Blogg

Mitt 120:e RW Blogginlägg


– Varje dag av mitt liv, varje andetag tar tid. Jag står aldrig still, jag står aldrig still (Thåström)

– Jag fick delvis upprättelse. Hurra! För i Svenska Språkrådets nyordlista blev YOLO (You only live once) erkänt som nytt ord. Alltså var det ett nytt ord. Bra LG.

– Det var inte lätt att somna igår. Tårarna trycker mot ögonlocken, andningen sker bara längst upp i bröstkorgen (förlåt Tina Lovesan) och det känns som nåt gått sönder i mitt hjärta. Steven Gerrard lämnar Liverpool efter 28 år i klubben. Erik Niva uttryckte det underbart som alltid: ” Steven Gerrard har en uppoffringsvilja som vi aldrig kommer se igen”!

– Ulf Lundell har en skön blogg som heter Badgers Drift. Där skriver han om sitt liv och vardag. Nu har han problem med råttor i sitt sommarhus. Utplacerade råttfällor funkar inte och så här skrev han  i sitt förra inlägg: ”Inhandlat musköt. Ett Phantom luftgevär med kikarsikte. Råttan är död, som jag ser det”

– Mina inläggsulor jag fick för knät funkar ganska bra. Ibland använder jag Stig P:s variant. Nu har jag sprungit några bra pass på löpband. Idag 30 st 50-10 i stegrande fart. Avslutade i 3.45 (16 km/h) Och i förrgår 30 st 45-15 med samma upplägg. Igår 70 min crosstrainer och tung benstyrka. Jag har tränat varje dag sen den 19 dec (15 dar i rad) kanske 2015 blir bra. Dock hänger den tunga knäoperationen som en sten runt min smäckra hals.

– I Alex& Sigges podcast hade Sigge en skön formulering. ” Skulpturen finns redan i stenen. Skulptören måste bara upptäcka det” Djupe som faan men ganska roligt.

– Vad händer 2015?

1. Jag skall till Portugal v 12-13 med Springtime/Runners World som löpansvarig med ett helt gäng grymma ledare.

2. Jag har 12 adepter som jag coachar mot olika mål.

3. Jag tar ett sabbatsår som fystränare. Vill hämta inspiration (från Tyskland bland annat) och satsa igen nästa år kanske.

4. Hoppas på några fina resor med Springtime under hösten.

5. Skall träna upp min benstyrka och rörlighet samt höja syreupptagningen allt jag kan.

6. Har 10% förhoppning att jag slipper operera mitt knä.

7. Jag skall försöka ha större tålamod med allt

8. Jag skall bygga vidare på min skivsamling och njuta av det som muisiken kan ge.

9. Jag skall bli en ännu bättre idrottslärare/forbollsinstruktör så mina elever fortsätter utvecklas.

10. Jag skiter i sockerförbud och annat trams. Jag lever bra ändå.

– Några fina inköp blev det under mellandagarna. Min Detroit-tröja är grym plus en BLK DNM hood som höjer mitt ego enormt.  Blir tvungen att öppna www.tryggimigsjälv.com igen.

– Hoppas ni såg ”Tack för musiken” igår? Strömstedt hade Mauro Scocco som gäst. Åh herregud vilket bra program med skönt snack och fantastiska låtar. Han har skön humor den gode Scocco och är grymt välklädd. På frågan om varför han valde vi ses vid hörnet av 7 eleven, till låten Sarah, svarade han ” det låter inte lika bra med -vi ses vid utanför Överskottsbolaget”.

 Jag skall göra en attack på 10 km roddmaskin. Zandra Buud klippte till med 45 min häromdan. Sen har jag en kollega (Jörgen G-son) som skryter om att han slår mig varje gång på O´Neil testet ( ro så långt du hinner på 4 min) Jag har 1082 m som rekord. Han har 1090 m. Mitt mål på 10 km rodd är sub 42 min.

