Blogg

Mitt 193:e RW Blogginlägg


– Du är min hjälte för du är precis så svag som jag/Och hjälp mig/ jag behöver dig igen, igen, igen (Kent)

– Sju inlägg kvar….


– Jag matar på i slalombacken. Endera 10 x 50 sek i bra fart, eller 10 x 2 min i lugn fart. Den uteblivna stötchocken är skonsamt för mitt knä. Men det blir inga snabba tider på milen av sånt här. Skitsamma, jag blir trött och halvsnygg. Jag skall börja cykla utomhus snart. Lite längre pass och en del pass i terräng. Men man blir lite kort i höftböjaren av cykling. Som tur är så finns yoga att ta till.

– Precis när jag tänkt planera första tuffa cykelpasset så kom vintern tillbaka. Tio centimeter snö på en timme. Den 25 april. Skjut mig…

– Mitt bästa träningstips nr 4)

Supertvåstusingar x 3 (800-600-400-200) med 45 sek vila per lopp och 2 min per serie. Samma princip som Supertusingar i inlägg nr 190. Lite tufffare och farten skall vara högre ju kortare sträcka du löper. Kolla totaltiden på varje 2000 m. Karaktärsdanande och formhöjande.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 4)

1. Beatles- Rubber Soul

2. Jason Isbell – Southwestern

3. The Clash – London calling

– Alex & Sigge berättade om Svenska Turistföreningens Sverige nummer. Där folk från hela världen kan ringa till 4000 slumpvisa svenskar (som anmält sitt intresse att vara Sverige ambassadörer) Sigge ringde två personer och sa att han var Georgio från Napoli. Första tjejen som svarade fattade ingenting. Och nummer två var en kille som sågade Sverige totalt. Han sa att vi hade värdelös sjukvård, alla hatade invandrare, all media var styrd och politikerna var dumma i huvudet. han skulle flytta härifrån för att ingen ville bo här??? Lägg ner sån där skit. NU!

Umeå IK fortsätter plocka poäng med sitt unga lag. Nu blev det 1-1 mot Piteå. Tiden talar för detta lag. Kommer bli ännu roligare när alla fjolårs/långtidskadade spelare är tillbaka. Flera av spelarna är födde -98. Matchens lirare var Selina Henriksson som undrade om jag kunde vara hennes kavaljer på balen när hon går ut gymnasiet. Självklart ställer jag upp och för henne till bordet och dansar första valsen (Drömmen om Elin med Tommy Körberg). Men efter reportrarna snackat med henne efter matchen dök det upp tre kostymklädda 17 åringar och slogs om henne. Så jag lämnar min plats till förfogande. Malins sambo Achmed spelar i Team TG i div 1. Dom är nykomlingar och tog sin första 3 poängare mot Sleipner i helgen. Acchemannen höll nollan. Malin är fystränare och har sett till att dom orkar.

I podden Löparsnack (som jag var med i tidigare) var elittränarna Kent Claesson, Per Synnerman och Lorenzo Nesi med i nya avsnittet. Mycket intressanta diskussioner om träningsmängd och kvaliteten på löparna idag. Hur man får livet att gå ihop med heltidsjobb, mycket träning och inga sponsorer. Dom belyste också de sk ”Instagramlöparna” som får sponsorer till höger och vänster men inte springer speciellt fort.

– Liverpool har haft en härlig period sen Dortmundsegern och krossen av Everton. Jag älskar Jurgen Klopp! Men Sakho åker dit för doping?! Han har käkat bantningspiller som innehåller otillåten substans. Vafan, killen tjänar 1 miljon i veckan och tränar varje dag. Bantningspiller?? Tycker ni han ser tjock ut?

Filip & Fredrik berättade i sin pod om när Frank Zappa gjorde en konsert i Berlin,Tyskland. Han går fram till micken och skriker ”Sieg Heil”. Det blir tyst. Han skriker ”Sieg Heil ” igen. Då börjar publiken skrika ”Sieg Heil, Sieg Heil” högre och högre. Då sa Zappa – ” Ni har ju inte bättrat er ett dugg”!  Och går av scenen. Konserten slut.

