Blogg

Lyckan är här


Var skulle den annars vara?

Ibland är att känna sig tacksam, glad, lycklig och nöjd bara ett perspektivskifte bort.

Ibland är att dessutom känna sig grym, euforisk, snabb, stark och oslagbar därtill bara ett ombyte och en löprunda bort från där du är nu.

Om två timmar är jag allt ovan.

Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Extra syre


20130226-224243.jpg

Ut ut ut genom dörren. Ned i tunnelbanan. Tunnelseende.

Hem. På med diskmaskin, tvättmaskin. Ett, två lager på överkroppen. En podcast om Dr Atea i öronen.

Ut igen. Slira nedför backen. 2 km till Ursvik. Rätt ut i skogen. Ut på ängen. Ingen där. Bara jag. Balans. Bra fäste. Syre. Andas. Andas. Fyll på.

Hem. Ta med vagnen. Jogga vidare. Hämta Lillan hos kompis. Hem igen. Tvätten klar. Diskmaskinen klar. En mil och massa syre rikare. Krakel spektakeboken, existensiella frågor. Natta dockorna. Pussa krama. Natta liggandes på skumrullen. Bröstryggskotorna säger ”popp” ”popp”. Andas långt ned i magen. Allt är stilla.

Mat. Dusch. Plock (det här EVIGA plocket!!!). Göra matlåda. (kyckling, spenat, squash, lök, kikärter i pesto med tomat, sallad och blomkål till Allt ekologiskt. WIN!). Svara på några jobbmail. Nyheter. Rodda morgondagen.

Igår körde jag 8 km med 2 x 15 minuter tröskel i mitten. Idag 10 km fartlek vinter-trail-style. Imorgon 20 km progressivt. Torsdag- crossfit med Magnus. Fredag: trötta ben, lite kolhydrater och långpass. Lördag: vila. Söndag: Skidor (om vädret tillåter) sen mer löpning i trött kropp.

Träna på att vara trött. Träna på att vara lite tom. Tur att jag längtar så mycket till mina egna stunder i löparskorna. Tur att det är så roligt. Tur att allt är så bra.

Lucky me.

20130226-224247.jpg

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Här och nu – Mindfulness


Ett projekt jag ägnar mig åt med själ och hjärta på jobbet just nu är mindfulness! En stor enhet hos oss har bestämt sig för att satsa på detta och erbjuda kurser till de anställda. Tre gånger per vecka. I sex veckor. Precis före jobbet. På jobbet.

Mindfulness kallas också medveten närvaro och har många år på nacken, sprunget ur buddismen. Andningen är viktig och fokus på här och nu. Läs mer här.

Jag använder mig själv av mindfulness eftersom jag lätt bara far och flyger med tusen aktiviteter samtidigt. Jag har varit tyst en helg helg (jo det är sant!) på ett mindfullnessretreat men funnit att jag faktiskt måste öva på det här. I min vardag. Där jag behöver det.

Världens bästa radiokanal P1 och Kropp och Själ behandlade ämnet förra veckan. Där kan du höra hur Mindfulnessgruppen ser på ämnet.Just Gunnar från Mindfulnessgruppen är vår kontaktperson här på jobbet.

Vad tycker ni om mindfulness? Har ni testat?


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Viktiga veckor och PEPP nu för fasen!


Lite wop wop. Lite boomschakalackrubadubstylee, jag tycker det behövs. Känner ni det? Lite jävlar anamma och lite mer smatter i marken när man går. Nu är det dags att peppa igång fyra ganska grisiga veckor innan nedtrappningen sker för mitt livs största fysiska utmaning.

Ja för TEC alltså. VIktiga träningsveckor. Lite nära att lägga grund men grund har jag. Det specifika för TEC är att springa på natten. När man är helt koko i huvudet-trött för att man redan sprungit längre än man någonsin gjort.. När det gör ont. När det är tidigt. När det är sent. När benen är slut. När det gör ont i magen. När man inte riktigt fattar vad det är man gör där? Runt runt en milbana när det finns en säng att sova i. När kroppen vill kliva av. När tankarna kommer: ” det räcker”. ”Vad försöker du bevisa”. ”Du kan bryta nu”.

Så det här med att jogga 6 mil det är liksom inte riktigt det som kommer knäcka 100-milesnöten. Det är ett rätt glassigt pass där jag är nu fysiskt. Jag har ingen fart i kroppen whatsoeva det blev jag varse idag när jag tampades med trösklar på vägen hem. Däremot är allt en plåga fram till cirka 8 kilometer. Då börjar det bli kul. Då var jag framme vid dagis. Jag är helt enkelt inne i långlöpsmode och det här snabba Kungsholmen Runt det är liksom en skrattretande hägring på horisonten.

