Blogg

Mitt 142:a RW Blogginlägg


– Livet börjar om varje dag, varje sekund (Håkan Hellström)

– Bildfuktionen funkar inte! Ni får inga bilder idag! Jonas Lund, hjälp mig!


Veckans träning: 3 pass löpning (intervaller, backe) , 2 pass cykel, 1 pass rodd + styrka. Kroppen svarar ganska bra. Och jag ser fram emot sommarens varje dag träning. Jag siktar på att träna 50 dar i rad.

– Malin fick förhinder inför Lag SM 1500 m. Så planerna ändrades.

Lör  Tröskel 25 min i 3.40 fart + 10 x 200 m (35-36 sek)

Sön  Distans 75 min (lugnt- terräng)

mån Distans 45 min (dagsform)

tis   Jogg 30 min + stegringar

Ons  Blodomloppet 10 km (2:a 37.21 min)

Tors Distans 50 min (4.30-4.40)

Fre  Distans 60 min

Lör  15 x 400 m (76-78 sek)

Sön Distans 60 min

mån Vila

Tis  Distans 30 min + stegringar

ons Vår-ruset 5 km

Marlene Sjöberg är fotbollspelare i Göteborg. Nästan landslagsmässig. Hon har utvecklat en app som heter RaceONE. Det är en app där du kan följa resultatutvecklingen under en löptävling, cykellopp eller skidtävling t.ex. Hon har redan varit i kontakt med flera tävlingsarrangörer som blev heltända på konceptet. Tänk vad lätt det är att följa en fotbollsmatch till exempel. Nu kommer RaceONE appen att göra samma sak. Jag återkommer när jag vet mer. Kontakta gärna Marlene. Finns på Facebook bland annat.

Kayo och D-Flex var gäst i Blossoms podcast. Kayo är ju lic hudterapeut. Hon berättade om nya trender inom skönhetsvården. Det som är stort i USA nu är underlivsbehandlingar? Man får sätta underlivet i en låda som funkar som en liten bastulåda. Den är fylld med örter och bastar och renar Mumindalen? Kayo blev erbjuden att köpa en underlivsbastu men tackade nej.

Mina adepter gick som tåget på Göteborgsvarvet. Frida persade med 5 min (1.24.32) , Josefine persade ännu mer (1.26.22) Ninni var nån minut från pers (1.38.03). Anders var farthållare åt en kompis och rullade in på 1.48 helt oförbrukad. Nu laddar dom inför Stockholm Maraton (utom Frida som är ung och har känningar i en häl och Josefine som behöver fler långpass) Dessutom har jag ytterligare ett gäng som har Sthlm som mål. Totalt 10 löpare som jag skall kontrollera. Alltifrån 2.51 till 4.25 tim. Jag kommer ha genongång kl 10.00 vid Stadion och sen stå vid Asics-butiken (4,5 km och 29 km)

– Mera Kayo. Hon fick ont i ryggen och slog upp naprapater/sjukgymnaster på hitta.se. Hon bokade tid hos en ”naprapat” och gick dit. När hon kom in i behandlingsrummet tittade naprapaten på henne länge, sen tog han av sig sin tröja? – Du är sexuellt understimulerad sa han! Ta av dig på överkroppen”, sa han. Kayo blev chockad och sa, Nej tack jag känner inte mig bekväm med detta”!  Naprapaten började krama henne och beordrade henne att ta på hans kön? Då skulle ryggproblemen släppa. Då gick Kayo. Han är fortfarande verksam i Stockholm..

Gina Dirawi var gäst i Värvet och berättade om sitt liv. Hon tjänade sin första miljon redan som 21 åring. Men hade det lite mer knapert under uppväxten. När dom skulle fira lite i familjen köpte dom Maxbox på extrapris och fikade på IKEA för 5:-. Hon har lärt sig uppskatta även de små sakerna i livet. Skön tjej som älskar Zlatan, har damp-energi och tycke Mia Törnblom har ett provocerande kroppsspråk.

Sköna vinyler i veckan som verkligen höjde mitt humör. Tallest man on earth, Jude Cole, Sufjan Stevens, The Crunch, Faith no More, Brownsville station och Foo Fighters samling. Dessutom kom Lennart Perssons bok med samlade krönikor och recensioner från hans tid som musikjournalist.

– Det som också höjer mitt humör är The Bands avskedskonsert, Last Waltz. Jag har sett den 10 ggr säkert och blir lika glad varje gång. Jag vill se ut som Rick Danko och spela gitarr som Clapton. Ni måste se den.

Damlandslaget i fotboll tränar försvarspel borta i Kanada. Det gäller att hitta rätt mittbackspar och vem som skall ersätta Hanna Folkesson på mitten. Tyvärr är det lite skadekänningar här och där. Nu måste landslaget lyckas och ta minst en bronsmedalj. Hoppas hoppas….

