Blogg

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervaller


Nr 11 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Vinterns viktigaste nyckelpass
  • Bästa vinterskorna. Dubbat och odubbat, Stor guide!
  • Åtta misstag du inte vill göra
  • 9 julklappstips till alla löpare
  • Därför ska du testa 14-dagarsmetoden
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 180:e RW Blogginlägg


– Take a ride in the sky/In our  ship fantasize/All your dreams will come true miles away (Earth,wind&fire)

– Träningen började bra men sen fick jag känning i en vad (två dar i rad med kortintervaller var idiotiskt) så det har blivit cykel, rodd, styrka och ett pass yoga. Jag satsar på dubbelpass lördag och söndag. Sen är vaden bra igen. Jag har i alla fall blivit jättestark i mina ben. Kolla bilden. Ni får låna den till era instagram, facebook och bloggar om ni vill.

– Svenska idrottsgalan som gäller idrottsprestationer för 2015 sänds på TV i slutet av januari. Men rösterna lämnas av juryn och räknas redan i oktober? Vad händer med prestationer i okt-dec?  Det känns konstigt.

 Christiano Ronaldo har aldrig fått priset ”Athlete of the year” i Portugal. De sista tre åren har cyklisten Rui Costa fått priset. Undrar vad Ronaldo tänker runt detta?

– Vid ett prov i religionskunskap i åk 6 så löd en fråga ” När kom kristendomen till Sverige?” Då var det en kille som svarade 1963. När läraren frågade hur han kom fram till detta årtal svarade han – ” Jag såg på TV när Beatles kom till Stockholm 1963. Då sa John Lennon ”I am the new Jesus”!   Så kan det gå…

– Den fantastiska Beatleslåten, Here comes the sun skrev George Harrison i Eric Claptons trädgård en tidig söndagmorgon 1969. Dom hade haft en stor fest hos Clapton på kvällen. Huvuddelen av gänget drog vidare till nån nattklubb men George och Clapton fortsatte festa hela natten i Claptons hus. På morgonen just när solen gick upp satte dom sig i trädgården och George skrev låten på några minuter.

Brottaren Alexander Karelin var obesegrad i 10 år. Han vann 9 VM, 12 EM och 3 OS Guld. Och tappade inte en poäng! Men i OS-finalen 2000 fick han stryk av Rulon Gardner från USA med 1-0. I Offside-podcasten berättades om Gardners livsöde. Rulon blev skjuten med en pilbåge i magen på roliga timmen i skolan, Han vurpade med sin motorcykel och bröt båda armarna, han störtade med ett propellerplan i en sjö och fick simma 2 timmar i 2 gradigt vatten!? Ändå kunde han vinna OS Guld 2000 och brons 2004. Sen gick han upp 100 kg i vikt. Deltog i Biggest loser och gick ner 100 kg i vikt. Sen gick han i personlig konkurs med skulder på 4 miljoner dollar. Wow vilken berg och dalbana.

Kolla denna Instagramraket. Det är en mamma med sina tvillingdöttrar. Vem är mamman och vem är döttrarna? Var mamman 7 år när hon blev gravid? Många frågor som hållit mig sömnlös sen i onsdags. Jag frågade några av tjejerna i 8 A i fredags men alla gissade fel. 

– Det är mamman som är längst till vänster…

– Feministen och programledaren Liv Strömqvist är ganska rapp i käften. När förra kulturminstern, Karin Adelsohn Liljeroth tyckte att ordet kultur har en negativ klang bland folk så svarade Liv så här: – ” Jag tycker Lena Adelsohn Liljeroth har en dålig klang. Jag tycker vi döper om henne till Blubby”!


– Glädjen över nya vinyler är en fin känsla. I veckan flyttade Backyard Babies, Björk och Carole King in hos mig. Välkommen.

– Peppe har inga nya bilder på sig själv (magsjuka, yin yoga och nån svullen trummisbild) Hasse Nilsson är vintertrött, Nicke Berglund är försenad igen, Micke Grahn lipar över Björklöven och Northug. Kom tillbaka och skärp er grabbar!