Jag har tänkt varje vecka att ”nästa vecka, då!”. Då kommer jag få till flera långa pass. Men det kommer aldrig bli så lätt. Så nu blir det ett upplägg som jag inte rekommenderar, inte programmerar någon adept med och inte kör i vanliga fall. Jag kommer jaga mil. Jag kommer springa så långt jag kan, när jag kan. Jag kommer köra ben på torsdag och gå ut tidigt fredag och springa långt med låga glykogenlager och trötta stockar till ben. Nyckelpassen ligger redan inplanerade. Så ser det här enormt spännande inrutade livet ut och så måste det vara annars blir det kaos. Jag stretchar, kör styrka men utöver det här så får jag pussla in så gott jag kan att få in mängd i benen fram tills det är tre veckor kvar.

Jag tänker inte skada mig och jag tänker inte bli sjuk. Mina skor är sen länge trasiga och jag bråkar med Outnorth om att få ett par nya Inov-8 utan att skicka tillbaka de som jag sprungit non-stop i sen i december. Inte fa* tar jag en ny sko nu och drar ut på en flermilsrunda. Och- while I’m on it hur kan det vara rimligt att meshen går sönder på en löparsko med terrängsula? 50 mil hade de gått när de pajade. Nej kom igen nu Outnorth- langa hit en Inov-8 Xtalon 212 jag kan springa in så är vi vänner igen.

Jag fortsätter äta mer vegetariskt. Mindre gluten. Mer höftstyrka. Mer bra tankar. Det här är en sån fet egotripp den här satsningen och jag behöver den som tydlig väg rakt igenom det sammelsurium som jobbet och pusslandet är. Det är mitt lilla leende i ena mungipan, min lilla tjej är smajlet i den andra. Det är grymt. Det är urhäftigt. Det är precis det jag vill. Det är jätteläskigt. Det kommer göra ont. Det är snart och det kommer gå bra.

Nu kör vi!

Glad skit på andra plats på 50 km 2011. Klumpiga skor och noll koll i största allmänhet!


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Testa ultra?


Hej på er!

Stor måndag. Långa listor. Hämta och lämna. Krama och pussa.

Jag skriver för Lidingöloppets nyhetsbrev varje månad och det kommer ut i dagarna. Krönikan är dock redan publicerad. Jag skriver lite om hur jag bestämde mig för att testa ultra. Det är snart två år sen och jag känner mig fortfarande som en nybörjare. Låter konstigt kanske men det förhållningssättet hjälper mig att leva i evigt lärande om hur jag ska bli bättre både mentalt och fysiskt. Och ha ännu roligare.

Lidingö Ultra är ett naturskönt lopp som går den 4e maj. Det är för nära TEC för mig och då är det ändå tänkt att jag ska springa Kungsholmen Runt om kroppen mår bra. Men var där som support förra året och kan varmt rekommendera!

Läs om du vill!

Och vill du träffa härliga ultramänniskor så tycker jag du ska blocka lördagen den 16e mars i kalendern! Mer info kommer ikväll.

Ha en fin måndag!

 


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Magic SUNday-löpning, skidor och sol


20130224-215700.jpg

Miljakten fortsätter. Och det är inte en jakt på enbart mil utan en jakt på pass som hjälper inför TEC. De är antingen endera eller en kombination av:

1) Långa 2) Med låga glykogenlager 3) På trötta ben

Det är inte lätt. Det är så himla svårt att få till mängden för jag vägrar backa på spontanitet och vill inte be om barnvakt titt som tätt och för långa stunder eller missa att umgås med familj och vänner jag bara träffar ibland. Så när jag saktade ned för att stretcha imorse så skickade jag en tacksam tanke till N som passat vildbasen en stund för det passet.

Sen- fick jag faktiskt en halvtimme till i Ursvik! Medan Lillan och N gick Knattespåret (som vi gick igår också ja…)och efter att hon åkt sina cirka 300 meter som hon tycker är lagom, så tog jag ett kort stakpass bara för att jag kunde och för att det är något av det mest fantastiska underbara jag vet att få vara därute på ”Långspåret” som snirklar runt Ursviksområdets kuperade åsar. Ingen valla. Inget fäste. Full fart. Ser redan på axlar och rygg att kroppen gillar det här. Jagblir helt lyrisk av att åka längd. Inte ett dugg intresserad av att någonsin igen åka ett lopp men gärna åka mycket mer nästa vinter.

Sen grillade vi korv, åkte pulka, busade i solen och jag sköt alla tankar om allt trassel och alla listor på jobbet och hela nästa pusselvecka bestämt åt sidan. SJAS!

Jag tar tjuren vid hornen fyra dagar i veckan. Tre surfar jag på min egen våg och inget får störa.

Nu är jag laddad för måndag och har bestämt att inget får krypa under ytan på mig.

Tack för era fina kommentarer. Therese- jag hör dig! Det kommer ett inlägg om just det där med att hitta glädjen.

Nu ska jag hitta kudden!

20130224-215715.jpg
20130224-215723.jpg


Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. .

Lämna kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

*