Blogg

Mitt 126:e RW Blogginlägg


– Kan du inte byta ut ditt namn så byt planet/ Du kan bli en stjärna som dom aldrig kan ta ner/ Tänk att hänga högst däruppe, titta ner på folk å le/ Alla vill till himlen å åka limousine förstås, alla vill till himlen (Thåström)


– Bloggar fredag istället för lördag. Vi skall till min 83 åriga pappa i Vilhelmina. Där finns inget internet eller knappt nån el. Jag skall kolla om han slår sitt rekord i pannkaksgräddning och breda 3 husmans med ost. Han tror själv att med en bättre spis så kan ha putsa sina 3.26 min. Reglerna är: Från att han öppnar ytterdörren och går in i huset. Tills första pannkakan ligger gräddad på tallriken. Momenten blanda smet och hitta ingredienserna är svåra att putsa. Men att få spisplattan varm och grädda pannkakan går kanske att putsa. Vore kul med 3.19 min !

– Lite sämre träningsvecka. Jag har varit seg och sliten men fått till några hyfsade intervallpass och veckan är inte slut än. Jag har däremot kört tung styrka för mina ben ganska länge. Benpressar på 180 kg, leg extension på 75 kg, enbens benböj i TRX, knäböj med stång, utfallsteg i TRX med mera. Detta har gjort att jag är något bättre i knät. Tillsammans med mitt inlägg har chansen att slippa operation igen ökat från 1 % till 25 %.

– Igår blev jag konfunderad vart vi är på väg. Bakom mig i kön på ICA står en mamma med två småbarn. Hon pratar i sin mobil med hög röst om en väninna som kände så stark attraktion från en man att han fick sova över första kvällen?! Sen sa hon att hon ej hann med barn och hem för att hon spådde så många människor?! ”-Jag är så glad att jag får chansen att lägga mina kort och hjälpa så många. Men jag hinner inget annat?!” Hallå? Vad ser man i dessa kort ?…

Nu är det bara en månad kvar innan jag skall vara löpansvarig två veckor i Portugal. Vecka 12 är Szalkai där med sina TSM:are vilket brukar fungera mycket bra. Szacke har bra koll på sina ledare och dom är lojala och älskar att träna. Mustafa Mohammed är på plats för att ladda för säsongen. Tyvärr är ju Jonas Buud långtidsskadad. Han och Zandra är flitiga på alla pass och har bra koll på terrängen. Ersättare blir Kristoffer Österlund IFK Umeå (duktig maratonlöpare som varit massor av veckor i Portugal) Vecka 13 är det Runners World &Midnattsloppet som är partners. Det brukar vara trevligt som tusan. Vi springer ett Midnattslopp på stranden och dom har egen trubadur med sig. Fokus är lite mer på träning för 10 km. Men det finns möjlighet att springa långt några dar också.

– Johan Svedelius (orienterare & delägare i Gå-Löp kliniken) kommer att anordna ett trevligt lopp som heter Dryga milen tillsammans med Täfteå IK. Gå in på: www.drygamilen.se

– Alex& Sigge gjorde reklam för Beyonces ”At Last” när Obama med fru firade presidents-utnämningen. Vackert! kolla här:

– När rockband och artister skall uppträda så har dom en ”Rider” (en lista vad som skall finnas i logen) Det brukar vara väldigt varierat och ganska ofta detaljerat och skumt. När Van Halen skulle ha konsert lämnade dom en Rider med många sidor. Detaljerat stod om vilken mat och dryck samt antalet av varje. Dessutom hade dom begärt en stor skål med godiset M&M. med tillägget ”absolut inga bruna”. Syftet med detta var för att se om arrangören läste deras kontrakt med kraven noggrannt. Dom hade nämligen en stor och avancerat scenbygge med mycket teknik. Och de arrangörer som hade plockat bort de bruna M&M godisarna visste man att dom läst kontraktet noga. På så sätt kunde bandmedlemmarna lite på att scenen och allt det andra förmodligen skulle funka bra.De arrangörer som ej plockat bort de bruna M&M bitarna visste gruppen att dom ej läst kontraktet noga och inte var lika pålitliga. 

– Mina adepter tränar bra och med kontiunitet. Några har haft nåt skadeuppehåll eller förkylningssläng. Men det är långt kvar till säsongen drar igång. 

– Dotter Malin är klar med grundträningsperiod nr 1, och har fått köra lite mera fart. De sista sju dagarna har hon kört : Ett långpass på 26 km, fyra distanspass på 13-15 km, ett pass 10 x 1000 m progressivt 3.40-3.20 samt ett banpass 3 x 6 x 300 m (57-58 sek) 45 sek vila 2 min serievila.Löptekniken ser bra ut och hon är glad och pigg. Och åt tre semlor igår.