– Mina mest spelade skivor på slutet utan inbördes ordning: Paul Collins, Bob Dylan, Paul Mc Cartney,Pretty Things, Duncan Reid,Dan Fogelberg, Jonny Thunders, Bo Dogs, Reinging Sound, Blur, Rodney Crowell, Elvis Costello, Håkan Hellström , Doug Paisley och Thåström.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att ha en obruten svit av träning under 2015

– Bäst just nu enligt LG: Att reda ut alla hälsoproblem och kanske se ut som en snabb löpare igen.Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Mikael Soto

God fortsättning LG!
Själv släpar jag mej in i 2015 som Zeb. ”Tennis leg” i ena vaden… Ett skadefritt 2015 är ett mål & en dröm att stilla bedja om.
Steven… någonstans hade jag nuddat funderingen om att det kanske skulle bli hans sista säsong. Tråkigt ibland när man får rätt…
Om du inte redan gjort det så boka genast resa till sista hemmamatchen mot CP! Sista hemma med Steven… Det kan bli hur stort som helst! Kan tom få Håkan på Ullevi att blekna.
Förresten sa jag att vi har en resa bokad redan?
Vi ses på planet i maj!
Kör hårt så länge & lycka till med knät!
🙂 MickeLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 119:e RW Blogginlägg


– well I´m just out of school/ Like i´m real real cool/ Gotta dance like a fool/ Got a message that i gotta be a wild one! (Iggy Pop- Real wild child)


– Paradis är gula och Alladin är bruna. Jag fattar!

– Julens bästa mail kom från en landslagsspelare jag tränat några år. Hon skrev från hjärtat ett långt , fint mail om vår resa tillsammans. Mycket starkt och för mig som gillar bekräftelse var det 1000 poäng! 

– Nu har det börjat smyga sig in begreppen A1, A2 och A3 hos vissa lag inom fotbollen. Sluta genast! Fotboll är inte skidåkning. Begreppen A1-A3 står för Aerob 1-3 och används inom skidåkningen för att beskriva ansträngningsgraden och puls.

A1 långpass prattempo 55-70% av maxpuls 1-4 timmar.

A 2 distanspass medelfart 70-85% av maxpuls 

A 3 snabbare pass 85-90% av maxpuls

A3+ och An finns också där ansträngningen är nära max

Dessa benämningar fungerar bra i skidåkning där det av tradition är långa träningspass och intervaller ofta är ”naturliga intervaller” eller på tid.

– Inom löpningen har det använts/använder det som ni ser i all litteratur/nätartiklar mm följande: Långpass – distanspass- tröskelträning-långintervall-kort intervall-tempolopp-fartlek-backträning och i vissa fall brukar jag skilja på syreupptagningsintervall (lite lugnare fart men kort vila) och tempointervall (högre fart-längre vila) Detta fungerar bra i löpningen där vi ofta har fasta pass på sträcka och vissa tider att hålla.

– Inom fotbollen bör vi inte blanda in skidåkningstermer. När det alltmer pratas om grenspecifik träning, kondition med boll mm. Det räcker att prata syreupptagningsningsintervaller- tempointervaller-snabbhetsuthållighet-snabbhet samt mjölksyretolerans-mjölksyreproduktionspass. Inom fotbollen så finns det pass som tenderar pulszonerna i A 1 (teknik-träning, taktisk träning ex) 

– AIK fotboll värvade en Nigeriansk spelare som heter Dickson Etuhu. Han har spelat 111 matcher i premier League under 11 säsonger (10 matcher per säsong) Det kan bli en bra värvning kanske. Hans självförtroende är stort – ” Det passar mig bra att spela i Sverige några år. Nu får jag komma hit och dominera ligan och vara viktig”!

