Blogg

Bilder


Här kommer lite cykelbilder och ett klipp från diverse turer. Tack för lånet av bilderna Mackan, Victor och Per!

Fetaste cykeln i stan, den har jag! Inte undra på att jag ser så nöjd ut.

Stilstudie i bågen.

Man hinner prata en del på en 3,5 timmarstur…

Från söndagens femtimmarstur. Strax efter öppnade sig himlen och vi blev blöta….och kalla. När det senare även började hagla sjön jag humörsången för grabbarna, vilket var oerhört uppskattat.

Rodriguez håller farten uppe.

Antingen är det cykeln som är så himla bra eller så har jag blivit lite bättre på att cykla. Bra går det i alla fall.

Så här såg det ut på fotograferingen för kommande simbok. Det är jätteroligt att simma benspark som ni ser!


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Nationaldagsfirande i Uppsala osv…


Här kommer ett babbligt inlägg om mitt nationaldagsfirande. Händer ju så himla mycket mellan bloggningarna så det kanske är dags att börja blogga oftare?!

Onsdagen började med strålande sol och en rekordstor skara som körde klunga med Le Peleton. Satt med hela Fisksätraloopen men blev avhängd mot Älta denna gången. Måste börja cykla lite smartare och inte fräsa ur all energi på ”fel” ställen. Skärpning! Nästa gång är målet att sitta med ännu lite längre.

Fortsatte onsdagen med att ha en lång fotosession på Huvustabadet för en simbok som kommer att komma framöver. Riktigt fina bilder blev och det blev många timmar i poolen, vilket förbättrade på den fina baddräktsbrännan som jag ligger inne med.

När det var klart brände jag av ett riktigt bra intervallpass med 2+1 km progressiv löpning. Benen kändes fantastiska och jag körde helt enligt plan!

Ständigt på språng som man är, tog jag lillbilen och packade den full med P5:a, Zipphjul, löpskor och simutrustning och for norrut för att träffa mina bästisar i Uppsala.

Känner mig som hemma i Uppsala eftersom jag pluggade där innan jag flyttade till Stockholm och det var där jag började med triathlon. Nu var det dags för en ”reunion” hemma hos Jenni och Fredrik. Det är liksom bara att klampa in och lämpa ner sina grejer i ”sitt” rum hemma hos dem. Hur mysigt som helst. Blev en liten minisemester i med Mantrasport och IK Fyris på självaste nationaldagen då IK Fyris hade sitt prestigefyllda sprint KM. Ett fantastiskt arrangemang som avslutades med grillning och fika. Till och med bror David kom förbi med familj och tog del av tävlingen. Själv stod jag bredvid och hejade på till förmån för att få till bra träning med mycket cykling i dagarna. Kanske lite tråkigt, men behövligt. Cykelbenen måste hitta form inför SM i Motala och coach tyckte inte jag skulle tävla. Och jag litar på coach.

På damsidan visade Jenni Nilsson storstilad form när hon tog hem den ärofyllda förstaplatsen följt av Amanda Bohlin som sprang fel (för långt). Då ska man också ha i åtanke att Jenni kraschade på SM olympisk i somras och bröt nyckelbenet och inte tränat något alls i höst. Akta er för den tjejen alla kortdistansare!

På herrsidan gjorde Oskar Djärv värsta cyklingen och hade nog eventuellt kunnat hålla undan för Micke S om det inte vore för att Micke tog en genväg och helt plötsligt var överlägsen. Nåväl, han stod i alla fall för finaste löpsteget (på bild). Lycka till honom som ska köra EM i Turkiet nästa helg. Hoppas du vinner Micke!

Dagen efter körde jag, Jenni och Oskar ett bra styrkesimpass (tre i bredd, när händer det på Eriksdalsbadet?) med en jädra massa arm och snodd. Bra träning men vi tjejer var chanslösa mot Djärven!

Idag har jag haft en fin morgonsimning i Hellas där Källtorpssjön fylldes av neoprenklädda atleter som febrilt simmade runt öarna som i en laxodling. En helt vanlig lördag morgon kl 8 för oss triathleter.