– Jag hoppas ni läste Lars Södergårds intervju med IFK Umeås medledistansare Robin Rohlen som gjorde 8.10 på 3000 m inomhus i helgen. Mycket bra Lars! Robin är ju fotbollspelaren som började springa men drabbades av skador i massor. Nu har han byggt upp en rejäl grund och tränar på heltid för att ge löpningen en chans. I Umeå är han mest känd för att han är så bildskön att både kvinnor och män går i spinn när han kommer in i rummet. Dessutom är han grymt spänstig och hoppar 150 cm högt i stående längd.

– Thåströms nya platta är en 6:a på en 10 gradig skala. Bra texter men  för lite variation. Jag älskar Thåström och hade hoppats på en 8:a. Men han gjort så många bra låter och plattor tidigare så det är lugnt. Jan Gradvall intervjuade honom (finns på you-tube) där Thåström verkade harmonisk och glad. Nu är han ju ihop med Amanda Ooms igen och inte Regina Lund. Det hjälper kanske…

– Jag har skrivit lite artiklar till kommande nr av Runners World. Bland annat om träning för 5 km och till aprilnumret blir det backträning som tema. Det ämney blev jag intervjuad om av Wellnes egen Johanna Björklunds i förrgår. Som ni vet så tycker jag backträning är ett utmärkt träningsmoment.

– Min skivsamling är fantastisk nu. Jag sorterar, spelar,njuter och känner djup glädje varje dag. Och ingen tycker jag är töntig heller. Veckans fynd: Winhill Losehill, Ian Gomm, Thin Lizzys första samt Thåström förstås (trots 6:an)

– Mina elever på Bräntbergsskolan har tränat bra denna vecka (efter en förkylningsepedemi) Vi har haft yo-yo test och skall ha styrketester snart. Sen blir det inomhus DM för alla årskurser. Kul att se utvecklingen på de små liven.

– Varför är det ok att säga ” jag fattar ingenting om sport” i typ På spåret och fnissa lite? Skulle man säga ”Jag fattar ingenting om geografi” till exempel skulle folk tycka man var dum i huvudet. Men just att inte kunna sport det är ok.

– Jag älskar att få kaffe på sängen. Det har vi gjort i många år Lena och jag. Varannan dag gör jag och varannan dag gör hon iordning. Kaffe, mackor, digestivekex med ost, frukt och ibland yoghurt.

– Urban Bengtsson är en gammal löpare,simmare och eldsjäl här i Umeå som jobbar stenhårt för att vi skall få en simhall med rundbana och strömmande vatten. Så man kan springa/simma med och motströms. Nu börjar det lossna och en del kommuner är intresserade. Flera tidningar har skrivit om detta också. I tidningen badmästeren är det ett stort repotage hur bassängen är tänkt att se ut och funka.

– Läste ni Johans ”Hjärnfysikbloggen” där han skrev om rödbetsjuice för löpare. Jag skall testa och se hur det känns.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han fick se kungen på riktigt?? 

– Bäst just nu enligt LG: Tung benstyrka, Winhill Losehill på vinyl och krämbullar


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Bra poäng med att det närmast är legitimt ”att inte fatta någonting om idrott” i På spåret. I vissa fall behöver ju lagen inte ens erkänna detta… (Avdelningen: You’ll never walk alone.. i Manchester?!?)


Johan Renström

Lycka till med rödbetsjuicen. Själv tycker jag den är rätt äcklig, men vad gör man inte för några extra procent:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 125:e RW Blogginlägg


– ”Jag hade en gång en båt/ med segel och ruff och köl/ men det var för länge sen, så länge sen/Svara mig du?/ var är den nu? / Jag bara undrar, var är den nu?” (Cornelius Wreeswijk)

Jonas Lund på Runners World har en rolig nyhet på gång. Snart på hemsidan! Jonas springer mellan 10-13 mil/vecka och är skadefri. Säsongen 2015 kan bli bra. Vanessa på Asics vill berätta att hon kommer åka till Grekland och göra klart sin Masters utb i Olympic Studies

– Bra träningsvecka igen: 2 pass löpning (60 min distans + 30 x 45-15) 2 pass vattenlöpning, 3 pass styrka, 2 pass cykel och 5 km roddmaskin på 20.31 min (Vad säger Danne Blom och Zandra om det?) Dessutom fixade Stefan på Gå & Löpkliniken fina ortopediska inlägg mot min knäskada. Då blir det ännu bättre. Chansen att slippa operation senare under 2015 ökade till 25%.

