Blogg

Mitt 140:e RW Blogginlägg


Men jag minns en dag då vi cykalde omkring/Mamma, pappa, syrran och jag/Det var en bra dag/ en bra dag att minnas (Joel Alme)


– Malin åkte och sprang SM på halvmaraton (Kungsholmen runt) veckan efter sitt dunderpers på DM. Hon blev 9:a på 1.23.12 (38.40 första 10 km) men blev tung i benen vid 12 km och fick slita i mål. Mycket starkt att ändå göra sin nästa bästa tid. Sen sprang hon ett 10 km lopp i Skellefteå igår och vann på 37.41 i motvind och slit. Hon har sprungit 2 halvmaror och ett millopp på 13 dar. Sen blir det terräng DM 8 km på måndag och Lag SM 1500m på lördag.

– problemet blir att bromsa sina adepter ibland fast det går bra. Så har har Malins sista tid sett ut. (känns det nördigt så hoppa till nästa stycke som handlar om Sara Carbonero)

lör   DM halvmaraton 1:a  1.21.47 tim (pers med 2 min 10 sek)

sön  distans 60 min

mån distans 60 min

tis   ont i halsen

ons ont i halsen

tors 1 x 2000m (7.40) + 2 x 1000 m (3.45)

fre  Jogg 30 min + stegringar+ rörlighet

Lör  SM halvmaraton  9:a  1.23.12

sön Distans 60 min + rörlighet

mån distans 45 min

tis  tröskel 3 x 8 min (3.50 fart)

ons  jogg 30 min + stegringar+rörlighet

tors  Lidingö on tour 10 km   1:a  37.41

fre  distans 40 min i skogen+ rörlighet

lör distans 45 min i skogen + 6 x 200 m

sön jogg 20 min + stegringar + rörlighet

mån  Terräng DM 8 km


– Min bror Anders sa till på skarpen att ”- Du är 57 år brorsan. Då kan du inte lägga ut bilder på din BLK DNM skinnjacka och Sara Carbonera hela tiden”! Nähä varför då, frågar jag? Jag älskar min skinnjacka och jag tror jag älskar Sara Carbonero. Jag tror mina läsare också älskar både skinnjackan och Sara. Ibland är min bror jädrigt sur och grinig.

– Anders Larvia (Asics go run it) han med det starka pannbenet satte pers på SM halvmaran med 1.21.43. Han sprang kontrollerat och bra. Det finns mer att ta ur den kroppen. Frida Michold vann ett millopp i Gävle på nytt banrekord (38.40 på 10.4 km). Där finns massor av kapacitet. Hon är en liten filosof också. Kolla hennes blogginlägg. Marcus Hartman putsade sitt rekord i Aros 50km med 20 min. Bra musiksmak har den killen också. Sanna är i Taiwan och testar en halvmara i helgen. Spännande att följa. Och Josefine har hunnit ikapp ordentligt efter knivskadan. Hon kommer springa bra i Göteborgsvarvet.

– Steven Gerrard gör sin sista match för Liverpool imorgon. Drt blir mycket känslosamt både för honom och för mig. Kärlek & Respekt blir temat.

– Gjorde en snabbsväng till Stockholm för att hälsa på sonen Mattias och sonen Linn. Träffade även syster Annica och hennes 3 flickor. Jag lärde Matilda 9 år min dans ”Rock this party”. Alla filmade och njöt. Ändå var jag bara mig själv. Man tjänar på att vara sig själv, och ibland vill jag lära ut danser. Vi körde också ett pass ”Bootlicios” med Mattias fru Linn som ledare. Mycket ben och rumpa. Idag hann jag med ett besök på Pet Sounds (sex fina vinyler) samt lunch med Per Dahne (High Fidelity).

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel och My morning jacket. Dessutom skall The Tallest man on earth göra en platta med Bon Iver snart.

– Jag skall sköta sommarträningen för ett hårdsatsande innebandylag i Allsvenskan. Team Thorengruppen heter dom och har entreprenören Raja Thoren (600 milj i omsättning i sina företag) som grundare. Hade upptaktsträff och körde två pass med spelarna i veckan. Det ser överraskande bra ut. Endast en spelare kom ibakåtvänd keps. Ett innebandybyte är 45 sek och en spelare gör mellan 22-30 byten per match. Vi fokuserar på intervaller, backträning och styrka. Den 3 augusti skall alla klara 25 st 45 sek lopp i 80-85% intensitet med 45 sek vila. Sköna killar som kanske går upp i Elitserien.Vi får se om mitt koncept funkar..

– Jag har hunnit med två stycken företagsevent denna vecka också. Träningslära och praktik. Fokus på löpteknik. Roligt att så många gillar att springa. För arvodet köpte jag vinylskivor och dyra märkeskläder.

– Träningsmässigt blev det 3 pass löpning (korta) + ett pass roddmaskin+ ett pass cykel + lite styrka. Inte så mycket bar överkropp denna vecka men det kommer.

