Blogg

Löpning i Berlin


Nu har jag inte hunnit uppdatera bloggen på ett par dagar så det börjar bli mer än dags igen. Jag har nämligen varit på en mini-semester i Berlin med min sambo. Vi har turistat runt och bockat av en hel del sevärdheter som sig bör när man besöker en ny stad. Vi fick såklart till ett par träningspass också.
Vår första dag inleddes med intervaller i Tiergarten som är en stor park mitt i centrum. Vi körde 30×40-20 intervaller, alltså man springer 40s och går 20s, allt upprepas 30 gånger. Kul intervaller där man kan dra på ganska rejält!

På hotellet där vi bodde fanns ett jättestort gym så vi körde resterande träning där, det var -7 grader ute och vi blev lite väl bekväma av oss. Men bra pass blev det. Det är ju dessutom himla bra start på dagen att få sig en genomkörare på gymmet. Då har man extra mycket energi när man ska turista runt, äta god mat och upptäcka en ny stad! De övriga dagarna körde jag bland annat ett tröskelpass á 3x10min samt ett tröskel/stegringspass på ca 12km där jag startade i 5:00/km fart och avslutade på 3:25/km fart.

Vi är i alla fall mycket nöjda med vår resa och kan definitivt rekommendera Berlin som resmål, både för löpare och icke-löpare 😉


 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Avsluta på topp


Glömde ju berätta att jag avslutade året med ett lopp, inget Sylvesterlopp men väl ett Sydvästrace. Det är ett litet lokalt lopp som traditionsenligt springs varje nyårsafton. Detta lopp var dock mitt första. Sydvästracet erbjuder lite olika distanser för stora och små. Jag sprang den långa banan på 8km. Det var strålande sol och ett par plusväder samt lite vind, bra löpväder bortsett från motvinden på vissa parter.
banan vi sprang var ganska kuperad men rolig. Jag körde helt på känsla och det slutade med en vinst. Riktigt härligt att få avsluta året med flaggan i topp, speciellt för den mentala biten.

Hur avslutades ert år? Blev det en löptur på nyårsafton?Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Nytt år, nya möjligheter


Nytt år och nya möjligheter. Det är härligt med en nystart och man får en chans att mentalt rensa ut det gamla och öppna upp för det nya. Jag har mycket positivt att ta med mig från löparåret som varit och jag har också en massa spännande planer och mål framför mig under 2017.

Jag fortsätter med mitt nya träningsupplägg och det ska bli otroligt spännande att se hur jag utvecklas utifrån detta. Jag kommer under 2017 också springa några maratonlopp vilket blir en ny distans att tävla på. Jag har sprungit maraton innan men inte under den tid jag tränat mer seriöst. Målet är också att förbättra mina tider på mina tidigare distanser 21km och 10km. Nu börjar Göteborgsvarvet bli tradition så det är ett av de lopp jag ser mest fram emot. Men loppen kommer dyka upp i kalendern allt eftersom jag hunnit lägga upp en bra plan över tävlingsåret.

Hur planerar ni 2017 och vad har ni för mål?

En lerig löprunda är en bra löprunda.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 2016


Ja nu är snart år 2016 slut och det är dags för ett nytt kapitel. Jag tänkte göra min egna lilla årskrönika av det gångna året för den som är intresserad. Så varsågoda:

Året började med att jag var inne i ett ganska bra flow med löpningen, jag minns att jag sprang frekvent och ganska enformigt. Men jag fick ihop en hel del mil och många av dem i snö och kyla- brrr…. Jag inledde även året med att bli en Götist, alltså medlem i IF Göta här i Karlstad. 
2016 års första lopp blev ett seedningslopp i Göteborg och jag inledde med en vinst. Jag startade helt utan förväntningar och tog det mest som ett bra träningspass. Väl i mål stannade klockan på 35:35(!), dock saknades ett par meter för att få ihop 10km som loppet var. Oavsett var det en bra start på säsongen.

I maj sprang jag Göteborgsvarvet, kanske mitt bästa lopp under året. Jag sprang från start till mål med en skön känsla i kroppen och bra flyt i benen. Jag gick i mål på tiden 1:19:30 och fick en 8e plats bland svenskorna. Det är jag faktiskt nöjd med.

Jag fortsatte sedan i gamla vanor och sprang på, mestadels distans och några enstaka intervallpass. Jag sprang några mindre lokala lopp och det gick riktigt bra. Jag gjorde också under våren min ansökan via Runners World till det stora äventyret ASICS Beat the sun i Chamonix. Jag gick vidare i uttagningen och blev till slut uttagen till team Europe North- WOW!

I juni fick tillbringa en vecka ihop med ASICS fantastiska team, mina lagkamrater och mina motståndare som också alla blev mina vänner. Att vi dessutom befann oss i fantastiska Chamonix gjorde inte upplevelsen sämre. Att vi var där för att tävla glömdes nästan bort, trots att vi skulle genomföra en otroligt tuff utmaning. Utmaningen gick som bekant ut på att ”Beat the sun”, vi skulle ta oss runt Mont blanc genom en stafett där varje lag bestod av sex personer som skulle springa två sträckor vardera på varierade distanser. Allt detta innan solen gick ned. Den totala sträckan var ca 13 mil och en väldans massa höjdmeter.
Dagarna innan loppet tränade vi och förberedde oss inför loppet, jag skulle springa med mina grymma lagkamrater Jonas Buud, Matty Hynes, Chris Berendse, Erben Wennermars och James McDonald. Ett riktigt härligt gäng med en rejäl kämparglöd.
Så var dagen för loppet var kommen. Det var en spänning i luften man kunde ta på vid starten i soluppgången, nu skulle vi ta oss runt Mont blanc innan solen gick ned. Startskottet gick och vi låg bra till, alla i laget sprang sina sträckor bra och jag var själv riktigt nöjd med mina. Jag var faktiskt snabbast av alla lag på mina sträckor!
Efter halva loppet såg det ganska kritiskt ut för de flesta lagen och man trodde inte att någon skulle hinna slå solen. MEN så slutade det som tur var inte, team Europe North fick kontroll på läget och vi slog solen med nästan en timma. Vi vann därmed hela tävlingen! Vilken känsla och vilken upplevelse. Det är en av de häftigaste resor jag varit med om och jag kommer aldrig glömma allt jag fick ta del av.