– Ulf Lundell gjorde en spaning på sin blogg och konstaterade att om ironi var typiskt för 90 talet så är raljera typiskt för 10 talet. (Raljera: retsamt skämta eller göra narr av) Det verkade också som Lundell skulle följa Melodifestivalen?! Dessutom gav ett tips hur man skall kolla att glasspaketen är av bra kvalite. Väg paketet i handen. Det skall vara tungt. Dom sprutar in luft i vissa fabrikat.”

– Regina Lund och Alex Schulman är i luven på varandra. Alex sågade hennes ”andliga spalt i Hänt extra”. Där Regina pratar med läsarnas döda föräldrar och som hon säger: ”Jag har jobbat som clairvoujant,clairsentinent, andlig vägledare, tarotläsare, healer/medium i 7 år och aldrig fått ett klagomål”. Det Alex reagerade mest på var Reginas svar till Sinaturen ”Lotta” som mist sitt barn under graviditeten och undrar om hon får några fler barn. Hon nämnde också i brevet att hon saknade sin far. Då svarade Regina Lund så här: Barnet i din mage var egentligen din far, på väg att återfödas.Men mitt i graviditeten ångrade han sig och vill att du skall ta hand om dig själv och inte honom. Därför valde han att dö som foster. Sen avslutar hon brevet med Lev ditt liv fullt ut i glädje. Det sistnämnda håller jag med om, men annars kanske Alex har en poäng.

– Blossom har kommit igång med sin podcast ”House of Blossom” . Mycket bra första avsnitt där hennes bror Kelly Tainton imponerade. Han är föreläsare om prestation, krativitet och hjärnforskning. Han älskar styrketräning och har givetvis sång och danskunskaper. Han tryckte på att man måste våga ta i för att utvecklas. De sista repsen på gymmet och de sista intervallerna i löpningen behövs för att ta nästa steg. Blossom fick ett bra flyt i samtalet och det känns lovande för fortsättningen. Och givetvis så är mitt ego i topp när jag själv skall vara gäst i podden snart. 

– Bra podcast vecka i övrigt. Värvet hade Per Sinding-Larsen som gäst vilket var ett mycket bra samtal om musik mm. Ekwall & Olsson är alltid hörvärda. Och Alex & Sigge levererar alltid roliga anekdoter och funderingar. Alex hade gett över 3000:- i dricks på ett hotel i London för att bli känd inför kommande besök. Jag kan fortfarande inte smälta att han tycker det är ”äckligt” att Sigge samlar på vinylskivor. Dom hade också en diskussion om pungen var knottrig eller slät. Som jag minns det så var min knottrig Sa Sigge.

– Diskussionen om man vad man bör dricka och äta? under långpass går vidare. Jag anser att man oftast bör dricka enbart vatten för att ”lära” kroppen använda fettet som bränsle. Vissa längre långpass och långpass nära tävling kan det vara bra att dricka den aktuella sportdrycken som serveras på tävlingen. Kanske även använda gel eller nötcreme för att få en bättre prestation under passet. Men jag tror att huvuddelen av passen bör vatten vara prio 1. Undantaget är väl Ultralöparna som förbereder sig för lopp på 8-10 mil. Där måste man väl lära sig att få i sig energi i fast form också.

– Jag var på en föreläsning via skolan med Elaine Eksvärd som är retorikexpert (TV 4, Svt, Reinfeldt bl.a) hon hade en mycket bra föreläsning som hette ”Snacka snyggt”. Hon lyckades förklara kroppsspråket och vilka signaler klädvalet ger. Och gav många tips med hur man använder Power Point slides eller inte. Stark och skön kvinna som gav oss lärare två givande timmar.

– Som ni vet är jag ingen anhängare av recept på musli och ”mysiga frukostar”. Jag minns när Lotta Lundgren (Historieätarna) var gäst i Värvet. Hon berättade att hon testade nya recept på sina barn. När hon gjort nån supernyttig middag så frågade hon sonen vad han tyckte? ”Mamma, det här var så dåligt att jag lika gärna hade ätit en sten!”

Liverpool går som tåget. Vinner och vinner. Hög aggresiv press. Många spelare är i form och glädjen är tillbaka. Snart LFC-Everton. Tre nya poäng.

