Blogg

Mitt 124:e RW Blogginlägg


– Det går en vind över vindens ängar/det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag skall skriva en sommarvisa/ med sol och blomdoft i melodin (Håkan H & Mats P)


– Ingemar Stenmark i Lets Dance!!!  Hur gick det till ? Både hans dotter och fru har övertalat honom att testa. Han kommer att vinna. Jag är helt säker. Han har duktiga Cecilia Ehrling som partner. Jag undrar om jag får dansa med Sigrid Bernson igen? Nån gång..

– Min kärlek för Anders Forselius är inte lika stark denna vecka. Visserligen skickade han ett gäng Springsteen och Simple Minds plattor igen. MEN även Curt Haagers och Fårfarmarn. Han krävde att dessa plattor skulle spelas samtidigt som jag skrev bloggen. Jag la på Curt Haagers och började skriva detta inlägg, men på skärmen blev det en massa muslirecept och bilder på kattungar som leker. Så jag stängde av och skickade tillbaka rubbet. 

– Bra träningsvecka igen. Två löppass, två pass vattenlöpning, 1 pass cykel, 2 pass styrka och O´Neill-testen på roddmaskinen med nytt pers 1090m !

– Jag har även lyssnat på Stig P:s råd och bokat tid hos Stefan på Gå&Löpkliniken för att få ett perfekt inlägg som vinklar om knät. Detta tillsammans med tung styrka har gjort/kommar att göra mitt knä 50% bättre. Träffade dessutom legenden Tom Pietälä idag. Han avrådde från dem typ av operation dom vill göra med mitt knä (kapa underbenet och vinkla om) NU skall jag få en ”second opinion” från flera innan jag tar beslut.

”Kärleken går runt. Man får tillbaka det man ger” (Sigge Eklund i Alex&Sigges podcast)

– En av mina adepter Lars Hedlund från Skellefteå skickade en bok häromdan ”80/20 Running med Matt Fitzgerald” . Den är bra skriven och pedagogiskt upplagd med faktauppgifter, träningsprogram för olika nivåer och utdrag från hur Kenyanska löpare och ex Bill Rodgers tränade. Han pratar om 5 belastningsnivåer: Low, Moderate, Threshold, Vo2max och Speed. Och trycker på att hålla nere farten på långpassen. Jag känner att hans filosofi på minner mycket om hur bland annat jag och Szalkai lägger upp program för de löpare vi hjälper. Szalkai brukar säga ”Tid är viktigare än fart” för långpassen. Men Renato Canova som tränar några av de bästa maratonlöparna i världen har en annan flosofi och låter dom springa 30 km pass i tävlingsfart under vissa perioder. Jag tror att man måste hitta det som passar för sin nivå. Ju mer du springer ju viktigare är det att ha större andel lugna-medel distanspass. Tränar du 3-4 pass i veckan måste du ha mera fart i träningen om du vill utvecklas. Så tror jag och det är min blogg, så det kan jag skriva.

– Oatar är i final i Handbolls VM med en trupp som består av 8 spelare från Qatar och 8 spelare som är ”köpta” från andra länder för VM. Rätt eller Fel?

– Får man skriva vad som helst i en blogg? Så här sitter jag i mitt musikrum och skriver (just nu med Leonard Cohen på skivtallriken)

– Sveriges bäste Ultra löpare genom tiderna, Jonas Buud är tyvärr långtidsskadad. Han har drabbats av en stressfraktur i bäckenet. Nu får han proffshjälp från förbundet och skall köra rehab mellan 4-6 månader. Och det fattar vem som helst att en kille som springer 20-25 mil i veckan (30 mil i Portugal ifjol) utsätter sin kropp för stor belastning. Jonas har varit förskonad från skador och tränar klokt. Samtidigt som han äter bra samt hittat en bra balans i jobb och familjeliv. Han kommer tillbaka stark som fan!

– I Ekwall& Olssons podcast diskuterades om det var syn om spelarfruar? Dom får ofta ge upp sin egen karriär och flytta med sin man där han får proffskontrakt. Och helt plötsligt blir han såld till ett annat land och dom måste flytta igen. Samtidigt så får dom mycket kvalitetstid med barnen och lever med högstandard mm. Vad tycker ni?