– Lisa Ek är en duktig fotbollspelare, numera proffs i Fiorentina. Hon har varit väldigt skadeförföljd, annars hade hon varit bofast landslaget. Hon har ett hjärta av guld. Det finns ett lag med ensamkommande flyktingar i Göteborg som heter Sandarna Lag C som hon tränade när hon bodde i Göteborg tillsammans med eldsjälen Matilda Brinck-Larsen. Nu har hon bjudit ner hela laget till Fiorentina för att se både herrlaget och damlaget spela match. Och detta från sin privata kassa?! När hennes far avled så fick hon ett arv som hon nu använder för att förgylla grabbarnas liv. Kärlek& Resekt till dig Lisa! Missa inte Erik Nivas reportage i Aftonbladet. Vi har också fått en klass med ensamkommande flyktingar på min skola. Jag har idrott med dem två ggr/vecka plus att dom får spela fotboll på elevens val. Mycket inspirerande att jobba med dessa glada och tacksamma pojkar.

– Bäst just nu enligt danne Blom: Våga träna olika. Våren närmar sig. Och att LG tar över efter Hamren.

– Bäst just nu enligt LG: Blacklist, Joel Alme och Plopp (röda)Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Danne-bror! Jag återkommer med löpmål senare. Backyard är fantastisk
Bra helg !Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 179:e RW Blogginlägg


– I´m a man in love with a pure heart/Someone above send me a work of art/The happines i feel/ I so real (Dee Dee King)


Träningen rullar på och denna vecka har jag tryckt på med lite kortare intervaller. Det var skönt att få springa sig trött och ta ut steget. 10 x 200 m i Nolia med 30 sek ståvila samt 10 x 30 sek på löpband på 17 km/h. Med 30 sek ståvila. Desutom har jag cyklat 5 x 4 min och kört roddmaskin och crosstrainer som genomblödning. Ett pass yoga och styrka i samband med löpningen. Bra vecka.

– Alex&Sigges podcast är underhållande. I veckan har dom diskuterat olika sätt att gradera lycka mm. Och kom fram till att bästa måttet på att beskriva lycka är att använda antal cm som livmoderhalsen öppnat sig??  När en kvinna är gravid så är väl ca 10 cm öppning läget när barnet är på väg. Har man öppnat sig 3 cm är det kanske läge att åka in till BB osv. Då menar Alex&Sigge att man kan använda detta när folk frågar hur glad och lycklig man är över exempelvis sin nya lägenhet – ”Jo , tack, det är ungefär 4 cm”!

– Ishockeyspelarna Jörgen och Kenny Jönsson (Rögle, NHL, OS guld mm) har en mamma som följt sina pojkar i alla lägen ändå upp till 16-17 års åldern. Hon har stöttat med utrustning när dom var yngre, skjutsat och hämtat till matcher och träningar. Hon följde även med i bussen på bortamatcherna. -” Det var så trevligt med gemenskapen och snacket. Sen brukade grabbarna skramla till en P-rulle på hemvägen”!?  Va? Det skulle känna konstigt att sitta i en buss och se på en VHS porrfilm med lagkamraterna när ens mamma sitter två säten framför…

Vecka 12-13 är jag i Portugal med Springtime och Runners World. Då skall huvudfokus ligga på löpträning, styrka för löpare, yoga för löpare samt föreläsning om löpning. Jag skall fördela ut vilka pass mina fina löpledare skall köra. Under veckan finns Lars Södergård, Hjärnfysik-Johan, RW Stefan, RW Sofia, RW Nina, Björn Lans, kost-Emma,Löplabbet-Jens och den super ödmjuke legenden Mustafa Mohamed  med på löpningarna. Cecilia Duberg, Carolina Söderberg, Erik Sandström, Annika Lans, Ulrika Brorson, Åsa Barrén, Kinna och Hasse sköter de andra passen och våra kroppar. Det blir grymt. Kortbyxor, färgmatchade kläder, sol och glädje. 