Som ni vet så älskar jag Mo Farah. Han tränar hårt, han tränar klokt och han har fötterna på jorden. Förutam hans motto ”Go hard or Go home” så har han ett motto till: ”Dont dream of winning. Train for it”

– Personligen tycker jag att det viktigaste är i kronologisk ordning :

1. Att du rör på dig

2. Att du springer/löptränar

3. Att du har kontiunitet i träningen

4. Att du tränar allsidigt

5. Att du tränar för att bli bättre löpare

6. Att du tränar för att förbättra dina tider

När du klarat punkterna 1-4 så har du blivit en bättre löpare. Därefter kan du välja om du vill förbättra dina tider eller kanske satsa på att springa så långt som möjligt. Det spelar ingen roll. Huvudsaken är att du tränar.

– Detta var mitt 125:e inlägg (ett per vecka) med mina 6 veckors uppehåll när jag lade ned bloggen efter 100 inlägg så är det 131 veckor sen jag började blogga. Undrar var gränsen går?

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Caitlin Rose , The Stand in. Riktigt bra country

– Bäst just nu enligt LG: Father John Misty, Waterboys nya och Blackberry smoke.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 124:e RW Blogginlägg


– Det går en vind över vindens ängar/det fladdrar till i en tyllgardin. Och jag skall skriva en sommarvisa/ med sol och blomdoft i melodin (Håkan H & Mats P)


– Ingemar Stenmark i Lets Dance!!!  Hur gick det till ? Både hans dotter och fru har övertalat honom att testa. Han kommer att vinna. Jag är helt säker. Han har duktiga Cecilia Ehrling som partner. Jag undrar om jag får dansa med Sigrid Bernson igen? Nån gång..

– Min kärlek för Anders Forselius är inte lika stark denna vecka. Visserligen skickade han ett gäng Springsteen och Simple Minds plattor igen. MEN även Curt Haagers och Fårfarmarn. Han krävde att dessa plattor skulle spelas samtidigt som jag skrev bloggen. Jag la på Curt Haagers och började skriva detta inlägg, men på skärmen blev det en massa muslirecept och bilder på kattungar som leker. Så jag stängde av och skickade tillbaka rubbet. 

– Bra träningsvecka igen. Två löppass, två pass vattenlöpning, 1 pass cykel, 2 pass styrka och O´Neill-testen på roddmaskinen med nytt pers 1090m !

– Jag har även lyssnat på Stig P:s råd och bokat tid hos Stefan på Gå&Löpkliniken för att få ett perfekt inlägg som vinklar om knät. Detta tillsammans med tung styrka har gjort/kommar att göra mitt knä 50% bättre. Träffade dessutom legenden Tom Pietälä idag. Han avrådde från dem typ av operation dom vill göra med mitt knä (kapa underbenet och vinkla om) NU skall jag få en ”second opinion” från flera innan jag tar beslut.

”Kärleken går runt. Man får tillbaka det man ger” (Sigge Eklund i Alex&Sigges podcast)

– En av mina adepter Lars Hedlund från Skellefteå skickade en bok häromdan ”80/20 Running med Matt Fitzgerald” . Den är bra skriven och pedagogiskt upplagd med faktauppgifter, träningsprogram för olika nivåer och utdrag från hur Kenyanska löpare och ex Bill Rodgers tränade. Han pratar om 5 belastningsnivåer: Low, Moderate, Threshold, Vo2max och Speed. Och trycker på att hålla nere farten på långpassen. Jag känner att hans filosofi på minner mycket om hur bland annat jag och Szalkai lägger upp program för de löpare vi hjälper. Szalkai brukar säga ”Tid är viktigare än fart” för långpassen. Men Renato Canova som tränar några av de bästa maratonlöparna i världen har en annan flosofi och låter dom springa 30 km pass i tävlingsfart under vissa perioder. Jag tror att man måste hitta det som passar för sin nivå. Ju mer du springer ju viktigare är det att ha större andel lugna-medel distanspass. Tränar du 3-4 pass i veckan måste du ha mera fart i träningen om du vill utvecklas. Så tror jag och det är min blogg, så det kan jag skriva.

– Oatar är i final i Handbolls VM med en trupp som består av 8 spelare från Qatar och 8 spelare som är ”köpta” från andra länder för VM. Rätt eller Fel?

– Får man skriva vad som helst i en blogg? Så här sitter jag i mitt musikrum och skriver (just nu med Leonard Cohen på skivtallriken)

– Sveriges bäste Ultra löpare genom tiderna, Jonas Buud är tyvärr långtidsskadad. Han har drabbats av en stressfraktur i bäckenet. Nu får han proffshjälp från förbundet och skall köra rehab mellan 4-6 månader. Och det fattar vem som helst att en kille som springer 20-25 mil i veckan (30 mil i Portugal ifjol) utsätter sin kropp för stor belastning. Jonas har varit förskonad från skador och tränar klokt. Samtidigt som han äter bra samt hittat en bra balans i jobb och familjeliv. Han kommer tillbaka stark som fan!