– Jag berättade för ett antal månader sen om en småbarnsmamma i kön på Coop som snackade i mobilen med en vän. Där hon förklarade att hon brukar spå människor i kort. Och hade så många kunder att hon inte hann med barnen och familjen?! Nu såg jag henne igen, på Coop med barnvagn, snackandes i mobilen. Jag gick närmare och låtsades leta på samma hylla som henne för att kunna höra samtalet. Återigen ett samtal där hon gav råd till en klient/vän om hens kärleksliv och hänvisade till vad korten hade visat förra seansen. Alltså funkar sånt?… Omoget av mig att lyssna , men jag är nyfiken.

– Så här brukar de sista 5 dagarna se ut inför en tävling för mig och mina adepter.

mån ”Canova-distans” 60 min (40 min i distansfart + 20 min i marafart)

tis   1 x 2 km i tävlingsfart + 3 x 1 km ca 10 sek snabbare än tävlingsfart. Vila 2 min

ons  Distans 40-50 min (mjukt underlag)

tors  vila

fre   Jogg 20-30 min + 3-4 stegringslopp + rörlighet

lör   Tävling

Bäst just nu enligt broder Anders:  Nanne Bergstrand och högskoleprovet

Bäst just nu enligt LG: The Last Waltz och kommande träningsutmaningen ”50 dar i rad”


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Grattis till alla fina resultat. Jag tror alla människor behöver en coach av något slag. Du gör ett bra jobb:)


Anders Larvia

Är övertygad om att jag hade fixat PB och grejjat 12/12 PB om inte knähelvetet strulat, då hade det åtminstone vart värt att gå sönder. Jonas spanade in en schysst rullator vid fotograferingen idag, den såg het ut.


Anders Larvia

Det är inte alls bra, har svårt att böja benet och kan med nöd och näppe halta mig fram. Känns lite bättre just nu jämfört med imorse iaf, lyckades få en tid hos naprapaten direkt imorn bitti, får höra vad han säger.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 141:a RW Blogginlägg


– Vill ge alla en dag/en ny dag att leva/Vill ge alla en chans /att hitta lugn nånstans (Joel Alme)


– Malin fortsätter visa fin form. Hon vann terräng DM 8 km på 30.16 (1.21 före tvåan). Det roliga var att hon sprang kontrollerat och stabilt. Vid målgång så återhämtade hon sig mycket snabbt. Resten av veckan har sett ut så här:

mån Terräng DM 8km  1:a 

tis   Distans 45 min i skogen

Ons Distans 45 min i skogen

Tors Intervaller på bana 1 x 1200 m (4.11) + 5 x 400 m (78 sek) + 5 x 200 m (35 sek)

Fre  Distans 30 min + rörlighet

Lör Distans 30 min + 4 stegringslopp + rörlighet

sön Lag SM 1500 m (Eskilstuna)

– Jag har en lärarkollega som heter Micke Hermansson. Han älskar musik och tränar ganska regelbundet. Dock mest styrka (han är fåfäng som tusan) Han är klasslärare på mellanstadiet och hittade på ett moment som han kallade ”Grej of the day”. Där eleverna jobbade med en kort nyhet/ämne och redovisar inför klassen. Han har en Facebook-grupp som heter ”grej of the day med 19000 medlemmar. Gå gärna in och kolla eller ta kontakt med Micke om du vill veta mer.

– Några av mina adepter springer Göteborgsvarvet i helgen. Frida satsar på pers. Anders joggar runt med en kollega (sparar sig till Sthlm Maraton). Josefin kör på för fullt. Och nästa helg har jag ca 10 adepter som springer Stockholm Maraton. Då har vi en träff igen med vår Asics Go Run It-grupp. Kul att träffa alla igen.

– David Letterman hade sin sista show häromdan. Efter 33 år och 6000 avsnitt tackade han för sig med massor av kända gäster. Det finns många roliga minnen genom åren som ni kan söka på you-tube. (Madonna intervjun, 11 september, otrohets-avslöjandet, Foo Fighters, Drew Barrymores bröst-flash mm)

– Min egen träning går framåt. Jag sprang med Team TG/Umeå City innebandygängen i veckan/ pass 1: 2 x 1 min i 75% med 15 sek vila + 15 sek i 90 % med 45 sek vila. Detta uprprepades 7 serier (Totalt 14 x 1 min + 7 x 15 sek). Pass 2: Backträning 6 x 1 min (70%) + 5 x 45 sek ((=%) + 4 x 30 sek (90%) (Totalt 15 backar. Sen har jag kört 2 x 30 km cykel, roddmaskin samt styrka.