– Jag har fått en ny förste-läsare. Springtimes New York ansvarige Thomas Björnermark har passerat Danne Blom,Zandra Buud och Nina Fagerholm.Thomas har aldrig missat ett inlägg och var en av dem som peppade mig att fortsätta blogga när jag la ned bloggen efter inlägg 100. Thomas roddar 1000 New York resenärer varje år på ett perfekt sätt med hotell, flyg, startplatser, sight-seeing, middagar, hockey, basket mm. Dessutom springer han bra, speciellt om det är kuperat. Han vill helst inte kramas när vi ses, bara ta i hand. Det är nåt med hans Luleå-rötter.

– Dagens Mo Farah bild. Vilken löpare!

– Bra vinylvecka också. Kolla urvalet.

– En person som jag beundrar mycket är Karl Dyall. Kalle blev 3.a på VM i crossfit i sin åldersklass, samtidigt som han spelar West side story, Sammy Davis Jr och snart Othello. Dessutom driver han Crossfit Solid med Renne Mirro och Jocke Bergström. Har en fantastisk familj där frun Lotta och flera av barnen hjälpt till som ledare på Springtimes resor. Kolla hans kropp häromdan!

– Det är ett hundratal av er som undrat hur Sara Carbonero mår. Och varför jag slutat med frågan ”Om jag ser bra ut naken?” . På fråga 1 säger jag: mycket bra. Och på fråga 2 säger jag: hyfsad. Sara är på stora bilden. Tobias Karlsson, jag och Naprapat-Hasse på lilla bilden.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpning varje dag i januari (30 km) och nån jäkla djupe-filosofi som han börjat med på FB. Skaffa ett liv brorsan!

– Bäst just nu enligt LG: att mina hemsidor www.ödmjuk.nu och www.tryggimigsjälv.com går som tåget.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Cool med Cohen, där LG, knäcker Haagers med hästlängder 😉


Johan Renström

Suck, nu måste man ju titta på Lets dance. Ingemar vinner säkert.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 123:e RW Blogginlägg


– Goodbye dont cry / Tomorrow will bring us a brand new day/ We can run and play. (Los Lobos , Mats Olssons favoritgrupp)

– Jag skriver inlägget idag, fredag istället för lördag (förlåt Danne Blom) Imorgon har jag 4 träningsprogram att skriva till några av mina duktiga adepter. Dessutom skall jag träna själv samt gå på en konsert med Billy Bremner. Mina adepter förresten, skickar väldigt utförliga träningsrapporter och de flesta går som tåget. Martin Bengtsson sprang 84 km traillopp i söndags och Björn Eklund skall köra en halvmara på Gran Canaria på söndag. 


– Som ni vet så gillar jag Mo Farah. Hans helhetssyn på träning och att inte krångla till det med kosten med mera. Han springer ca 18-23 mil/vecka fördelat på 13 pass. Ofta 16-20 km i 3.45 min/km tempo på morgonen och 10 km på em. Två kvalitetspass med allt från backe, till snabbdistans, tusingar samt några styrkepass på gymmet. På söndagarna springer han ett pass på mellan 30-40 km där han ofta ligger i 3.30 fart. Hans senaste Instagram-inlägg var en bild där han körde långbacke med texten: ”Dont dream of winning, Train for it!”


– Jag älskar Anders Forselius! 

– Dotter Malin har kört bra i veckan. Bland annat tröskel 2 x 20 min i 3.40 min/km med 2 min jogg+ tre distanspass och idag 7 x 1000 m på 200 m bana (3.50-3.45-3.40-3.35-3.30-3.25- 3.20 men orkade inte riktigt hela vägen) vila 60-90 sek. Hon kör med två bra killar som heter Isak och Gabriel som allt ställer upp som träninskompisar.

– Varför jag älskar Anders Forselius ? Han är snäll. Han är rolig. Han är lojal. Han skriver roliga blogginlägg. Och han gav mig ett gäng Bruce Springsteen och Simple Minds maxisinglar mot en middag och kaffe i New York.

