Blogg

Logout. Ett ganska enkelt val. Egentligen.


Eller?

Den 19e september skulle jag sprungit 16 mil. Det skulle, var det tänkt, ta runt 20 timmar- strax under. Det är djävelusiskt jobbigt. Gör ont både då och efter. Men känslan är ändå något av det bästa jag varit med om.

Men jag är inte i form för det. Jag har inte sprungit den mängd som krävs för det målet. Inte hållit den farten. Har ont i nerver. Känner mig så så stark i 99% av kroppen och 100% i knoppen men en svag punkt i ryggen orsakar problem.

Jag ska springa hela livet. Vad är att hoppa över ett lopp nu? Att ta med mig att jag är mentalt starkare än någonsin i min löpning. Har klarat att komma tillbaka efter graviditet i lugn takt. Gjort allt, nästan, rätt. Lyft och vridigt fel och det straffar sig nu.

När jag började inse att jag inte skulle kunna springa 16 mil så damp ett brev ned i brevlådan. Precis då. När jag behövde ett plåster på såren.

Ett erbjudande om att just den helgen, istället för att slita i 16 mil få åka bort och bara ta hand om mig. Log out. Logga ut. Skärmfritt. Yoga. Sova. Vandra. Äta. Kanske fila fötterna eller virka. Läsa. En helg i skärgården med ett gäng sköna människor.

Att jag ens tvekat? Det var när min kompis, nybliven tvåbarnsmamma som inte sovit så mycket den senaste tiden påpekade att hon skulle göra typ ”vad som helst” för detta och jag var ”galen om jag inte åkte” som jag tänkte att yes! Det är som ett hån mot alla stressisar och de som inte kan ta sig den här tiden att inte göra detta. 16 mil finns kvar.

Jag har skrivit om det förut. Det är genialiskt. Jag har inte gjort något liknande-ever! Mindfulnessretreat förvisso för 7 år sen men detta- så mycket mer!

Såhär skriver Elin och Elin:

En logout är ett lyxigt läger där du äger din tid.

Den pågår från fredag till söndag, i Stockholms skärgård.

Du bor i enkel- eller dubbelrum på fina Svartsö värdshus. Nya sköna sängar i hela huset.

Vi erbjuder yoga, träning i skogen och vällagad mat i samarbete med duktiga kockar.

Lyx OCH läger: Tänk dig blandningen av uteliv, vedhuggning, och gemensamma måltider med ett glas gott vin. Kärleksfullt lagad mat av en kock och ett tyst skönt enkelrum med härlig frukostbuffé och rawfoodalternativ.

DSC00485

 


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*


Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

#Måndagspeppen – Du har det inom dig


Jag funderade lite idag på den här ängsligheten och sökandet som jag förstås själv upplever ibland men också ser ganska tydligt i Stockholm. Bekräftelsebehov har vi alla. Hur och var vi får det ifrån varierar. Vissa bekräftelser är väldigt grunda och kortsiktiga. Ytliga. Vissa tar lite längre tid att hitta men är värda så mycket mer.

Att känna sig bekräftad i sig själv, att kunna bekräfta sig själv utan att få det via likes på Instagram eller Facebook. Att veta att man duger utan att behöva få det bekräftat av andra hela tiden. Att känna ett lugn i hur man ska välja och agera i olika situationer, det kan ta lite tid och bygger man hela tiden upp sin trygghet och ro på externa faktorer blir det bräckligt. Som att tänka att hälsa är att dricka en grön juice. Hälsa måste upplevas inifrån. Lugn och ro kommer inifrån.

Att hitta ett sätt, en nyckel till att hitta den där starka goa magkänslan att det man gör är rätt det är kanske inte så lätt rakt av. Men den kommer inte finnas i någon produkt eller något du kan köpa. Den ”kostar” tid och ett öra inåt.

Lyssna!

”Om en människa icke finner lugnet inom sig, söker hon det fåfängt på annat håll.”

// ChanningLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Trail på Roslagsleden och sim i Stora Värtan


Ja så kan man sammanfatta min ”tränings”helg. Det känns inte som träning när jag är ute och njuter av naturen och lyssnar med ett extra öra mot mina nerver.

Jag och N skulle lämna bort lilla S för andra gången någonsin över natten. Vi ville inte göra något uppstyrt och avancerat. Vi är inga restaurangmänniskor och gillar inte stan. Vi vill vara i naturen, äta gott, slappa och somna tidigt.