– I Ekwall&Olssons podcast diskuterades ett intressant ämne i veckan. Nämligen varför inte spelare jublar när dom gör mål mot sitt gamla lag? Man pratar om respekt mot sina gamla lagkamrater mm. Men dom menade att den nya klubben har betalat en stor övergångssumma samt betalar spelarens lön. Då kanske man kan misstänka att spelaren inte gör sitt bästa mot sitt gamla lag? Det är en svår frågeställning. Jag kan förstå att Henke Larsson inte jublade när han gjorde mål för Barcelona mot sitt gamla lag Celtic. Henke är en superikon efter sina 8 år och massor av målrekord för Celtic. Men….

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel (igen), The Crunch (folk från Clash, Sham 69 och Idde Schultz ?) Tallest man on Earth (med hjälp från Bon Iver). Sen tipsade min adept Anders Larvia om två kanongrupper: Moon Safari och Grace Potter & Nocturnels. Kolla upp.

– En skön blogg om löpning och livet är återigen ”Just cant run enough” jag blir glad när jag läser David Lennemans funderingar och tankar. Jag kan ju inte det här med länkar så ni får googla..

– Jag tyckte Zara Larsson skötte sig bra hos David Hellenius i veckan. Jag minns när hon vann Talang som typ 9 åring. Nu gör hon succe i USA och sjunger bra. Dessutom är hon lite lämligt kaxig och väldigt frispråkig på Instagram mm.

– Skönt att många stöttade min skinnjacka och Sara Carbonero-bilderna, eftet bror Anders grova påhopp. Jag kommer lägga upp nya bilder på detta senare.

– Jag har gjort en light.variant på Renato Canovas tuffa maratonpass (30-35 km i tävlingsfart på maraton). Mina adepter får ibland köra olika varianter och längder på detta tema. Till exempel: Distans 80 min ( 50 min i distansfart + 30 min i marafart) eller Långpass 120 min (60 min i distansfart + 60 min i marafart). Bra att springa lite fortare på trötta ben. Det är ju en variant på långpassen med fartökning i mitten allt slutet. Fantasin är oändlig.

– Steven Gerrard fick ett segt avslut på Anfield-karriären. Förlust med 1-3 mot Crystal palace. Att inte lagkamraterna visade mer vilja är ofattbart. Det var sorgligt att veta att han inte finns i Liverpool-tröjan i höst. Det kom några tårar även för mig vid hans tacktal.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Högskoleprovet och Nanne Bergstrand

– Bäst just nu enligt LG: Löpning på terrängspår samt min Neuw-jeansjacka


Antal kommentarer: 1

Kenneth Gysing

Fint där, LG, men saknar bild på jeansjackan! 😉 Innebandy är f ö en farlig sport, sätter man foten på ett klubblad är det lätt att åka ner i spagat och hamna i en helt annan gren 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 140:e RW Blogginlägg


Men jag minns en dag då vi cykalde omkring/Mamma, pappa, syrran och jag/Det var en bra dag/ en bra dag att minnas (Joel Alme)


– Malin åkte och sprang SM på halvmaraton (Kungsholmen runt) veckan efter sitt dunderpers på DM. Hon blev 9:a på 1.23.12 (38.40 första 10 km) men blev tung i benen vid 12 km och fick slita i mål. Mycket starkt att ändå göra sin nästa bästa tid. Sen sprang hon ett 10 km lopp i Skellefteå igår och vann på 37.41 i motvind och slit. Hon har sprungit 2 halvmaror och ett millopp på 13 dar. Sen blir det terräng DM 8 km på måndag och Lag SM 1500m på lördag.

– problemet blir att bromsa sina adepter ibland fast det går bra. Så har har Malins sista tid sett ut. (känns det nördigt så hoppa till nästa stycke som handlar om Sara Carbonero)

lör   DM halvmaraton 1:a  1.21.47 tim (pers med 2 min 10 sek)

sön  distans 60 min

mån distans 60 min

tis   ont i halsen

ons ont i halsen

tors 1 x 2000m (7.40) + 2 x 1000 m (3.45)

fre  Jogg 30 min + stegringar+ rörlighet

Lör  SM halvmaraton  9:a  1.23.12

sön Distans 60 min + rörlighet

mån distans 45 min

tis  tröskel 3 x 8 min (3.50 fart)

ons  jogg 30 min + stegringar+rörlighet

tors  Lidingö on tour 10 km   1:a  37.41

fre  distans 40 min i skogen+ rörlighet

lör distans 45 min i skogen + 6 x 200 m

sön jogg 20 min + stegringar + rörlighet

mån  Terräng DM 8 km


– Min bror Anders sa till på skarpen att ”- Du är 57 år brorsan. Då kan du inte lägga ut bilder på din BLK DNM skinnjacka och Sara Carbonera hela tiden”! Nähä varför då, frågar jag? Jag älskar min skinnjacka och jag tror jag älskar Sara Carbonero. Jag tror mina läsare också älskar både skinnjackan och Sara. Ibland är min bror jädrigt sur och grinig.