– I Ekwall& Olssons podcast diskuterades om det var syn om spelarfruar? Dom får ofta ge upp sin egen karriär och flytta med sin man där han får proffskontrakt. Och helt plötsligt blir han såld till ett annat land och dom måste flytta igen. Samtidigt så får dom mycket kvalitetstid med barnen och lever med högstandard mm. Vad tycker ni?

– Jag har fått en ny förste-läsare. Springtimes New York ansvarige Thomas Björnermark har passerat Danne Blom,Zandra Buud och Nina Fagerholm.Thomas har aldrig missat ett inlägg och var en av dem som peppade mig att fortsätta blogga när jag la ned bloggen efter inlägg 100. Thomas roddar 1000 New York resenärer varje år på ett perfekt sätt med hotell, flyg, startplatser, sight-seeing, middagar, hockey, basket mm. Dessutom springer han bra, speciellt om det är kuperat. Han vill helst inte kramas när vi ses, bara ta i hand. Det är nåt med hans Luleå-rötter.

– Dagens Mo Farah bild. Vilken löpare!

– Bra vinylvecka också. Kolla urvalet.

– En person som jag beundrar mycket är Karl Dyall. Kalle blev 3.a på VM i crossfit i sin åldersklass, samtidigt som han spelar West side story, Sammy Davis Jr och snart Othello. Dessutom driver han Crossfit Solid med Renne Mirro och Jocke Bergström. Har en fantastisk familj där frun Lotta och flera av barnen hjälpt till som ledare på Springtimes resor. Kolla hans kropp häromdan!

– Det är ett hundratal av er som undrat hur Sara Carbonero mår. Och varför jag slutat med frågan ”Om jag ser bra ut naken?” . På fråga 1 säger jag: mycket bra. Och på fråga 2 säger jag: hyfsad. Sara är på stora bilden. Tobias Karlsson, jag och Naprapat-Hasse på lilla bilden.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpning varje dag i januari (30 km) och nån jäkla djupe-filosofi som han börjat med på FB. Skaffa ett liv brorsan!

– Bäst just nu enligt LG: att mina hemsidor www.ödmjuk.nu och www.tryggimigsjälv.com går som tåget.


Antal kommentarer: 2

Kenneth Gysing

Cool med Cohen, där LG, knäcker Haagers med hästlängder 😉


Johan Renström

Suck, nu måste man ju titta på Lets dance. Ingemar vinner säkert.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 123:e RW Blogginlägg


– Goodbye dont cry / Tomorrow will bring us a brand new day/ We can run and play. (Los Lobos , Mats Olssons favoritgrupp)

– Jag skriver inlägget idag, fredag istället för lördag (förlåt Danne Blom) Imorgon har jag 4 träningsprogram att skriva till några av mina duktiga adepter. Dessutom skall jag träna själv samt gå på en konsert med Billy Bremner. Mina adepter förresten, skickar väldigt utförliga träningsrapporter och de flesta går som tåget. Martin Bengtsson sprang 84 km traillopp i söndags och Björn Eklund skall köra en halvmara på Gran Canaria på söndag. 


– Som ni vet så gillar jag Mo Farah. Hans helhetssyn på träning och att inte krångla till det med kosten med mera. Han springer ca 18-23 mil/vecka fördelat på 13 pass. Ofta 16-20 km i 3.45 min/km tempo på morgonen och 10 km på em. Två kvalitetspass med allt från backe, till snabbdistans, tusingar samt några styrkepass på gymmet. På söndagarna springer han ett pass på mellan 30-40 km där han ofta ligger i 3.30 fart. Hans senaste Instagram-inlägg var en bild där han körde långbacke med texten: ”Dont dream of winning, Train for it!”


– Jag älskar Anders Forselius! 

– Dotter Malin har kört bra i veckan. Bland annat tröskel 2 x 20 min i 3.40 min/km med 2 min jogg+ tre distanspass och idag 7 x 1000 m på 200 m bana (3.50-3.45-3.40-3.35-3.30-3.25- 3.20 men orkade inte riktigt hela vägen) vila 60-90 sek. Hon kör med två bra killar som heter Isak och Gabriel som allt ställer upp som träninskompisar.