– På några dagis i Israel hade dom problem med att föräldrarna hämtade sina barn senare och senare. Då införde dom böter om dom hämtade senare än avtalat. Då skulle ju resultatet bli att dom hämtade i tid och inte så sent heller. MEN då började dom hämta ännu senare. Dom såg böterna som en avgift och tycket dom betalde för en timme till? Tidigare var det en känslomässig koppling mot personalen att dom skulle skynda sig. Men nu tycket dom att dom betalde för att få komma sent. Så kan det gå…

– Det är bra med en blogg på många sätt. Dels får jag skriva om vad som helst (nästan) Dels får man bra respons från läsare (oftast) Man får också många förfrågningar om att testa produkter. Jag brukar vara noga med vad jag testar, och förklarar att om jag inte tycker produkten är bra så framgår det i bloggen. Då brukar några företag dra sig tillbaka. Jag skall få möjligheten att testa löpskon Hoka-One. Den skall ju vara extra bra för mina knän genom sin sulkonstruktion. Vi får se om det funkar. Jag har mest sprungit med Asics de 5 senaste åren. Asics har ju det bredaste och bästa sortimentet. Nike var störst förr och det märke jag sprang på när jag var tävlingslöpare 1978-2009. Men Adidas, Saucony, Pearl Izumi, Salming mfl har kommit väldigt starkt. Dom här heta sneakers fick jag av Asics Camilla för att hon tyckte jag var en fin man. Och ändå är jag bara mig själv..

– Jag fortsätter bygga upp min vinylsamling och veckan kryddades med Dee Dee King (Ramones-Blondie) , Lucinda Williams, Redd Kross, Bowie samling, The Clash samling och en LP med den nyss avlidne radiolegenden Kjell Alinge (Hemma Hos). 

– Jojje Borssén, den gamle RW medarbetaren har ju startat företaget Vitaminmanager. Nu skall han köra igång en podcast om heter unika människor. Och har bjudit in mig. Det känns spännande. Oj vad jag skall snacka..

– På tal om musik. Det dök upp en skiva med ett band som heter Atlas Station. Medlemmarna är från Vännäs/Umeå. Och det låter sensationellt bra. Påminner om Peter Gabriel. Grym sångare och kanonljud. Dom spelade på Burmans Musik i måndags. Anders Larvia upptäckte dem via Spotify. In och lyssna eller köp plattan!

– Damlandslaget gjorde ett bra genrep mot Skottland. Vinst med 6-0 och bra insatser av många. Seger och Lisa D starka på mitten. Kul att Pauline Hammarlund fick göra två mål. Umeå IK har också byggt upp sin grund nu. Sen 7 november har vi kört ca 25-30 pass löpning, 25- 30 pass styrka samt 25-30 pass fotboll. Fortfarande är ju några spelare under rehab från fjjolårets 4 korsband och två stressfrakturer. Till seriestarten är nog huvuddelen igång. Så tiden talar för det unga UIK.

– Bäst just nu enligt Danne Blom : Vilopuls på 47 och Anthon Bergs choklad

– Bäst just nu enligt LG: Atlas Station och Modern family på NetflixLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 178:e RW Blogginläggt


– I´m an alligator/I´m a mama-papa coming to you/I´ll the a space invador/I´ll be the rockn rollin bitch for you (David Bowie)

– Lars Södergård fick inte köpa Hasse Nilssons urtvättade Sub 4 splitshorts. Dom köptes av en av Hasses största beundrare, nämligen Mats Lundin (Sveriges Petter Northug). Det var länge sen jag såg Södergård så ledsen. Han älskar gamla sunkiga träningskläder. Undrar hur fort han skulle springa med nya funktionskläder?

