Blogg

Mitt 190:e RW Blogginlägg


– Om det här skall vara allt vi hann/Så håll mig hårt/ Håll mig älskling nu (Kent)


– Jag har bestämt att göra ett uppehåll i bloggen efter 200 inlägg (10 inlägg kvar) Det är flera anledningar till mitt beslut. Men det ena är att jag är lite less på mig själv och känner jag upprepar mig hela tiden. Och vill inte hamna in nån ”kolla vad jag åt till frukost” eller ”jag är jätteduktig på att träna” fälla. Jag skall bifoga ett favoritträningstips vid varje inlägg under de tio sista. Och kanske ett musiktips per gång.

– Men jag har blivit så het av allt bloggande att några har mig som bakgrund på mobilen. Till exempel Erik och Cecilia och och..

( bild Erik Sandström/Cecilia Duberg)

– Det blev en brysk omställning från det sköna lägerlivet i Portugal till regnet och kylan i Umeå med idrottslärarjobbet med mera. Jag fick lägga in två vilodar för att varken huvud eller kropp pallade. Men några cykelpass, ett crosstrainer, ett yoga samt två pass löpning hann jag med. 

– Och precis när jag bestämde mig för ett uppehåll i bloggen så läste jag Lennart i Milen Sub 40 bloggen (han har gjort över 1000 inlägg genom åren). Han hade gjort en undersökning bland sina bloggkompisar om vilken bloggare som var bäst. Då fick jag och Gysing flest röster! Trevligt omdöme. Både Lennart och Staffan (4.30 fart genom tillvaron) är flitiga och rutinerade. Jag hittade även en trevlig löparblogg (Benny Sjölind)

– Veckan har även bestått av en hel del musiklyssnade på min underbara Linn anläggning. Som jag skrivit tidigare brukar jag sitta i mitt musikrum och spela musik samtidigt som jag skriver artiklarna till Runners World. Samt alla träningsprogram till adepterna och Umeå IK. Då känns det inte som man jobbar på riktigt. 

– Det blir ingen Asics utmaning i år med fem adepter. Asics skall testa andra koncept denna säsong. Tack ändå för två roliga säsonger med Asicsgänget. Har ni besökt Asics-shopen vid Norrmalmstorg? Om inte så måste ni gå dit och kolla sortimentet. Bra och kunnig personal samt ombytesmöjligheter i nedre plan. Har ni en slant över kan ni passa på att testa er i deras testlab. Då kan ni få nästa lyft i löpningen. Även Olof Södergård (Lars broder) gör löptester på Löplabbet i Stockholm.

– Christer och Tommy Abrahamsson var två duktiga ishockeyspelare. Christer blev sedan tränare i flera klubbar. Ishockey kunde han men det fanns brister i peptalket och den mentala delen.

– Janne Andersson blir en utmärkt förbundskapten för Svenska landslaget i fotboll. Han gjorde att kanonjobb med SM guldet för IFK Norrköping. Trots begränsad ekonomi. Rolig presskonferens när han berättade att dom satt på Biltemas parkering i Katrineholm och förhandlade. Till slut kom en Securitasvakt och sa -” Om ni inte är klara snart blir ni inlåsta på parkeringen. Vi stänger grindarna nu”. Janne vinklade det så att förhandlingarna var så hårda att Securitas fick rycka ut. Många skratt bland journalisterna.

– Åke ”Biten” Eriksson brukar läsa mina inlägg på sociala medier. Det känns bra eftersom han är en legend i löparkretsar. Han var stenhård när det gällde träning och tävling och sprang bra på allt från 1500 m till maraton. Han var supernörd när det gällde trav och fick alltid stalltips av kuskarna. När han vann pengar stack han till Boulder och tränade tills pengarna var slut. Han gillar punk (Buzzcocks)

– Ikväll skall jag gå och se pjäsen En druva i solen med mina kompisar David Lenneman (Just cant run enough) och fina Kayo i rollerna. Pjäsen är aktuell även idag trots den hade premiär i slutet på 50 talet. Den handlar om utanförskap och klasskillnader samt pengars betydelse. Det blir spännade.