– Om ni har 117 minuter över nån dag och kan slita er från Antikrundan och repriserna på Desperate housewives, så skall ni titta på The Bands avskeds-konsert ”The Last Waltz”. Fantastisk musik och fantastiska gästartister. Coolast av alla är Rick Danko.

– Jag fick ju lämna återbud till Springtimes Training Camp i Thailand pga av mitt knä. Så julen har firats hemma i Umeå med cykling, crosstrainer, roddmaskin och nåt hyfsat löppass. Plus 20 avsnitt Modern family och 9 avsnitt Mad Men. Lugn och skönt där dottern med sambo ätit middag hos oss fem dar i rad?!

– Gänget i löparklubben Team Idijot (med Tomas Tanos Lindström i spetsen. Han heter så på facebook) Dom firade Annan dag jul med att se Sven-Bertil Taube konserten på TV samt äta och hänga på Mc Donalds!?  Och jag som brukar umgås ibland med dem har inte märkt några avvikelser förut. Dom är ganska bra på att springa och har hyfsat träningspsyke. Men nu har dom börjat med kladdkaka, ballonger och serpentiner efter träningarna. Och startat en ny annadags tradition. Oj!!

Årets bästa skivor (inte nåt jättelysande musikår. Jag har mest lyssnat på äldre musik)

1. Kent- tiger drottningen

2. First Aid Kit- Stay gold

3. Ryan Adams

4. Tom Petty- Hypnotic Eye

5. Disclousure- Settle

6. Lykke Li- I never learn

Årets bästa böcker (jag har mest läst facktidningar mm)

1. Normalstörd -Pär Johansson (om Glada Hudik teatern)

2. Nypon buskar , nyponbuskar.. – Jan Gradvall (samlade krönikor)

Årets TV serier

1. Breaking Bad

2. Sons of anarchy

3. Orange is the new black

4. Dexter

5. Homeland

6. Luther

7. True Detective

8. Mad Men

9. Suits

10. Modern Family

Årets tidningar

1. Cafe

2. Runners World

3. Sonic

4. Offside

5. King

6. Filter

Årets mest spelade skivor

1. Byrds

2. The Toms

3. Paul Collins

4. Bob Dylan

5. The Smiths

6. Elvis Costello

7. Håkan hellström

8. Kent

Årets bästa träningspass

1. inget

2. inget

3. Backe 10 ggr i Bräntis slalombacke

4. Backe 30 x 30-15 på löpband

5. Crosstrainer 10 x 4 min

Liverpools bästa spelare 2014

1. Lois Suarez

2. Steven Gerrard

3. Raheem Sterling

4. Daniel Sturridge

Liverpools samsta spelare 2014

1. Glen Johnson

2. Lucas leiva

3. Sakho

Årets julklapp

1. Sonen Mattias smörkniv ? från 1995

– Jag önskar mina läsare gott nytt år samt lite extra kärlek till bloggkompisarna Lars Södergård och Anders Forselius 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nån skum house-tolva som jag ej kan namnet på 

– Bäst just nu enligt LG: Att jag bara har 8 år till pension (fyller 57 under 2015)


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Extra kärlek och ett gott nytt år till dig med L-G! Vi delade ju till och med broderligt på poängen förra veckan när mitt Arsenal lät Liverpool ta en pinne i 97:e minuten… 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 118:e RW Blogginlägg


– Jag vill ha mer jul- ge mig mer jul. Tusen stjärnor som tindrar.Glitter så långt jag ser. Av juleljus som glimmar,vill jag ha mer (Mer Jul Adolpson&Falk)


– Jag har utslag fulla ansiktet av skämskudden. Jag trodde att YOLO (you only live once), uttrycket som Schyffert&Lindström använde i showen Ägd var nytt?  Men oj vad kommentarer jag fått. Hur gammal är jag? Sovit under en sten? Ingen internet-uppkoppling bla bla bla. Jag drar ned byxorna och erkänner. Nu går vi vidare.