– Anders Larvia (Asics go run it) han med det starka pannbenet satte pers på SM halvmaran med 1.21.43. Han sprang kontrollerat och bra. Det finns mer att ta ur den kroppen. Frida Michold vann ett millopp i Gävle på nytt banrekord (38.40 på 10.4 km). Där finns massor av kapacitet. Hon är en liten filosof också. Kolla hennes blogginlägg. Marcus Hartman putsade sitt rekord i Aros 50km med 20 min. Bra musiksmak har den killen också. Sanna är i Taiwan och testar en halvmara i helgen. Spännande att följa. Och Josefine har hunnit ikapp ordentligt efter knivskadan. Hon kommer springa bra i Göteborgsvarvet.

– Steven Gerrard gör sin sista match för Liverpool imorgon. Drt blir mycket känslosamt både för honom och för mig. Kärlek & Respekt blir temat.

– Gjorde en snabbsväng till Stockholm för att hälsa på sonen Mattias och sonen Linn. Träffade även syster Annica och hennes 3 flickor. Jag lärde Matilda 9 år min dans ”Rock this party”. Alla filmade och njöt. Ändå var jag bara mig själv. Man tjänar på att vara sig själv, och ibland vill jag lära ut danser. Vi körde också ett pass ”Bootlicios” med Mattias fru Linn som ledare. Mycket ben och rumpa. Idag hann jag med ett besök på Pet Sounds (sex fina vinyler) samt lunch med Per Dahne (High Fidelity).

– Ny bra musik: Bäddat för trubbel och My morning jacket. Dessutom skall The Tallest man on earth göra en platta med Bon Iver snart.

– Jag skall sköta sommarträningen för ett hårdsatsande innebandylag i Allsvenskan. Team Thorengruppen heter dom och har entreprenören Raja Thoren (600 milj i omsättning i sina företag) som grundare. Hade upptaktsträff och körde två pass med spelarna i veckan. Det ser överraskande bra ut. Endast en spelare kom ibakåtvänd keps. Ett innebandybyte är 45 sek och en spelare gör mellan 22-30 byten per match. Vi fokuserar på intervaller, backträning och styrka. Den 3 augusti skall alla klara 25 st 45 sek lopp i 80-85% intensitet med 45 sek vila. Sköna killar som kanske går upp i Elitserien.Vi får se om mitt koncept funkar..

– Jag har hunnit med två stycken företagsevent denna vecka också. Träningslära och praktik. Fokus på löpteknik. Roligt att så många gillar att springa. För arvodet köpte jag vinylskivor och dyra märkeskläder.

– Träningsmässigt blev det 3 pass löpning (korta) + ett pass roddmaskin+ ett pass cykel + lite styrka. Inte så mycket bar överkropp denna vecka men det kommer.

– David Nilsson (Södergårds polare ni vet) klippte sig ifjol och gled in på 2.17 på maran alldeles nyss. Dessutom lätt under 30 min på milen några veckor efter. Han kan bli grym i år. Tänk vad en klippning betyder. Jag gjorde förresten en blixtvisit på Runners Store idag. Bergstedt luktade hallonbugg och hade 3 kvinnor som han hjälpte. Andreas Falk luktade Tiger Balsam och hjälpte 2 kvinnor och en man. Sara Strindlund luktade Britney Spears parfym och hjälpte tre män med nya skor. Fin affär och bra sortiment. 

– Eftersom jag brinner för träning och har mycket energi samt är snäll mm. Så hjälper jag även hårdsatsande elever på fritiden. Ajvan går i åk 9 och spelar i Umeå FC. Fin teknik och snabba fötter. Men hans tränare vill att han skall orka i 90 min. Så vi körde ett extrapass i söndags. Bra pulsfall och bra fart. nu orkar hansäkert hög intensitet i 70 min. Snart fixar han 90 min.

– Messi-Neymar-Suarez i samma lag!

– I damtruppen till VM i Kandada är det 11 spelare som jag tränat/tränar. Dock inte gamle Tyresö-spelaren, numera Vittsjöspelaren Lisa Klinga. Men hon gav mig en puss på kinden som tack för gamla tider. Hon luktade gott och bidrog till att Vittsjö vann mot Umeå IK senast. 

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne

– Bäst just nu enligt LG: Tre veckor till sommarlov och säsong 3 av Orange is the new black.