– Min egen träning har funkat bra. Två hyggliga löppass på band och tre vattenlöpningspass som bestått av 10 x 3 min med 30 sek vila (utan bälte) Faan vad jag pinnat på. Dessutom ganska tung benstyrka för att se om det går att justera knät. Inlägget funkar ganska bra. Vattenlöpning är ett bra kompliment till vanlig löpning och inte så spytråkigt som jag minns.

– Alexander Axen, tränare för Örebro Sk i allsvenskan fick frågan av en journalist om han önskar behålla den duktiga forwarden Daniel Sobralense (i Silly season tider). Han svarade coolt: -”Önskar ?  Han är en bra spelare men det är inte julafton. Och jag är inte sju år”!

– Blossom Tainton skall starta en PT online tjänst (där jag kommer vara inblandad) samt en podcast som båda heter ”House of Blossom”. Jag skall snart vara gäst i hennes podcast!! Jag som älskar podcasts och älskar mikrofoner! Oj vad jag skall snacka och kanske ljuga lite eller dra några anekdoter från min Norrländska uppväxt. Lite roliga IFK Umeå historier med Nicke Berglunds kostvanor, hemligheten bakom Hasse Nilssons pyttesmå splitshorts eller trummis-Peppes bantarhistorier. Missa inte! Kommer finnas på Itunes.

– Peppe har förresten följt programmet jag gav till Peter Svensson (2.57 maraton) ifjol. Och går framåt hela tiden. Nu har han även insett att han måste äta och köra lite styrka. -” Jag vill se ut som dig LG”! sa han. Du kan ju alltid drömma, Peppe.

– Kolla hur jag ser ut på annonsbilden för Flipbelt. Jag sa åt Johan Stegfors att det skulle bli rusning till min blogg och min hemadress om han använde bilden när jag kör styrka. Men okej, håll tillgodo.

– Liverpool har nio raka matcher utan förlust. Och snart är Sturridge tillbaka. Och kanske inköp av Higuain eller Lacazette från Lyon. Nu är man glad igen

– Lite fina vinyler av Stefan på Burmans. Bara ett urval. Black Keys, Father John Misty, New York Dolls och Merrilee Rush. Glädje!

– Jag älskar mina elever på Bräntbergsskolan! Vi har tränat bra i veckan, dom har lyssnat och följt instruktionerna och när vi gjorde yo-yo test på fotbollseleverna visade dom fina framsteg. Dessutom är dom glada och lojala. Undrar hur länge det håller i sig?

– Jag älskar även mina kolleger på skolan! När jag skulle fördela personalen på de olika stationerna för friluftsdagen, så tog dom på sig uppgifterna frivilligt med glädje. 2015 blir nog ett bra år.

– Tills min Pappa (83 år) förstörde det genom att påpeka för mig:- ” Ja nu har störst-lillpojken min bara 8 år till pension!”   Hur tror ni jag kände mig då? Jag som tror att jag skall vara 39 år livet ut. Det blev några tunga nätter kan jag säga. Min gode far tar ju tid på allting som jag berättat förut. Ett annat rekord han har är: Att breda 3 husmansmackor med smör och ost. Förutsättningarna är MAIPB (med alla ingredienser på bordet) Hans rekord är 37 sek!  Helt normalt va?

– Bäst jsut nu enligt broder Anders: Datorväskor?

– Bäst just nu enlig LG: podcastgäst snart, mina elever samt Malins träningsdiciplin


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Älskar dig också L-G! Trots att du envisas med att hålla på Liverpool…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 122:a RW Blogginlägg


 Love is a burning thing/ And it makes a fiery ring/ Bound by wild desire/ I fell into a ring of fire (Johnny Cash)


– Veckan har gått i träningens tecken. Tränat själv, skrivit om träning (5 km artikel till kommande RW), läst om träning, tränat mina adepter, tränat mina elever och drömt om träning. Nörd säger några, icke säger jag!