– David Nilsson (Södergårds polare ni vet) klippte sig ifjol och gled in på 2.17 på maran alldeles nyss. Dessutom lätt under 30 min på milen några veckor efter. Han kan bli grym i år. Tänk vad en klippning betyder. Jag gjorde förresten en blixtvisit på Runners Store idag. Bergstedt luktade hallonbugg och hade 3 kvinnor som han hjälpte. Andreas Falk luktade Tiger Balsam och hjälpte 2 kvinnor och en man. Sara Strindlund luktade Britney Spears parfym och hjälpte tre män med nya skor. Fin affär och bra sortiment. 

– Eftersom jag brinner för träning och har mycket energi samt är snäll mm. Så hjälper jag även hårdsatsande elever på fritiden. Ajvan går i åk 9 och spelar i Umeå FC. Fin teknik och snabba fötter. Men hans tränare vill att han skall orka i 90 min. Så vi körde ett extrapass i söndags. Bra pulsfall och bra fart. nu orkar hansäkert hög intensitet i 70 min. Snart fixar han 90 min.

– Messi-Neymar-Suarez i samma lag!

– I damtruppen till VM i Kandada är det 11 spelare som jag tränat/tränar. Dock inte gamle Tyresö-spelaren, numera Vittsjöspelaren Lisa Klinga. Men hon gav mig en puss på kinden som tack för gamla tider. Hon luktade gott och bidrog till att Vittsjö vann mot Umeå IK senast. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne

– Bäst just nu enligt LG: Tre veckor till sommarlov och säsong 3 av Orange is the new black.


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

Frida Michold

Imponerande sprunget av Malin! Och Orange is the new black är ju typ det bästa Netflix har att erbjudaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 139:e RW Blogginlägg


– Jag hoppas att du skådat stora vatten/Och att inte livets minnen mist sin färg/Jag ser din ande flyga ut i natten/ut från ett enskilt rum på Sabbatsberg (john Holm)


– Min förhoppning om att dotter Malin skulle göra 1.23 på DM halvmaraton i lördags slog in! Och som den slog in. Hon gick i mål på 1.21.47 (+6 grader och duggregn). Ett otroligt lopp och personrekord med 2 min och 10 sekunder. 5 km avsnitten var 18.40-19.58-19.51-19.15 och sista km 3.40 min. Det kan bli en underbar säsong för henne. 

– Mustafa Mohamed skall ha ett stort tack för sina taktiktips han gav till Malin i Portugal. Musse berättade hur han tänker rent taktiskt/mentalt vid sina lopp:  Första halvan tänker han att han sitter i baksätet på en bil och bara åker med. Efter halva loppet flyttar han till passagerarsätet och får lite överblick och kontroll. Och på sista fjärdedelen sätter han sig vid ratten och kör. Precis så gjorde Malin. Fram till vändpunkten låg hon i klungan och såg avslappnad ut. Hon gav mig ett leende eller tummen upp varje gång hon passerade mig. Vid vändpunkten gick hon fram i klungan och höjde farten en aning (några släppte) och precis vid 16 km skylten gick hon upp och gjorde en markerad fartökning (alla släppte). Sen körde hon snabbt och kontrollerat ända in i mål. Jag börjar fatta hur ”miljöskadad” jag är av alla tusentals km jag sprungit. För när Malin stack vid 16 km passeringen (och jag förstod Musse-Taktiken) så fick jag tårar i ögonen och rösten stockade sig?!

– Therese Sjögran blir Sportchef i Rosengård efter VM. Hon kommer bli perfekt i den rollen. All erfarenhet och kunskap hon har om damfotbollen, kombinerat med Rosengårds starka organisation blir kanonbra. Dessutom är hon trevlig och social. Jag har hjälpt henne med fysupplägg i olika omgångar. Ikväll spelar förresten Umeå IK mot Rosengård här i Umeå. Jag hann träffa några av ”mina” gamla spelare idag på Scandic Plaza innan deras samling. Nämligen Emma Berglund, Marta och Kirsten van der Ven. Hoppas Umeå IK orkar stå emot på ett bra sätt.

– Åke ”Biten” Eriksson var gäst hos Petra Månström i Maratonpodden i veckan. Vilken sköning han är den gamle legenden. Han skulle börja gå stavgång nu för att tappa lite vikt. Han hade gått upp nästan 40 kg sen han gjorde 2.10.53 i Chicago 1990. Ett utdrag ur Bitens träning: Måndagar 15 km uppvärmning + 3×5 km i marafart + 10 km nedjogg =40 km. Tisdag fm 25km  em 25 km = 50 km. Men han erkände att det blev för mycket ibland och kombinerat med sin pollenallergi så fick han inte ut sitt max. Han var ännu bättre form 1992 och trodde kanske på ner mot 2.08 på maran. Men allergin stoppade mycket av säsongen. Favoritmaten är Big Mc. På frågan om dagens motionärer är för seriösa med kost och träning svarade han:- Ja för tusan. Kamma till er och njut av livet ibland”!

