Blogg

Den där tröskeln


Det finns ju en tröskel i flera sammanhang när vi pratar löpning, dels den där tröskeln man ska ta sig över för att komma ut på sitt pass och dels den där tröskelfarten man ska hitta på vissa pass.

I helgen körde jag ett sådant pass, ett tröskelpass alltså. Det blev en intervallvariant enligt följande: 20, 10 och 5 min. Jag hade riktigt bra fart och en skön känsla i kroppen på varje intervall.
Det svåra i dessa pass är att hitta just sin tröskelfart, jag tror det handlar mycket om känsla och den hittar man bäst genom att träna, träna och träna. Men det finns såklart några tips och punkter att tänka på, Runners world listar dem HÄR.

Det var ett morgonpass en lördag så måste erkänna att den tyngsta tröskeln att ta sig över var den genom dörren 😉

Gillar ni tröskelpass?

Mjukt och skönt att springa i snön.


Nr 8 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Frisk kropp – och knopp! Så påverkas din psykiska hälsa av löpning
  • Tänk dig snabb med mental träning
  • 15 enkla knep för bättre prestation
  • Nya teknologin som förändrar löpningen – för alltid!
  • Så lär du dig känna farten
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Kul att du gillar tröskelpass Viktor, det gör faktiskt jag med 😊 Bra tips på varianter av tröskel!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nöjd och belåten!


Jag har haft en fantastik helg. Löpning, julmys, konsert, god mat och mycket annat. Det kan ju inte gå fel.

Helgen inleddes med en fin löptur i skogen med trevligt sällskap och strålande solsken. Sedan avslutades fredagen med en grym konsert. Kent levererade på scenen kan jag säga!

På lördagen var det långa tröskelintervaller med IF Göta som stod på schemat. Vi körda 20, 10 och 5 min. Det gick riktigt bra och jag fick ihop ca 22 km. Därefter fortsatte dagen med julklappsshopping och julmys. Helgen avslutades med ett långpass på ca 24 km följt av frukost på bageriet. Därefter drog vi igång årets julbak av lussekatter som kan ha blivit mina godaste (och snyggaste) hittills!.

Hur har er helg varit?

Söndagens långpass med mysigt sällskap!


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Ja det var det Hasse! 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Underbara vinterlöpning


Det är december, det har snöat, det var strålande solsken idag och jag har fått springa. Vad mer kan man önska.

Ta vara på helgen, slappna av och ut och njut av naturen, löpning och allt annat ni kan tänkas gilla. Det ska jag göra!

Hur ska ni spendera helgen? 

vad mer kan man önska sig under en löptur?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Boozta humöret med en löpargrupp


Jag är, om ni inte redan visste, löpcoach för en stor löpargrupp en gång i veckan. Det brukar vara veckans roligaste pass, för vilken energi man får av att coacha andra. Det är trots allt något extra med att springa ihop, man taggar till lite mer. På intervaller är det nästan ett måste att köra i grupp. Man får ju den bästa draghjälpen.

I min löpargrupp har vi alltid fokus på någon typ av intervaller varje vecka, tex körde vi backtintervaller varvat med löpteknik i måndags. Riktigt kul och en rejäl genomkörare för alla. Det bästa med intervaller är ju att ALLA kan vara med, oavsett nivå. Man tar i utifrån sin förmåga.

Är ni fler som brukar träna i grupp? Vad tycker ni, hiss eller diss?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tröttheten jagar mig


Tänk vad orken och motivationen kan svänga. Ena veckan har man energi så det räcker till ett fotbollslag och nästa orkar man knappt ta sig ur soffan. Just nu är jag någonstans där emellan. Jag får till passen bra när jag väl är igån men det är trögt att ta sig ut. Fryser och blir trött bara av att kika ut genom fönstret. MEN det är bara att ta sig i kragen.

Igår körde jag 20x40s med 20s vila, det gick hyfsat när jag väl var igång. Fick även till bra med distans i helge och avslutade lördagens långpass på klassiskt Sofie-vis, med en mumsig baguett på favoritbageriet.

Så mycket mer har jag inte att tillägga just nu, eller jo, jag önskar mig fler timmar på dygnet och tips på hur man blir piggare!

Den bästa kombinationen, långpass + surdegsbaguette från Artisan.


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Tusen tack för tipset Victor! Det ska jag definitivt kolla upp 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Hålla värmen!


Det verkar som att vintern verkligen är på väg nu, minusgrader och frost ute! Brrr…
Men jag gillar vintern, dock är jag en riktig fryslort som måste klä mig rätt för att inte huttra sönder. Har många varma jackor och skor men tyckte ändå att jag skulle ha mig ett par nya kängor. För jag springer ju inte hela tiden 😉

Mitt senaste inköp blev ett par, om jag får säga det själv, snygga ICEBUG. Detta märke har, utöver löparskor, även kängor med riktigt bra grepp och funktionalitet. Så nu är fötterna räddade under vinterns kallare dagar.
Nästa köp får nog bli ett par varmare löparhandskar, kanske ett par längdskidåkningshandskar. Någon som har bra tips?

För övrigt är detta en tid då det kan vara riktigt knepigt att klä sig rätt för löpturen. Att hitta balansen mellan att inte frysa och att inte klä sig för varmt är SVÅRT! Vad är era bästa tips för vinterlöpning när det gäller kläder?


Skorna köpte jag här: www.icebug.com


Antal kommentarer: 1

Sofie Nelsson

Tack för tipset Marie! Kanske blir ett par sådana 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*