Record Store day på Burmans Musik i Umeå var kanon. I helgen besökte jag Pet Sounds i Sthlm och fick tag på både nytt och begagnat. Chritian Falk, Atomic Swing, Mazarine Street, Steve Wynn, Jason Isbell mm.  Och fynden på Burmans Musik. Där Replacements-boxen var knäckande bra.

Var håller Södergård och Peppe hus? Båda två springer mycket. Båda två har snygga fruar. Men bara en har tatueringar.

Var håller Hasse Nilsson och Niklas Berglund hus? Båda springer mycket. Men bara en sköter kosten bra. Och bara en passar tider bra. Och bara en av dom har för små splitshorts.

Malin tränar bra och kontrollerat. Bland annat långpass 23 km med fartökning sista 3 km (11.40). Intervall 6 x 1200 m i 3.30 fart och idag kör hon 5 km i 3.50 fart + 3 x1000m (3,25 fart) Umeå Halvmaraton den 7 maj. Med både Löplabbet och Runners World som partners. Det är roligt för arrangerande klubbar.

Bäst just nu enligt Danne Blom:Red Hot Chilipeppers nya singel. Plyometrisk träning=spänst. Toscabulle (bra där)

Bäst just nu enligt LG: Replacements-boxen och Plopp (röda)


Nr 7 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Trailspecial! Proffsens bästa tips! Löptekniken/Träningen/Prylarna
  • Kom i form till Lidingöloppet! 6 nyckelpass, Rätt strategi, Smarta tips
  • Perfekt uppvärmd? Gör så här!
  • Test! 11 löparklockor
  • Slipp stela ljumskar. Tre enkla övningar
  • Så överlever du småbarnsåren (som löpare)
  • Boosta din prestation – med mjölk
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 192:a RW Blogginlägg


– Så snurra min jord igen/Radion spelar vår sång/Stockholm ligger öde och världen håller andan (Kent)

– Veckorna går fort nu. Och jag tycker att träningen börjar styras upp bättre och bättre nu. Veckan har bestått av 3 pass i slalombacken (det är skonsamt för knät genom att stötarna mot underlaget blir mindre. Däremot går jag nerför) Ett pass 8 x 400 m + lite cykel och styrka. Ja ja ingen Jonas Buud veckodos, men jag har inte tomduschat en enda dag. Utan alltid svettats ordentligt.

– Zandra Buud var inte helt nöjd med mitt 191:a inlägg. Undrar om det var för mycket musik eller fotboll? Eller var det mina egotrippar på elever som gillar mig? Nu skall jag skärpa mig Zandra.

– Mitt bästa träningstips nr 3) 

Långpass i terräng på tid. Ej krav på tempo. Att ge sig ut på skogsstigar, spår eller grusvägar och springa i varierat lugnt tempo är bra för både kroppen och själen. Används både i uppbyggande uthållighetssyfte och återhämtningssyfte (mentalt kanske mest)

– Cancerfonden har haft en idiotisk kampanj som heter ”Säg nej till cancer”?!. Tanken var att få folk att välja livsstil. Jag fattar att man inte skall röka eller dricka kylvattnet från en kärnkraftreaktor. Men ändå. Nu har dom fått lägga ned kampanjen pga av alla negativa kommentarer. Jag har mist tre nära anhöriga i cancer. En av dom rökte.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 3)

1. Prefab Sprout – Steve Mc Queen

2. Michael jackson – Thriller

3. David Bowie – Hunky Dory

– Malin tar steg för steg mot fina tider. Veckan har bestått av tröskel 20 min+15 min + 10 min (3.45-3.40-3.35) samt ett testlopp på 10 km (38.21 och 18.29 vid 5 km, där jag cykelcoachade henne) Ett långpass och distanspass. Samt ett instruktionspass i Intersports regi 3 x 4 x 40 sek.

– Nya inköp på vinylsidan: Big Star från -77 och The Jangle Band (powerpop från Australien) Underbara timmar framför mig.

– Nytt bokinköp: Erik Nivas ”känner ni vibbarna”. Underbara timmar framför mig

– Förra avsnittet av podcasten ”Retoriskt” handlade om floskler och klyschor. Som gäst var Carina Alfredson (språkvårdare inom polisen. Som ser till att polissvenskan blir bättre retoriskt) Det mest missbrukade ordet inom polisen var ”implementera” (förverkliga, genomföra) Dom sågade också Kay Pollacks föreläsningar vid fotknölarna. Kay Pollack föreläsning heter att välja glädje? 