– Min idol Erik Niva uttryckte sig underbart igen efter mathen mellan Barcelona och Bayern Munchen. -Det är som ett fotbolls-seminarium på tredubbla hastigheten!  

– Jonas Buud springer igen. Hoppas han håller. Danne Blom tränar bra. Mina adepter tränar och bloggar bra. Lars Södergård är på gång (även med gitarren) Forselius resebloggbilder är underbara och Johan på Hjärnfysikbloggen är min nya idol.

– Varför kan inte jag komma på såna formuleringar? Eller som Jocke Berg i rockgruppen Kent. – Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor!  Otroligt vackert. Jag skall tänka ut nåt fyndigt skall ni se…

– En av mina adepter, Malin Bolte (bloggare och Asics-löpare ifjol) undrade lite om min fundering angående att förstärka sina styrkor eller jobba med sina svagheter. Jag tror att inom sitt jobb motsv kan det vara bra med spetskvaliteter och förstärka sina styrkor. Man kan jobba som ett team med det man är bra på. Men inom löpningen tror jag på att försöka stärka upp svagheter också. Till exempel jobba med förmågan att löpa uppför, träna bålstyrka/rörlighet om man har dålig hållning. Jobba upp tempot om man har svårt att klara tempohöjningar mm. Men är man uthållig så trivs man bättre på långa lopp. Gillar man fart och tål mjölksyra så testar man banlopp/korta lopp. 

– Min egen form är på väg. Denna vecka har det blivit 2 pass löpning (backe), 10 x 2 min vattenlöpning, 60 min cykel, 45 min roddmaskin och styrka ben-bål. Det blir nog en okej sommar.

– Nya vinyler igen hos Stefan på Burmans.Steve Miller, Bad Company, Lee Clayton, Family, Stones mm. På Spotifylistan är det fortfarande Joel Alme, Alabama Shakes samt nya unga Nashville artister (spellista påsonicmagazine.se) Jag kan fortfarande inte lägga ut länkar.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne och Bajen samt hans påbörjade psykolog-utbildning

– Bäst just nu enligt LG: Husets Kebabtallrik hos Restaurang Maria samt backträning


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Haha, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här med att vara idol:)


LG Skoog

Bror Anders! Pappa sa att du börjat läsa till psykolog?!!
Men Nanne och Bajen är rätt va?
Kram Storebror


Kenneth Gysing

Grym dotter, LG, springer i faderns fotspår! 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 138:e RW Blogginlägg


– Pojkar, pojkar, pojkar här kommer ett hundår till/ Fyra hjul som rullar här kommer ett hundår till (Eldkvarn)

Malin laddar för DM på halvmaraton imorgon och SM halvmaraton nästa helg (Kungsholmen runt). Så här har hon tränat på slutet:

tis 21/4   8 x 1000 m (3.40-3.45) vila 1 min

ons 22/4 Distans 75 min

tors 23/4 Backe 3 x 90 sek+ 3 x 75 sek + 3 x 60 sek (halvmarafart-milfart)

fre 24/4 Distans 75 min terräng

Lör 25/4  Vila

sön 26/4 Tröskel 1 x 25 min (3.51 i snitt) + 10 x 200 m (38 sek i snitt joggvila)

Mån 27/4 Distans 45 min terräng

Tis 28/4  1x 2km (7.45) + 3 x 1 km (3.45)

Ons 29/4 Distans 45 min terräng

Tors 30/4  Vila

Fre 1/5  Jogg 25-30 min + några stegringslopp

lör 2/5  DM halvmaraton 1.23 ? hoppas

– Skall man förstärka det man är bra på? Eller jobba med sina svaga sidor? Det råder delade meningar om detta. I löpning kan man nog tjäna på att förbättra sina svaga sidor. Typ uppförslöpning eller långpass. Men i det civila livet kan man kanske profilera sig med sina starka sidor och göra extra bra jobb i just detta segment.

– Alex & Sigges podcast är mycket bra. Arton ggr av tjugo gillar jag det Alex säger och nitton ggr av tjugo gillar jag Sigges inlägg. Men förra veckan sjönk Alex i mina ögon. Han hade felparkerat i Åre, och blev tillsagd av polisen att flytta bilen. Polisen gav inga böter utan bad honom flytta bilen omgående. Då blev Alex så kränkt att han skrev en insändare i Aftonbladet?! ”Stick ut och leta riktiga brottslingar” tyckte Alex. Herregud…

– Varför är pizzakartonger fyrkantiga när pizzorna är runda? Hur skulle en fyrkantig pizza tas emot ? Är det snyggt meden rund pizzakartong? Såna frågor kan jag sitta och grunna på i min ensamhet. 

– Jag var och lyssnade på Joel Alme förra veckan på Guitars i Umeå. Mycket bra konsert med huvuddelen av materialet från nya skivan ”Flyktligan”. Bra mellansnack, bra sång och härliga låtar. En stark fyra i betyg. Flyktligan anspelar på att alla i hans familj har flytt på olika sätt. Skilsmässor, alkohol mm.