– Beatles hela katalog finns numera på Spotify. Du kan ävn få anpassade Beatles-listor för olika sinnesstämningar. Det finns även fina och varierade spellistor på sonicmagazine.com

– Veckans träning rullar på. Två pass löpning, två pass cykel,ett pass roddmaskin, ett pass yoga och ett pass styrka är helt ok vecka. Jag har dock under lång tid slarvat med de långa passen. Mitt psyke är dock inte i dagsläget nog starkt för 90 min cykel eller crosstrainer. Nu börjar dock kylan ge med sig vilket bäddar för skidåkning. Skärp dig LG..

– Alex&Sigge är väldigt underhållande i sin podd. Dom har även ett nyhetsbrev som är väldigt kul. Alex vet om att Sigge har en fobi för kräk och spybilder. Flera gånger i veckan skickar Alex mail till Sigge med till exempel ”kolla vår fina recension av showen” När Sigge öppnar mailet ploppar en äcklig spybild upp. I storlekordningen två spymail iveckan brukar Alex skicka. I senaste nyhetsbrevet skall Sigge hämnas på Alex. Det känsligaste för Alex är om andra kändisar får framgång samt om hans pappa framställs i sämre dager. Alex pappa producerade bland annat Hylands hörna och blev god vän med Lennart Hyland. Denna relation var viktig och ”ren”. Alex var väldigt stolt över detta. Sigges hämnd i nyhetsbrevet var att photoshoppa in Hylands och pappa Allans ansikte i grova porrbilder. Där Hyland och Allan är fångade i grova sexscener med varann. Undrar hur Alex reagerar på detta?

– I nya numret av RW skrev jag om maratonträning och jämförde även Lydiard och Canovas olika träningsfilosofier. Det jag kan märka på yngre löpare eller löpare som vill börja satsa är  att dom vill ha snabba resultat. Problemet med långdistanslöpning är att det tar tid att bli bra och genomtränad. Det finns ingen quickfix som vissa tycks tro. På vissa bloggar och så kallade träningsmagasin kan det stå ” du kan bli bra på bara 3 min hård träning” eller ”6 x 30 sek är bästa träningen”. Jag hoppas ”Hjärnfysik-Johan” kan bena ut dessa spörsmål. När jag skall hjälpa löpare med träningsupplägg så vill jag ha 6-8 månader om de skall springa ett maraton och 3-4 månader inför ett halvmaraton. Skall dom satsa på ett 10 km lopp räcker det hyfsat med 10-12 veckor för att det skall se ut som löpning.

– Eric Cantona (Fransk fotbollspelare, Manchetser United) är en cool man. När han var kung i klubben hade just ungdomar som Paul Scholes, David Beckham och Gary Neville flyttats upp i Alaget. Vid ett tillfälle hade klubben fått en check på 5000 pund för nåt sponsorjobb. Spelarna diskuterade hur man skulle fördela summan.De flesta yngre spelare med låg lön ville att dom skulle dela pengarna på truppen. Medan de rika,äldre spelarna ville lotta ut så att en spelare fick hela summan. Paul Scholes och Gary Neville gick med på detta trots de andra yngre spelarna ville dela. Sen vann Eric Cantona utlottningen och lämnade omklädningrummet med kaxig min. Dagen efter kom Cantona med två checkar på vardera 2500 pund. Sen gav han Sholes och Neville varsin check. -” Här får ni grabbar för att ni vågade gambla”!

 
–  Jag fick en fin väska av min kompis David Lenneman som kan vara bra att ha i vardagen. Även skivbutiken Pet Sounds har tryckt upp tygpåsar. Den numera nedlagda Its only rockn roll likaså. Nu väntar jag på Stefan på Burmans Musik. Då är samlingen komplett.

