Blogg

En kortare mil


20121208-150407.jpg

Det pratas om att man ska undvika mellanmjölkspass och antingen träna hårt eller lätt. Well. Vissa dagar är för fina för att backintervallas bort och för härliga för att hålla igen när man vill öka.
Jag stack ut i gnistrande sol och sprang den runda jag brukade springa när jag var hemma i Sverige hos mamma och pappa. Då var den lång. En hel mil.
Idag är det en kort och lätt runda.Bara en mil. Allt handlar om hur man ser på det och var man sätter sina gränser.
Det var rejält slirig på sina ställen eftersom det bara är upptrampat.
Helt magiskt vackert. Ut till Görvälns badet, bort till slottet, ned mellan fälten. Upp till pappas grav och borstade bort snö. Hem till mamma och Tigerfisen igen. Lade dock in ökningar i alla backar jag passerade så lite som jag tänkt blev det.

20121208-150413.jpg
20121208-150421.jpg
20121208-150429.jpg
20121208-150517.jpg


Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Trailspecial! Proffsens bästa tips! Löptekniken/Träningen/Prylarna
  • Kom i form till Lidingöloppet! 6 nyckelpass, Rätt strategi, Smarta tips
  • Perfekt uppvärmd? Gör så här!
  • Test! 11 löparklockor
  • Slipp stela ljumskar. Tre enkla övningar
  • Så överlever du småbarnsåren (som löpare)
  • Boosta din prestation – med mjölk
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Längdskidor- en grym och snäll investering


20121207-171321.jpg

Idag så äntligen fick jag premiäråka längdskidor. Hur det kom sig att jag hade nyvallade frässnabba skidor på mig ska jag berätta senare.

Jag sprang till Ursvik med skidorna i ena handen och stavarna i den andra. Helt lyrisk redan innan jag tagit ett stavtag.

Jag har aldrig tagit en endaste teknikkurs i längdskidor men med en mamma från Tornedalen sitter det i ryggen. Jag saxar och skejtar säkert lite hur som men herresatan vilken träning det är. Och ändå får man sällan skador av det. Om man inte står på näsan på en sten.

Och det är just det. Grym träning, fast snäll. Nästan 90% av musklerna i kroppen jobbar och det är relativt skonsamt. För att träna syreupptagning så tycker jag det är oslagbart. Istället för att nöta mil på fötterna året runt erbjuder längdskidor en vinterdrömsliknande alternativträning utan motsvarighet. Jag har ingen tidspress, jobbar med puls och intensitet och njuter av snötyngda granar och kan låtsas att jag är långt långt från Stockholm.

Sommaren 2011 var jag i den form jag vill komma tillbaka till. Jag hade grym kondis och mycket berodde på alla de mil jag avverkade på skidor under vintern 2010-2011. Mina axlar och min rygg var galet starka- och galet snygga! Nu- ser det ut att bli en sån vinter igen och jag ska utnyttja närheten till Ursvik så mycket det bara går.

Idag var jag seg i kroppen och löpningen skulle bara slita. Träna inomhus undviker jag som sagt så mycket det går så en skidtur med lite skejtinslag på ca 7 km blev en perfekt egostund idag. Enligt två herrar som hade blivit väldigt stressade om jag åkt om dem tror jag, så var inte 7,5an spårad. Men jag såg att den var det. Till en del..sen hade någon gått sönder spåren med hund. Jag komponerade då mentalt en torttyrliknande rehabiliteringsplan för hundägare som gör så. Men jag spårade själv och genade sen utförs genom öppen skog. Den sekvensen hade gjort sig mycket bra på ett youtubeklipp. Sen gled jag vidare och såg två rådjur och allt var tyst och lugnt och magiskt. Utförs for jag fortare än fortast men har inte stakstyrkan än. Kan man ju inte kräva kanske med ett skidpass på 19 månader.