– Jag gjorde mitt första löppass på tre veckor sen min vajer-vurpa. Det blev backe på löpband 4% lutning. 15 x 1 min med 30 sek vila i hyfsad fart. Kändes ok. Nu börjar jakten på den perfekta kroppen.

– Mina adepter går som tåget. Jag har fått bra koll på form och farter nu. Dom är hängivna och lyssnar. Och bloggar som tusan. Göteborgsvarvet, Kungsholmen runt och Sthlm maraton med olika målsättningar. Frida som är ung och ny skall köra Sthlm Maraton som ett kontrollerat långpass. Även Josefine kommer att ha fullt fokus på Göteborgsvarvet och ta Sthlm som ett långpass. Anders kommer bomba i Sthlm. Marcus kommer satsa fullt i Sthlm. Och Sanna vill springa allt som finns. Underbart!

– Härliga vinyler på slutet. Kolla in Alabama Shakes, My Morning Jacket och Bäddat för trubbel till exempel. Jag fyller på min samling med  kvalite och känner djup glädje. Min vän Erik Löfgren  har skänkt en back med sina gamla vinyler till mig för att jag hjälp honom med träningsprogram. Och att han är imponerad över min felfria klädsmak. Tack Erik!

på bilden ser ni min tajta jeansjacka från Neuw och en Betong Tshirt (Beppe Starbrinks rockband) Håkan tittar på mig med stora ögon.

– Simon Bank är Sveriges näst bästa sportjournalist (Erik Niva är etta). Simon har tittat på trender i dagens fotboll och funnit tre saker som sticker ut.

1. Passningskvaliten har höjts avsevärt. Hårdheten och precisionen.

2. Återerövrings-taktiken blir tydligare. Lagen satsar stenhårt på att snabbt vinna tillbaka bollen (återerövra) och kontra på kontring. Minns ni Drillo i Norge som menade att kommer man intetill avslut inom 8 sekunder kan man lika gärna slå bollen till inkast?

3. Superstjärnorna. De lag som har superstjärnor som gör det lilla extra och avgör matcherna ibland på egen hand.

– ”Det är inte raketforskning vi snackar om” Det är ett uttryck som används ofta när folk pratar om att man inte skall krångla till saker och ting. Men vem sysslar med raketforskning? Finns det ett sånt yrke? Jag känner ingen raketforskare i alla fall.

– Mina elever vann ytterligare ett Guld och två silver denna vecka i fotbolls DM. Det har blivit 3 Guld och 2 Silver på fem finaler. Jag är mycket nöjd med  detta. Dessutom visar dom glädje i både ord och handling. Dom visar stolhet för skolan och jobbar för varandra. Tyvärr är alla inte lika skötsamma i det ordinarie skolarbetet. Det måste vi jobba på.

– Jag saknar mina Springtime-kompisar i Portugal. Vi är som en familj och kombinerar träning och umgänge så man får energi resten av året. Nu är Springtime i slutfasen av Training Camp verksamhetem för våren. Sen blir det härliga höstveckor igen. Kolla på Springtimes hemsida om ni hittar nån rolig resa. Här visar jag , Kalle Dyall, Tobbe Karlsson och Naprapat-Hasse vägen till målet vid pricka tiden. Kalle Dyall som har den grymmaste kroppen av alla har tröja på sig? Faan Kalle ta av dig den!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Sociala studier på Hornstulls bibliotek

– Bäst just nu enligt LG: Uppstart på löpningen igen och steg 1 mot LG 2.0


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Hög nivå som alltid, dina inlägg är lika efterlängtade som skatteåterbäringen!


Malin Bolte

Intressant att du tror på fokus på svagheter i löpningen….det måste jag få höra mer om. Jag tror generellt på positiv förstärkning och då menar jag generellt i livet. Framgång baseras mkt på det. Berätta mer om dina teorier i nästa blogg;) Alltid kul att läsa dina inlägg coach LG.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 137:e RW Blogginlägg


-When you say it gonna happen ”now”/Well when exactly do you mean? (The Smiths)

SM-milen blev en fin tävling av de rapporter jag fått. Dotter Malin blev 15:e i damklassen på 37.42. Vilket var godkänt.Malin kände att hon behöver mera backe och banintervaller samt några längre trösklar. Nu springer hon DM på halvmaraton den 2 maj och SM halvmaraton/Kungsholmen runt.  Isabellah och Charlotte sprang fort som tusan. Och på herrsidan gick 4 man under  30 min (Uhrbom 30.03 respekt). Frida Michold blev 13:e totalt och 1.a i K22 på 37.37. Mycket bra jobbat. Det finns några unga tjejer på gång också. Emilia Ohlin 37.46 och 2:a i K22.  Hoppas intresset håller i sig för det tar lång tid och många års träning att bli genomtränad och bra löpare.

– Min fjolårsadept Malin Bolte gillar mig så mycket att hon lät specialbeställa en Louis Vuitton väska med mina initialer på efter Paris Maraton. Tack Malin.