– Två av mina gamla löparkompisar är Mickael Svensson (3.37 på 1500 m semifinal i VM) och Richard Larsson (sub 15 min på 5000 m) Nu är dom framgångsrika företagare och kör kostym och handsydda skor. En gång i tiden så blandade dom vetekli och kruskakli i allt dom skulle äta. En dag när Micke kom till Richards lägenhet låg Rickard avsvimmad på toaletten med byxorna vid vristerna. Han hade ätit så mycket kruskakli att magen blivit förstoppad. Men det löste sig och dom började äta normalt. Igår bjöd faktiskt Richard och sambon Liselott på färsk pasta, lax, vaniljsorbet och Belgisk öl. Och Micke är docent i överträning och kost och massa mer…

– Helt galen match igår mellan Norwich och Liverpool. Matchen slutade 4-5 efter 2 mål på övertid. Försvarspelet var en katastrof för båda lagen. Men vändningen och 3 poäng kan bli mycket värt för fortssättningen. När Jurgen Klopp får tid att sätta fysiken och jobba med försvarspelet samt kanske värva en forward och en mittback så blir det bra.. Lallana tryckte in seger målet i 95:e min med 20 sek kvar. Erik Nivas analys efter matchen var klockren. (Viasat fotboll)

– Malin börjar få samma psyke som Uhrbom. Veckan i Umeå har varit svinkall så det blev två pass på löpband. Pass 1) 10 km i 4.00 min/km + 6 km i 3.40 min/km. Pass 2) 30 km (trettio) på löpband snittfart 4.40 min/km lutning mellan 1-2%. Barcelona maraton i mars kan bli intressant. Min lilla flicka är stenhård. Dessutom har hon bara en termin kvar innan hon är distriks-sköterska. 

– Veckan bjöd på några fina plattor. Dels Sam Outlaw (coolt namn va) Med medlemmar från My Morning Jacket och producerad av Ry Cooder. Och Son Volt (Jay Farrar från Uncle Tupelo) samt Dylan Le Blanc. I genren singer songwriter, country rock. Fyra + på samtliga.

Det här tyckte jag var roligt om Lance Armstrong. Jag hoppades alltid att lance var ren. Men faan vad fel jag hade. Kolla också in dokumentären om bergsspecialisten Marco Pantani på Netflix. Hög som ett höghus.

– Jonas Buud är på Nya Zeeland för att träna i tre veckor. Han pumpar ut fantastiska bilder och filmer på de mest fantastiska löpstigarna jag sett. Stackars Zandra kör 10 km roddmaskin och äter kalla fiskpinnar. Heja båda två.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att vi faktiskt går mot kjusare tider (på alla vis)

– Bäst just nu enligt LG: Apotekarnes julmust och Sam Outlaw


Antal kommentarer: 3

Frida Michold

Alltid lika kul att läsa. Och Malin kommer ju springa som en vind i Barcelona!


Anders Larvia

Sam Outlaw hade jag missat, vilken grym platta, det sound Nashville borde ha tagit istället för mainstream vägen. Kolla upp Atlas Station om du inte redan köpt den, doftar Peter Gabriel lång väg. Beatles stereomixar blir man ju tyvärr åksjuk av med trummorna längst ut till vänster och sången till höger, dom borde aldrig ha fått släppas, Beatles ska vara i mono.


Anders Larvia

Jag snubblade över en recension som lät intressant och nu har jag snurrat den tjugofyra timmar om dygnet senaste dagarna. Magiskt bra!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 177:e RW Blogginlägg


– Ground control to Major Tom/Ground control to major Tom/Take your protein pills/and put your helmet on (David Bowie)


– Stor omställning att komma från värmen på Gran Canaria till Umeå och 10-18 grader kallt. Jag har dessutom tillbringat flera dar på badhuset. Vi har nämligen badperiod med eleverna på Bräntbergsskolan. Dom har skött sig kanonbra och fixat simningen, livräddningen med både hämta docka och bogsera varandra med livboj. En vecka till på badhuset sen kör vi skridskoperiod, handboll, skidor och badminton.

– Ni måste se Jerry Seinfelds nya komediserie ”Comedians in cars getting coffea”. Avsnitten är 15-17 min långa och Jerry åker med olika coola veteranbilar. Han hämtar upp olika kändisar och åker och dricker kaffe med dem. Otroligt underhållande. Bäst hittills var Jim Carrey och Barack Obama. Jerry frågade om Obamas underkläder? Han har bara ett märke och alla kallingar i samma färg. Jerry frågade Obama vilken sport som kunde liknas vid politik? ”- Är det schack eller poker”?  frågade Jerry. ”-Nej det är fotboll. Det är många inblandade med olika specialiteter. Och det är mycket taktik inblandat”! svarade Obama. Han gillade frågan och bjöd på sig själv. Jag kan inte det här med länkar så ni får söka på nätet efter titeln. Titta nu!