– Legendaren och en av Sveriges bästa krönikörer/författare Jan Gradvall har satt ihop sin årsbästalista på skivor. Jag håller väl inte med helt, men några pärlor har han hittat. Vad säger ni andra?

– Jag har testat mina nya inlägg för knät. Det funkar hyfsat. Det blev en stor omställning/vinkel men jag har cyklat, kört crosstrainer och provade springa idag på löpbandet. Det blev 20 st 40-20 i hastighet 14-16 km. Och det såg ut som löpning när jag kollade i spegeln framför.

– Sockeruppehållet är över. Det blev som sagt 22 dagar. Nu kör jag sockerfritt sön-tors och äter godis mm fre-lör. Igår klippte jag en halv ask Paradis. Oerhört njutbart och gav mig massa glädje.

– Jag var och tittade på elitserie basket förra veckan. Umeå Basket mötte Norrköping. I Umeå har jag fyra gamla elever från Bräntbergsskolan. Där Egal Saleman och Johan Pierre har stora meriter. Inramningen och stämningen runt matchen var härligt. Tyvärr inledde Umeå svagt och missade massor av skott. Underläge med 20 poäng i halvtid. Andra halvan vann Umeå med 1 poäng men det räckte inte. Kul att se farten och spänsten på många av spelarna. Jag kommer gå på fler matcher. Egal gjorde 8 poäng. 

– Mitt musikrum börjar se bra ut. 2500 vinyler och 500 cd ca. Alla av bra kvalite. Många kompletta samlingar bland flera artister. Fina rock-porträtt på väggarna och hyllorna är fyllda med biografier av de största artisterna. Glädje är det ordet som kommer upp i mitt blonda, kloka huvud när jag tänker på mitt musikrum.

– Den norske skidåkaren och världscupledaren Martin Jonsrud Sundby tränar 1150 timmar/år. Om vi omsätter det till sträcka blir det ungefär 1725 mil eller 4.7 mil/dag. Då har jag tagit en snittid på 40 min per mil. Rullskidor och skidor på snö går ju fortare medans löpningen kanske går lugnare. Men 4.7 mil om dan, varje dag i 365 dar per år. Tänk då att han har säkert 15-20 vilodagar eller sjukdagar på ett år. Då blir snittet drygt 5 mil om dagen.

 

– Expressens sportjournalist Mats Olsson är en legend. Hans söndagskrönikor och artiklar håller alltid hög klass. Han skriver också hårdnackade (heter det så?) deckare. Jag skrev en kommentar åt honom på Instagram (där han heter therealmatsolsson). Och han svarade direkt! Det var stort. Jag skrev att hans bästa formulering kom från en söndagskrönika för många år sen. -” Kombinationen Press Stop och Waynes Coffee på Kungsgatan, måste vara porten till himmelriket”!  Jag brukade gå förbi där så fort jag var i Stockholm, men lyckades aldrig träffa honom.

– Vi hade en trevlig julturnering med mina fotbollselever som avslutning på terminen. Det är kul att se hur dom utvecklats under terminen. Åk 8 flickor vann ganska klart medans det blev straffavgörande i pojkarnas pool. Även där var åk 8 bäst. Lite julsånger, rimstuga och betygsutdelning sen blev det jullov i 19 dagar för eleverna och 18 för oss lärare. Men egentligen är man inte ledig eftersom lärarjobbet är ett kall. Då tänker man på lektionsplaneringar och elevärenden varje dag. Eller hur? Och vi är verkligen värda våra 12 veckor lov. Hurra!