– Min dotter Malin gjorde ett ojämnt lopp på 3000 m DM. Målsättningen låg på mellan 10.20-10.30. Hon öppnade på 3.27 och såg fräsch ut men sen började hon spänna sig och drog upp axlarna. Sekunderna rann iväg och hon ”satte sig” i steget. Jag ropade åt henne vid 4 varv kvar (15 varv på 200 m bana) då vaknade hon till och sprang bättre. Men sluttiden 10.40 var hon inte nöjd med. Vi snackade lite om hennes 8 veckors period med mycket mängd och trösklar. Att det inte främjar snabb löpning på så kort sträcka. Hon surade till och körde 10 x 400 m på 79-80 sek nån halvtimme senare som ”straff åt sig själv”. Nåväl, efter några lugna distansdagar körde hon ett tufft banpass inomhus med Gabriel. 2 x 1200 m (3.35 fart) + 2 x 1000 m (3.28) + 3 x 800m (3.20 fart) + 2 x 600 (3.18 fart) med 90 sek vila. Nu har hon sotat ur systemet och släpper den höga mängden och tyngre styrkan.

– IFK Umeås talangfulle/skadebenägne/bildsköne Tony Berglund (bror till flickfavoriten Nicke Berglund) dök upp på IKSU gym häromdagen. -” Nu skall jag slå Västerbottens rekordet på 10 km Crosstrainer ”! sa han. Och klev upp på crosstrainern i ett par fula Crocs-tofflor (Foppas-toffeln ni vet). ”- Hallå? Det finns ingen gren som heter 10 km crosstrainer, Tony ! Och varför har du Foppa-tofflor?” sa jag. -” Jag känner mig luftig och lätt sa han.”!  Och trampade igång.

– Skådespelerskan Regina Lund ville stötta Henrik Larssons Falkenbergs FF i slutskedet av Allsvenskan. Och skrev ett ”pepp-brev” åt dem för att ge energi och för att ödet sa så ?  Läs noga nu: ”Var rädd om diamanten! Jag förutspår segrar av alla de slag! Jag säger grattis till er alla i FFF! Happy everything all the time! Ha kul! Hoppas ni nu får springa på äkta gräs också! Varje steg är en kyss! å passionerat genom livet! 

– Mo Farahs tränare Alberto Salazar ger styrketräningen mycket cred för Mo:s framgångar. Han har blivit starkare i överkroppen och förbättrat sin hållning. Det påverkar spurten positivt och gjort honom snabbare. här är några övningar som en av tränarna i Oregon (David McHenry) kört med Salazars träningsgrupp.

– Min gitarr-karriär går sakta sakta framåt. Jag är utomordentligt talanglös men med olika appar, you-tube klipp och 7 timmar träning denna vecka börjar det lossna. Hasse Lindqvist (den gamla ShaBoom rockaren) har tittat i spåkulan hur det kan se ut om ett år för mig. Hoppas du får rätt, Hasse!

– Jag har också fått några lektioner om hur man tar selfies av mina elever. Dom tyckte jag gjorde alla fel. Detta gäller enligt tjejerna i åk7-8: Titta i kameran, se inte rädd ut, ta uppifrån och var inte svettig. Ok så här blev min nyaste Selfie.

– Cecilia Duberg är en av de bästa ledarna vi har i Springtime gänget. Hon är psykolog, coach, yogalärare mm. Hon skrev en bra artikel i womans health som ni bör kolla in. Tänkvärt om hur tanken kan påverka. Det är inte flummigt utan bara coolt. Jag skall testa med länk här: www.womanshealth.se/blogs/cecilia/remenbered-wellness.htm

– Min son är gudfar till lilla Alicia (hennes pappa Patrick Anoff var tvår i lilla Lidingöloppet och sommarproffs hos Ajax två ggr) Kolla hur söta dom är 

– Mina adepter går som tåget. Heja Malin, Ninni, Johan, Martin, Roger, Lars, Patrik, Nina, Anna-sara, Mikael, Ulf,Cecilia, Marie, Sofia , Björn samt Springtimesgänget