– Jag gjorde förresten årsdebut i slalombacken vid Bräntberget. 10 ggr lätt löpning med gång nerför. Det tar bra i både ben och hjärta.

– Idag fyller jag 58 år. Sju år till pension känns sådär. Min fru gav mig ”40 min ansiktsbehandling” på Face Hudstudio. Det passar mitt fåfänga jag, men hon tycke nog jag ser för taskig ut i hyn. Många trevliga gratulationer ramlade in. Och en fin hyllning av John Eden Team idijot-bloggen. Stort.

– Nya grepp inom idrotten vet ni om. V-stilen i backhoppning, Fosbury-flop i höjdhopp är några. Nu har det kommit tvåhandsfattning i bowling. Gripen i bandy lämnar 7 spelare kvar på mållinjen vid hörnor (inte rusa ut alltså) och så debatteras fortfarande straffen som Messi slog mot Celta Vigo. Istället för att skjuta själv så petade han bollen snett framåt till en framstormande Luis Suarez som slog den imål. Vad blir nästa? (källa: Offside magazine)

Mitt bästa träningstips nr 1) Supertusingar x 5 (400-300-200-100 m) 30 sek vila per lopp och 2 min per serie. Farten skall vara högre ju kortare du springer. Och totaltiden på 1000 m skall bli 30 sek snabbare än din snittfart på milen. Detta pass läste jag om i Amerikanska Runners World 1985 men där körde dom 60 sek-45 sek-30 sek-15 sek =2 min 30 sek totaltid. Jag gjorde 2.32 på 1000 m på den tiden och gjorde om till sträcka istället. Det blev 400-300-200-100m = 1000 m. Jag vet inte var namnet kom ifrån. Jag kallade det ”splittade tusingar”. Bra pass med löpning i överfart och kort vila innan serievilan.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 1)

1. Håkan Hellström – 2 steg från paradise

2. Byrds – Turn! Turn! Turn!

3. Oasis – Whats the story morning glory

Bäst just nu enligt Danne Blom: Att skolan närmar sig sommarlov. Glada barn och alternativ träning + mindre Instagram och självupptagna själar? (va faan Danne. Menar du mig?)

Bäst just nu enligt LG: Record store day och 10 x 400 m intervaller


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Johan Renström

Grattis LG! Håller med Stig, skriv en bok baserad på din föreläsning. Vore ett perfekt praktiskt komplement till min vetenskapsnördiga dynga:)


Malin Bolte

Härligt som vanligt LG, men förstår inte ironin med frukost och duktigt på att träna fällan hahaha Livet ÄR goda frukostar och vara duktigt på att träna för vissa inte LP skivor, kladdkaka och serpentiner.
Du är galet bra, fortsätt vara det…<3


Kenneth Gysing

Asch LG, 58 år ju ingen ålder – det säger i alla fall min mamma som fyller 81 nästa vecka 😉 Först vid 85 kan man börja sucka lite, tycker hon.;) Kom snart igen efter 200! Vinyl & löparvärlden behöver dig!
Bloggbroder KLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 189:e RW Blogginlägg


– Res dig efter varje smäll/ Du har en ängel på dina axel/ Din tid kommer! (Håkan Hellström)


– Hemma igen efter två härliga veckor i Portugal med Springtime/Runners World. Summering av träning: 12 pass yoga, 13 pass löpning, 3 pass Cuff&Core, 1 pass cirkelgym, 2 pass Soma move. På löpningen höll jag mig till de lugna grupperna och satsade på instruktioner och coaching. Dessutom höll jag min föreläsning ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”. Vecka 1 var vi 96 st på intervallstegen och totalt 80 st som deltog i löpskolan/löpteknikpasset. 