– Min pappa 83 år, som tar tid på allt han gör. Ni minns kanske pannkaksrekordet som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Nu slog han rekord på ”att göra i ordning 3 husmansmackor med smör och ost”. Utgångläget är enligt APPB (alla produkter på bordet) det tog 36 sekunder. Det går att pressa lite till sa han. Helt normalt va?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Filosofiska rummet på P1

– Bäst just nu enligt LG: jullov 18 dagar och gula ParadisLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 117:e RW Blogginlägg


– I will tell your story if you die. I will tell your story and keep you alive. (Laleh i some die young)


– Mike Koskei, den gamle chefstränaren för Kenyas löpare hade en formel för att räkna ut vilken form löparna var i och vilken tid dom kunde förväntas göra på kommande tävling. På 800 m gjorde dom 2  st 400 m lopp med 10 min vila och då tog han tiderna och plussade på 10 sek. Det blev den troliga tiden på nästa lopp. Till exempel gjorde dom 47 sek på första 400 m loppet. Vilade i 10 min och gjorde 47 sek på andra 400 m loppet. Då blev den troliga tiden på tävlingen 1.44 min ( 47×2 + 10 sek = 1.44) . När jag en gång i tiden gjorde 1.57 på 800 m kunde jag nog göra 2 st 400 m lopp på 54 sek. Så formeln stämmer bra även för en medelmåttig löpare (54 x 2 + 10 sek =1.58)

– Laleh var underbar som gäst i Värvet. Hon köpte en enkel biljett till Los Angeles och hyr ett hus för att skapa nytt material. En stark och klok kvinna.

– Jonas Buud lottar ut ett träningspass och Zandras hembakta äppelkaka i musikhjälpens regi. Men det blir nog bara ett träningspass för äppelkakan äter han upp själv. Ni minns tårtan han fick efter silvret i VM 100 km. Lille Sixten bönade och bad om en but, men Jonas tryckte i sig hela tårtan själv. Men en löptur med den trevlige dalmasen är inte dumt och du kanske får receptet av Zandra.

– Marit Björgen blev trött på alla frågor om Norrmännens dominans i skidspåren. Och på frågan om det är skadligt för skidsporten svarade hon: Att träna är gratis. Den som tränar mest och bäst, brukar ofta vinna mest!”

 Jag blev sponsrad av restaurangen It´s only rock´n roll förra helgen. En keps och T shirt i Claes Åkeson material (bomull). Dom har en slogan som lyder Fuck your diet.

– Jag tvingades lämna återbud till Springtimes Training Camp i Thailand under jul-nyår pga mitt knä. Jörgen och Tove Wiklander hade fått ihop ett grymt ledarteam. Blossom skull lära mig nån konstig multiövning som man blir skitsnygg av. Hennes son Elliot skulle banka in alla födelsenummer på spelarna i Real Madrid. Maken Hasse skulla lära mig de bästa luftgitarr-poserna. Grundstegen i Paso Doble skulle Tobias Karlsson visa mig, Hunddressyr och funktionell träning hade Simon och Erik lovat mig. Hur man kommer till himlen med vattenjympa och skratt terapi hade Anna och Susanne tagit på sig. Men jag kommer igen.

– På måndag får jag inläggen och knäskyddet från ortopedverkstan. Men inläggs tipset av Stig P har funkat bra. Jag har sprungit 2 ggr/vecka på löpband. Dock mest backe i 4% luning då blir inte stötchocken så hård. Standardpassen är: 25 x 30-15 eller 15 x 60-30 i stegrande fart ( 12 km – 15 km)  Sockeruppehållet varade i 22 dagar. Nu äter jag Röda Polly mm fredag och lördag. Söndag till torsdag blir det frukt och knäckebrödsmackor på kvällarna. Vad gör man inte för att byxorna skall sitta snyggt.

– Enhörnas svar på Erik Saade heter Andreas Bergstedt och jobbar på Runners Store. Han är rolig som faan och skriver fyndiga inlägg på FB och Instagram. Kolla upp honom eller besök Runners Store. Han heter @Bergsteds på Instagram.

– Min trogne läsare och kompis Danne Blom lämnade en julklapp åt mig på Burmans musik. I paketet låg en vinylplatta av Saxon,en Polly påse och en dikt. Tack Danne.

