Blogg

Dag 1 Tri-Mallorca


Idag var första ”riktiga” träningsdagen här nere i Alcudia för Tri Mallorca gänget. Gårdagen var jag mest trött och sliten efter resan och endast 5 timmar sömn då taxin gick kl 03:00 från Sjöstan. Körde ändå en lätt 7-mila tur på platten för att väcka kroppen innan vi fick sätta tänderna i buffén. Gött! Kl 20 var jag så in-i-helvete trött att jag gick och la mig. Kaffeabstinensen gjorde inte saken bättreJ. Somnade in som ett litet barn och sov som en stock 10 timmar non-stop. Typ.

Idag har vi cyklat 114 kilometer, jag har sprungit 8*400 meter och vi har ”badat” i havet. Helt fantastisk dag! Är pigg som en lärka och det är ENORM skillnad mot v.9-lägret då jag var en snorande zombie.

Nu ska jag trycka i mig lite mer energi i form av nyinhandlad choklad!

Stay tuned!

Emma och Åsa redo för läger!

Snabbaste brudarna har snabbaste hojarna!

Olle och Lelle på G!

Reseledarna undrar: vart fan är vi på väg?!

Rull på rulle!


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

SCT Duathlon


Jajjemän, då var duathloncupen igång. Nännemen, jag var inte med. Det var däremot en hel del kända ansikten och jag var där för att heja och träna lite själv.

Jag och carl sladdade in på parkeringen i sista minuten, som valigt och många trodde såklart att jag skulle vara med. De blev inte ens förvånade när jag började jogga i motsatt riktning innan start. Jag brukar ju nämligen ha lite svårt att passa tider och kommer allt som oftast sist till startfållan.

 Riktigt bra för motivationen att stå vid sidan om. Nu vill jagockså vara med! Joggade runt och minglade, hejade och peppade så gott jag kunde.

Jenni gjorde en strålande insats och gled lätt in som första tjej. Pojkvännen Fredrik kom såklart etta i herrklassen tätt följd av Snygg-George som har vässat formen riktigt bra trots att han varit skadad aldrig så länge (aldrig så länge=dalmål och betyder väldigt länge). Tog en del bilder (bildtexter hamnade visst ovanför bilderna):

George och Swan brassar på i starten, Nils Svensson hack i häl

Fabror Melker älgade på, trots London  marathon i benen. Snygg cykel hade han också…

Vem/vilka har jag tagit kort på här?

Tjejgänget (Matilda Andesson, Erika Rosenbaum och Jenni) med Rodriguez på släptåg.

Bra startfält!

Swan och Bjälkemo, sida vid sida…

…och helt synkroniserade! Fantastiskt kul att se, gammal konstsimmare som jag är!

Jag och Emma Lindwall hejade, hojtade och apploderade!

Den skallige surjämten på G in för transition nummer 1.

Den här glada jävlen var där och tittade också! Härliga Rickard!

Glada pojlkar efter målgång: George (2:a), Jonas (6:a), Carl (10:a????) och Nisse (5:a men nästan trea).

Guldparet! Fina Fredrik (1:a) och Jenni (1:a) som agerar värdfamilj åt mig då och då:).

Fick förresten lite undringar om de kläder jag hade på mig idag. Fusion är märket och kläderna är superbra (tycker jag iallfall), snygga och säljs på Runnerstore och Cyclecorner (som har världens finaste färg på sin logga=rosa) i Sjöstan. Fusion har mycket bra triathlongrejer och är skitpoppis i Danskland där de finns på var och varannan dansk triathletkropp. Nu vet ni det!

Kommer att lägga upp fler dagens outfit:)!

Nu har jag övat på bufféätandet genom att käka bruch på Hemma hos Kaji
Sjöstan. Det gick dåligt. Blandade allt hejvilt och åt alltför snabbt.
Nu kan jag knappt röra mig så det blir soffan en timme innan jag orkar
ta i tu med packingen inför Mallis. Taxin kommer 03:15 och jag börjar
undra varför i hela fridens namn jag ska åka iväg för. Solen skiner ju i
Sverige med just nu. Men vid närmare eftertanke blir det nog
fantastiskt, jag har ju bara lite resfeber. Många av mina bästisar
kommer ju dit och coach Jens  kommer att träna mig sista veckan. Net
blir najs. Sedan hoppas jag på en mer brun färg än den grisrosa hudton
jag låg inne med efter Spanien.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Järnmannen Kalmar 1994!


Så här såg det ut in the beginning!

1994. Notera de snygga dräkterna, cyklarna och störtkrukorna som bars under cyklingen:)! Man kan konkludera att utvecklingen av prylar har gått frammåt. Efterlyser dock fler pojkar som kör i speedos. Ser ju görtufft ut! Cool tjej som var ensam i startfältet! Notera även en trött Jonas Colting och Pasi Salonen. De har erfarenhet de där grabbarna!

http://www.youtube.com/watch?v=BIlkk9dqky4&feature=youtu.be

Tack Åsa, för tipset!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Löpning i ur och skur


Kom hem från två dagar ute i Tierp igår eftermiddag. Var riktigt dyngtrött efter dagen. Tidig morgonsim och ett regnigt Tierp gör en inte superpeppad dierkt.