– Värvet har tappat fart och gästerna inte lika heta. Kristoffer Triumf gör det fortfarande jättebra och har ju tömt de mest intressanta gästerna. De 50 första gästerna är grymma. Nu lyssnar jag mest på Alex&Sigge , Ekwall&Olsson, Offside, Olof Lundh, Maraton podden och mammas nya kille.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Träning varje dag utan avbrott

– Bäst just nu enligt LG: World Party,Keih Sykes,Lonesome Romeos och Mad MenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 121:a RW Blogginlägg


– Det är varning för ras/ Gå så försiktigt du kan/Dina ögon kan krossa min värld/ Som stenar mot glas/Varning för ras. (Winnerbäck)

-Jonas Lund, vår Web-boss på RW har försökt lära mig klistra in länkar i bloggen. Men det funkar inte för mig.En skön kille som heter Mikael Tisjö gjorde en intervju med mig häromdan. Jag var ärlig och ödmjuk. Kolla intervjun här: www.mikaeltisjo@blogspot.se

– Ni som följt mig på bloggen vet att jag skriver om träning, musik,fotboll, skvaller, poddar, livsråd och ödmjuka berättelser om mig själv. Så kommer det fortsätta tills RW kickar mig för yngre hetare bloggare. Ni kommer aldrig att få ett recept av mig eller bilder på Chelsea FC. 

– Igår fixade löparen och rockaren John Edén en gitarr åt mig. Jag har bestämt för att lära mig spela gitarr. Nästa sommar skall jag bli lägereldskillen. Jag skall sitta med bar överkropp och solblekt hår och spela låtar. När jag reser mig för att gå ropar alla (främst kvinnor hoppas jag) -LG, kom tillbaka. Bara en låt till”!


– Imorgon springer dotter Malin DM 3000 m inomhus. Hon har kört mängd och trösklar samt en del tung benstyrka i 6 veckor (14-14-14-10-13-10 mil) Vi får se vad hon klarar av. Kanske 10.20 är rimligt just nu.

– En av mina adepter (Martin Bengtsson) bor i Åhus och är en hängiven löpare. Dom har en hemsida här www.artofrunning.se Dessutom skall dom anordna ett Salomon Traillopp den 18 april i Trosa med omnejd ,med sträckorna 11,22 53 km. Kolla upp detta om ni är sugna.

– Det har varit många tunga födelsedagar i veckan. Patrik Sjöberg 50 år, Jakob Hård 60 år, David Bowie 68 år och om han levt idag hade Elvis varit 80 år. Jakob hård ser mycket yngre ut. Kanske runt 42-43 år. Respekt !

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det, är som att slå in en present men inte ge bort den (Johanna Almgren, fotbollspelare Göterborg FC)

– Om jag blir en gitarrspelande lägereldskille borde jag kanske skaffa långt hår? Det tyckte Peppe och flera av mina äkta fans i alla fall. Tyvärr börjar mitt hårfäste glida bak mot arslet, så det kan se konstigt ut.

– Veckans träning: Löpband x 2 (30 st 45-15 + 2 x 10 min tröskel) + cykel x 2 + crosstrainer x 2 + tung benstyrka och core

– Livsråd från min son: ”Försök leva på veckan också. Lev inte bara på helgen”

– Ulf Lundells blogg är verkligen läsvärd. Han har inte lyckats skjuta råttan än. Kolla in, Badgers drift heter den

– Det var verkligen kul att träffa mina elever på Bräntbergsskolan igen. Eftersom av erfarenhet brukar eleverna under jullovet vända på dygnet. Är uppe till 04.00, sover till 14.00, äter ingen frukost-lunch men en massa skräp. Deras lag har ofta julledigt från träningar mm mm. Så 20 dagars ledighet är inte bra för deras kondition-styrka. Därför inledde jag första lektionen med 12-24 Arsenal löpningar 15-5 samt snabbhets övningar. Därefter spelade vi five a side. Och det såg mycket bra ut! Jag har varit orolig i onödan.

– I intervjun med Mikael Tisjö frågade han bland annat om vem som är bästa löparen i världen nu.Jag svarade Mo Farah. Han har en spurt, han är bra på många distanser, han är taktiskt driven, han är aldrig skadad, han tränar varierat med styrkeinslag och löpteknik. Och hans tränare Alberto Salazar är stencool.