Jag har varit sliten i mitt taskiga knä efter all löpning på Gran Canaria. Denna vecka har jag cyklat 3 dar (4×4 min och distans) Sprungit 2 dar och kört styrka och yoga. Dessutom hade jag en lite löptest Umeå IK:s spelare i onsdags. Dom har jobbat stenhårt under ledigheten och nu är nästan alla riktigt starka. Småtejejerna (vi har flera spelare födda 97-98) har verkligen fattat det här med fysträning. Och Jenny Hjolman och Lisa Lantz styr gänget snyggt. Framtidshoppet och blivande stjärnan, Lina Hurtig har kastat gipset och löper för fullt. Dessutom skrev landslagsmittfältaren Hanna Folkesson på för Umeå igår. Hon är nog spelklar till seriepremiären (korsbandet)

– Den legendariske rockjournalisten, Lennart Persson frågade Rodney Crowell om han kunde beskriva hur han gör när han skriver låtar. -” Det går inte. Det är som att göra ett korttrick i radio”! svarade Rodney.  Stentungt.

Springtime är ju ett fantastiskt bra företag som ordnar träningsresor och löparresor. Jag har själv jobbat som Sportchef i två år samt löpansvarig i 10 år. Totalt har jag varit 55 veckor på olika Training Camp (Portugal, Thailand, Turkiet) samt löparresor till London och New York. Ni som åkt med oss vet att ledarna håller väldigt hög klass. Duktiga, sociala och försöker se alla gäster. Nästa års New York maraton resa kommer vi erbjuda tre morgonföreläsningar på 45 min (Jag , Szalkai och Forselius) som en liten extra boost) På våra Training Camps är målsättningen att ligga i framkant med nya träningsformer och bra service. Häng med på en resa får ni se. Här nedanför har ni mina bästa kompisar.

– Elaine i Seinfeld hade fått ett bra råd av sin mormor om konsten att vara lycklig. Hennes mormor sa -” Du skall alltid ha nåt att se fram emot. Det kan vara en liten enkel sak eller en större. Men att längta och se fram emot nåt gör en lycklig”!  Bra mormor. Vi sa ofta förut att – ” Oj vad skönt att det är helg nu. Pust stön”!  När man var sliten och jobbade mycket, tränade själv och coachade andra. Då sa vår son Mattias en klok sak -” Ni kan inte bara leva för helgen. Ni måste njuta och ha trevligt även på vardagen ibland”!  Helt rätt sonen!

– Veckan har gått i David Bowies tecken. Jag har läst om honom , sett dokumentärer på SVT Play och spelat hans skivor. MIn Bowie samling är stor och stolt, men TSM:s Kalle Svensson har en ännu större Bowie-samling. Faan!

min samling till vänster och Kalles till höger.

Malin tuggar påinför Barcelona Maraton sön 13 mars. Träningen flyter grymt bra. Idag en progressiv 8 km med  fartökning varje kilometer. (3.50-3.36)  Bra sällskap av Lars-Erik. Hon springer även Vinteridijoten (en halvmara i feb här i Umeå) som Thomas och John arrangerar. 

David Lenneman (med bloggen Just cant run enough) är även skådis/teaterman. Han och bästa Kayo håller på och repar inför premiären av Broadway-klassikern ”En druva i solen”. Båda har huvudroller. Bra jobbat. Dom älskar mig för övrigt!