– Henrik Schyffert är intervjuad i nya King Magazine. Jag älskar verkligen Schyffert och allt han gjort från Hassan, Killinggänget, Nilecity, Ljust&fräscht och Ägd. Hans absoluta mästerverk är showen ”The 90s, ett försvarstal”. Han tog ut 6 miljoner i lön ifjol och 50000:- per föreläsning.

– Mitt ben börjar läka ihop efter min vajer-vurpa för tvp veckor sen. Veckan har bestått av cykel Umeå-Sävar t.o.r x 5 med farten ”allt jag kan”. Plus roddmaskin och lite styrka. Nästa vecka börjar satsningen mot.. mot…. Återkommer.

– Minns ni Marius Bakken? Norrmannen som tränade som Kenyaner och Marockaner och gjorde 13.06 på 5000 m 2004. Tyvärr blev han övertränad och fick problem med blodvärden mm. Numera är han Norges Anders Szalkai (gör träningsprogram för 10 km-halvmaraton-maraton som folk får köpa). Här är ett exempel på en träningsvecka vintern 2004:

mån fm  14 x 1000 m (2.50-3.00)

mån em  6 x 2000 m (6.00-6.05)

tis fm     distans 60 min

tis em    distans 60 min

ons fm   lång tröskel (10 km-5km-3km-2km)

tors fm  kort röskel

tors em  10 x 200 m (26-30sek)

Fre        lätt jogg

lör         tröskel lång eller kort

sön fm   distans 60 min

sön em  distans 60 min

– Nu är jag het som en pistol!  Förra veckan hade jag alla kommentarerna som syntes på hemsidan. Forselius, Ann-Sofie och Gysing gråter därhemma. Och efter min medverkan i Blossoms podcast förra veckan så ringer nog Svt för morronsoffan och kanske Skavlan? Äntligen får jag det erkännande som Lars Södergård mfl tycker jag förtjänar .Dessutom så har det gått jättebra för Gefle IF i fotbollsallsvenskan sen jag gjorde träningsprogram till tränaren Roger Sandberg. Och det bästa är att jag är bara mig själv..

– Record Store day i lördags bjöd på godbitar till min vinylsamling. Kolla bara.

– Mina adepter går som tåget. Det drar ihop sig mot Göteborgvarvet och Stockholm Maraton där många av dom springer. Frida är lite ung och Josefine behöver lite mera mängd för snabba maratontider. Men det ser bra ut. På tal om Stockholm Maraton och inga prispengar till utländska löpare?  Är det rätt väg att gå? Visserligen är det kul om en svensk vinner igen. Men vi har inte många som gör under 2.20. Är det bra för tävlingen med en segertid på 2.23 ? Och Isabella i toppform blir totalfemma på 2.25? Vi får se den 30 maj. Jag tycker Sthlm Maraton har gjort det bra som fått hög status och renomme för sitt lopp ute i världen.

– Galen Rupp som tränas av Alberto Salzar (träningskompis med Mo farah)  gjorde ju ett mäktigt 10000 m lopp i maj ifjol när han slog alla duktiga Kenyaner och gick imål på 26.44.36 !  Här är kilometerpasseringarna:

1000m  2.40

2000m  5.20

3000m  8.03

4000m 10.45

5000m  13.26

6000m  16.07

7000m  18.47

8000m  21.32

9000m  25.15

10000m 26.44 (2.29 sista 1000m)

– Mina elever fortsätter imponera med sitt kunnande och inställning. I veckan vann pojkarna i åk 7 DM (7-1 och 6-0 i slutspelet)  Nästa vecka är det tjejerna i åk 7, åk 8 samt killana i åk 9 som avslutar årets DM spel.

– En kille som heter Daniel Olsson arrangerar Amnesty-loppet 24 maj kl 15.00 vid Hellas-gården 5-10 km. Dom finns på Facebook också. Länk här:https://www.amnesty.se/om-amnesty/kalendarium/handelse/1260/

– Jonas Buud har börjat springa igen efter sin stressfraktur i bäckenet. Kolla på Facebook hans framsteg. 

– Liverpool jobbar på och har en liten chans på CL plats.

-Bäst just nu enligt broder Anders: Nån konstig utmaning på sociala medier: Vad man kan köpa istället för ett par Salomom-shorts för 1500:-? Skaffa ett liv brorsan!

– Bäst just nu enligt LG: Record Store day, Röda Polly och Danne Bloms Levis jacka.


Antal kommentarer: 4

Anders Forselius

L-G: Jag gråter betydligt mer för att du aldrig publicerar ett foto på konvolutet till Wiggen med Bröderna Lindqvist!


