Blogg

Halv vilodag på Tri Mallorca


Alla atleter behöver det då och då. Det var dags för halv vilodag på träningslägret.

Idag bestod min träning endast av 4000 meter bassängsimning. För att göra lidandet kort så avverkade jag och mina kompisar passet innan frukost i Micke Roséns regi. Huvudserien var 2*(2*50) meter, första varvet progressivt 1-3 och andra tröskel med kort vila. Kroppen svarade inte ett dugg och jag lät den maska precis som den sade åt mig att göra. 1000+800 meter arm med paddlor fick avsluta. Magen var ett tomt svart hål vid det här laget och frukostbuffén satt där den skulle vill jag lova. MUMS!

Resten av dagen har vi betett oss som vilka andra svenska charterturister som helst. Vi har nämligen däst i solen vid polen. Huuuur gött som helst. Nu ser jag ut som ”griseknoa”och ordningen är återställd.

Vi hann även med att tvätta alla svettiga cykelbyxor vilket kändes mycket välbehövt såhär efter en halv vecka i samma cykelkläder;). Glömde ju dessutom att packa ned vanliga kläder så nu får jag snällt tvätta eller shoppa nytt (vilket ju inte känns så jättejobbigt).

På eftermiddagen höll Åsa en inspirationsföreläsning i SMILE, hennes egna koncept och jäklar vad jag är stolt över att vara hennes vän! Ni skulle varit med! Vilken föreläsning! Satt som ett ljus hela tiden och tappade inte intresset EN ENDA GÅNG! Det är bra betyg vill jag bestämt lova, jag som har myror i brallan nästan jämtJ. Imorgon är det dags för Olle Norberg att hålla i en liten föreläsning om meningen med livet och om vägen till Kona. Intressant ska det bli!

Middagen spenderades intogs på tapasresturang nere i byn. Lite spontanshopping på det och alla sinnen var nöjda.

Att vara på läger, det är en investering vill jag lova. Har aldrig mått bättre, känt mig starkare och varit så harmonisk som nu. Låt det aldrig ta slut!

  

Åsa på väg in i ”vuxenavdelningen” och den 16-meters pool som vi låg och tränade i häromdagen. Hahaha, dagens fråga var:  Hur många längder går det på 2500 meter? Marre hade som vanligt rätt. Åsas och min ”huvudräkning” funkade inte riktigt…

 

Glassigt värre när det är vilodag.

Jag och Olle bättrar på ”brännan”.

Natti nattis!


Nytt fullmatat nummer!

i butik 30 september – 22 oktober

  • Stor skoguide. 19 nya modeller
  • Bästa alternativträningen. 10 smarta pass som du måste testa!
  • Ny studie: Den mest effektiva intervallträningen
  • Så tränar du på att hålla rätt fart
  • Så blev Fanny fri från ätstörningen
  • Träna fötterna i tre enkla steg
  • Bo, 75 år, springer 20 mil – i veckan
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Girl Power!


Idag har vi cyklat i bergen. ”Piggen” bestegs med glatt humör och inte fasen var det så märkvärdigt! Var pigg hela vägen. I jämförelse med Almunecar var det rena barnleken. Ok, tog inte i så jäkla hårt så hade massor av energi kvar när vi nådde fram till vårt hotell och detär alltid bra. Är ju trots allt 1,5 veckakvar och kroppen ska hållas i trim och vara fräsch hela vägen. 

Stack ut på en 8 km löptur efter stranden och tillbaka igenom byn på slät asfalt. Känslan fanns där. Fredrik Zillén skulle blivit jävligt impad om han såg mig. Chrissie Wellington släng dig i väggen, här kommer Emma Graaf i 4:50-fart på asfräscha ben! Hahaha, vet att jag är hopplöst efter Chrissie men ska jag fortsätta utvecklas iden här takten är jag snart där. fightas och stångas om pallplatserna… Ja, ni fattar vad som rörde sig i mitt huvud under det löppasset. Det hela kan vara som bortblåst i morgon men idag var det GIRL POWER!

Bildserie från dagens 145 kilometrare i bergen:

 

Gladaste cyklisten vinkar hej!

 Marre flyger fram i finaste landskapet. Så pittoreskt som det kanbli.

 Pause 1

 Cyklar, får och fin väg.

Läkar´n och analytikern.

Pause 2. TriMallorca team shirt.

Full fräs i nedför backen.

Upp upp upp. Åsa och Lelle låååångt före men what the häck. Kör mitt eget rejs och det gör mig stark.

Finfina utsikter.

Skitglad. Piggen avklarad. On my own!

 

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Växlingsträning med Marcus Hultgren


Marre är ju allas våran reseledare här nere och håller en hel del småkurser och träningar samt håller koll på allt. Idag bar det dags för att lära motionärerna att växla. Kul!

Ännu roligare blev det eftersom Marre är världsmästare i att växla långsamt. Kolla in detta klipp från Kalmar 2010 (när jag och Åsa för övrigt körde vår första IM).

Det var jättekallt i vattnet, vilket kan vara en förklaring till detta:

 

http://www.youtube.com/watch?v=OCRCv_U5lTU

Marre, du är rolig du, gillar dig!

PS Sorry att jag skrev fel efternamn, blev det rätt nu?! Det är inte så jävla lätt att vara blond ibland vettu…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Dag 2 Tri-Mallorca


Eller var det dag tre? Äsch, börjar redan bli dagvill!