– Imorgon springer jag på löpband följande pass: Lutning 1%. Intervall 25 x 45-15. Alltså 25 lopp med 45 sek löpning och 15 sek vila. Jag startar på 12.5 km/h och ökar 0.1 km varje lopp. Avslutar på 15 km/h. med 10 min uppvärmning och 5 min nedjogg tar detta pass 40 min totalt. Det är medeljobbigt för mig nu men man blir både lite flåsig och kan hålla ett hyfsat löpsteg. 

– Lite nya plattor i fredags. Temperence Movement (rockigt) Sam Outlaw och Dylan Le Blanc.(singersongwriter)  IFK Umeås ultratrevlige åsikstmaskin Michael Grahn älskar TM. Som övrig underhållning bläddrade jag i boken ”1001 album du måste höra innan du dör”. Jag äger ca 650 av dessa plattor.

– Jag vill gärna att mina adepter tränar i olika farter. Viktiga farter är Tröskelfart , löpa i tänkt tävlingsfart samt då och då löpa i överfart. Men som jag skrev i förra inlägget så är de lugna distanspassen och långpassen lika viktiga. Spring mer….

– Bäst just nu enligt Danne Blom (via LG): Hans taekwandosatsning och att han låter håret växa

– Bäst just nu enligt LG: Livet och att Liverpool strax skall spöa Man U


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Tack för tipset om Seinfelds nya show. Har nog sett varje Seinfeldavsnitt 3-4 gånger och såg nyligen om alla avsnitt på Viaplay. Tror jag kan relatera allt i livet till någon episod av Seinfeld.


LG Skoog

Då kommer du älska diskussionerna i denna. Både George och Elaine är gäster i var sitt avsnittLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 177:e RW Blogginlägg


– Ground control to Major Tom/Ground control to major Tom/Take your protein pills/and put your helmet on (David Bowie)


– Stor omställning att komma från värmen på Gran Canaria till Umeå och 10-18 grader kallt. Jag har dessutom tillbringat flera dar på badhuset. Vi har nämligen badperiod med eleverna på Bräntbergsskolan. Dom har skött sig kanonbra och fixat simningen, livräddningen med både hämta docka och bogsera varandra med livboj. En vecka till på badhuset sen kör vi skridskoperiod, handboll, skidor och badminton.

– Ni måste se Jerry Seinfelds nya komediserie ”Comedians in cars getting coffea”. Avsnitten är 15-17 min långa och Jerry åker med olika coola veteranbilar. Han hämtar upp olika kändisar och åker och dricker kaffe med dem. Otroligt underhållande. Bäst hittills var Jim Carrey och Barack Obama. Jerry frågade om Obamas underkläder? Han har bara ett märke och alla kallingar i samma färg. Jerry frågade Obama vilken sport som kunde liknas vid politik? ”- Är det schack eller poker”?  frågade Jerry. ”-Nej det är fotboll. Det är många inblandade med olika specialiteter. Och det är mycket taktik inblandat”! svarade Obama. Han gillade frågan och bjöd på sig själv. Jag kan inte det här med länkar så ni får söka på nätet efter titeln. Titta nu!

Jag har varit sliten i mitt taskiga knä efter all löpning på Gran Canaria. Denna vecka har jag cyklat 3 dar (4×4 min och distans) Sprungit 2 dar och kört styrka och yoga. Dessutom hade jag en lite löptest Umeå IK:s spelare i onsdags. Dom har jobbat stenhårt under ledigheten och nu är nästan alla riktigt starka. Småtejejerna (vi har flera spelare födda 97-98) har verkligen fattat det här med fysträning. Och Jenny Hjolman och Lisa Lantz styr gänget snyggt. Framtidshoppet och blivande stjärnan, Lina Hurtig har kastat gipset och löper för fullt. Dessutom skrev landslagsmittfältaren Hanna Folkesson på för Umeå igår. Hon är nog spelklar till seriepremiären (korsbandet)

– Den legendariske rockjournalisten, Lennart Persson frågade Rodney Crowell om han kunde beskriva hur han gör när han skriver låtar. -” Det går inte. Det är som att göra ett korttrick i radio”! svarade Rodney.  Stentungt.