– En av veckans starkaste minnen var våfflan på Nox. Tjock våffelbotten, vaniljglass, skivade jordgubbar och chokladsås. Peppe skulle klarat sig fram till jul med en våffla.

– Det var kul att träffa mina elever igen. Det är bara 9 fulla skolveckor kvar tills mina åk 9 lämnar. Det kännes lite vemodigt men vi har fotbolls DM och Vårbalen kvar också. Det var också kul att köra snabbhet och spänst med mina Umeå Ik spelare igår. I regn och 3 grader så gjorde dom ett väldigt bra pass. Några av fjolårsskadorna har börjat träna lite tuffare löpning nu. Så det kan bli en bra säsong.

– Den stora händelsen för mig härhemma är inköpet av min Linn LP 12 skivspelare. Min gode vän Per Dahne på Highfidelty i Stockholm har byggt ihop en fantastisk spelare. Jag använde 4 timmar i söndags med att spela vinyler och gunga i takt. Fantastiskt upplevelse.

– Peppe har förresten klippt sig som Steve Mc Queen sa han. Kom ihåg var du läste det först.

– Östersund kan bli en sensation i fotbollsallsvenskan. Vilken fotboll dom spelar! Korta snabba passningar efter marken. Inte en långboll. Champions League om 5 år säger sportchefen. Spelarna skall delta i körsång och teaterverksamhet på orten står det i kontrakten bland annat. 

– Och Zlatan! Hur bra är inte den mannen. Tre nya mål i helgen med frisparken som extra krydda. Han har gjort 30 mål i ligan trots han missade 4 matcher i början pga skada. Han kan spela i Europa 3 år till innan han går till David Beckhams lag i MLS. Kolla in den 20 min långa intervjun som Patrick Ekwall gjorde förra veckan. Zlatan lovade att släppa några ”bomber” om framtiden snart.

– Den 3 maj skall jag bli intervjuad i Jojje Borsens Podcast ”Unika människor”. Det känns spännande och smickrande. Och alltid retar det nån. Jag skall prata om unika frukostar och bästa solkrämen för torr hud. Nä.. jag skoja bara…

– Malin har kommit igång bra efter Barcelona Maraton för tre veckor sen. Denna vecka körde hon 10 x 2 min i backe samt tröskel 2 x 20 min i 3.50 fart. Hon gör sin praktik som distrikstsköterska i Lycksele och skall köra tusingar med klubbkompisen Jenny Jansson nån dag. Malin har fullt fokus på Umeå Halvmara 7 maj och Stockholm Maraton.

– Jag testade mina Hoka One på löpbandet idag. jag har inte vågat testa för min skadade vad innan. Eftersom det är bara 5 mm drop. Det var en positiv känsla med rullsulan och dämpningen. Det blir en skön avveckling av steget och bra respons i sulan. Jag testade 10 st 45-15 intervaller i 4.00-4.20 fart. Nästa steg blir att testa dom utomhus. Kul.

– Erik Sandström är en trevlig människa och ledare för Springtime. Han är gift med Cecilia Duberg och kör karate och stavgång på våra läger. Vi tävlade i Soma Move och sushi-ätning. Det blev 1-1. Jag hade lekstuga på Soman medans han krossade mig i antal sushi/nudelportioner. (bild C Duberg)

– Alla sponsorer på samma bild. Enkelt.

– Jag skulle ta en gullig bild på Per Johansson och hans Åsa. Men barnen ville annat.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Stockholm, styrketräning och grillade hamburgare

– Bäst just nu enligt LG: Linn LP 12, Håkan Hellströms singel och lilla Chloe 5 månaderLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 189:e RW Blogginlägg


– Res dig efter varje smäll/ Du har en ängel på dina axel/ Din tid kommer! (Håkan Hellström)


– Hemma igen efter två härliga veckor i Portugal med Springtime/Runners World. Summering av träning: 12 pass yoga, 13 pass löpning, 3 pass Cuff&Core, 1 pass cirkelgym, 2 pass Soma move. På löpningen höll jag mig till de lugna grupperna och satsade på instruktioner och coaching. Dessutom höll jag min föreläsning ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”. Vecka 1 var vi 96 st på intervallstegen och totalt 80 st som deltog i löpskolan/löpteknikpasset. 