Jogg dit och gå/jogg hem. Fräsch i kroppen så det blir backintervaller imorgon och så på´t med stakning på söndag igen.

Kan verkligen rekommendera att investera i ett par längdskidor. Det går att åka på vadskomhelst om du inte måste åka galet fort. Jag har åkt på vallningsfria platta turskidor och skejtat på Ottsjön med dem och det var inga problem alls så det behöver inte bli sådär galet dyrt.

Om du är intresserad av en skidteknikkurs i Ursvik innan jul så skicka gärna ett mail eller en kommentar så ska jag se om jag kan fixa en duktig instruktör en kväll.

Nu- fredagsmys ute hos mamma i da hoods! Ha en riktig fin kväll!

20121207-171328.jpg
20121207-171343.jpg
20121207-171414.jpgLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Make magic happen


20121206-181530.jpg
Underbar snöig jogg till jobbet.
Härlig halkig, slirig fartlek hem. Jag sprang 200-stegs intervaller där det bjöds möjlighet. Ingen klocka. Bara känsla.
Ren magi. Skallrens. En lisa för själen. Mellan eftermiddag och kväll. Jobb och matlagning. Då och nu.
Make your own magic happen

20121206-181852.jpg

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Tips för en CSR jul


CSR- Corporate Social Responsibility riktar sig egentligen till företagande men julen för de flesta privatpersoner i Sverige kan nog vara ett helt företag. En process som för vissa slutar med ökade skulder, ökad vikt, nya ovänner och dåligt samvete. Andra- får till det riktigt bra och återvänder till vardagen både utvilade och friskare. Jag tycker vi under den här, ofta överdrivet spenderande och imundigande högtiden ska ta just socialt ansvar. Det är solidariskt och det är, i min värld, rätt!

248 000 barn i Sverige lever i fattigdom. Nästan vart tredje barn med utländsk bakgrund lever i fattigdom här i Svea rike. (Ekot idag). Medan flera tusen oroar sig för att hinna göra av med pengar på personer som redan har allt de behöver så oroar sig många föräldrar över hur deras barn ska få någon jul alls. Barnen skäms när de kommer till skolan i januari och inte kan berätta om någon julklapp alls och inget firande.

Andra barn kan inte njuta av julen för att de måste oroa sig för sina alkoholiserade föräldrar. Andra för att det bråkas.

För hemlösa är kylan som för oss rikast ei världen, inte en anledning att klura på vilken vinterjacka man ska ta sig från minglet till hemmet i utan en till orsak till att behöva leta värme och skydd.

OCh jag tycker det är vår plikt att göra något för dem. Nej- de mår inte bättre för att du inte köper några julklappar alls och vägrar ischoklad MEN det tillför vår samhälleliga plikt att göra något. Både för de långt bort- men det behövs även hjälp här hemma i Sverige!

Det finns massa sätt att göra skillnad. Jag har inte hunnit rota fram allt ännu men här är några tips:

Stadsmissionen: De är helt överbelamrade med folk som vill volontära men behöver prylar- bland annat hygienartiklar osv. Jag har försökt få tag på dem för att kunna lämna grejer till Klaragården men inte fått svar- återkommer. Läs mer här. Du kan alltid rensa ut garderober och ge till tex Myrorna, Stadsmissionen, Röda Korset osv.

De här två tjejerna har startat en insamling till förmån för de familjer som inte har råd att ge sina barn julklappar. Du kan stödja med både pengar och saker.

Bor du i Gävletrakten så kan du slå två flugor i en smäll och åka till Högbo där denna insamling görs till förmån för Rädda Barnens insamling till behövande barn.

Migrantswe(@)gmal.com kan du maila till om du har kläder till ensamkommande flyktingungdomar. Klart du har!!!

Har du trasiga kläder? Spara dem till februari då HM kommer att samla in kläder för återvinning. Mer för miljön förvisso.