– Prince gick tragiskt bort i veckan. En av de mest inflytelserika artisterna genom tiderna. Endast 57 år gammal. Hans platta Sign O Times är magisk. Och ingen har väl undgått Purple Rain. Jag såg honom på Skeppsholmen 2014. Så här skrev den brittiske journalisten Tony Parsons på Twitter: ”Prince dansade som Fred Astaire, spelade gitarr som Hendrix, skrev lika bra låtar som Dylan och rev lika många barriärer som Bowie”. Otroligt bra sammanfattat. Vila i Frid.

– Många har jublat över min kondomhistoria som jag berättade i Portugal. Hjärnfysik-Johan försökte sluta och bara köpa en kondom i taget med mera med mera. Lycka till Johan!

– Lena sprang Womans Health halvmaran i lördags. Härlig tävling med ca 3800 tjejer. Hon sprang och skrattade hela tiden och gick imål på 2.00.40 . Jag har förklarat att hon måste våga ta i mera och vara snorig och grimasera lite. Hon gör säkert 1.57 på Umeå Halvmaran den 7 maj. Jag träffade massor av trevliga Springtime resenärer och givetvis TSM:s egen Persbrandt (Micke Sjöblom) som sprang med kameran och fotade alla. Faan vad snygg han är förresten. Petra Kindlund vann på 1.23.53. Sanna Hed persade med 8 min och gjorde 1.35. Nu är hon löpare och grattis Coach Peppe!

 

– Helgen i Stockholm blev trevlig med mycket tid hos min son som fyllde 32 år. God mat och lite MMA på tv samt ”En idiot på resa”. Tyvärr var Linn och Chloe i Göteborg på nåt kalas. Mattias skall förresten springa Toughest på Stadion om 3 veckor. God lövbiffsgryta av Lenas kompis Marlene som sprang på 2.17 i sitt första långlopp. Fin shopping på Pet Sounds och Nudie butiken. Kommer på nästa inlägg.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Hans nya Levis 511 samt nya frisyren och socker i alla former

– Bäst just nu enligt LG: Besöket i Stockholm hos Mattias och Womans Health halvmaran


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, ja min mail svämmar över med förslag hur jag ska bära mig åt för att sluta. Men jag hörde från en kompis att du misslyckades bli medlem i nån klubb där i Västerbotten där medlemskap krävde att man skulle dra upp en lax, skjuta en björn och ha sex med en kvinna. Allt inom 24 timmar. Du hade visst fixat laxen på nolltid, sen tog det väldigt lång tid. Du var helt försvunnen, sa han. Sen kom du tydligen tillbaks till byn sönderriven och blodig och sa ” fan det var inte lätt med björnen… var är kvinnan jag skulle skjuta”.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 192:a RW Blogginlägg


– Så snurra min jord igen/Radion spelar vår sång/Stockholm ligger öde och världen håller andan (Kent)

– Veckorna går fort nu. Och jag tycker att träningen börjar styras upp bättre och bättre nu. Veckan har bestått av 3 pass i slalombacken (det är skonsamt för knät genom att stötarna mot underlaget blir mindre. Däremot går jag nerför) Ett pass 8 x 400 m + lite cykel och styrka. Ja ja ingen Jonas Buud veckodos, men jag har inte tomduschat en enda dag. Utan alltid svettats ordentligt.

– Zandra Buud var inte helt nöjd med mitt 191:a inlägg. Undrar om det var för mycket musik eller fotboll? Eller var det mina egotrippar på elever som gillar mig? Nu skall jag skärpa mig Zandra.

– Mitt bästa träningstips nr 3) 

Långpass i terräng på tid. Ej krav på tempo. Att ge sig ut på skogsstigar, spår eller grusvägar och springa i varierat lugnt tempo är bra för både kroppen och själen. Används både i uppbyggande uthållighetssyfte och återhämtningssyfte (mentalt kanske mest)

– Cancerfonden har haft en idiotisk kampanj som heter ”Säg nej till cancer”?!. Tanken var att få folk att välja livsstil. Jag fattar att man inte skall röka eller dricka kylvattnet från en kärnkraftreaktor. Men ändå. Nu har dom fått lägga ned kampanjen pga av alla negativa kommentarer. Jag har mist tre nära anhöriga i cancer. En av dom rökte.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 3)

1. Prefab Sprout – Steve Mc Queen

2. Michael jackson – Thriller

3. David Bowie – Hunky Dory

– Malin tar steg för steg mot fina tider. Veckan har bestått av tröskel 20 min+15 min + 10 min (3.45-3.40-3.35) samt ett testlopp på 10 km (38.21 och 18.29 vid 5 km, där jag cykelcoachade henne) Ett långpass och distanspass. Samt ett instruktionspass i Intersports regi 3 x 4 x 40 sek.