Jag har det enormt bra här nere. Finfint träningssällskap, härliga träningspass och soliga dagar (under regn/hagelfallet idag fick jag mig en välbehövd tupplur på rummet).

Ligger redan inne med tusen olika brännor efter cykeltröjor, linnen, bikinis och sportBH:ar. Brännor i form av illrött skinn! Det är alltid NÅT jag glömt att smörja tydligen. Bättring Emma Graaf!

Dagen började med myspyslöpning i soluppgången med Lill-Lelle, Olle och Jonas. Lite frukostbuffé på det och så var man var på tipptopp! Stack ut på restitutionscykling i finfint landskap. Mmmm balsam  för benen.

Efter det lite simning i hotellets 16 metersbassäng eftersom vanliga 25:an var stängd för dagen (det var visst röd dag idag). Iskallt vatten men Åsa kunde simma med mig trots månaden med axelstrul och Finn kom och höjde stämningen ytterligare. Grymt!

Stretch, dusch och sedan hamburgare på stan med glada gänget.

Visst märks det att jag har det bra???

Ses i morgon!

Jag och Åsa har febrilt försökt att ta ”normala”kort på oss och varandra. Here is our best shot:

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Dag 1 Tri-Mallorca


Idag var första ”riktiga” träningsdagen här nere i Alcudia för Tri Mallorca gänget. Gårdagen var jag mest trött och sliten efter resan och endast 5 timmar sömn då taxin gick kl 03:00 från Sjöstan. Körde ändå en lätt 7-mila tur på platten för att väcka kroppen innan vi fick sätta tänderna i buffén. Gött! Kl 20 var jag så in-i-helvete trött att jag gick och la mig. Kaffeabstinensen gjorde inte saken bättreJ. Somnade in som ett litet barn och sov som en stock 10 timmar non-stop. Typ.

Idag har vi cyklat 114 kilometer, jag har sprungit 8*400 meter och vi har ”badat” i havet. Helt fantastisk dag! Är pigg som en lärka och det är ENORM skillnad mot v.9-lägret då jag var en snorande zombie.

Nu ska jag trycka i mig lite mer energi i form av nyinhandlad choklad!

Stay tuned!

Emma och Åsa redo för läger!

Snabbaste brudarna har snabbaste hojarna!

Olle och Lelle på G!

Reseledarna undrar: vart fan är vi på väg?!

Rull på rulle!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

SCT Duathlon


Jajjemän, då var duathloncupen igång. Nännemen, jag var inte med. Det var däremot en hel del kända ansikten och jag var där för att heja och träna lite själv.

Jag och carl sladdade in på parkeringen i sista minuten, som valigt och många trodde såklart att jag skulle vara med. De blev inte ens förvånade när jag började jogga i motsatt riktning innan start. Jag brukar ju nämligen ha lite svårt att passa tider och kommer allt som oftast sist till startfållan.

 Riktigt bra för motivationen att stå vid sidan om. Nu vill jagockså vara med! Joggade runt och minglade, hejade och peppade så gott jag kunde.

Jenni gjorde en strålande insats och gled lätt in som första tjej. Pojkvännen Fredrik kom såklart etta i herrklassen tätt följd av Snygg-George som har vässat formen riktigt bra trots att han varit skadad aldrig så länge (aldrig så länge=dalmål och betyder väldigt länge). Tog en del bilder (bildtexter hamnade visst ovanför bilderna):

George och Swan brassar på i starten, Nils Svensson hack i häl

Fabror Melker älgade på, trots London  marathon i benen. Snygg cykel hade han också…

Vem/vilka har jag tagit kort på här?

Tjejgänget (Matilda Andesson, Erika Rosenbaum och Jenni) med Rodriguez på släptåg.

Bra startfält!

Swan och Bjälkemo, sida vid sida…

…och helt synkroniserade! Fantastiskt kul att se, gammal konstsimmare som jag är!

Jag och Emma Lindwall hejade, hojtade och apploderade!

Den skallige surjämten på G in för transition nummer 1.

Den här glada jävlen var där och tittade också! Härliga Rickard!

Glada pojlkar efter målgång: George (2:a), Jonas (6:a), Carl (10:a????) och Nisse (5:a men nästan trea).

Guldparet! Fina Fredrik (1:a) och Jenni (1:a) som agerar värdfamilj åt mig då och då:).

Fick förresten lite undringar om de kläder jag hade på mig idag. Fusion är märket och kläderna är superbra (tycker jag iallfall), snygga och säljs på Runnerstore och Cyclecorner (som har världens finaste färg på sin logga=rosa) i Sjöstan. Fusion har mycket bra triathlongrejer och är skitpoppis i Danskland där de finns på var och varannan dansk triathletkropp. Nu vet ni det!

Kommer att lägga upp fler dagens outfit:)!

Nu har jag övat på bufféätandet genom att käka bruch på Hemma hos Kaji
Sjöstan. Det gick dåligt. Blandade allt hejvilt och åt alltför snabbt.
Nu kan jag knappt röra mig så det blir soffan en timme innan jag orkar
ta i tu med packingen inför Mallis. Taxin kommer 03:15 och jag börjar
undra varför i hela fridens namn jag ska åka iväg för. Solen skiner ju i
Sverige med just nu. Men vid närmare eftertanke blir det nog
fantastiskt, jag har ju bara lite resfeber. Många av mina bästisar
kommer ju dit och coach Jens  kommer att träna mig sista veckan. Net
blir najs. Sedan hoppas jag på en mer brun färg än den grisrosa hudton
jag låg inne med efter Spanien.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*