakan svalna, ställ in den kylen tills den stelnar och skär den sedan i bitar.


Flap Jacks
Ca 40 bitar

6 dl havregryn

1 dl nötter

125 g smält smör

4 msk råsocker

½ dl sirap

1 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 bananer

1 dl frysta blåbär

Mosa bananerna, blanda dem med de övriga ingredienser i en bunke och tillsätt blåbären sist. Häll smeten i en lämplig form och tryck ut den ordentligt i hörnen. Baka kakan i ugnen på 175 grader i cirka 25 minuter, eller tills den ser gräddad ut. Låt kakan svalna, ställ in den i kylen tills den stelnar och skär den sedan i bitar.


Boveterutor (glutenfria)
Ca 24 bitar

5 dl bovetekorn

1 ½ dl krossade linfrön

50 g jäst

3 dl vatten, 37 grader

3 dl bovetemjöl

1 ½ dl krossade solroskärnor

2 dl mixade bönor

1 ½ dl torkade, hackade fikon eller aprikoser

1 tsk salt

3 tsk sesamfrön

Skölj och koka bovetekornen och linfröna i en liter vatten tills de är mjuka, och skölj dem sedan kalla. Lös upp jästen i det fingerljumma vattnet, häll vattnet över bovetet och linfröna, och rör om tills smeten är klumpfri. Tillsätt de övriga ingredienserna, lägg degen i en form och låt jäsa i 30 minuter.

Strö sedan på sesamfröna och ställ formen i ugnen. Baka kakan på 175 grader i cirka 25 minuter.

Recept: Jenny N Fridlund


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Lina

Hej, kul med lite nya recept, tack!
Funderar på hur länge kan man förvarar dom?


Johan Eklund

Tipsar gärna om runekakor också! En klassiker för många, okända för andra. En revolution för mig! Och så goda! Tips är att skära dem i Max 2×2 cm stora bitar, en lagom munfull alltså. En var 40:e minut, så springer man till Kina 🙂 http://www.loparlarsson.se/content/view/34/57/


anders

Angående bönorna i boveterutorna: kokta bönor? Mixade som i olika sorter eller körda i en mixer?


Lotta

Såg ett bra inslag om transfetter och hur dödliga hjärtsjukdomar minskade i Danmark när man förbjöd dessa.
http://youtu.be/454DeHhoB50



Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Läs också

Tofu scrambled

Växtbaserade scrambled eggs – ät dem i stället för vanliga ägg eller som variation till frukosten!

Läs mer

6 nummer av Runner’s World med trådlösa hörlurar på köpet!

Passa på! Nu kan du få 6 nummer av Runner’s World  tillsammans med ett par Defunc...

Läs mer

Rostad potatis med paprikahummus och parmesan

Rostad potatis är ett jättegott tillbehör till grillen – eller ät den med bara en...

Läs mer

Därför ska du äta som en sydeuropé

De som äter medelhavsinspirerad mat håller sig generellt friskast och lever längst, säger kostprofessorn Alicja...

Läs mer

Fler intressanta artiklar

Fisktacos med pico de gallo och ärtmole

Här är en variant på fisktacos med mexikansk tomatsalsa och ärtmole – perfekt för fredagsmyset.

Läs mer
Somriga vegoburgare

Här kommer tips på en grym vegoburgare som komplement till de vanliga köttburgarna.

Läs mer
Perfekta tillbehöret till korvgrillen – krämig och het majsröra

Vegokorv, köttkorv eller rökt morot. Du väljer – men missa för allt i världen inte den här toppingen: krämig majsröra!

Läs mer