Roslagsleden ville vi båda springa (jag) och cykla (han) på. Och så övernatta.

Hur det nu var slutade det med att vi fick bo hemma hos Lisa Lantto i deras mysiga fina villa då de var borta just då. Men hur smidigt?

Jag började lite sent (tänkte sticka 05.00) men behövde sova efter all SOMAträning dagarna innan. Tassade iväg mot starten på Roslagsleden som är i Danderyd och hade en mil i benen innan jag vek in i skogen. Sen sprang jag första etappen som är 15 km. Vacker roslagsnatur. Tog en kaffe på mysiga kursgården Såstaholm och vid det laget hade nerverna ledsnat ur på terrängen och jag tog asfaltsvägen sista milen till mina svärisar. Då kändes det bättre och det är så otroligt frustrerande att jag kan tassa 35 km med en kopp kaffe i magen och lite Japp, russin och saft längs vägen och inte känna mig direkt påverkad. Hoppade i vattnet och käkade lite och sen var jag pigg igen. Men nerverna klarar inte mer just då. Nehepp.

På vägen dit mötte jag N på MTB och langade över kartan till honom. Mös lite med lilla S och lämnade henne sen i goda händer och tog bilen till Åkersberga för att leta upp N någonstans ute på en grusväg då han cyklat på leden han med.

God indisk middag, stora koppar te, choklad, popcorn och soffhäng, prat om framtiden och en god natts sömn. Det behöver inte vara så knepigt att ha det mysigt!

Idag var det dags för N att testa sin våtdräkt jag köpt till honom i födelsedagspresent. Vi fick SÅ BRA service från triatleten.se som levererade dräkten väldigt snabbt. Stort tack- annars hade vi inte kunnat testa den idag! Jag har bara simmat i min dräkt två gånger och den strular lite. När N testat färdigt tog jag hans dräkt istället. som kanske var lite stor men så skön på. Och nu lossnade simningen. Jag kanske inte simmade så fort. Kanske inte så långt men som jag njöt. Jag bara gled fram och tillbaka på en sträcka på kanske 100 meter nära stranden. Det kändes effortless, det kändes lätt, det kändes som huvudet var på rätt ställe och Sofie Lanttos ord ”lyssna på fiskarna, titta på fiskarna” funkade. Jag hade kunnat simma hela dagen om jag inte fick in massa vatten i öronen och blev yr. Såg någon mig ragla upp ur vattnet halkandes på stenar så..ja jag bjuder på den!

En mysig helg till ända och imorgon drar en galen vecka igång. Den är galen för att jag har varit så ledig. Jag har inte börjat småpeta i något alls utan bara varit ledig (nästan) hela sommaren med familjen. Det gör att det är lite att rodda med nu men allt som ligger framför mig har jag lagt där och jag ser fram emot det.

Hoppas du också njutit av naturen och kroppens kraft i helgen!

Det blev till och med en sån här stund. Utan barn. Med bästman.

Perfekt för sim. Perfekt för swimrun. Kanske perfekt för att genomföra en egen Ironman? To be continued.

Inget skav i mina Falkeshorts och linne. Sprang i Skora Tempo som funkar i  terräng när det är torrt.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Funktionellt stark med SOMA Moves


Även om löpning och yoga börjat bli väldigt poppis att kombinera så är det många som räds yogan av någon anledning. Kanske verkar det för flummigt? Man är ”för stel”? ( Vilket ingen är men får man västerländsk yogainspo kan man lätt ledas att tro att man måste vara väldigt vig vilket inte stämmer).

Men man vet att man behöver jobba på sin styrka. Man behöver rörlighet och man vill inte sniffa rökelse och stå i hunden. Vad göra?

Well. Något partisk skulle jag föreslå SOMA! Jag är frälst sen jag provade första gången. Flera vittnar om samma (ok något sektlika) uppenbarelse men det är så. jäkla. bra.

Dessutom är Linus och Cecilia som grundat konceptet helt fantastiska. Jag känner mest Linus men han och Cecilia kompletterar varandra så bra.

SOMA betyder kropp och konceptet är funktionellt och holistiskt i ordets rätta bemärkelse. Du jobbar med rörlighet, styrka, dynamik, spänst och balans.

Det är enkelt men kraftfullt och du jobbar utifrån dina förutsättningar.