– Varför jag älskar Anders Forselius ? Han är snäll. Han är rolig. Han är lojal. Han skriver roliga blogginlägg. Och han gav mig ett gäng Bruce Springsteen och Simple Minds maxisinglar mot en middag och kaffe i New York.

– Min egen träning har funkat bra. Två hyggliga löppass på band och tre vattenlöpningspass som bestått av 10 x 3 min med 30 sek vila (utan bälte) Faan vad jag pinnat på. Dessutom ganska tung benstyrka för att se om det går att justera knät. Inlägget funkar ganska bra. Vattenlöpning är ett bra kompliment till vanlig löpning och inte så spytråkigt som jag minns.

– Alexander Axen, tränare för Örebro Sk i allsvenskan fick frågan av en journalist om han önskar behålla den duktiga forwarden Daniel Sobralense (i Silly season tider). Han svarade coolt: -”Önskar ?  Han är en bra spelare men det är inte julafton. Och jag är inte sju år”!

– Blossom Tainton skall starta en PT online tjänst (där jag kommer vara inblandad) samt en podcast som båda heter ”House of Blossom”. Jag skall snart vara gäst i hennes podcast!! Jag som älskar podcasts och älskar mikrofoner! Oj vad jag skall snacka och kanske ljuga lite eller dra några anekdoter från min Norrländska uppväxt. Lite roliga IFK Umeå historier med Nicke Berglunds kostvanor, hemligheten bakom Hasse Nilssons pyttesmå splitshorts eller trummis-Peppes bantarhistorier. Missa inte! Kommer finnas på Itunes.

– Peppe har förresten följt programmet jag gav till Peter Svensson (2.57 maraton) ifjol. Och går framåt hela tiden. Nu har han även insett att han måste äta och köra lite styrka. -” Jag vill se ut som dig LG”! sa han. Du kan ju alltid drömma, Peppe.

– Kolla hur jag ser ut på annonsbilden för Flipbelt. Jag sa åt Johan Stegfors att det skulle bli rusning till min blogg och min hemadress om han använde bilden när jag kör styrka. Men okej, håll tillgodo.

– Liverpool har nio raka matcher utan förlust. Och snart är Sturridge tillbaka. Och kanske inköp av Higuain eller Lacazette från Lyon. Nu är man glad igen

– Lite fina vinyler av Stefan på Burmans. Bara ett urval. Black Keys, Father John Misty, New York Dolls och Merrilee Rush. Glädje!

– Jag älskar mina elever på Bräntbergsskolan! Vi har tränat bra i veckan, dom har lyssnat och följt instruktionerna och när vi gjorde yo-yo test på fotbollseleverna visade dom fina framsteg. Dessutom är dom glada och lojala. Undrar hur länge det håller i sig?

– Jag älskar även mina kolleger på skolan! När jag skulle fördela personalen på de olika stationerna för friluftsdagen, så tog dom på sig uppgifterna frivilligt med glädje. 2015 blir nog ett bra år.

– Tills min Pappa (83 år) förstörde det genom att påpeka för mig:- ” Ja nu har störst-lillpojken min bara 8 år till pension!”   Hur tror ni jag kände mig då? Jag som tror att jag skall vara 39 år livet ut. Det blev några tunga nätter kan jag säga. Min gode far tar ju tid på allting som jag berättat förut. Ett annat rekord han har är: Att breda 3 husmansmackor med smör och ost. Förutsättningarna är MAIPB (med alla ingredienser på bordet) Hans rekord är 37 sek!  Helt normalt va?

– Bäst jsut nu enligt broder Anders: Datorväskor?

– Bäst just nu enlig LG: podcastgäst snart, mina elever samt Malins träningsdiciplin


Antal kommentarer: 1

Anders Forselius

Älskar dig också L-G! Trots att du envisas med att hålla på Liverpool…Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 122:a RW Blogginlägg


 Love is a burning thing/ And it makes a fiery ring/ Bound by wild desire/ I fell into a ring of fire (Johnny Cash)


– Veckan har gått i träningens tecken. Tränat själv, skrivit om träning (5 km artikel till kommande RW), läst om träning, tränat mina adepter, tränat mina elever och drömt om träning. Nörd säger några, icke säger jag!