– En av veckans starkaste minnen var våfflan på Nox. Tjock våffelbotten, vaniljglass, skivade jordgubbar och chokladsås. Peppe skulle klarat sig fram till jul med en våffla.

– Det var kul att träffa mina elever igen. Det är bara 9 fulla skolveckor kvar tills mina åk 9 lämnar. Det kännes lite vemodigt men vi har fotbolls DM och Vårbalen kvar också. Det var också kul att köra snabbhet och spänst med mina Umeå Ik spelare igår. I regn och 3 grader så gjorde dom ett väldigt bra pass. Några av fjolårsskadorna har börjat träna lite tuffare löpning nu. Så det kan bli en bra säsong.

– Den stora händelsen för mig härhemma är inköpet av min Linn LP 12 skivspelare. Min gode vän Per Dahne på Highfidelty i Stockholm har byggt ihop en fantastisk spelare. Jag använde 4 timmar i söndags med att spela vinyler och gunga i takt. Fantastiskt upplevelse.

– Peppe har förresten klippt sig som Steve Mc Queen sa han. Kom ihåg var du läste det först.

– Östersund kan bli en sensation i fotbollsallsvenskan. Vilken fotboll dom spelar! Korta snabba passningar efter marken. Inte en långboll. Champions League om 5 år säger sportchefen. Spelarna skall delta i körsång och teaterverksamhet på orten står det i kontrakten bland annat. 

– Och Zlatan! Hur bra är inte den mannen. Tre nya mål i helgen med frisparken som extra krydda. Han har gjort 30 mål i ligan trots han missade 4 matcher i början pga skada. Han kan spela i Europa 3 år till innan han går till David Beckhams lag i MLS. Kolla in den 20 min långa intervjun som Patrick Ekwall gjorde förra veckan. Zlatan lovade att släppa några ”bomber” om framtiden snart.

– Den 3 maj skall jag bli intervjuad i Jojje Borsens Podcast ”Unika människor”. Det känns spännande och smickrande. Och alltid retar det nån. Jag skall prata om unika frukostar och bästa solkrämen för torr hud. Nä.. jag skoja bara…

– Malin har kommit igång bra efter Barcelona Maraton för tre veckor sen. Denna vecka körde hon 10 x 2 min i backe samt tröskel 2 x 20 min i 3.50 fart. Hon gör sin praktik som distrikstsköterska i Lycksele och skall köra tusingar med klubbkompisen Jenny Jansson nån dag. Malin har fullt fokus på Umeå Halvmara 7 maj och Stockholm Maraton.

– Jag testade mina Hoka One på löpbandet idag. jag har inte vågat testa för min skadade vad innan. Eftersom det är bara 5 mm drop. Det var en positiv känsla med rullsulan och dämpningen. Det blir en skön avveckling av steget och bra respons i sulan. Jag testade 10 st 45-15 intervaller i 4.00-4.20 fart. Nästa steg blir att testa dom utomhus. Kul.

– Erik Sandström är en trevlig människa och ledare för Springtime. Han är gift med Cecilia Duberg och kör karate och stavgång på våra läger. Vi tävlade i Soma Move och sushi-ätning. Det blev 1-1. Jag hade lekstuga på Soman medans han krossade mig i antal sushi/nudelportioner. (bild C Duberg)

– Alla sponsorer på samma bild. Enkelt.