– Veckans vinylinköp blev Bob Dylan boxen, Paul Mc Cartney, Dan Fogelberg och Duncan Reid. Jag blir så glad och avslappnad när jag kompletterar min samling.

– Min kollega Frida Orädd (från Åsele) är jättefrusen av sig. Hon kör ett fläktelement på full effekt hela dagarna. Så vårt kontor på Idrott är som en bastu. Färgen har börjat flagna på väggarna och betygspärmarna är alldeles buckliga. Nu sitter jag utomhus och planerar halva dagarna och inomhus resten. Men hon är glad och en fin kollega. Svensk mästare på Power Point bland annat. 

– Alex& Sigge är alltid hörvärda och ibland glider dom iväg i fantasin. Nu hade dom förslag på alternativa Nobelpris. Några förslag på kandidater var: En läkare som varit narkotika-missbrukare i 30 år men ändå skött sitt jobb perfekt. En aggressiv ensamstående pappa som skött sina barn klanderfritt utan att slå dem. När han blev arg hade han en gummidocka som han slog på. Och Sigge blev väldigt djupe då han gjorde en lång utläggning om energiförflyttning. Lyssna och bedöm själva.

– Markus Torgeby är ju en löpare som bodde i en kåta i 4 år. Kolla dokumentären ”löparen”. Han håller på med en bok som ges ut via magasinet Offiside. Senare funderar han på att skriva om träning och jämföra olika idrotter. Han konsulterade mig genom mina 30 år som fystränare i fotboll mm. Jag återkommer.

– Emma Berglund till Rosengård. Lycka till Emma! Hon är en av de trevligaste och bästa spelarna jag haft att göra med. Malmöspelarna kommer älska henne. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och att hjälpa sambon Karolina och pyssla i lähenheten i Hornstull

– Bäst just nu enligt LG: Sockeruppehållets inverkan på jeanspassformen och Dylan boxenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 116:e RW Blogginlägg


– Dom har gått för att leva sina liv. Och gud vet att jag måste leva mitt (Håkan H)


Go hard or Go home! (Mo Farahs ledord)

– Tjugotvå dagar utan socker. Men idag bryter jag det med en påsa röda Polly. Det har kännts bra och man har tajtat till kroppen. Jag åt visserligen väldigt mycket godis och älskar glass-wienerbröd. Nu skall jag vara lite måttligare med sockret och se vad den långsiktiga effekten blir.

– Förra helgen såg vi föreställningen ÄGD med Schyffert & Lindström. Det var 95 min högklassig underhållning. Har ni inte sett den bör ni göra det snarast. Tänkvärt om ekonomi och fyndiga exempel. Dom lanserade också ett nytt uttryck ”Yolo” som betyder ”You only live once”

– Broder Anders var upprörd att jag blandade ihop Barkley Fall Classic med Barkley Marathons. Det var som att blanda ihop korpen med Champions league sa han.

– På torsdagar och lördagar har jag mina skrivardagar. Då skriver jag artiklarna i Runners World samt gör i ordning träningsprogrammen till mina adepter. Mitt musikrum är perfekt för ändamålet. Kaffe och toscabulle samt 4-5 timmars musiklyssnande samtidigt som jag skriver. Världsklass! Snart kommer artiklar om alternativ träning och löpbandsträning.

– Peppe Lindholm, den löpande trummisen ni vet. Har gjort en ny tatuering. På låret! Det måste vara hans 35:e. Den blev snygg och rymdes faktiskt på hans smala lår. Peppe tränar bra nu (bland annat efter Peter Svenssons gamla program som jag gjorde inför Stockholm Maraton)

– Hösten -95 var jag på Bosön och lyssnade på Mike Kosgei som var Kenyas chefstränare mellan 1985-1994. Han höll en föreläsning om hans träningsfilosofi som var väldigt intressant. Vi fick även ta del hur dom tränade inför terräng VM varje år. I skolan har dom idrott varje dag. I åk 1-5 bollspel och löpning. I åk 6-8 specialiserar dom mellan sprint, medeldistans och långdistansinriktning. Och tränar varje dag mellan 1500-17.00.Här är några punkter att minnas.