Springtime är ju ett fantastiskt bra företag som ordnar träningsresor och löparresor. Jag har själv jobbat som Sportchef i två år samt löpansvarig i 10 år. Totalt har jag varit 55 veckor på olika Training Camp (Portugal, Thailand, Turkiet) samt löparresor till London och New York. Ni som åkt med oss vet att ledarna håller väldigt hög klass. Duktiga, sociala och försöker se alla gäster. Nästa års New York maraton resa kommer vi erbjuda tre morgonföreläsningar på 45 min (Jag , Szalkai och Forselius) som en liten extra boost) På våra Training Camps är målsättningen att ligga i framkant med nya träningsformer och bra service. Häng med på en resa får ni se. Här nedanför har ni mina bästa kompisar.

– Elaine i Seinfeld hade fått ett bra råd av sin mormor om konsten att vara lycklig. Hennes mormor sa -” Du skall alltid ha nåt att se fram emot. Det kan vara en liten enkel sak eller en större. Men att längta och se fram emot nåt gör en lycklig”!  Bra mormor. Vi sa ofta förut att – ” Oj vad skönt att det är helg nu. Pust stön”!  När man var sliten och jobbade mycket, tränade själv och coachade andra. Då sa vår son Mattias en klok sak -” Ni kan inte bara leva för helgen. Ni måste njuta och ha trevligt även på vardagen ibland”!  Helt rätt sonen!

– Veckan har gått i David Bowies tecken. Jag har läst om honom , sett dokumentärer på SVT Play och spelat hans skivor. MIn Bowie samling är stor och stolt, men TSM:s Kalle Svensson har en ännu större Bowie-samling. Faan!

min samling till vänster och Kalles till höger.

Malin tuggar påinför Barcelona Maraton sön 13 mars. Träningen flyter grymt bra. Idag en progressiv 8 km med  fartökning varje kilometer. (3.50-3.36)  Bra sällskap av Lars-Erik. Hon springer även Vinteridijoten (en halvmara i feb här i Umeå) som Thomas och John arrangerar. 

David Lenneman (med bloggen Just cant run enough) är även skådis/teaterman. Han och bästa Kayo håller på och repar inför premiären av Broadway-klassikern ”En druva i solen”. Båda har huvudroller. Bra jobbat. Dom älskar mig för övrigt!

– Imorgon springer jag på löpband följande pass: Lutning 1%. Intervall 25 x 45-15. Alltså 25 lopp med 45 sek löpning och 15 sek vila. Jag startar på 12.5 km/h och ökar 0.1 km varje lopp. Avslutar på 15 km/h. med 10 min uppvärmning och 5 min nedjogg tar detta pass 40 min totalt. Det är medeljobbigt för mig nu men man blir både lite flåsig och kan hålla ett hyfsat löpsteg. 

– Lite nya plattor i fredags. Temperence Movement (rockigt) Sam Outlaw och Dylan Le Blanc.(singersongwriter)  IFK Umeås ultratrevlige åsikstmaskin Michael Grahn älskar TM. Som övrig underhållning bläddrade jag i boken ”1001 album du måste höra innan du dör”. Jag äger ca 650 av dessa plattor.

– Jag vill gärna att mina adepter tränar i olika farter. Viktiga farter är Tröskelfart , löpa i tänkt tävlingsfart samt då och då löpa i överfart. Men som jag skrev i förra inlägget så är de lugna distanspassen och långpassen lika viktiga. Spring mer….

– Bäst just nu enligt Danne Blom (via LG): Hans taekwandosatsning och att han låter håret växa

– Bäst just nu enligt LG: Livet och att Liverpool strax skall spöa Man U


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Tack för tipset om Seinfelds nya show. Har nog sett varje Seinfeldavsnitt 3-4 gånger och såg nyligen om alla avsnitt på Viaplay. Tror jag kan relatera allt i livet till någon episod av Seinfeld.


LG Skoog

Då kommer du älska diskussionerna i denna. Både George och Elaine är gäster i var sitt avsnittLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*