Antal kommentarer: 1

Frida Michold

Imponerande sprunget av Malin! Och Orange is the new black är ju typ det bästa Netflix har att erbjudaLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 139:e RW Blogginlägg


– Jag hoppas att du skådat stora vatten/Och att inte livets minnen mist sin färg/Jag ser din ande flyga ut i natten/ut från ett enskilt rum på Sabbatsberg (john Holm)


– Min förhoppning om att dotter Malin skulle göra 1.23 på DM halvmaraton i lördags slog in! Och som den slog in. Hon gick i mål på 1.21.47 (+6 grader och duggregn). Ett otroligt lopp och personrekord med 2 min och 10 sekunder. 5 km avsnitten var 18.40-19.58-19.51-19.15 och sista km 3.40 min. Det kan bli en underbar säsong för henne. 

– Mustafa Mohamed skall ha ett stort tack för sina taktiktips han gav till Malin i Portugal. Musse berättade hur han tänker rent taktiskt/mentalt vid sina lopp:  Första halvan tänker han att han sitter i baksätet på en bil och bara åker med. Efter halva loppet flyttar han till passagerarsätet och får lite överblick och kontroll. Och på sista fjärdedelen sätter han sig vid ratten och kör. Precis så gjorde Malin. Fram till vändpunkten låg hon i klungan och såg avslappnad ut. Hon gav mig ett leende eller tummen upp varje gång hon passerade mig. Vid vändpunkten gick hon fram i klungan och höjde farten en aning (några släppte) och precis vid 16 km skylten gick hon upp och gjorde en markerad fartökning (alla släppte). Sen körde hon snabbt och kontrollerat ända in i mål. Jag börjar fatta hur ”miljöskadad” jag är av alla tusentals km jag sprungit. För när Malin stack vid 16 km passeringen (och jag förstod Musse-Taktiken) så fick jag tårar i ögonen och rösten stockade sig?!

– Therese Sjögran blir Sportchef i Rosengård efter VM. Hon kommer bli perfekt i den rollen. All erfarenhet och kunskap hon har om damfotbollen, kombinerat med Rosengårds starka organisation blir kanonbra. Dessutom är hon trevlig och social. Jag har hjälpt henne med fysupplägg i olika omgångar. Ikväll spelar förresten Umeå IK mot Rosengård här i Umeå. Jag hann träffa några av ”mina” gamla spelare idag på Scandic Plaza innan deras samling. Nämligen Emma Berglund, Marta och Kirsten van der Ven. Hoppas Umeå IK orkar stå emot på ett bra sätt.

– Åke ”Biten” Eriksson var gäst hos Petra Månström i Maratonpodden i veckan. Vilken sköning han är den gamle legenden. Han skulle börja gå stavgång nu för att tappa lite vikt. Han hade gått upp nästan 40 kg sen han gjorde 2.10.53 i Chicago 1990. Ett utdrag ur Bitens träning: Måndagar 15 km uppvärmning + 3×5 km i marafart + 10 km nedjogg =40 km. Tisdag fm 25km  em 25 km = 50 km. Men han erkände att det blev för mycket ibland och kombinerat med sin pollenallergi så fick han inte ut sitt max. Han var ännu bättre form 1992 och trodde kanske på ner mot 2.08 på maran. Men allergin stoppade mycket av säsongen. Favoritmaten är Big Mc. På frågan om dagens motionärer är för seriösa med kost och träning svarade han:- Ja för tusan. Kamma till er och njut av livet ibland”!

– Min idol Erik Niva uttryckte sig underbart igen efter mathen mellan Barcelona och Bayern Munchen. -Det är som ett fotbolls-seminarium på tredubbla hastigheten!  

– Jonas Buud springer igen. Hoppas han håller. Danne Blom tränar bra. Mina adepter tränar och bloggar bra. Lars Södergård är på gång (även med gitarren) Forselius resebloggbilder är underbara och Johan på Hjärnfysikbloggen är min nya idol.

– Varför kan inte jag komma på såna formuleringar? Eller som Jocke Berg i rockgruppen Kent. – Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor!  Otroligt vackert. Jag skall tänka ut nåt fyndigt skall ni se…

– En av mina adepter, Malin Bolte (bloggare och Asics-löpare ifjol) undrade lite om min fundering angående att förstärka sina styrkor eller jobba med sina svagheter. Jag tror att inom sitt jobb motsv kan det vara bra med spetskvaliteter och förstärka sina styrkor. Man kan jobba som ett team med det man är bra på. Men inom löpningen tror jag på att försöka stärka upp svagheter också. Till exempel jobba med förmågan att löpa uppför, träna bålstyrka/rörlighet om man har dålig hållning. Jobba upp tempot om man har svårt att klara tempohöjningar mm. Men är man uthållig så trivs man bättre på långa lopp. Gillar man fart och tål mjölksyra så testar man banlopp/korta lopp. 