Johan Renström

efter att ha lyssnat på blossom tycker jag absolut du ska vara med i Skavlan. Sen tar du Manhattan och Berlin. Skönt att benet läker ihop. Trevlig helg:)


Kenneth Gysing

Nähänä, här gråts inte LG, det är bara pollen 😉
Men det är du fett värd, som mina yngre kollegor plägar uttrycka sig – född 57 och allt, guldåret för förlösta bloggare! 😉
KG


Kenneth Gysing

LG57, fatta väl det 😉
KG57 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 136:e RW Blogginlägg


-Det är svårt att vara ren här/alla kastar sten här. Men jag vet när jag tänker det nu/att jag har duckat varje sten här. (Joel Alme)


– Veckans träning har blivit lidande av den rejäla vajer-vurpa jag gjorde i lördags. Jag skulle ge tider och coacha min dotter och Isak när dom körde 300 m intervaller längs en cykelbana. Parallellt med cykelbanan går en stor väg med mitt-vajer. Jag parkerade min bil vid vägkanten och skulle springa snabbt över vägen för att ge tider åt dom. Då fastnade jag med foten i vajern och föll så illa att jag slog knävecket och ryggen. Dum som jag är så hoppade jag snabbt upp för att verka oberörd. Jag ville egentligen bara gråta och spy. 

– Så det har blivit 2 x 45 min armcykel, 2 x 30 min rodd + 1 x 50 min cykel. Plus massor av mage-rygg styrka. Inget att skriva om egentligen. Egentligen.

– Desto bättre har det gått för mina fotbollselever. Killarna i åk 8 vann övertygande sina finalmatcher med sammanlagt 15-3. Och flickorna i åk 8 vann sina slutspelsmatcher och gick till final. Tyvärr åkte tjejerna i åk 9 ut trots bra spel. Men oskärpa i avsluten. Nästa vecka är det åk 7 som spelar.

– Skavlan fick kritik i Norge att han var för hård mot SD:s Jimmi Åkesson. I Sverige fick han kritik för att han var för mesig och snäll?

– I tisdags kom avsnittet där jag är med som gäst i ”House of Blossom”. Jättekul och roligt samtal. Kolla in om ni har tid. Jag berättar om löpning. löpteknik och när jag gjorde blodpudding och fiskpinnar i brödrosten!

– Och Blossom är för jäkla snygg. Hon är 53 år och kan sjunga, dansa, föreläsa och nästan allt.

– Imorgon springer Malin SM milen i Malmö. Det ser ut att bli fina tävlingar och bra startfält. Hennes träning har funkat bra. Sista passet häromdan på bana (1 x 2000 m 7.10 + 2 x 1000 m på 3.29) Vi har funderat lite grann runt målsättning och sagt att trygghetsmålet är 37.30 och bra känsla. Ett tuffare mål är låga 37 min. Det är viktigt att hon får tävla sig i form inför DM halvmaraton samt Kungsholmen runt.

– Alex Schulman berättade en rolig anekdot i podcasten förra veckan. Dom skulle ”roasta” Peter Harryson (ni vet den kraftige programledaren av ”Så ska det låta bl.a). Problemet var att Harryson trodde att det var en variant av ”Här är ditt liv”. Och såg framför sig gamla kompisar som skulle dyka upp mm. Då körde Alex Schulman igång med -” Det har kommit ett telegram här från företaget Delicato som vill tacka för det fina samarbetet under året”  Då förstod Harryson att det var nåt annat och stämningen blev tryckt. Men lite kul var det.

– Anders Larvia sprang bra i Rotterdam (2.55 tim) Han låg länge mot 2.52-2.53 i sluttid  men måste lära sig dricka sportdryck eller gel i slutfasen av loppen. Han skrev en utförlig Race report i sin blogg. Han har bra kapicitet och hårt pannben. Malin Bolte (fjolårets Asics utmanare) gjorde en chansartad start i Paris (hon har haft problem med en sprucken menisk) och tränat en hel del alternativt och inte fått till alla långpass på slutet. Ändå gjorde hon 3.46. Hon kan nog göra neremot 3.35 snart. ”Just cant run enough-bloggaren ” David Lenneman har i sex månader bara kört crosstrainer pga en taskig hälsena. Han gjorde sina första löpkilometrar på etthalvår i Paris. Och går in på 3.25?!  Han kan få ett lyft i sommar. Björn Eklund gjorde 3.06 (1.30 halvvägs) Björn har nog sub 3 tim i kroppen.

– Kjell Bergqvist var intervjuad i senaste King Magazine. Han hade några roliga och kloka kommentarer. Bland annat har han ett motto som lyder : ”Tänk fel om du vill. Men tänk själv”

– Liverpool har studsat tillbaka efter dom svaga insaterna mot Man U och Arsenal. Sex poäng mot Blackburn och Newcastle gör att det finns chans till en Champions League plats.

– Härliga vinyler i veckan: Gun Club, Rain Parade,Ride, Neil Young, Robbis Robertsson, The Damned och Bowie. Och imorgon är det Record Store day. Med specialutgåvor av: Johnny Thunders, Doors, Springsteen, Dylan, Rival Sons, Ride mm. Underbart!