Sprang en del av Sörmlandsleden medan kusin vitamin flög runt i fallskärm i Södertälje och drog sedan och kollade på cykelloppet Luma GP. Riktigt jävlig bana med många svängar, knixar, uppförsbackar och till och med en sepentin! Kul att känna igen några av cyklisterna dessutom.

Vilken otroligt bra långhelg, och den är inte slut än!

 

Tidig cykling i klunga.

Gamla rävar från fd Team Cykelcity.

Moa växlar in som överlägsen etta och ger sig av på min P5:a.

Oskar Djärv älgar på. Varning för den här killen i sommar!

Glada deltagare på IK Fyris sprint KM!

Vinnarna i dam och herrklass tackar för en god match.

Mannen. Myten. Legenden. Guldlock. Mikael Sahlberg.

Mantrasport Crew.

Fått nya Fusionkläder i vårens ärtiga kulörer. Förvarar mina träningskläder på detta behändiga vis.

Flygande kusin!

Luma GP, en typisk rolig eftermiddagssysselsättning!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Simma, cykla, nåla


Tittar tillbaka på veckan och ler. Veckan har bjudit på sommarvärme, träning med bästa sällskapet, hejat på alla jag känner (speciellt Carl) på Stockholm-marathon och tillhörande marathonfest (kors i taket!) hemma hos Snygg-George aka svensk mästare i duathlon.

Som vanligt går det upp och ner med träningen och formen men det känns som om formkurvan går uppåt åtminstone. För lite sömn drar ner en skiten lite då och då men efter regn kommer solsken, som Roland säger.

Har hänt lite bra saker för mig i mitt triathlonliv. I onsdags morse (kl 6!) körde jag med cykelgruppen Le Peloton och fick slita för att ligga med i klungan. En timme stenhårt med ryck och skit med duktiga cyklister. Mycket nyttigt för mig för att få upp lite speed i kroppen på cykelmomentet. Som tur var, var Cykelcity-Mackan med hela passet och puschade och puttade på mig när jag halkade efter. En hel del puttande blev det kan jag erkänna. På skakiga ben smakade efterföljande kaffe utmärkt! Kaffe och fika är lika i Ludvika vet ni väl?!

Drog till Access Rehab direkt efter cyklingen för att Andreas skulle titta på min fot som jag har haft ont i. Livrädd för att det skulle vara något allvarligt, har jag skjutit upp det där besöket X antal veckor nu. Andreas knäckte, nålade och trixade och tog reda på var den ömma punkten var. Ledkapseln. Mina fötter är så superstela att det lätt blir lite grejer i kläm och nu var det ledkapseln som fått sig en törn. Blev faktiskt bättre av nålarna och vet nu att jag måste börja jobba stenhårt med rörlighet i fötterna (fy vad tråkigt).

Igår cyklade jag med Mackan och hans gamla cykelpolare och fick en superfin tur i sommarvärmen där jag slapp bli ifråncyklad och kunde känna mig stark genom alla intervaller. 5*2 min acceleration till max start 5 minuter och 20 minuter 1/2 Ironmanpace körde jag. Jäklar vad kul det är att cykla på P5:an! Den går jättemycket bättre när man har pumpat däcken och bromsen inte ligger åt (OBS! 2,5 bar är inte att rekommendera. Jag testade det i torsdags. Det var jättejobbigt).

Har även hunnit med två fina öppetvattensimningar varav en med mycket gott sällskap. Om ni är sugna så kör coach Fredrik ”Ludde” Lundin öppna träningar i Järlasjön. Jag rekommenderar starkt: kom och simma! Mer info finner du här!

Idag har jag dessutom premiärat med Neptun Masters som jag och resten av SCTs elitgrupp skall simma med i sommar när ute 50-ian är överbefolkad. Fick en komplimang IGEN för min simning! Känns som det börjar hända lite grejer med simtekniken och då kommer även farten. Lite synd att missa baddräktsbrännan i stans största solarium men det kommer nog tillfällen för det med.

 

Trams och flams och lite öppet vattensimning i Järlasjön.

Ny dräkt från Orca! Faktiskt den bästa jag haft (och det säger jag inte bara för att jag fått den… finns på cykelcity). Superskön!

Finväder och bra gäng-häng.

 

Det säger bara swissccchhhh när man cyklar på den här cykeln.