– Nya inköp på vinylsidan: Big Star från -77 och The Jangle Band (powerpop från Australien) Underbara timmar framför mig.

– Nytt bokinköp: Erik Nivas ”känner ni vibbarna”. Underbara timmar framför mig

– Förra avsnittet av podcasten ”Retoriskt” handlade om floskler och klyschor. Som gäst var Carina Alfredson (språkvårdare inom polisen. Som ser till att polissvenskan blir bättre retoriskt) Det mest missbrukade ordet inom polisen var ”implementera” (förverkliga, genomföra) Dom sågade också Kay Pollacks föreläsningar vid fotknölarna. Kay Pollack föreläsning heter att välja glädje? 

– Prince gick tragiskt bort i veckan. En av de mest inflytelserika artisterna genom tiderna. Endast 57 år gammal. Hans platta Sign O Times är magisk. Och ingen har väl undgått Purple Rain. Jag såg honom på Skeppsholmen 2014. Så här skrev den brittiske journalisten Tony Parsons på Twitter: ”Prince dansade som Fred Astaire, spelade gitarr som Hendrix, skrev lika bra låtar som Dylan och rev lika många barriärer som Bowie”. Otroligt bra sammanfattat. Vila i Frid.

– Många har jublat över min kondomhistoria som jag berättade i Portugal. Hjärnfysik-Johan försökte sluta och bara köpa en kondom i taget med mera med mera. Lycka till Johan!

– Lena sprang Womans Health halvmaran i lördags. Härlig tävling med ca 3800 tjejer. Hon sprang och skrattade hela tiden och gick imål på 2.00.40 . Jag har förklarat att hon måste våga ta i mera och vara snorig och grimasera lite. Hon gör säkert 1.57 på Umeå Halvmaran den 7 maj. Jag träffade massor av trevliga Springtime resenärer och givetvis TSM:s egen Persbrandt (Micke Sjöblom) som sprang med kameran och fotade alla. Faan vad snygg han är förresten. Petra Kindlund vann på 1.23.53. Sanna Hed persade med 8 min och gjorde 1.35. Nu är hon löpare och grattis Coach Peppe!

 

– Helgen i Stockholm blev trevlig med mycket tid hos min son som fyllde 32 år. God mat och lite MMA på tv samt ”En idiot på resa”. Tyvärr var Linn och Chloe i Göteborg på nåt kalas. Mattias skall förresten springa Toughest på Stadion om 3 veckor. God lövbiffsgryta av Lenas kompis Marlene som sprang på 2.17 i sitt första långlopp. Fin shopping på Pet Sounds och Nudie butiken. Kommer på nästa inlägg.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Hans nya Levis 511 samt nya frisyren och socker i alla former

– Bäst just nu enligt LG: Besöket i Stockholm hos Mattias och Womans Health halvmaran


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, ja min mail svämmar över med förslag hur jag ska bära mig åt för att sluta. Men jag hörde från en kompis att du misslyckades bli medlem i nån klubb där i Västerbotten där medlemskap krävde att man skulle dra upp en lax, skjuta en björn och ha sex med en kvinna. Allt inom 24 timmar. Du hade visst fixat laxen på nolltid, sen tog det väldigt lång tid. Du var helt försvunnen, sa han. Sen kom du tydligen tillbaks till byn sönderriven och blodig och sa ” fan det var inte lätt med björnen… var är kvinnan jag skulle skjuta”.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

mitt 191:a RW Blogginlägg


– Hon är en runaway/ Men på nåt sätt förstår jag dig (Håkan Hellström)

– Veckorna rullar på och jag försöker fördröja mitt åldrande genom 2 pass i slalombacken (10 ggr 2.10 ca med gång nerför), ett pass 10 x 400 m på band, några cross-cykelpass, styrka och yoga. Knät har varit uselt sen mina två veckor i Portugal. Så löpfarterna är inget att skriva om.