Jag har inte lett gruppklasser inomhus på ett tag för att jag tappade sugen på att vara inomhus och efter 15 år (!!) som instruktör i allt från areobics till boxercise. Men när jag testade SOMA kände jag att det här det vill jag leda.

Det jag gillar är att det är så fritt. Ingen takt att hålla. Man kan blanda upplägg och längd på passen för att passa den publik man har. Man kan använda det 1-1 eller i en stor grupp.

Just nu går jag utbildningen för Linus och Cecilia på Sats Spårvagnshallarna. Det är så givande! Jag ser så fram emot att instruera i detta så fort jag bara kan.

Vill du se lite vad SOMA Moves är så kika här på youtube där det finns lite filmer. (Sök på SOMA Moves). Vill du träna SOMA hemma så rekommenderar jag att du blir medlem på Yogobe där det ligger massor av korta och långa pass.

Här är den serie som vi lär oss nu. Superroligt!


Antal kommentarer: 1

Ann-Sofie Forsmark

Vad kul att höra att ni gillar det så mycket!
Therese- in på SOMA Movessidan på Facebook och kolla- jag är osäker på var det finns faktiskt!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Nystart


Det känns onekligen som en nystart nu efter semetern. Jag har verikligen varit LEDIG även om det inte varit lugnt och avkopplande hela tiden. Bilolyckan vi var med om har verkligen satt spår. Jag kämpar med att världen känns ond och väldigt läskig. Samtidigt väldigt varm och god eftersom vi umgåtts så mycket som familj och med fina vänner.

Stora tjejen börjar förskoleklass, N ska vara hemma med lillflickan och jag börjar en ny tjänst. Jag har också tänkt en del på riktningen på mitt egna företag som jag jobbar lite flexibelt med på deltid. 

Löpningen och dess mål funderar jag också på. Först hade jag tänkt raka spåret tillbaka till 100 miles men med nervinklämningar så kanske jag får tänka om.  Satsa på några kortare ultror runt 43-60 km fram till nästa år. Jag har inte den volymen i kroppen som jag anser att jag kräver för att kunna springa 16 mil på under 20 hr. Att springa på över 20 hr är jag inte intresserad av. Det har jag gjort. Jag är inte missnöjd med den löpning jag ufört- jag hade bestämt att det skulle få ta lång tid att jobba upp allt inifrån efter förlossningen. Jag är glad att jag inte stressade på med för mycket volym eller börja springa för tidigt.  .Nu är allt på sin plats och starkt i rätt ordning. Jag ska ju springa hela livet. Dessutom är det viktigaste för mig att få vara ute i naturen och njuta och det har jag verkligen gjort, har inte sprungit ett enda löpbandspass och mest sprungit i ”upptäckarmode”. Ryggproblemet var ite otippat men blir väl bra till slut det med som allt annat. 

I mitt företag ser jag fram emot att utveckla föreläsningsbiten vidare och börjar redan nästa vecka med en lunchföreläsning för ett företag. Jag kommer släppa lite på onlinecoachandet ett tag då det, trots att det är otroligt roligt och ger så mycket, tar mycket tid. 

Jag kommer att fortsätta fördjupa mina kunskaper om idrottsnutrition och lever överhuvudtaget efter devisen om ”alltid ständigt lärande” och hösten handlar mycket om att lära nya saker. Jag börjar redan imorgon med SOMA Moves instruktörsutbildning som jag ser fram emot att tillämpa sen.

På jobbet börjar jag med att inreda vår funktionella motionsyta med alla de bitar som det innebär med genomgång av utrustning, invigning och lösningar för att det ska funka bra att anvt använda för alla som vill.

 Men sen slöpper jag ”friskvårdsbiten” ganska mycket til förmån för att igen fokusera mer på strategiskt hälsoarbete som är det som måste vara på plats för att friskvård ska kunna vara en del av hela företagets hälsoinvestering. Jag har en fantastisk utmaning framför mig som HR-specialist inom hälsa för hela Sverige på företaget jag arbetar på. Ett utmanande drömjobb helt enkelt!

Dessutom är det viktigt för mig att göra det jag kan för en bättre värld. Det låter ju så präktigt men alla kan göra sitt. Alla ska göra något. Vi har ett stort jobb med Tjejmarathon som vanligt men det finns så mycket att göra på hemmaplan.

Men först och främst kommer barnen och familjen. Det är tryggt att veta att väljer jag det framför nå