– Min egen form är på väg. Denna vecka har det blivit 2 pass löpning (backe), 10 x 2 min vattenlöpning, 60 min cykel, 45 min roddmaskin och styrka ben-bål. Det blir nog en okej sommar.

– Nya vinyler igen hos Stefan på Burmans.Steve Miller, Bad Company, Lee Clayton, Family, Stones mm. På Spotifylistan är det fortfarande Joel Alme, Alabama Shakes samt nya unga Nashville artister (spellista påsonicmagazine.se) Jag kan fortfarande inte lägga ut länkar.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Nanne och Bajen samt hans påbörjade psykolog-utbildning

– Bäst just nu enligt LG: Husets Kebabtallrik hos Restaurang Maria samt backträning


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Haha, jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det här med att vara idol:)


LG Skoog

Bror Anders! Pappa sa att du börjat läsa till psykolog?!!
Men Nanne och Bajen är rätt va?
Kram Storebror


Kenneth Gysing

Grym dotter, LG, springer i faderns fotspår! 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 138:e RW Blogginlägg


– Pojkar, pojkar, pojkar här kommer ett hundår till/ Fyra hjul som rullar här kommer ett hundår till (Eldkvarn)

Malin laddar för DM på halvmaraton imorgon och SM halvmaraton nästa helg (Kungsholmen runt). Så här har hon tränat på slutet:

tis 21/4   8 x 1000 m (3.40-3.45) vila 1 min

ons 22/4 Distans 75 min

tors 23/4 Backe 3 x 90 sek+ 3 x 75 sek + 3 x 60 sek (halvmarafart-milfart)

fre 24/4 Distans 75 min terräng

Lör 25/4  Vila

sön 26/4 Tröskel 1 x 25 min (3.51 i snitt) + 10 x 200 m (38 sek i snitt joggvila)

Mån 27/4 Distans 45 min terräng

Tis 28/4  1x 2km (7.45) + 3 x 1 km (3.45)

Ons 29/4 Distans 45 min terräng

Tors 30/4  Vila

Fre 1/5  Jogg 25-30 min + några stegringslopp

lör 2/5  DM halvmaraton 1.23 ? hoppas

– Skall man förstärka det man är bra på? Eller jobba med sina svaga sidor? Det råder delade meningar om detta. I löpning kan man nog tjäna på att förbättra sina svaga sidor. Typ uppförslöpning eller långpass. Men i det civila livet kan man kanske profilera sig med sina starka sidor och göra extra bra jobb i just detta segment.

– Alex & Sigges podcast är mycket bra. Arton ggr av tjugo gillar jag det Alex säger och nitton ggr av tjugo gillar jag Sigges inlägg. Men förra veckan sjönk Alex i mina ögon. Han hade felparkerat i Åre, och blev tillsagd av polisen att flytta bilen. Polisen gav inga böter utan bad honom flytta bilen omgående. Då blev Alex så kränkt att han skrev en insändare i Aftonbladet?! ”Stick ut och leta riktiga brottslingar” tyckte Alex. Herregud…

– Varför är pizzakartonger fyrkantiga när pizzorna är runda? Hur skulle en fyrkantig pizza tas emot ? Är det snyggt meden rund pizzakartong? Såna frågor kan jag sitta och grunna på i min ensamhet. 

– Jag var och lyssnade på Joel Alme förra veckan på Guitars i Umeå. Mycket bra konsert med huvuddelen av materialet från nya skivan ”Flyktligan”. Bra mellansnack, bra sång och härliga låtar. En stark fyra i betyg. Flyktligan anspelar på att alla i hans familj har flytt på olika sätt. Skilsmässor, alkohol mm.

– Jag gjorde mitt första löppass på tre veckor sen min vajer-vurpa. Det blev backe på löpband 4% lutning. 15 x 1 min med 30 sek vila i hyfsad fart. Kändes ok. Nu börjar jakten på den perfekta kroppen.

– Mina adepter går som tåget. Jag har fått bra koll på form och farter nu. Dom är hängivna och lyssnar. Och bloggar som tusan. Göteborgsvarvet, Kungsholmen runt och Sthlm maraton med olika målsättningar. Frida som är ung och ny skall köra Sthlm Maraton som ett kontrollerat långpass. Även Josefine kommer att ha fullt fokus på Göteborgsvarvet och ta Sthlm som ett långpass. Anders kommer bomba i Sthlm. Marcus kommer satsa fullt i Sthlm. Och Sanna vill springa allt som finns. Underbart!