– Record Store Day bjöd på många fina vinyler. Elvis country samling, Big Star , Hendrix, Libertines, Girl Pop samling från 60 talet, Fleetwood Mac och Hellacopters. Samt en Burmans-tröja i Ramones snitt. Oj vad jag har spelat musik sen sist. Stefan lyckades verkligen få tag på rätt skivor.

– Det har lossnat rejält för Malin nu. Denna vecka blev det ett tröskelpass på 11 km i 3.55 fart + Ett pass 6 x 1200 m i 3.30 fart samt ett långpass på 26 km i 4.50 fart. Hon springer Umeå Halvmaraton 7 maj som formkontroll inför Stockholm Maraton.

– Jag såg pjäsen ”En druva i solen” i onsdags med Kayo, Asha Ali och David Lenneman i huvudrollerna. Och det var knäckande bra. Underbar handling och starka karaktärer. Hur fasen minns dom alla replikerna? Försök se den om ni kan. Och kolla in Davids blogg ”Just cant run enough”.

– I nya numret av Sonic handlar det om skivsamlande. Bästa artikeln handlar om Dennis Lyxzen. (Refused, INVN, International Noice C) När han berättar om filmscenen i High Fidelity där han sorterar sin skivor efter händelser i sitt liv. Då börjar nästan Dennis gråta.Jag känner igen mig i mycket.

– Mitt bästa träningstips nr 2)

Kombibacke som består av: 4 x 1 min i backe (något snabbare än distansfart) + 3 x 1000 m på slät bana + 4 x 30 sek backe stenhårt. Syftet är att de första backarna skall ”väcka upp” rätt muskler och få ut blod i varenda del av kroppen. Då kommer de snabba släta 1000 m loppen kännas ganska bra. Avsluta med hårda 30 sekunders backar för att mjölka ur det sista. Och visa att du kan springa hårt fast du är trött.

– Alex & Sigge hade en skön spaning i veckans pod. Dom tog upp ämnet som Olsson&Ekwall pratade om före jul. Nämligen hyfs och fason i samband med flygresor.

1. Varför står folk och köar vid disken 30 min innan boarding? Alla har sin sittplats och du vinner inget pris på att vara först in i planet. Dessutom finns det soffor till alla vid gaten.

2. Varför tar folk tag i ryggstödet på personen framför när dom skall resa sig. Sätet åker bakåt och man kanske vaknar eller spiller kaffe på sig. Använd era egna armstöd.

3. Varför sitter folk och lusläser säkerhetsbroschyren och flygtidningen med 80% annonser, åtta sidor om Nice och en intervju med Spotifys grundare hela resan? Dom vill följdaktligen lära sig nåt och gillar att läsa. Köp en tidning eller en pocket!

Alex blir så förbannad över dessa idioter som han kallar dem. – ”Jag blir försvagad i min kropp av deras idioti”


– Tre skivor du inte kan vara utan nr 2)

1. Van Morrison- Astral weeks

2. The Smiths- The queen is dead

3. Elvis Costello – This years model

– Lärarjobbet är ju ofta fantastiskt bra. Jag fick två extra påminnelser om detta i veckan. Dels ett fint kort och Toscabullar (min favorit) av några elever i 9 C i födelsedagspresent. Samt ett inlägg på sociala medier av en elev som gått ut högstadiet. Tack för detta. Det värmer och gör mina dagar ännu enklare.

– Det är många spännade maror nu under våren (Hamburg, Boston och London t.ex) Jag är spänd på att se hur och om vi får en massa personrekord och bra tider av våra svenska löpare. På elitsidan önskar jag att Musse och Mikael Ekwall får klartecken till OS med sina 2.12 lopp. Men förbundet verkar sakna bollkänsla…. Vi börjar också ha många svenska damer under 2.50 på maran.