– Jag skulle ta en gullig bild på Per Johansson och hans Åsa. Men barnen ville annat.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Stockholm, styrketräning och grillade hamburgare

– Bäst just nu enligt LG: Linn LP 12, Håkan Hellströms singel och lilla Chloe 5 månaderLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 188:e RW Blogginlägg


– Jag är livrädd för att leva/Och jag är dödsrädd för att dö/Men älskling vi skall alla en gång dö (Kent)


– Portugal fortsätter leverera. Detta är dag 11 och solen lyser på våra kroppar. Träningen består av löpning, yoga, core, cirkelgym och soma move. Vi har grym sammanhållning i ledargruppen och fantastiska gäster. Jag skickade in betygen till skolverket på våra ledare förra veckan. Och Stefan Larsen, Sofia, Hjärnfysik-Johan fick höga betyg. Södergård var på väg mot ett A, men hans 42 kg i bänkpress drog ned betyget. Musse var superlojal och körde ett extra pass denna vecka med de nya gästerna bara för att han älskar mig. Kost-Emma klippte in ett A för lång och trogen tjänst. Jens på löplabbet fick också ett A för tidspassning, tempokänslighet och att hans shorts satt perfekt.

– Denna vecka är familjevecka med underbara ledare. Elin B har dubbelbiceps och sköna instruktionspunkter. Cecilias yoga är nästan religiös, Erik är snyggast klädd och har klokaste tankarna. Familjen Lans har inte gjort ett fel på 36 år! Mr och Ms 100%. Galet bra. Jag lyckades fånga Björn när han satt ner. Enda gången sen i lördags! (kolla hans hemsida Balansfoto.se. Otroligt bra bilder)

– Och Pär Johansson hade årets bästa föreläsning när han beskrev resan med Glada Hudik teatern. Vi vandrade mellan tårar och skratt när han berättade sköna anekdoter om Ica Jerry, Bosse och de andra i ensemblen. Kolla också på deras nya utställning ”Ikoner” på @FOTOGRAFISKA där nitton ungdomar med Downs Syndrom får vara superstjärna. Respekt till Pär Johansson.

– Dom intervjuade Ica- Jerry var han helst handlar -” På Hemköp” svarade han. -” Varför då?” frågade reportern. -” För att dom är billigast”!

– Mina vänner i Team Idijot (John och Thomas) skötte sig bra förra veckan. Femton mil plus två vilodar. Massor av sociala aktiviteter och skratt. Dessutom börjar dom få någorlunda stil. John skaffade svarta splitshorts, vita löparsockar och ett Flipbelt. Thomas har dock fastnat i överklass-tänket och vill ha Gucci-tröjor och Prada-skor. På vår avslutningsfest lämnade han halva ryggbiffen för att den inte var hängmörad? John däremot skrapade tallriken ren med fingrarna. Men alla gillade gänget härnere vilket gör mig lugn. Och lite stolt.

– Erik Niva skrev om den mediokra matchen mellan Sverige- Tjeckien igår. ” Tifot på läktarna före avspark var glesare än Shane Mc Gowans tandrad”! (sångare i The Pogues)

– Malin har återhämtat sig efter Barcelona Maraton. En vecka med vila, vattenlöpning och crosstrainer. Och denna vecka med stegrad distans 30-90 min. Nu kör vi igen!

– Södergård tänkte gå en kurs i Ninja fighting. Kursledaren lär ut bland annat: ninja flips, invisibility,battle dancing och att kunna andas under vatten? 10 kurstillfällen för 9995:-. Hans sambo Jana blev galen på honom och ville dom skulle anmäla sig till en kurs i surdegsbakning. Den kostade bara 1195:- Då ingick en bok och brödet man bakar på examensdagen.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Danne Blom 2.0 och Kallurs fullhäckslöpning