– Mikael Nordmark (Team Nordmark och Hugo ni minns) ställde till en situation på social medier i veckan. Efter ett löpbandspass där han som vanligt svettas mycket skrev han att   –” Jag svettades så mycket så gymmet fick skicka bandet på service pga svetten som förstört bandet. Gympersonalen portade mig från gymmet och tyckte jag skulle springa ute istället”! Detta var bara Mickes ironiska humor och var bara påhittat, men det tog hus i helsicke. Hoppas allt ordnat sig.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han packat undan sina slimfit-skjortor som passade när han vägde 72 kg. Och märkt låten enligt detta.

  – Bäst just nu enligt LG: Några löpbandspass som gjorde att jag såg ut som en löpare igen samt min gitarr-karriär


Antal kommentarer: 4

Anders Forselius

Inga bilder på Chelsea och Arsenal-löpningar, all inclusive. Jag stannar som läsare!


LG Skoog

Fredrik: Jag trodde jag skulle bli populär. Men om jag skriver låtar om löpning då?


LG Skoog

Jag lovar Anders!


LG Skoog

Min hårkvalitet är tyvärr för usel, Danne!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 120:e RW Blogginlägg


– Varje dag av mitt liv, varje andetag tar tid. Jag står aldrig still, jag står aldrig still (Thåström)

– Jag fick delvis upprättelse. Hurra! För i Svenska Språkrådets nyordlista blev YOLO (You only live once) erkänt som nytt ord. Alltså var det ett nytt ord. Bra LG.

– Det var inte lätt att somna igår. Tårarna trycker mot ögonlocken, andningen sker bara längst upp i bröstkorgen (förlåt Tina Lovesan) och det känns som nåt gått sönder i mitt hjärta. Steven Gerrard lämnar Liverpool efter 28 år i klubben. Erik Niva uttryckte det underbart som alltid: ” Steven Gerrard har en uppoffringsvilja som vi aldrig kommer se igen”!

– Ulf Lundell har en skön blogg som heter Badgers Drift. Där skriver han om sitt liv och vardag. Nu har han problem med råttor i sitt sommarhus. Utplacerade råttfällor funkar inte och så här skrev han  i sitt förra inlägg: ”Inhandlat musköt. Ett Phantom luftgevär med kikarsikte. Råttan är död, som jag ser det”

– Mina inläggsulor jag fick för knät funkar ganska bra. Ibland använder jag Stig P:s variant. Nu har jag sprungit några bra pass på löpband. Idag 30 st 50-10 i stegrande fart. Avslutade i 3.45 (16 km/h) Och i förrgår 30 st 45-15 med samma upplägg. Igår 70 min crosstrainer och tung benstyrka. Jag har tränat varje dag sen den 19 dec (15 dar i rad) kanske 2015 blir bra. Dock hänger den tunga knäoperationen som en sten runt min smäckra hals.

– I Alex& Sigges podcast hade Sigge en skön formulering. ” Skulpturen finns redan i stenen. Skulptören måste bara upptäcka det” Djupe som faan men ganska roligt.

– Vad händer 2015?

1. Jag skall till Portugal v 12-13 med Springtime/Runners World som löpansvarig med ett helt gäng grymma ledare.

2. Jag har 12 adepter som jag coachar mot olika mål.

3. Jag tar ett sabbatsår som fystränare. Vill hämta inspiration (från Tyskland bland annat) och satsa igen nästa år kanske.

4. Hoppas på några fina resor med Springtime under hösten.

5. Skall träna upp min benstyrka och rörlighet samt höja syreupptagningen allt jag kan.

6. Har 10% förhoppning att jag slipper operera mitt knä.

7. Jag skall försöka ha större tålamod med allt

8. Jag skall bygga vidare på min skivsamling och njuta av det som muisiken kan ge.

9. Jag skall bli en ännu bättre idrottslärare/forbollsinstruktör så mina elever fortsätter utvecklas.

10. Jag skiter i sockerförbud och annat trams. Jag lever bra ändå.

– Några fina inköp blev det under mellandagarna. Min Detroit-tröja är grym plus en BLK DNM hood som höjer mitt ego enormt.  Blir tvungen att öppna www.tryggimigsjälv.com igen.