– Min dotter Malin gjorde ett ojämnt lopp på 3000 m DM. Målsättningen låg på mellan 10.20-10.30. Hon öppnade på 3.27 och såg fräsch ut men sen började hon spänna sig och drog upp axlarna. Sekunderna rann iväg och hon ”satte sig” i steget. Jag ropade åt henne vid 4 varv kvar (15 varv på 200 m bana) då vaknade hon till och sprang bättre. Men sluttiden 10.40 var hon inte nöjd med. Vi snackade lite om hennes 8 veckors period med mycket mängd och trösklar. Att det inte främjar snabb löpning på så kort sträcka. Hon surade till och körde 10 x 400 m på 79-80 sek nån halvtimme senare som ”straff åt sig själv”. Nåväl, efter några lugna distansdagar körde hon ett tufft banpass inomhus med Gabriel. 2 x 1200 m (3.35 fart) + 2 x 1000 m (3.28) + 3 x 800m (3.20 fart) + 2 x 600 (3.18 fart) med 90 sek vila. Nu har hon sotat ur systemet och släpper den höga mängden och tyngre styrkan.

– IFK Umeås talangfulle/skadebenägne/bildsköne Tony Berglund (bror till flickfavoriten Nicke Berglund) dök upp på IKSU gym häromdagen. -” Nu skall jag slå Västerbottens rekordet på 10 km Crosstrainer ”! sa han. Och klev upp på crosstrainern i ett par fula Crocs-tofflor (Foppas-toffeln ni vet). ”- Hallå? Det finns ingen gren som heter 10 km crosstrainer, Tony ! Och varför har du Foppa-tofflor?” sa jag. -” Jag känner mig luftig och lätt sa han.”!  Och trampade igång.

– Skådespelerskan Regina Lund ville stötta Henrik Larssons Falkenbergs FF i slutskedet av Allsvenskan. Och skrev ett ”pepp-brev” åt dem för att ge energi och för att ödet sa så ?  Läs noga nu: ”Var rädd om diamanten! Jag förutspår segrar av alla de slag! Jag säger grattis till er alla i FFF! Happy everything all the time! Ha kul! Hoppas ni nu får springa på äkta gräs också! Varje steg är en kyss! å passionerat genom livet! 

– Mo Farahs tränare Alberto Salazar ger styrketräningen mycket cred för Mo:s framgångar. Han har blivit starkare i överkroppen och förbättrat sin hållning. Det påverkar spurten positivt och gjort honom snabbare. här är några övningar som en av tränarna i Oregon (David McHenry) kört med Salazars träningsgrupp.

– Min gitarr-karriär går sakta sakta framåt. Jag är utomordentligt talanglös men med olika appar, you-tube klipp och 7 timmar träning denna vecka börjar det lossna. Hasse Lindqvist (den gamla ShaBoom rockaren) har tittat i spåkulan hur det kan se ut om ett år för mig. Hoppas du får rätt, Hasse!

– Jag har också fått några lektioner om hur man tar selfies av mina elever. Dom tyckte jag gjorde alla fel. Detta gäller enligt tjejerna i åk7-8: Titta i kameran, se inte rädd ut, ta uppifrån och var inte svettig. Ok så här blev min nyaste Selfie.

– Cecilia Duberg är en av de bästa ledarna vi har i Springtime gänget. Hon är psykolog, coach, yogalärare mm. Hon skrev en bra artikel i womans health som ni bör kolla in. Tänkvärt om hur tanken kan påverka. Det är inte flummigt utan bara coolt. Jag skall testa med länk här: www.womanshealth.se/blogs/cecilia/remenbered-wellness.htm

– Min son är gudfar till lilla Alicia (hennes pappa Patrick Anoff var tvår i lilla Lidingöloppet och sommarproffs hos Ajax två ggr) Kolla hur söta dom är 

– Mina adepter går som tåget. Heja Malin, Ninni, Johan, Martin, Roger, Lars, Patrik, Nina, Anna-sara, Mikael, Ulf,Cecilia, Marie, Sofia , Björn samt Springtimesgänget

– Värvet har tappat fart och gästerna inte lika heta. Kristoffer Triumf gör det fortfarande jättebra och har ju tömt de mest intressanta gästerna. De 50 första gästerna är grymma. Nu lyssnar jag mest på Alex&Sigge , Ekwall&Olsson, Offside, Olof Lundh, Maraton podden och mammas nya kille.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Träning varje dag utan avbrott

– Bäst just nu enligt LG: World Party,Keih Sykes,Lonesome Romeos och Mad MenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 121:a RW Blogginlägg


– Det är varning för ras/ Gå så försiktigt du kan/Dina ögon kan krossa min värld/ Som stenar mot glas/Varning för ras. (Winnerbäck)

-Jonas Lund, vår Web-boss på RW har försökt lära mig klistra in länkar i bloggen. Men det funkar inte för mig.En skön kille som heter Mikael Tisjö gjorde en intervju med mig häromdan. Jag var ärlig och ödmjuk. Kolla intervjun här: www.mikaeltisjo@blogspot.se

– Ni som följt mig på bloggen vet att jag skriver om träning, musik,fotboll, skvaller, poddar, livsråd och ödmjuka berättelser om mig själv. Så kommer det fortsätta tills RW kickar mig för yngre hetare bloggare. Ni kommer aldrig att få ett recept av mig eller bilder på Chelsea FC. 