 

Mindre roligt. Nålar i foten. OBS” Bortse gärna från slarvet att jag inte fyllt i nagellacket ordentligt. Coach: titta bort!

Tillsist vill jag gratulera Tok-åsa som blev Dansk mästarinna på sprintdistans (!) igår. Det är inte illa pinkat av en långdistansare. Stort grattis Åsa!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Sommarhelg i Finnmarksskogen


Helgen har jag tillbringat i Norhyttan med familj, släkt och vänner. Fått lite luft i lungorna och samlat lite kraft. Har dessutom hunnit med några episka träningspass i finaste miljö och i solsken!

Dök ner i Ludvika torsdagskväll och gav mig direkt ut på ett långpass löpning. Jag kan säga som så att bilåkande och kursdag med stillasittande en hel dag inte gör under för kroppen direkt. Stelare och tungare Emma har aldrig skådats, tror jag. Tycker om att springa i mina gamla kvarter, det blir som en liten sigthseeing för mig. Hann med tre stycken elljusspår under passet och när jag passerat det första spåret öppnade sig himlen och regnet öste ner. Det var nästan lite skönt att det började regna så jag kunde fokusera på att hålla värmen istället för hur seg jag var i kroppen. Jag tog mig runt iallafall.

Fredagen bjöd på strålande solsken och en underbar cykeltur i trakten. Efter cyklingen drog jag mot Ludvika för att vara med på ett pass med Ludvika Simsällskap under ledning av deras coach Magnus Edström. Frågade tjejerna i omklädningsrummet hur gamla de var. De var 15-16 år. De frågade hur gammal jag är.

 -29, svarade jag.

-Oj då, sa de båda i kör.

Jag är alltså såååå gammal. Typiskt. Passet gick väldigt bra och tekniken har faktiskt blivit bättre efter Mallislägret och Jens tjat om teknik, glid och att jag ska slappna av. Dominerade på avslutande 2*200 fjäril. Det var jobbigt. 2 timmar simmar vi men vi kom bara 2500 meter. Vi vilade en hel del mer än vad jag är van vid (frustrerande mkt) och körde en hel del annorlunda övningar. Fjärilsben med medicinboll tex. Träningsvärken var påtaglig i armarna dagen efter och jag fick äta upp min frustration om den där ”vilan”. Var rejält slut faktiskt.

 Lördagen bjöd på både banlöpning, simning och KALAS för pappa Håkan 60 år. Mycket trevligt. Mamma Karin gjorde ett väldigt bra jobb med arrangemang och höll världens finaste tal så ingen kunde hålla ögonen torra.

Igår var jag ute på en riktig långkörare med Shiven. Sista passet med den cykeln och det var en kamp om livet. Turen var så himla fin och vädret var så bra MEN vinden åt verkligen upp mig stundtals. Det som inte dödar det härdar heter det ju och efter en bonkaglass i Ludvika kunde jag köra hem och köra min off-bikelöpning helt smärtfritt. Jag härdades och jag tror minsann att cykelformen snart finns där!

Här följer lite bilder från helgens äventyr:

 

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Nu är den här!


Min efterlängtade cykel har kommit! Shiven var bara tilll låns från Cykelcity tills min Cervélo P5 six skulle dyka upp och nu är den här! Vilken häftig cykel! Inte nog med att den ser cool ut, den har hydrauliska bromsar och elektroniska växlar också. Man är ju värd det bästa;)!

Häromdagen var jag på Cykelcity och gjorde en Body Geometry Bike Fit. Det ni! Mackan kunde konstatera att jag var ganska normal i utseende och kroppsbyggnad MEN jag var rekordstel i framsida lår och höftböjare. Även fötterna är extremt stela (något jag beskyller alal dessa år av konstsimmadet med balletfötter). Något liknande hade personalen på Cykelcity aldrig skådat. Vad trevligt! Bäst på något iallafall (eller nja egentligen sämst, berorende på hur man ser det);). Nu påverkar inte det sittposition på cykeln så värst mycket men däremot hämmas mitt löpsteg enormt av denna begränsning.