– Jag älskar att titta på serier och använder oftast Netflix. Då kan man se 2 avsnitt per kväll. Snart har vi plöjt igenom alla serier som är värda namnet. Jag gillar inte science-fiction eller typ Miss Marple deckare. Men jag har nyss sett The Team och Happy Valley som var överraskande bra. Nu har jagplockat fram The Wire boxen. Korad till världens bästa tv serie i flera forum. Hur polisen i Baltimore kämpar mot droghandeln mm. Otroligt välgjord och ett skönt lite släpigt tempo.

– Har någon av mina läsare testat Garmin 225 med pulsmätning på handleden? Jag läste en tråd på Jogg.se där omdömena var blandade. Jag gillar Garmin och har testat snart alla modeller. Springtime har ett samarbete med garmin på våra Training Camps. Jag har nu en Fenix 3 som är grymt bra. Men att ta pulsen utan pulsband tilltalar mig. Hör av er ni som testat.

– Förresten så vann killarna i åk 9 Skol DM i fotboll för tredje året i rad. En coachseger förstås. Ingen toppning utan alla fick lika mycket speltid. 13-1 och 5-1 de sista matcherna talar sitt tydliga språk.

Bäst just nu enligt Danne Blom: Min koordinations stege (alla borde ha en) och alla konserter som väntar där ute.

Bäst just nu enligt LG: Record Store day och vårens ljus och värme
Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Det grämer mig att jag missade att få med mig en utskrift av din föreläsning med alla goda tips men bra att du delar med dig ett i taget här i bloggen:)


Johan Renström

Det grämer mig att jag missade att få med mig en utskrift av din föreläsning med alla goda tips men bra att du delar med dig ett i taget här i bloggen:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 190:e RW Blogginlägg


– Om det här skall vara allt vi hann/Så håll mig hårt/ Håll mig älskling nu (Kent)


– Jag har bestämt att göra ett uppehåll i bloggen efter 200 inlägg (10 inlägg kvar) Det är flera anledningar till mitt beslut. Men det ena är att jag är lite less på mig själv och känner jag upprepar mig hela tiden. Och vill inte hamna in nån ”kolla vad jag åt till frukost” eller ”jag är jätteduktig på att träna” fälla. Jag skall bifoga ett favoritträningstips vid varje inlägg under de tio sista. Och kanske ett musiktips per gång.

– Men jag har blivit så het av allt bloggande att några har mig som bakgrund på mobilen. Till exempel Erik och Cecilia och och..

( bild Erik Sandström/Cecilia Duberg)

– Det blev en brysk omställning från det sköna lägerlivet i Portugal till regnet och kylan i Umeå med idrottslärarjobbet med mera. Jag fick lägga in två vilodar för att varken huvud eller kropp pallade. Men några cykelpass, ett crosstrainer, ett yoga samt två pass löpning hann jag med. 

– Och precis när jag bestämde mig för ett uppehåll i bloggen så läste jag Lennart i Milen Sub 40 bloggen (han har gjort över 1000 inlägg genom åren). Han hade gjort en undersökning bland sina bloggkompisar om vilken bloggare som var bäst. Då fick jag och Gysing flest röster! Trevligt omdöme. Både Lennart och Staffan (4.30 fart genom tillvaron) är flitiga och rutinerade. Jag hittade även en trevlig löparblogg (Benny Sjölind)

– Veckan har även bestått av en hel del musiklyssnade på min underbara Linn anläggning. Som jag skrivit tidigare brukar jag sitta i mitt musikrum och spela musik samtidigt som jag skriver artiklarna till Runners World. Samt alla träningsprogram till adepterna och Umeå IK. Då känns det inte som man jobbar på riktigt. 

– Det blir ingen Asics utmaning i år med fem adepter. Asics skall testa andra koncept denna säsong. Tack ändå för två roliga säsonger med Asicsgänget. Har ni besökt Asics-shopen vid Norrmalmstorg? Om inte så måste ni gå dit och kolla sortimentet. Bra och kunnig personal samt ombytesmöjligheter i nedre plan. Har ni en slant över kan ni passa på att testa er i deras testlab. Då kan ni få nästa lyft i löpningen. Även Olof Södergård (Lars broder) gör löptester på Löplabbet i Stockholm.

– Christer och Tommy Abrahamsson var två duktiga ishockeyspelare. Christer blev sedan tränare i flera klubbar. Ishockey kunde han men det fanns brister i peptalket och den mentala delen.