1. Träning i grupp alltid (socialt, ger hårdhet och glädje)

2. Flexibilitet och lyssna på kroppens signaler

3. Löp i terräng, gärna kuperat 

4. Var koncentrerad inför varje pass. Förbered dig mentalt

5. Nån form av tävlingsfart/retning varje vecka

6. Morronpass för att ”väcka hjärtat” som dom säger + gymnastik och styrka

7. Laganda. Dagsformen avgör vem som drar

8. Bygg uthållighet-underhåll tempo, därefter minska uthållighetsträningen-bygg tempo

– Igår var jag irriterad på allt och alla. Men det gick över på kvällen då vi hade ”Så mycket bättre” (utan sång) med ett kompisgäng från Umeå IK/Umeå FC fotboll. Bland annat så var ju gamle Hammarby-legenden Andreas Hermansson med. Han vann SM guld med Hammarby 2001 och gjorde 14 mål i Allsvenskan. Han är fortfarande kung på Söder. En rolig anekdot var när dom mötte Elfsborg och Anders Svensson dribblade så bollen åkte över sidlinjen men fortsatte spela och slog ett inlägg som Fredrik Berglund nickade in. Alla såg att bollen var ute utom domarna. Strax efter rullade bollen över sidlinjen igen, men Herman dribblade vidare fast domaren blåste för inkast. Herman rusade mot mål och dunkade in bollen, sprang fram till domaren som blåste som en galning i pipan. Herman skrek -” Hur skall du ha det? Skall vi spela med sidlinjer eller inte!?” Då fick han pris av Lasse Anrell i Aftonbladet som ”Årets gula kort”.

Här har han hår. Det har han inte nu kan jag säga. Förr hade han mjukisbyxor och snedgågna träskor. Nu har han Dressman-skjortor, Dressman-kavajer och Dressman-byxor. Eller som han brukar säga -” Vi tar väl Dressman-uniformen”!

– Träningsmässigt rullar det på som Claes Åkesson brukar säga. Han är gäst hos Petra Månströms maratonpodden i veckan. Jag skall lyssna senare. Själv har det blivit löpning 25 st 30-15 i backe på löpband, två tuffa cykelpass bland annat 2-4-6-8-10-12 min hårt med 1 min vila. Samt crosstrainer och styrka bål-ben.

– Snart Liverpool- Sunderland och sen julbord på restaurangen ”Its only rock´n roll” Där ägaren John Eden är en inbiten löpare (och rocksångare i Wolfman Jack). Dom har en löparklubb som heter ”Team Idijot”. med just den stavningen.

– Veckans skivinköp

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att vi rett ut skillnaden med Barkley Fall och Barkley Marthons

– Bäst just nu enligt LG: Att jag fick mycket ”istid” igår och inte bryr mig så mycket vad andra sägerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 115:e RW Blogginlägg


– Jag är kär i bilden av dig / Inte i dig. (Daniel Adams Ray)


– Min bloggkompis David Lenneman som jag skrev om förra helgen har gjort en egen låt. Den heter Maratonkåt och är en flirt med Petters Mikrofonkåt. Skön röst och skön text. Jag har fortfarande inte lärt mig hur man gör med länkar men kolla in hela låten på: justcantrunenough.com


Här är ett utdrag ur texten:

Längs Södermälarstrand, Västerbron plöjer fram

Samma stam pensionärer och trötta motionärer

Mil-mytomaner. Bananer?!

Jag glider som ett gäng minimala kenyaner

42 maxade kilometer fatta det. Vi är löpare , kämpare

Grymma milslaktare ,Tjejer som är äkta och killar som blir knäckta..