– Igår fixade löparen och rockaren John Edén en gitarr åt mig. Jag har bestämt för att lära mig spela gitarr. Nästa sommar skall jag bli lägereldskillen. Jag skall sitta med bar överkropp och solblekt hår och spela låtar. När jag reser mig för att gå ropar alla (främst kvinnor hoppas jag) -LG, kom tillbaka. Bara en låt till”!


– Imorgon springer dotter Malin DM 3000 m inomhus. Hon har kört mängd och trösklar samt en del tung benstyrka i 6 veckor (14-14-14-10-13-10 mil) Vi får se vad hon klarar av. Kanske 10.20 är rimligt just nu.

– En av mina adepter (Martin Bengtsson) bor i Åhus och är en hängiven löpare. Dom har en hemsida här www.artofrunning.se Dessutom skall dom anordna ett Salomon Traillopp den 18 april i Trosa med omnejd ,med sträckorna 11,22 53 km. Kolla upp detta om ni är sugna.

– Det har varit många tunga födelsedagar i veckan. Patrik Sjöberg 50 år, Jakob Hård 60 år, David Bowie 68 år och om han levt idag hade Elvis varit 80 år. Jakob hård ser mycket yngre ut. Kanske runt 42-43 år. Respekt !

Att känna tacksamhet och inte uttrycka det, är som att slå in en present men inte ge bort den (Johanna Almgren, fotbollspelare Göterborg FC)

– Om jag blir en gitarrspelande lägereldskille borde jag kanske skaffa långt hår? Det tyckte Peppe och flera av mina äkta fans i alla fall. Tyvärr börjar mitt hårfäste glida bak mot arslet, så det kan se konstigt ut.

– Veckans träning: Löpband x 2 (30 st 45-15 + 2 x 10 min tröskel) + cykel x 2 + crosstrainer x 2 + tung benstyrka och core

– Livsråd från min son: ”Försök leva på veckan också. Lev inte bara på helgen”

– Ulf Lundells blogg är verkligen läsvärd. Han har inte lyckats skjuta råttan än. Kolla in, Badgers drift heter den

– Det var verkligen kul att träffa mina elever på Bräntbergsskolan igen. Eftersom av erfarenhet brukar eleverna under jullovet vända på dygnet. Är uppe till 04.00, sover till 14.00, äter ingen frukost-lunch men en massa skräp. Deras lag har ofta julledigt från träningar mm mm. Så 20 dagars ledighet är inte bra för deras kondition-styrka. Därför inledde jag första lektionen med 12-24 Arsenal löpningar 15-5 samt snabbhets övningar. Därefter spelade vi five a side. Och det såg mycket bra ut! Jag har varit orolig i onödan.

– I intervjun med Mikael Tisjö frågade han bland annat om vem som är bästa löparen i världen nu.Jag svarade Mo Farah. Han har en spurt, han är bra på många distanser, han är taktiskt driven, han är aldrig skadad, han tränar varierat med styrkeinslag och löpteknik. Och hans tränare Alberto Salazar är stencool.

– Mikael Nordmark (Team Nordmark och Hugo ni minns) ställde till en situation på social medier i veckan. Efter ett löpbandspass där han som vanligt svettas mycket skrev han att   –” Jag svettades så mycket så gymmet fick skicka bandet på service pga svetten som förstört bandet. Gympersonalen portade mig från gymmet och tyckte jag skulle springa ute istället”! Detta var bara Mickes ironiska humor och var bara påhittat, men det tog hus i helsicke. Hoppas allt ordnat sig.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Att han packat undan sina slimfit-skjortor som passade när han vägde 72 kg. Och märkt låten enligt detta.

  – Bäst just nu enligt LG: Några löpbandspass som gjorde att jag såg ut som en löpare igen samt min gitarr-karriär


Antal kommentarer: 4

Anders Forselius

Inga bilder på Chelsea och Arsenal-löpningar, all inclusive. Jag stannar som läsare!


LG Skoog

Fredrik: Jag trodde jag skulle bli populär. Men om jag skriver låtar om löpning då?


LG Skoog

Jag lovar Anders!


LG Skoog

Min hårkvalitet är tyvärr för usel, Danne!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*