Efter ASICS Beat the sun anlände jag till Sverige igen och det var med en liten tomhetskänsla. Men det var dags att ladda om och jag tuffade på med min träning. Där efter bar det av på semester i augusti och vi åkte till Frankrike för att njuta av sol, god mat och vackra miljöer. Vi hyrde ett hus i en liten fransk by vid Rivieran. Dagarna spenderades  med härliga långa löpturer och vi besökte massor av spännande platser. Ett av de bästa minnena var från den dag vi sprang till en närliggande by. Vi stannade till där för en mysig lunch i skuggan efter några gassande heta mil under solen. Vi sprang över stora vinfält, smakade en och annan druva och bara njöt av de fantastiska vyerna. Efter löpturen tog vi cyklarna ner till stranden för ett härligt dopp i havet. Vad mer behöver man egentligen!?
Efter dagarna i Frankrike fortsatte vi vår semester i Spanien i Barcelona. En av mina absoluta favoritstäder. Här får man allt i ett. Storstadsliv, shopping, sandstrand och bra mat. Det blev även ett par löprundor längs strandpromenaden i Barcelona. Kort och gott en underbar semester.

Sommaren avslutades med att jag sprang SM i Sollentuna, det fick bli 10000m och det gick åt skogen. Dels var det mitt första lopp på bana och jag hade heller aldrig ens sprungit 10000m på en bana innan. Jag ser det som en bra erfarenhet åtminstone. Det var dock roligt att vara där och se alla andra duktiga friidrottare.

Hösten blev ganska tom på lopp men jag sprang Tjurruset som jag nog aldrig kommer springa igen. Loppet var en enda stor lerpöl och jag ramlade och fick hjärnskakning på köpet. Klantigt och onödigt. Sprang trots allt in på en andraplats och blev en kaffebryggare rikare. haha… Därefter blev det tre veckors löpvila och kanske någon slags återhämtningsperiod. Jag funderade på hur jag skulle gå vidare med min träning och kom fram till att jag behövde mer struktur och tanke bakom min träning om jag ville utvecklas. Jag fick erbjudande om hjälp med träningen och har nu en tränare som styr upp min löpning och som jag kan utvärdera min träning med. Det känns SUPER!

Vintern inleddes med att jag började följa en träningsplan och det var skönt att varje dag veta vad jag skulle träna och jag slipper nu fundera så mycket på om det jag gör är rätt. Det flyter fortfarande på bra med mina scheman och det enda motståndet nu är mörkret och kylan. Det hör väl till årstiden. Fick också en diagnos på att jag har fel på sköldkörteln, Hypotyreos. Det gör att man blir trött och seg om jag inte äter medicin så det har jag börjat med och kommer fortsätta med livet ut. Gissar att jag kommer vänja mig.

Så för att summera 2016, det har varit ett år fyllt med härliga upplevelser och minnen. Dn del bra lopp men även en hel del som kan förbättras. Jag har inga nyårslöften, har aldrig haft och kommer nog heller aldrig att ha. Jag försöker göra det bästa av situationen hela tiden.
 Jag tar med mig alla erfarenheter till kommande år och jag tror det kommer bli ett fantastiskt löparår. Hur laddar ni för 2017 och vad tar ni med er från 2016?

GOTT NYTT ÅR- njut av varje sekund!!


En löparselfie efter ett av alla hundratals pass.


Många sådana här frukostar har det blivit efter helgens långpass.


Sträckan runt Mont Blanc under ASICS Beat the sun!


En av mina finaste löpturer i somras hemma i Sverige.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

10x1000m intervaller


10x1000m, ja det var gårdagens intervaller. Var så otroligt seg i kroppen när jag kom hem från jobbet och det kändes väldigt kallt och mörkt ute. Men jag tog mig ut. Känslan var förvånansvärt lätt i kroppen så jag tänkte att detta kan nog gå ändå. Så drog jag igång första intervallen, benen kändes lätta och jag kände mig inte särskilt trött. Tio intervaller gick fort och det var en genomgående skön känsla i kroppen. HURRA!
Efter passet var jag glad och nöjd med mig själv och jag fyllde på självförtroendet en aning också. Nu är jag laddad för att kämpa det nya året.

Min plan är att det ska bli mitt bästa löparår hittills. Jag ska satsa lite högre mot vissa utvalda lopp och planera träningen där efter.
Har ni några planer för det nya året? Vilka lopp springer ni?

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

30km som start på veckan


Jag har haft en riktigt skön julhelg och njutit av både god mat, vila och skön löpning. Nu är min lugna vecka över och jag startade den nya med ett skönt långpass på 30km. Det var strålande sol och plusgrader så jag fick en skön tur, det enda jag har att klaga på var vinden som var rätt rejäl bitvis.
Benen kändes ganska lätta hela löpturen, dock höll jag ett genomgående lugnt tempo och gick bara på känsla.

Hur har er jul varit? Några långpass kanske?

Fin utsikt efter ca halva löpturen!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*