Detta kunde både Coach Jens och Fredrik Zillén konstatera bara genom att se mig springa på Mallis. Jag får helt enkelt inte ut löpsteget bakåt så mycket som önskvärt vilket gör mitt löpsteg stelt och det ser lite ”ofullständigt” ut. Det finns att jobba på alltså och nu när jag vet om min begränsning är det bara att sätta igång med stretch och rörlighetsövningar och vara så flitig jag bara kan!

Nu sitter jag iallafall top notch på P5:an och det finns inga anledningar att skylla min dåliga cykling på materialet. Faktum är att jag känner enom skillnad på min cykelform sedan lägret och säkert en hel del tack vare all tung MTB-cykling i vinter. Kommer bli bra det här!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Därför valde jag att tävla i Professionell klass


Många kommentarer på senaste inlägget och jag förstod att frågan om varför jag har valt att anmäla mig som proffs, trots att jag inte lever som professionell triathlet och därmed inte håller samma klass som de bästa i fältet, skulle komma.

Svaret är komplext. Framförallt känner jag att jag vill mäta mig med de bästa. Att komma på en bra plats i age group säger inte mig någonting. Age group för mig är motionsklass. Jag vill tävla. Jag vill satsa. Jag vill bli bäst.

Vet att jag inte är där ännu. Jag jobbar 80% och har inte möjlighet att satsa heltid som större delen av proffsfältet men min ambition är att en gång komma dit. Att kunna idrotta på heltid och nå bättre resultat är en dröm, få förunnat.

Jag måste ju börja någonstans. Tävlingen på Mallorca hade också ett hårt startfält och det är en del av tävlandet. Hur det går beror ju extremt mycket på vilka man möter. ALLA tävlingar har inte den konkurrensen (tex Kalmar förra året). I år vill jag tävla i Kalmar i proffsklass och om jag ändå skulle betala in licens för en tävling kunde jag lika gärna betala licens för ett år och lägga in fler tävlingar för att licensen skulle ”löna” sig. Hade man sett det annorlunda om jag deltagit i Kalmar 2012 som proffs och kommit 5:a (som jag skulle gjort sett till tid)? Näst sist i professionell klass, visst, men jag kom ju faktiskt 43:a av ca 500 startande tjejer. Är det så jävla dåligt?

Min ambition är inte främst att komma till Hawaii eller Vegas, i allafall inte i age group. Jag har inget sug att stå högst upp i någon ålderskategori. Det säger mig ingenting. Någonstans i framtiden är Hawaii och VM (halv IM) som proffs ett mål men inte nu. Jag håller inte den klassen, just nu vill jag bara bli bättre. En vacker dag kommer jag dit om jag vill det. Hårt arbete lönar sig förr eller senare. Jag tänker inte ge upp.  

Förbundet stödjer tydligen också att jag startar som Pro eftersom de utfärdat min licens, så varför inte testa mig där? ALLA kan inte anmäla sig som proffs utan man måste prestera något resultat för att få licensen. Jag har fått chansen så varför ska jag inte ta den?

I min första konstsimstävling kom jag trea från slutet (min kusin som var två år äldre och som jag såg upp till mycket, kom trea). Visst var jag besviken på det men jag bet i och fortsatte träna hårt och tillslut kom jag också högst upp (åtminstone på Svensk mark).

Svenska triathleter ligger efter (självklart finns det undantag) om man ser till internationella resultat men om vi aldrig kommer ut och tävlar och möter verkligheten blir vi ju heller inte bättre. Nu vet jag vad som krävs och jag känner mig supertaggad att förbättra mig.

Jag köper argumenten om att de flesta inte har något att göra i proffsklassen och att de är för dåliga för att komma i topp där MEN jag tycker ärligt att det är lite fegt sagt. Jag kommer hellre sist i ett hårt startfält än kommer i topp på någon jädra motionstävling. Visst, det är kul att vinna men förhoppningsvis kommer man dit med hårt arbete, envishet och bra coaching.

När man hör att den och den ”agegroupern” borde spöa mig i den och den grenen blir jag också lite sårad. Vad har det med saken att göra? Mina målsättningar är mina målsättningar och jag kör mitt eget race. Jag vill tävla och jag vill göra det med motstånd.

 

Don´t worry, be happy! Foto: Gunnar EldLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*