För egen del ska jag skicka ett paket upp till Högbo med lite av Lillans leksaker, ska göra paket  till Klaragården, lämna till Stadsmissionen via den insamling vi har på PwC och så ger jag förstås en extra slant till barnbyn där mitt och Lillans fadderbarn är.

Utöver det så försöker jag se till att vi inte köper mer mat än vi äter upp, och jag julhandlar inte. Hittade lite fina handproducerade saker på Island och på Björk & Berries i Högbo och det blir årets julklappar. Tigerfisen ska få en ny termos, vantar, ett pussel och några böcker jag köper second hand eller på ICA.  Ledig tid i december försöker jag istället vara ute med just Lillan eller träffa vänner och familj. Saker- har jag när jag tittar omkring- alldeles för mycket ändå!

Har du några tips att dela med dig av för en snällare mer samhällsvänlig jul?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Trender 2013


Rogaining- lägg det på minnet.

Olympiska Lyft-klassiskt och rent och snyggt och grymt.

Loppinflation– Det finns inte en helg från april till oktober där inte flera lopp krockar. Folk lägger sin ”motionstävlingssäsong” likt tetris. Just nu fylls alla de mest populära loppen (och varför är de populära kan man fundera på i nästa steg?) men ju fler lopp det blir desto fiffigare marknadsföring kommer krävas för att fylla de andra. Paketering kommer bli viktigt. Triathlon kommer fortsätta växa.

En fortsatt ”konkretisering” och ett fortsatt försök att göra det abstrakta  med internet mer personligt och riktigt med hjälp av sociala medier. Återförsäljare koppar på Twitter, Facebook, en bloggare, en sida med ” 5 bästa tipsen för vinterträning”, tävlingar, nyhetsbrev och jag tror att vi tids nog kommer att uppleva en…

..mediamättnad. Det här med att skaffa ”likes” på Facebook eller skaffa en app där du ska regga allt du gör, som synkar med alla sociala medier…det börjar räcka nu. Jag fick en sån uppenbarelse av det idag. Tror inte folk kommer orka mer till slut. Någon med inflytande kommer skrika ” det räcker” och flera kommer följa.

Det här med träningskläder också. Hur l ångt kan det gå? Hur avancerat kan det bli? Vad ska tillverkarna hitta på till nästa år när de utagerat allt: stretch, evaporering, isolering, följsamhet. Vet inte vart det barkar där. Inte mitt område. Men tror något kommer hända. Min åsikt är att de flesta märken behöver jobba med vår lojalitet. När jag köper ett plagg av ett märke ska jag vilja ha resten från samma märke för de hänger ihop och det behöver de sälja in, få oss att förstå. Dessutom bör träningsmärken fatta att det är vi 30 + åriga tjejer som kan bli deras största kassaklirr. Vi tränar. Vi behöver bra grejer. Och vi har pengar.

Men de behöver tänka till. Brukar jämföra det här med mascaror- det måste vara nästan slut på nya versioner- när mascaran som gör tjockare, längre, fylligare, svartare ögonfransar finns- hur ska man kunna lansera en ny? Vad ska man hitta på?

Back to basic. Slow-food, baka eget bröd, göra egen korv- det slog. Snart tror jag det kommer börja märkas på nätet också. Eller är det bara jag som önskar?

Vad tror ni kommer trenda 2013?

När kommer den här tillbaks undrar jag?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Snölufs med snölås


Den här veckan går i ett. Den är lite såhär:

20121205-133416.jpg
Idag: träff med Enervit, nätverksträff för Lidingöloppet på Friends Arena, skidinspirations kväll på jobbet med Trimtex och Helena Ekholm.
Men alltid ladda med lite frisk luft. Imorse, när mamma som sovit över passade MiniMe, stack jag ut i snön med snölås på.

20121205-133903.jpg
Och igår var jag här:

20121205-133927.jpg.
Nu hoppas vi att Helenas flyg kan landa på Arlanda! 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*