– Härliga vinyler på slutet. Kolla in Alabama Shakes, My Morning Jacket och Bäddat för trubbel till exempel. Jag fyller på min samling med  kvalite och känner djup glädje. Min vän Erik Löfgren  har skänkt en back med sina gamla vinyler till mig för att jag hjälp honom med träningsprogram. Och att han är imponerad över min felfria klädsmak. Tack Erik!

på bilden ser ni min tajta jeansjacka från Neuw och en Betong Tshirt (Beppe Starbrinks rockband) Håkan tittar på mig med stora ögon.

– Simon Bank är Sveriges näst bästa sportjournalist (Erik Niva är etta). Simon har tittat på trender i dagens fotboll och funnit tre saker som sticker ut.

1. Passningskvaliten har höjts avsevärt. Hårdheten och precisionen.

2. Återerövrings-taktiken blir tydligare. Lagen satsar stenhårt på att snabbt vinna tillbaka bollen (återerövra) och kontra på kontring. Minns ni Drillo i Norge som menade att kommer man intetill avslut inom 8 sekunder kan man lika gärna slå bollen till inkast?

3. Superstjärnorna. De lag som har superstjärnor som gör det lilla extra och avgör matcherna ibland på egen hand.

– ”Det är inte raketforskning vi snackar om” Det är ett uttryck som används ofta när folk pratar om att man inte skall krångla till saker och ting. Men vem sysslar med raketforskning? Finns det ett sånt yrke? Jag känner ingen raketforskare i alla fall.

– Mina elever vann ytterligare ett Guld och två silver denna vecka i fotbolls DM. Det har blivit 3 Guld och 2 Silver på fem finaler. Jag är mycket nöjd med  detta. Dessutom visar dom glädje i både ord och handling. Dom visar stolhet för skolan och jobbar för varandra. Tyvärr är alla inte lika skötsamma i det ordinarie skolarbetet. Det måste vi jobba på.

– Jag saknar mina Springtime-kompisar i Portugal. Vi är som en familj och kombinerar träning och umgänge så man får energi resten av året. Nu är Springtime i slutfasen av Training Camp verksamhetem för våren. Sen blir det härliga höstveckor igen. Kolla på Springtimes hemsida om ni hittar nån rolig resa. Här visar jag , Kalle Dyall, Tobbe Karlsson och Naprapat-Hasse vägen till målet vid pricka tiden. Kalle Dyall som har den grymmaste kroppen av alla har tröja på sig? Faan Kalle ta av dig den!

– Bäst just nu enligt broder Anders: Sociala studier på Hornstulls bibliotek

– Bäst just nu enligt LG: Uppstart på löpningen igen och steg 1 mot LG 2.0


Antal kommentarer: 2

Anders Forselius

Hög nivå som alltid, dina inlägg är lika efterlängtade som skatteåterbäringen!


Malin Bolte

Intressant att du tror på fokus på svagheter i löpningen….det måste jag få höra mer om. Jag tror generellt på positiv förstärkning och då menar jag generellt i livet. Framgång baseras mkt på det. Berätta mer om dina teorier i nästa blogg;) Alltid kul att läsa dina inlägg coach LG.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 137:e RW Blogginlägg


-When you say it gonna happen ”now”/Well when exactly do you mean? (The Smiths)

SM-milen blev en fin tävling av de rapporter jag fått. Dotter Malin blev 15:e i damklassen på 37.42. Vilket var godkänt.Malin kände att hon behöver mera backe och banintervaller samt några längre trösklar. Nu springer hon DM på halvmaraton den 2 maj och SM halvmaraton/Kungsholmen runt.  Isabellah och Charlotte sprang fort som tusan. Och på herrsidan gick 4 man under  30 min (Uhrbom 30.03 respekt). Frida Michold blev 13:e totalt och 1.a i K22 på 37.37. Mycket bra jobbat. Det finns några unga tjejer på gång också. Emilia Ohlin 37.46 och 2:a i K22.  Hoppas intresset håller i sig för det tar lång tid och många års träning att bli genomtränad och bra löpare.

– Min fjolårsadept Malin Bolte gillar mig så mycket att hon lät specialbeställa en Louis Vuitton väska med mina initialer på efter Paris Maraton. Tack Malin.

– Henrik Schyffert är intervjuad i nya King Magazine. Jag älskar verkligen Schyffert och allt han gjort från Hassan, Killinggänget, Nilecity, Ljust&fräscht och Ägd. Hans absoluta mästerverk är showen ”The 90s, ett försvarstal”. Han tog ut 6 miljoner i lön ifjol och 50000:- per föreläsning.