– Bäst just nu enligt LG: Springtime Travel och min solbränna


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Ja de övriga 51 veckorna får svårt att slå v 12. Vilket gäng alltså. Du får stort A också trots den där buskishistorien som drog ner brallorna på mig:) Jag blev dessutom hedersmedlem i team idijot under fredagskvällen där på något sätt, vad det nu innebär:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 187:e RW Blogginlägg


– Jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor (Kent)

Nu har jag varit i Portugal i 5 dagar med Runners World. Och vilka härliga dagar vi haft. Vi har bjudit gästerna på två pass löpteknik,ett långpass, ett pass syreupptagningsintervaller 4 x 3-2-1 min i stegrande fart, Mustafa Mohameds favoritpass (4 min i tröskelfart. Vila 30 sek + 30 sek snabbt. Vila 2 min x 4) Idag var det bergspass 10 eller 14 km och några sprang även hem 28 km. Jag har haft en föreläsning som hette ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”, Emma har pratat kost, Hjärnfysik-Johan har snackat hjärna och prestation. Och igår berättade Musse om resan till Sverige och hans löpning. Underbart. Ikväll snackar Sten Björnum löparskador. Och imorgon blir det trail-löpning med Björn och Johan. På kvällen middag och fest. Vi har en grym sammanhållning i gänget.

– Solen har kommit på slutet och gör kroppen brun. Då syns också musklerna bättre. Parallellt med detta äter jag bra och tappar lite underhudsfett. Vilket gör att mitt erotiska underhållningsvärde höjs. Jag har dock kunnat springa alla eftermiddagspass plus en morronjogg. Vaden håller men knät spökar. Carolinas och Cecilias yoga har dock en bra inverkan på mig.

– Malin håller på att återhämta sig efter sin 2.55 maraton. Veckan har bestått av vattenlöpning och crosstrainer. Så nästa vecka börjar hon ladda för Stockholm Maraton.

– Lars Södergård har med sin fina sambo denna vecka. Hur har han träffat henne? Södergård har kastat sin bomulls Tshirt med ”Bempas måleri” på bröstet och har lärt sig uppskatta färgmatchning. Det gjorde att han fick ett lyft i sitt förhållande också. Tänk vad lätt det är ibland. Varsågod Lars. Han provade även att persa i bänkpress, och kom skrikande genom lobbyn med armarna i luften. -”Jag tog en etta på 50 kg ”! skrek han. Problemet var att stången var av B-kvalitet och vägde 12 kg. Hallå Lars, du tog en etta på 42 kg!

-Sigge Eklund berättade om en rolig undersökning om viljestyrka. En försöksgrupp fick sitta i ett rum med nybakta kakor som luktade gott. Men inte äta kakorna, utan istället knapra på selleri. En annan försökgrupp fick äta kakor hur mycket dom ville. Sen skulle båda grupperna lösa en massa kluriga uppgifter. Gruppen som fick äta kakorna klarade av uppgiften mycket bättre och kunde hålla på längre än sellerigruppen. Sellerigruppen var tömda på viljestyrka. Jag kör alltid kak eller godisladdning. Och har överlägsen vilja. Dock är  jag lite för lönnfet tyvärr. Men..

– Jag trodde Stefan Larsen (RW:s chefredaktör) hade bra ställt. Men idag skulle vi ha RW möte och han skulle bjuda på nötter och diverse drycker. Han dök aldrig upp vid baren (gröna stolarna) Så jag betalde kontant och satte mig och väntade. Så gjorde resten av gänget också. När han såg att alla beställt och betalat gled han in och verkade förvånad. Ja, ja det spelar ingen roll för det har gått bra för mig denna månad.

– Min son Mattias fixade Kentbiljetter till Fjällräven Arena giget i Ö-vik. Bra jobbat min son!