– Jag skrev om ett enkelt, ovetenskapligt test som jag kallar Pulsfall-testet. Det har jag använt på mig själv och mina adepter i 25 år. Och måste säga att det funkar bra. Man bör göra det under samma förutsättningar varje gång. Det funkar inte perfekt under backträning eller hårda 200 m intervaller. Då är belastningen så hög muskulärt att det blir en form av syreskuld. Det gör att pulsen stiger några slag när man stannar (betala igen syreskulden) Gör så här: Under ett intervallpass där du ligger på 85-90% av maxpuls så kollar du pulsen. Stå stilla och vila under en minut. Kolla pulsen igen. Skillnaden från målgång och efter en minuts vila är ditt pulsfall (ex 182-152 = 32 slag i pulsfall) För mina fotbollsspelare i Umeå IK/Tyresö hade jag kravet 40 slag i pulsfall. De som inte klarade det fick köra ett extra pass/vecka eller några extra lopp under träningen. Frida Östberg och Marta hade ofta över 60 slag i pulsfall. Kjell-Erik Ståhl och Charlotte Kalla hade/har ofta 70 slag i pulsfall. Jag tycker man skall jämföra med sig själv varje gång och tycker nog att 30 slag är ganska bra.

– Jag fick två fina böcker förra veckan. Markus Torgebys ”Löparens hjärta” är en stark beskrivning av hans fyra år i skogen och halvåret i Tanzania. Samt boken ”Yoga& Jogga” med RW:s Jenny Sunding och Tia Jumbe. En pedagogisk och snygg bok hur man kombinerar yoga&löpning. Jag bockar det finaste jag kan.

– Det var bättre förr. Jag har sagt det förut. Jag minns att på 80-90 talet pratade man om att ideal-vikten för en långdistansare var ”15 kg under sin längd” Om du var 180 cm skulle du väga 65 kg. Jag var 182 cm men vägde 72 kg (det var 5 kg för mycket enligt formeln) Jag provade att späka ned mig till 67 kg under våren 1985. Men då blev jag sliten och hade svårt med blodvärden mm. Jag började äta normalt och gick upp till 72 kg. Och då gick det bra att springa igen. Nu väger jag 82 kg och har mera muskler (men även lite lönnfet). I James Fixx klassiska löparbok fanns en formel för idealvikt för maratonlöpare som löd: kroppslängden i cm x 0.36. Då skulle jag väga 65.5 kg (182×0,36=65.5 kg). Jag skiter i formler. Nu mår jag bra och känner mig ofta ganska cool framför spegeln. Men om jag fick ordning på mitt knä mm så skulle jag göra en attack på 10 km igen. Då skulle jag nog behöva minska lite grann på överkroppstyrkan och Röda Polly.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand och att LG introducerade Ebba Grön/Thåström för honom när han var liten.

– Bäst just nu enligt LG: Mina elever och Record Store  Day


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Oj om jag skulle följa Fixx formel skulle jag måsta tappa 10 kilo. Då skulle jag inte känna igen mig. Trist med vurpan. Vajrar är ju så nytt. Man är inte riktigt van dom.


Malin Bolte

Alltid kul att läsa!
Trevlig helg!
MalinLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 135:e RW Blogginlägg


– Beväpna dig med vingar/beväpna dig med sång/beväpna dig med allt du längtat å drömde om en gång.(Thåström)

– Veckans träning har bestått av vattenlöpning 10 x 3 min, roddmaskin, crosstrainer, 90 min cykel samt yoga och styrka (ben-bål) Jag håller på att kolla vad som händer med knät om jag tränar annat en period. Mina 2.5 kg som jag tappade i Portugal har varit positiva både för träningen och hur kläderna sitter. Till veckan skall jag testa några tuffa löpintervaller. Jag har blivit stark som faan i benen och magen.

– Det var bättre förr. 1982 Alj Open 10000m (foto Alberto Åberg) Portugal 1987 jag och Mats Erixsson körde en löptest in and outs där man sprang fort på rakorna och flöt i kurvorna (LG 8.42 på 3000 m , Mats 14.29 på 5000m)

– Klas Ingesson som tragiskt gick bort i cancer ifjol hade starka band med spelarna i Elfsborg. Han lärde de yngre lite hårdhet i träningen. När det varit tuffa försäsongspass under vinterna har dom bara sagt ”Vi kör för Klas. Det hade han velat”. Så här skrev Ingesson i sista sms:et till spelartruppen nån dag innan han dog. ” Tro på er själva, ni vet vad ni kan. Behåll lagkänslan. Kör hårt. Tack för alla minnen. Lycka till…”. Oerhört känslosamt. Jag börjar nästan gråta när jag skriver dessa rader.

– Alexandra Nilsson, Umeå IK:s fd mittback,numera ass tränare i Sunnanå är ju duktig konstnär också. Jag köpte tre tavlor av henne som hon målat med metallic,oljefärg. Tavlorna är 80×80 cm och motiven är Håkan Hellström, Greta Garbo och Marilyn Monroe. Hon har en hemsida www.alexandramarianilsson.se  Och heter AMN art & design.

– Jag har skrivit massor av träningsprogram denna vecka. då sitter jag i mitt berömda musikrum och spelar skivor, dricker kaffe och skriver. Det är livskvalite faktiskt. Har även grubblat lite om Liverpool, framtiden, damfotboll, musik samt om livet. Kolla vad jag grubblar….