– Hoppas ni såg ”Tack för musiken” igår? Strömstedt hade Mauro Scocco som gäst. Åh herregud vilket bra program med skönt snack och fantastiska låtar. Han har skön humor den gode Scocco och är grymt välklädd. På frågan om varför han valde vi ses vid hörnet av 7 eleven, till låten Sarah, svarade han ” det låter inte lika bra med -vi ses vid utanför Överskottsbolaget”.

 Jag skall göra en attack på 10 km roddmaskin. Zandra Buud klippte till med 45 min häromdan. Sen har jag en kollega (Jörgen G-son) som skryter om att han slår mig varje gång på O´Neil testet ( ro så långt du hinner på 4 min) Jag har 1082 m som rekord. Han har 1090 m. Mitt mål på 10 km rodd är sub 42 min.

– Mina mest spelade skivor på slutet utan inbördes ordning: Paul Collins, Bob Dylan, Paul Mc Cartney,Pretty Things, Duncan Reid,Dan Fogelberg, Jonny Thunders, Bo Dogs, Reinging Sound, Blur, Rodney Crowell, Elvis Costello, Håkan Hellström , Doug Paisley och Thåström.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att ha en obruten svit av träning under 2015

– Bäst just nu enligt LG: Att reda ut alla hälsoproblem och kanske se ut som en snabb löpare igen.Antal kommentarer: 1

Mikael Soto

God fortsättning LG!
Själv släpar jag mej in i 2015 som Zeb. ”Tennis leg” i ena vaden… Ett skadefritt 2015 är ett mål & en dröm att stilla bedja om.
Steven… någonstans hade jag nuddat funderingen om att det kanske skulle bli hans sista säsong. Tråkigt ibland när man får rätt…
Om du inte redan gjort det så boka genast resa till sista hemmamatchen mot CP! Sista hemma med Steven… Det kan bli hur stort som helst! Kan tom få Håkan på Ullevi att blekna.
Förresten sa jag att vi har en resa bokad redan?
Vi ses på planet i maj!
Kör hårt så länge & lycka till med knät!
🙂 MickeLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 119:e RW Blogginlägg


– well I´m just out of school/ Like i´m real real cool/ Gotta dance like a fool/ Got a message that i gotta be a wild one! (Iggy Pop- Real wild child)


– Paradis är gula och Alladin är bruna. Jag fattar!

– Julens bästa mail kom från en landslagsspelare jag tränat några år. Hon skrev från hjärtat ett långt , fint mail om vår resa tillsammans. Mycket starkt och för mig som gillar bekräftelse var det 1000 poäng! 

– Nu har det börjat smyga sig in begreppen A1, A2 och A3 hos vissa lag inom fotbollen. Sluta genast! Fotboll är inte skidåkning. Begreppen A1-A3 står för Aerob 1-3 och används inom skidåkningen för att beskriva ansträngningsgraden och puls.

A1 långpass prattempo 55-70% av maxpuls 1-4 timmar.

A 2 distanspass medelfart 70-85% av maxpuls 

A 3 snabbare pass 85-90% av maxpuls

A3+ och An finns också där ansträngningen är nära max

Dessa benämningar fungerar bra i skidåkning där det av tradition är långa träningspass och intervaller ofta är ”naturliga intervaller” eller på tid.

– Inom löpningen har det använts/använder det som ni ser i all litteratur/nätartiklar mm följande: Långpass – distanspass- tröskelträning-långintervall-kort intervall-tempolopp-fartlek-backträning och i vissa fall brukar jag skilja på syreupptagningsintervall (lite lugnare fart men kort vila) och tempointervall (högre fart-längre vila) Detta fungerar bra i löpningen där vi ofta har fasta pass på sträcka och vissa tider att hålla.