– Janne Andersson blir en utmärkt förbundskapten för Svenska landslaget i fotboll. Han gjorde att kanonjobb med SM guldet för IFK Norrköping. Trots begränsad ekonomi. Rolig presskonferens när han berättade att dom satt på Biltemas parkering i Katrineholm och förhandlade. Till slut kom en Securitasvakt och sa -” Om ni inte är klara snart blir ni inlåsta på parkeringen. Vi stänger grindarna nu”. Janne vinklade det så att förhandlingarna var så hårda att Securitas fick rycka ut. Många skratt bland journalisterna.

– Åke ”Biten” Eriksson brukar läsa mina inlägg på sociala medier. Det känns bra eftersom han är en legend i löparkretsar. Han var stenhård när det gällde träning och tävling och sprang bra på allt från 1500 m till maraton. Han var supernörd när det gällde trav och fick alltid stalltips av kuskarna. När han vann pengar stack han till Boulder och tränade tills pengarna var slut. Han gillar punk (Buzzcocks)

– Ikväll skall jag gå och se pjäsen En druva i solen med mina kompisar David Lenneman (Just cant run enough) och fina Kayo i rollerna. Pjäsen är aktuell även idag trots den hade premiär i slutet på 50 talet. Den handlar om utanförskap och klasskillnader samt pengars betydelse. Det blir spännade.

– Jag gjorde förresten årsdebut i slalombacken vid Bräntberget. 10 ggr lätt löpning med gång nerför. Det tar bra i både ben och hjärta.

– Idag fyller jag 58 år. Sju år till pension känns sådär. Min fru gav mig ”40 min ansiktsbehandling” på Face Hudstudio. Det passar mitt fåfänga jag, men hon tycke nog jag ser för taskig ut i hyn. Många trevliga gratulationer ramlade in. Och en fin hyllning av John Eden Team idijot-bloggen. Stort.

– Nya grepp inom idrotten vet ni om. V-stilen i backhoppning, Fosbury-flop i höjdhopp är några. Nu har det kommit tvåhandsfattning i bowling. Gripen i bandy lämnar 7 spelare kvar på mållinjen vid hörnor (inte rusa ut alltså) och så debatteras fortfarande straffen som Messi slog mot Celta Vigo. Istället för att skjuta själv så petade han bollen snett framåt till en framstormande Luis Suarez som slog den imål. Vad blir nästa? (källa: Offside magazine)

Mitt bästa träningstips nr 1) Supertusingar x 5 (400-300-200-100 m) 30 sek vila per lopp och 2 min per serie. Farten skall vara högre ju kortare du springer. Och totaltiden på 1000 m skall bli 30 sek snabbare än din snittfart på milen. Detta pass läste jag om i Amerikanska Runners World 1985 men där körde dom 60 sek-45 sek-30 sek-15 sek =2 min 30 sek totaltid. Jag gjorde 2.32 på 1000 m på den tiden och gjorde om till sträcka istället. Det blev 400-300-200-100m = 1000 m. Jag vet inte var namnet kom ifrån. Jag kallade det ”splittade tusingar”. Bra pass med löpning i överfart och kort vila innan serievilan.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 1)

1. Håkan Hellström – 2 steg från paradise

2. Byrds – Turn! Turn! Turn!

3. Oasis – Whats the story morning glory

Bäst just nu enligt Danne Blom: Att skolan närmar sig sommarlov. Glada barn och alternativ träning + mindre Instagram och självupptagna själar? (va faan Danne. Menar du mig?)

Bäst just nu enligt LG: Record store day och 10 x 400 m intervaller


Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Grattis LG! Håller med Stig, skriv en bok baserad på din föreläsning. Vore ett perfekt praktiskt komplement till min vetenskapsnördiga dynga:)


Malin Bolte

Härligt som vanligt LG, men förstår inte ironin med frukost och duktigt på att träna fällan hahaha Livet ÄR goda frukostar och vara duktigt på att träna för vissa inte LP skivor, kladdkaka och serpentiner.
Du är galet bra, fortsätt vara det…<3


Kenneth Gysing

Asch LG, 58 år ju ingen ålder – det säger i alla fall min mamma som fyller 81 nästa vecka 😉 Först vid 85 kan man börja sucka lite, tycker hon.;) Kom snart igen efter 200! Vinyl & löparvärlden behöver dig!
Bloggbroder KLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 189:e RW Blogginlägg