Här var han två år och spelade gitarr och sjöng Metallica

– Hasse Castergren hyllar Kent (rockgruppen) i sitt bildspel denna vecka. Bra Hasse! Jag gillar Hasse jättemycket. På riktigt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: hans nya frisyr och hans Kent biljetter

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan var en 4.5:a och mina Kent biljetterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 187:e RW Blogginlägg


– Jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor (Kent)

Nu har jag varit i Portugal i 5 dagar med Runners World. Och vilka härliga dagar vi haft. Vi har bjudit gästerna på två pass löpteknik,ett långpass, ett pass syreupptagningsintervaller 4 x 3-2-1 min i stegrande fart, Mustafa Mohameds favoritpass (4 min i tröskelfart. Vila 30 sek + 30 sek snabbt. Vila 2 min x 4) Idag var det bergspass 10 eller 14 km och några sprang även hem 28 km. Jag har haft en föreläsning som hette ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”, Emma har pratat kost, Hjärnfysik-Johan har snackat hjärna och prestation. Och igår berättade Musse om resan till Sverige och hans löpning. Underbart. Ikväll snackar Sten Björnum löparskador. Och imorgon blir det trail-löpning med Björn och Johan. På kvällen middag och fest. Vi har en grym sammanhållning i gänget.

– Solen har kommit på slutet och gör kroppen brun. Då syns också musklerna bättre. Parallellt med detta äter jag bra och tappar lite underhudsfett. Vilket gör att mitt erotiska underhållningsvärde höjs. Jag har dock kunnat springa alla eftermiddagspass plus en morronjogg. Vaden håller men knät spökar. Carolinas och Cecilias yoga har dock en bra inverkan på mig.

– Malin håller på att återhämta sig efter sin 2.55 maraton. Veckan har bestått av vattenlöpning och crosstrainer. Så nästa vecka börjar hon ladda för Stockholm Maraton.

– Lars Södergård har med sin fina sambo denna vecka. Hur har han träffat henne? Södergård har kastat sin bomulls Tshirt med ”Bempas måleri” på bröstet och har lärt sig uppskatta färgmatchning. Det gjorde att han fick ett lyft i sitt förhållande också. Tänk vad lätt det är ibland. Varsågod Lars. Han provade även att persa i bänkpress, och kom skrikande genom lobbyn med armarna i luften. -”Jag tog en etta på 50 kg ”! skrek han. Problemet var att stången var av B-kvalitet och vägde 12 kg. Hallå Lars, du tog en etta på 42 kg!

-Sigge Eklund berättade om en rolig undersökning om viljestyrka. En försöksgrupp fick sitta i ett rum med nybakta kakor som luktade gott. Men inte äta kakorna, utan istället knapra på selleri. En annan försökgrupp fick äta kakor hur mycket dom ville. Sen skulle båda grupperna lösa en massa kluriga uppgifter. Gruppen som fick äta kakorna klarade av uppgiften mycket bättre och kunde hålla på längre än sellerigruppen. Sellerigruppen var tömda på viljestyrka. Jag kör alltid kak eller godisladdning. Och har överlägsen vilja. Dock är  jag lite för lönnfet tyvärr. Men..

– Jag trodde Stefan Larsen (RW:s chefredaktör) hade bra ställt. Men idag skulle vi ha RW möte och han skulle bjuda på nötter och diverse drycker. Han dök aldrig upp vid baren (gröna stolarna) Så jag betalde kontant och satte mig och väntade. Så gjorde resten av gänget också. När han såg att alla beställt och betalat gled han in och verkade förvånad. Ja, ja det spelar ingen roll för det har gått bra för mig denna månad.

– Min son Mattias fixade Kentbiljetter till Fjällräven Arena giget i Ö-vik. Bra jobbat min son!

Här var han två år och spelade gitarr och sjöng Metallica

– Hasse Castergren hyllar Kent (rockgruppen) i sitt bildspel denna vecka. Bra Hasse! Jag gillar Hasse jättemycket. På riktigt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: hans nya frisyr och hans Kent biljetter

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan var en 4.5:a och mina Kent biljetterLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*