– Mitt ben börjar läka ihop efter min vajer-vurpa för tvp veckor sen. Veckan har bestått av cykel Umeå-Sävar t.o.r x 5 med farten ”allt jag kan”. Plus roddmaskin och lite styrka. Nästa vecka börjar satsningen mot.. mot…. Återkommer.

– Minns ni Marius Bakken? Norrmannen som tränade som Kenyaner och Marockaner och gjorde 13.06 på 5000 m 2004. Tyvärr blev han övertränad och fick problem med blodvärden mm. Numera är han Norges Anders Szalkai (gör träningsprogram för 10 km-halvmaraton-maraton som folk får köpa). Här är ett exempel på en träningsvecka vintern 2004:

mån fm  14 x 1000 m (2.50-3.00)

mån em  6 x 2000 m (6.00-6.05)

tis fm     distans 60 min

tis em    distans 60 min

ons fm   lång tröskel (10 km-5km-3km-2km)

tors fm  kort röskel

tors em  10 x 200 m (26-30sek)

Fre        lätt jogg

lör         tröskel lång eller kort

sön fm   distans 60 min

sön em  distans 60 min

– Nu är jag het som en pistol!  Förra veckan hade jag alla kommentarerna som syntes på hemsidan. Forselius, Ann-Sofie och Gysing gråter därhemma. Och efter min medverkan i Blossoms podcast förra veckan så ringer nog Svt för morronsoffan och kanske Skavlan? Äntligen får jag det erkännande som Lars Södergård mfl tycker jag förtjänar .Dessutom så har det gått jättebra för Gefle IF i fotbollsallsvenskan sen jag gjorde träningsprogram till tränaren Roger Sandberg. Och det bästa är att jag är bara mig själv..

– Record Store day i lördags bjöd på godbitar till min vinylsamling. Kolla bara.

– Mina adepter går som tåget. Det drar ihop sig mot Göteborgvarvet och Stockholm Maraton där många av dom springer. Frida är lite ung och Josefine behöver lite mera mängd för snabba maratontider. Men det ser bra ut. På tal om Stockholm Maraton och inga prispengar till utländska löpare?  Är det rätt väg att gå? Visserligen är det kul om en svensk vinner igen. Men vi har inte många som gör under 2.20. Är det bra för tävlingen med en segertid på 2.23 ? Och Isabella i toppform blir totalfemma på 2.25? Vi får se den 30 maj. Jag tycker Sthlm Maraton har gjort det bra som fått hög status och renomme för sitt lopp ute i världen.

– Galen Rupp som tränas av Alberto Salzar (träningskompis med Mo farah)  gjorde ju ett mäktigt 10000 m lopp i maj ifjol när han slog alla duktiga Kenyaner och gick imål på 26.44.36 !  Här är kilometerpasseringarna:

1000m  2.40

2000m  5.20

3000m  8.03

4000m 10.45

5000m  13.26

6000m  16.07

7000m  18.47

8000m  21.32

9000m  25.15

10000m 26.44 (2.29 sista 1000m)

– Mina elever fortsätter imponera med sitt kunnande och inställning. I veckan vann pojkarna i åk 7 DM (7-1 och 6-0 i slutspelet)  Nästa vecka är det tjejerna i åk 7, åk 8 samt killana i åk 9 som avslutar årets DM spel.

– En kille som heter Daniel Olsson arrangerar Amnesty-loppet 24 maj kl 15.00 vid Hellas-gården 5-10 km. Dom finns på Facebook också. Länk här:https://www.amnesty.se/om-amnesty/kalendarium/handelse/1260/

– Jonas Buud har börjat springa igen efter sin stressfraktur i bäckenet. Kolla på Facebook hans framsteg. 

– Liverpool jobbar på och har en liten chans på CL plats.

-Bäst just nu enligt broder Anders: Nån konstig utmaning på sociala medier: Vad man kan köpa istället för ett par Salomom-shorts för 1500:-? Skaffa ett liv brorsan!

– Bäst just nu enligt LG: Record Store day, Röda Polly och Danne Bloms Levis jacka.


Antal kommentarer: 4

Anders Forselius

L-G: Jag gråter betydligt mer för att du aldrig publicerar ett foto på konvolutet till Wiggen med Bröderna Lindqvist!


Johan Renström

efter att ha lyssnat på blossom tycker jag absolut du ska vara med i Skavlan. Sen tar du Manhattan och Berlin. Skönt att benet läker ihop. Trevlig helg:)


Kenneth Gysing

Nähänä, här gråts inte LG, det är bara pollen 😉
Men det är du fett värd, som mina yngre kollegor plägar uttrycka sig – född 57 och allt, guldåret för förlösta bloggare! 😉
KG


Kenneth Gysing

LG57, fatta väl det 😉
KG57 😉Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*