– Res dig efter varje smäll/ Du har en ängel på dina axel/ Din tid kommer! (Håkan Hellström)


– Hemma igen efter två härliga veckor i Portugal med Springtime/Runners World. Summering av träning: 12 pass yoga, 13 pass löpning, 3 pass Cuff&Core, 1 pass cirkelgym, 2 pass Soma move. På löpningen höll jag mig till de lugna grupperna och satsade på instruktioner och coaching. Dessutom höll jag min föreläsning ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”. Vecka 1 var vi 96 st på intervallstegen och totalt 80 st som deltog i löpskolan/löpteknikpasset. 

– En av veckans starkaste minnen var våfflan på Nox. Tjock våffelbotten, vaniljglass, skivade jordgubbar och chokladsås. Peppe skulle klarat sig fram till jul med en våffla.

– Det var kul att träffa mina elever igen. Det är bara 9 fulla skolveckor kvar tills mina åk 9 lämnar. Det kännes lite vemodigt men vi har fotbolls DM och Vårbalen kvar också. Det var också kul att köra snabbhet och spänst med mina Umeå Ik spelare igår. I regn och 3 grader så gjorde dom ett väldigt bra pass. Några av fjolårsskadorna har börjat träna lite tuffare löpning nu. Så det kan bli en bra säsong.

– Den stora händelsen för mig härhemma är inköpet av min Linn LP 12 skivspelare. Min gode vän Per Dahne på Highfidelty i Stockholm har byggt ihop en fantastisk spelare. Jag använde 4 timmar i söndags med att spela vinyler och gunga i takt. Fantastiskt upplevelse.

– Peppe har förresten klippt sig som Steve Mc Queen sa han. Kom ihåg var du läste det först.

– Östersund kan bli en sensation i fotbollsallsvenskan. Vilken fotboll dom spelar! Korta snabba passningar efter marken. Inte en långboll. Champions League om 5 år säger sportchefen. Spelarna skall delta i körsång och teaterverksamhet på orten står det i kontrakten bland annat. 

– Och Zlatan! Hur bra är inte den mannen. Tre nya mål i helgen med frisparken som extra krydda. Han har gjort 30 mål i ligan trots han missade 4 matcher i början pga skada. Han kan spela i Europa 3 år till innan han går till David Beckhams lag i MLS. Kolla in den 20 min långa intervjun som Patrick Ekwall gjorde förra veckan. Zlatan lovade att släppa några ”bomber” om framtiden snart.

– Den 3 maj skall jag bli intervjuad i Jojje Borsens Podcast ”Unika människor”. Det känns spännande och smickrande. Och alltid retar det nån. Jag skall prata om unika frukostar och bästa solkrämen för torr hud. Nä.. jag skoja bara…

– Malin har kommit igång bra efter Barcelona Maraton för tre veckor sen. Denna vecka körde hon 10 x 2 min i backe samt tröskel 2 x 20 min i 3.50 fart. Hon gör sin praktik som distrikstsköterska i Lycksele och skall köra tusingar med klubbkompisen Jenny Jansson nån dag. Malin har fullt fokus på Umeå Halvmara 7 maj och Stockholm Maraton.

– Jag testade mina Hoka One på löpbandet idag. jag har inte vågat testa för min skadade vad innan. Eftersom det är bara 5 mm drop. Det var en positiv känsla med rullsulan och dämpningen. Det blir en skön avveckling av steget och bra respons i sulan. Jag testade 10 st 45-15 intervaller i 4.00-4.20 fart. Nästa steg blir att testa dom utomhus. Kul.

– Erik Sandström är en trevlig människa och ledare för Springtime. Han är gift med Cecilia Duberg och kör karate och stavgång på våra läger. Vi tävlade i Soma Move och sushi-ätning. Det blev 1-1. Jag hade lekstuga på Soman medans han krossade mig i antal sushi/nudelportioner. (bild C Duberg)

– Alla sponsorer på samma bild. Enkelt.

– Jag skulle ta en gullig bild på Per Johansson och hans Åsa. Men barnen ville annat.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Stockholm, styrketräning och grillade hamburgare

– Bäst just nu enligt LG: Linn LP 12, Håkan Hellströms singel och lilla Chloe 5 månaderLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*