– Fredrik Wikingsson fick via ett spelbolag och en kompis uppleva nåt stort i veckan. Hans store store idol, Bob Dylan genomförde en 4 låtars konsert i Academy of Music , Philadelphia med bara Fredrik i publiken!  Wikingsson började gråta när Dylan tog fram munspelet i en av låtarna. Låtlistan: Heartbeat, Blueberry Hill, It is too late och okänd.

– Tipset om sulan som jag fick av Stig Pettersson förra veckan har funkat bra. Jag har tränat varje dag  med cykel, crosstrainer och styrka. Plus ett pass med stavgång/jogg i slalombacken. Körde även 4 x 1000 m på löpband i 4.00/km. Gick hyfsat. Den 16 dec skall jag få en ortopedisk kil och ett specialknäskydd. Då kan jag bygga upp mig inför operationen?….

– Alberto Salazar är en gammal elitlöpare med segrar i New York och Boston maraton samt 13.11 på 5000 m och 27.25 på 10000 m som några av meriterna. Nu är han tränare åt bland annat Mo Farah och Galen Rupp. Hans filosofi bygger på långsiktighet, tålamod samt att bygga upp kroppen ordentligt. Här är några av hans grundregler.

1. Ta återhämtningen seriöst. Lugn träning dagen efter ett tufft pass

2. Spring ofta i terräng och gräs för att skona ben och fötter samt att träna upp balans mm

3. Träna snabbt om du vill tävla snabbt. Du måste träna i tävlingsfart eller snabbare regelbundet

4. Jobba med att löpa så effektivt som möjligt så du inte slösar energi i onödan

5. Våga bli trött. Träna dig mentalt att klara de tuffa passen

– I Alex& Sigges podcast berättade Alex om en av hans första böcker han skrev ”Bajsfesten”. Den har sålt i 270 ex och i veckan ringde förlaget och sa –” Vi har ett par pallar med Bajsfesten i källaren. Vill du ha några för vi tänker bränna rubbet. Dom går inte att sälja”

– Nu har jag haft sockeruppehåll i 15 dar. Jag har tajtat till min kropp högst väsentligt. Skjortan och kavajen jag hade på Mattias & Linns bröllop i augusti sitter löst och ledigt nu. I somras såg jag proppmätt ut. Jag gjorde ett inlägg om detta på en av mina hemsidor www.jagarintefafang.se

– Jag känner fortfarande glädje efter förra helgens Springtimefest och min dans med Lets Dance Sigrid. Nu gjorde jag väl inte nåt graciöst intryck måste jag erkänna. Men Erik Sandström sa så här ” Du behöll din värdighet,LG”!  

Svenska idolfinalen och Lisa Ajax i all ära. Men jag minns Carly Rose Sonenclar i USA idol för några år sen. Wow!

– Två avsnitt kvar på Homeland och Sons of Anarchy. Olidligt spännande.

– Jag skrev om träning på löpband i kommande nummer av Runners World. Tänk på att ställa lutningen på 1% för att kompensera avsaknaden av fartvind samt att du får en bättre avveckling av steget (nu får jag väl nån professor från Tekniska högskolan på mig med en utläggning av drivkraft kontra motstånd-kroppsvikt och sulmaterial) 

– Testa gärna pulserande tusingar om du vågar. Spring varannan tusing i milfart och varannan 30 sek långsammare. Upprepa 6-8 ggr (6-8 km) utan att stanna. Du lär dig vila medans du springer. Och tränar syreuptagning, löpteknik samt pannben.

– Härliga vinyler i veckan på Burmans Musik. Det funkar bra när livet känns tungt

– Sämst just nu enligt broder Anders: Att måsta lämna åtebud till Barkely Classic i USA pga högskoleprovet.

– Sämst just nu enligt LG: Alla muslirecept, och faran med korv och makoronerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*