– Signaturen Per Lundgren undrade hur man tränar mellan tävlingarna när säsongen börjat? Det är en bra fråga. Många fortsätter träna hårt när säsongen börjat och får inte det riktiga lyftet. Om du tränat hårt och bra mellan dec-april så kan du minska veckovolymen och istället köra korta, hårda pass och några vilodar. Sen kan du tävla dig iform och försöka njuta av att kroppen känns piggare och lättare. Våga belöna kroppen med lugna pass och kortare pass när formtoppen kommit. Om du har 2 ganska viktiga lopp under två veckor så kan det se ut så här:

Lör  tävling 10 km

Sön  Lugn distans i terräng 60-90 min

Mån  vila

tis   Distans efter dagsform 45-60 min

ons  Intervall 15 x 1 min med 30 sek gå vila på grusväg

tors Distans 40 min lugnt

fre  Vila

Lör distans 20-30 min + 4 x 100 m stegringslopp

sön Tävling halvmaraton

– David Beckham är ett fenomen på många sätt. Dels har han varit spelare på världsnivå i många år. Hans högerfot var grym med frisparkar, inlägg och precision på passningarna. Men även som varumärke är han outstanding. Han fick livstidskontrakt med Adidas redan 2002 värt 160 miljoner dollar (1.1 miljard svenska kronor) varav han fick ut hälften direkt vid påskriften som ett förskott. Dessutom är ju karln skitsnygg!!

– Damlandslaget i fotboll har haft svårt att hitta formen och spelsystemet. Nu drabbades dom också av några skador varav Hannah Folkessons korsbandskada är värst. Nu har Pia Sundhage 7 veckor på sig att hitta lösningen. Jag hjälper ett gäng av spelarna hur dom skall vara i fysisk bra form när VM börjar 8 juni. Nu gick det bra för Emma Berglund som mittback och Caroline Seger samt Sofia Jakobsson har ju också varit i form länge nu. Lotta Schelin levererar alltid och Therese Sjögran verkar evigt ung. Sju veckor kvar….

– Jag har adepter igång i helgen (Malin Bolte, Björn Eklund i Paris Maraton och Anders Larvia i Rotterdam Maraton). Flera av mina har också börjat smyga igång med lopp hemmavid. Stockholm Maraton är målet för vissa, nåt Ultralopp för vissa samt Lidingöloppet. Ulf Å har som mål att göra sub 40 min på milen samt ta 100 kg i bänkpress. Han är snart där.

– Ekwall&Olssons Podcast hade 100 avsnitts jubileum igår. Mycket bra som vanligt. Jag har nog hört alla 100 avsnitt. Många roliga anekdoter som jag skrivit om på bloggen. Diskussionen om vilka värdelösa priser man får i de olika tävlingarna i radio t.ex. Det bästa du kunde vinna i frågeprogrammen i p3 var en kylskåpsmagnet?!  Och i bästa fall en handduk?.

– Alex&Sigge är alltid hörvärda och roliga. Det var ett repotage om Sigge Eklunds bror, Fredrik Eklund i nya King Magazine. Han är en stjärnmäklare och fd gayporr skådis i New York. Han säljer lägenheter för 100 miljoner dollar i månaden! Och tjänade 3 miljoner dollar i arvode för nån månad sen. Vilket han skrev på sitt Instagram också. När Sigge träffade sin bror i julas blev han imponerad över Fredriks fina Rolex klocka för 180000:-. ”Här, du får den, sa Fredrik och tog av den från handleden och gav Sigge!

– Dotter Malin tränar nu hårt inför SM milen i Malmö nästa helg. 10 x1000 m (3.45-3.16) samt 15 x 300 m (sub 60 sek) har hon gjort bra. Vila imorgon och på söndag 80 min distans med fartökning (65 min i 4.45 min/km + 15 min i 3.40 min/km) Nästa vecka är det ett intervallpass 2 x 2 km + 2 x 1 km  sen är det lugn distans och vila.

– Mad Men säsong 7 är på gång, Orange is the new black kommer med ny säsong, True detective kommer snart. Just nu följer jag Bloodline. En mörk och spännade historia om en familj som driver en resort i Florida. Men mörka familjetragedier hinner ikapp och slutet kan bli våldsamt.

– Nästa vecka drar skol DM i fotboll igång för mina elever. Jag har 6 lag anmälda. I maj är det DM utomhus där vi är i final med både pojkar och flickor. Tyvärr fick vi snö imorse så konstgräsplanen är vit igen.

– Blossom Tainton drar igån en PT online tjänst ”House of Blossom”. ladda hem appen eller kolla på nätet. Det finns styrkecoacher, Löpcoacher, naprapater, sjukgymnaster, mentala tränare mm. Jag kommer vara löpcoach för dom som vill. Snart kommer avsnittet där jag är gäst i hennes podcast med samma namn. Jäklar vad jag snackade..

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Min nya Levis jeans-skjorta, Ron Sexsmith samt ryggbiffLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*