– Inom fotbollen bör vi inte blanda in skidåkningstermer. När det alltmer pratas om grenspecifik träning, kondition med boll mm. Det räcker att prata syreupptagningsningsintervaller- tempointervaller-snabbhetsuthållighet-snabbhet samt mjölksyretolerans-mjölksyreproduktionspass. Inom fotbollen så finns det pass som tenderar pulszonerna i A 1 (teknik-träning, taktisk träning ex) 

– AIK fotboll värvade en Nigeriansk spelare som heter Dickson Etuhu. Han har spelat 111 matcher i premier League under 11 säsonger (10 matcher per säsong) Det kan bli en bra värvning kanske. Hans självförtroende är stort – ” Det passar mig bra att spela i Sverige några år. Nu får jag komma hit och dominera ligan och vara viktig”!

– Om ni har 117 minuter över nån dag och kan slita er från Antikrundan och repriserna på Desperate housewives, så skall ni titta på The Bands avskeds-konsert ”The Last Waltz”. Fantastisk musik och fantastiska gästartister. Coolast av alla är Rick Danko.

– Jag fick ju lämna återbud till Springtimes Training Camp i Thailand pga av mitt knä. Så julen har firats hemma i Umeå med cykling, crosstrainer, roddmaskin och nåt hyfsat löppass. Plus 20 avsnitt Modern family och 9 avsnitt Mad Men. Lugn och skönt där dottern med sambo ätit middag hos oss fem dar i rad?!

– Gänget i löparklubben Team Idijot (med Tomas Tanos Lindström i spetsen. Han heter så på facebook) Dom firade Annan dag jul med att se Sven-Bertil Taube konserten på TV samt äta och hänga på Mc Donalds!?  Och jag som brukar umgås ibland med dem har inte märkt några avvikelser förut. Dom är ganska bra på att springa och har hyfsat träningspsyke. Men nu har dom börjat med kladdkaka, ballonger och serpentiner efter träningarna. Och startat en ny annadags tradition. Oj!!

Årets bästa skivor (inte nåt jättelysande musikår. Jag har mest lyssnat på äldre musik)

1. Kent- tiger drottningen

2. First Aid Kit- Stay gold

3. Ryan Adams

4. Tom Petty- Hypnotic Eye

5. Disclousure- Settle

6. Lykke Li- I never learn

Årets bästa böcker (jag har mest läst facktidningar mm)

1. Normalstörd -Pär Johansson (om Glada Hudik teatern)

2. Nypon buskar , nyponbuskar.. – Jan Gradvall (samlade krönikor)

Årets TV serier

1. Breaking Bad

2. Sons of anarchy

3. Orange is the new black

4. Dexter

5. Homeland

6. Luther

7. True Detective

8. Mad Men

9. Suits

10. Modern Family

Årets tidningar

1. Cafe

2. Runners World

3. Sonic

4. Offside

5. King

6. Filter

Årets mest spelade skivor

1. Byrds

2. The Toms

3. Paul Collins

4. Bob Dylan

5. The Smiths

6. Elvis Costello

7. Håkan hellström

8. Kent

Årets bästa träningspass

1. inget

2. inget

3. Backe 10 ggr i Bräntis slalombacke

4. Backe 30 x 30-15 på löpband

5. Crosstrainer 10 x 4 min

Liverpools bästa spelare 2014

1. Lois Suarez

2. Steven Gerrard

3. Raheem Sterling

4. Daniel Sturridge

Liverpools samsta spelare 2014

1. Glen Johnson

2. Lucas leiva

3. Sakho

Årets julklapp

1. Sonen Mattias smörkniv ? från 1995

– Jag önskar mina läsare gott nytt år samt lite extra kärlek till bloggkompisarna Lars Södergård och Anders Forselius 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nån skum house-tolva som jag ej kan namnet på 

– Bäst just nu enligt LG: Att jag bara har 8 år till pension (fyller 57 under 2015)


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Extra kärlek och ett gott nytt år till dig med L-G! Vi delade ju till och med broderligt på poängen förra veckan när mitt Arsenal lät Liverpool ta en pinne i 97:e minuten… 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*