Det gäller att göra två flugor på smällen när man åker iväg på fältarbete. Denna gången svängde jag förbi i Uppsala hos Swans crib. Fick en mysig helkväll med JenniFredrik och Mange B kom förbi och tjålade lite med oss. Skulle egentligen ha cyklat men eftersom det blev sent, det blåste som fasen, inte hade något sällskap och hade fått någon superallergi som gjorde att jag nyste ungefär sjuttielva gånger på raken så skippade jag passet. Kändes lite trist men med lite mysigt sällskap och många skratt så kändes det inte som ett så dumt beslut ändå. Många asgarv blev det. Vad sägs om den roliga frågan ”Är det tub eller taggtråd?” som Jenni värdsvant hade kläckt ur sig vid ett tillfälle i Florida på lägret de var på:). Gulliga Jenni. De båda ska tävla på lördag och jag ska vara funkis. SCT Duathlon är tävlingen och den går på Lovön, kom dit och kör vettja! Jag ska heja, gapa och skrika på alla som är med! Mange B ska springa 44 km trail i Laxå (nej, Jenni det ligger inte i Halmstad;)). Lycka till allihopa!!!!

Hur som helst. Igår när jag kom hem skulle jag springa distans. Inte toklångt men spöregnet därutanför var inte jättelockande. Tog på mig kläderna och proppade in peppmusik i öronen. Och jävlar vad skönt det var att kuta i regnet! In i skogen bara och bara mosa på ! Härligt. Nedan finner ni bästa regnmusiken att ha under löpturen. MYS!

Sprang lite vilse som vanligt i Nackareservatet och träffade på en hel del orienterare inne i skogen. De hade tävling/träning antar jag… Men hallå, hur kul kan det vara med orientering egentligen? Lerigt och jävligt, obanad terräng och sen springa och leta efter en stämpel i flera kilometer? Näe fy fan! Jag var med i adventsorienteringen i Skåne en gång för ett par år sedan. Det var inte mkt till orientering. Vi var så himla många och det var en jätteliten skog. Det slutade med att jag bara sprang efter alla andra, var ju roligare att få en bra tid än att läsa kartan. Det slutade med att jag fick en bra tid, men blev diskad. Nästan alla blev diskade. Det visade sig att någon jävel hade lett oss fel och vi hade därmed missat en kontroll. Asch! En fundering: Varför har ALLA oreienterare så fula och gamla kläder (oftast inte ens hela?) och luktar svett? Bara en undran, ni läsare har kanske en annan uppfattning? Eller ett svar?

 http://www.youtube.com/watch?v=1H5loYi6wVc

UT OCH SPRING!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Vilovecka


Har vilovecka denna vecka. Det är jättetrist. Vad gör folk på sin fritid egentligen???

Hade en hel vilodag igår för fösta gången på väldigt länge. Fick damp redan på förmiddagen. Jag var ju PIGG!!!! Är det någon vits och vila då kan man undra? Ja, det kan vara vits. Ska på läger i två veckor med start söndag så det kan nog vara på sin plats. Att vara pigg den dagen man har vilodag är någonting helt revolutionerande för mig.

Tidigare har jag tränat tills jag varit helt trasig och sedan tagit en vilodag, vilket har resulterat i en ännu tröttare Emma.

Nu är jag som sagt superpigg istället och trots att jag igår efter jobbet handlade, dammsög, städade, lagade mat, tvagade mig och gjorde i ordning en present och brev till min syster, var jag fortfarande alldeles pirrig i kroppen.

Stretchade lite. Duschade lite. Kändes nästan som man tränat. Ändå var klockan bara åtta. Men vad i helvete gööööör folk på fritiden om de inte tränar??????? Kanske skulle börja knyppla?

Surjämten jag bor med var ute och cyklade. När han kom hem skötte jag mig exemplariskt och öppnade dörren, tog hand om cykel, hjälm och erbjöd mat.

Han tyckte det var perfekt och tyckte jag skulle bli hemmafru. Jag tyckte tvärtom att HAN borde bli hemmafru och jag träna mer.

Jag är ändå inte så bra på att vara hemmafru. Hoppas jag är bättre på triahtlon.

Kuriosa: Stefan Norman berättade på simningen idag att han hittat en tröja som han tyckte passade mig. Den var rosa, fin och hade tryck på bröstet där det stod: ”Why suck at ONE sport when you can suck at THREE”. Tack Stefan för tipset. Jag köper den direkt!

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Motivation


Har en momentan dipp i motivationen.

Veckan har gått i 120. Har haft tokmycket på jobbet och varit sjukt effektiv de timmar jag varit på jobbet. Utöver det en hård träningsvecka där några extra timmar ska få plats i schemat.

Igår, fredag, hade jag planerat vara hemma och upphoppad på cykeln senast kl fem för att hinna trampa 2,5 timmar innan fredagsmyset.

Nu blev snarare klockan halv sju innan jag var igång och eftersom det råder sk. Aprilväder med snöblindas regn så fick det bli trainer med 5*(8+2 min) medel-hög intensitet.

Inte ens de nya kläderna från Fusion kunde göra mig träningsmotiverad. Fyyyyy fan vad trist.

Sms:ade till Åsa för att få lite pepp och hon svarade snabbt:

”today you do what other won’t, so tomorrow you can’t”

Eeeeehhhh…var det pepp? Hahaha, snart plingade det till igen: Oj det blev fel, det ska vara:

”today you do what others won’t, so tomorrow you CAN ACCOMPLISH WHAT OTHERS CAN’T!!!!

Lite bättre pepp och nu kunde jag cykla klart. 2:25 blev det och middag kl nio sedan däckning.

Tilläggas kan göra att jag cyklade i cykelbyxor för första gången igår för första gången på aslänge….fy vad obekvämt! Det får bli tribyxor nästa pass!!!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*