Blogg

Mitt 187:e RW Blogginlägg


– Jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor (Kent)

Nu har jag varit i Portugal i 5 dagar med Runners World. Och vilka härliga dagar vi haft. Vi har bjudit gästerna på två pass löpteknik,ett långpass, ett pass syreupptagningsintervaller 4 x 3-2-1 min i stegrande fart, Mustafa Mohameds favoritpass (4 min i tröskelfart. Vila 30 sek + 30 sek snabbt. Vila 2 min x 4) Idag var det bergspass 10 eller 14 km och några sprang även hem 28 km. Jag har haft en föreläsning som hette ”Allt du behöver veta om löpning på 60 min”, Emma har pratat kost, Hjärnfysik-Johan har snackat hjärna och prestation. Och igår berättade Musse om resan till Sverige och hans löpning. Underbart. Ikväll snackar Sten Björnum löparskador. Och imorgon blir det trail-löpning med Björn och Johan. På kvällen middag och fest. Vi har en grym sammanhållning i gänget.

– Solen har kommit på slutet och gör kroppen brun. Då syns också musklerna bättre. Parallellt med detta äter jag bra och tappar lite underhudsfett. Vilket gör att mitt erotiska underhållningsvärde höjs. Jag har dock kunnat springa alla eftermiddagspass plus en morronjogg. Vaden håller men knät spökar. Carolinas och Cecilias yoga har dock en bra inverkan på mig.

– Malin håller på att återhämta sig efter sin 2.55 maraton. Veckan har bestått av vattenlöpning och crosstrainer. Så nästa vecka börjar hon ladda för Stockholm Maraton.

– Lars Södergård har med sin fina sambo denna vecka. Hur har han träffat henne? Södergård har kastat sin bomulls Tshirt med ”Bempas måleri” på bröstet och har lärt sig uppskatta färgmatchning. Det gjorde att han fick ett lyft i sitt förhållande också. Tänk vad lätt det är ibland. Varsågod Lars. Han provade även att persa i bänkpress, och kom skrikande genom lobbyn med armarna i luften. -”Jag tog en etta på 50 kg ”! skrek han. Problemet var att stången var av B-kvalitet och vägde 12 kg. Hallå Lars, du tog en etta på 42 kg!

-Sigge Eklund berättade om en rolig undersökning om viljestyrka. En försöksgrupp fick sitta i ett rum med nybakta kakor som luktade gott. Men inte äta kakorna, utan istället knapra på selleri. En annan försökgrupp fick äta kakor hur mycket dom ville. Sen skulle båda grupperna lösa en massa kluriga uppgifter. Gruppen som fick äta kakorna klarade av uppgiften mycket bättre och kunde hålla på längre än sellerigruppen. Sellerigruppen var tömda på viljestyrka. Jag kör alltid kak eller godisladdning. Och har överlägsen vilja. Dock är  jag lite för lönnfet tyvärr. Men..

– Jag trodde Stefan Larsen (RW:s chefredaktör) hade bra ställt. Men idag skulle vi ha RW möte och han skulle bjuda på nötter och diverse drycker. Han dök aldrig upp vid baren (gröna stolarna) Så jag betalde kontant och satte mig och väntade. Så gjorde resten av gänget också. När han såg att alla beställt och betalat gled han in och verkade förvånad. Ja, ja det spelar ingen roll för det har gått bra för mig denna månad.

– Min son Mattias fixade Kentbiljetter till Fjällräven Arena giget i Ö-vik. Bra jobbat min son!

Här var han två år och spelade gitarr och sjöng Metallica

– Hasse Castergren hyllar Kent (rockgruppen) i sitt bildspel denna vecka. Bra Hasse! Jag gillar Hasse jättemycket. På riktigt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: hans nya frisyr och hans Kent biljetter

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan var en 4.5:a och mina Kent biljetter


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 186:e RW Blogginlägg


– Mitt förakt går ut till dom/ Som kastar skit på den som har det svårt (Pernilla Andersson)

Malin kom till start i Barcelona Maraton i söndags. Foten var bra (tejpad) Förkylningen släppte på natten mot lördag. Så hennes 4-5 ofrivilliga dagar var nog ganska bra. På lördag morgon joggade hon 3 km sen skulle hon köra 2 x 1000 m i 4.05 min/km för att känna. Men både tusingarna gick på 3.55 min/km utan att hon tog i. Det är ett bra tecken och en kvitto på att formen är där. Kolla hennes leende på upploppet..

– Hur gick då loppet? Jo helt utmärkt. Placering 12:a och 2.55.38 i sin debut. 5 km passeringar 20.16-20.10-20.28-20.40-20.24-21.07-21.11-21.44. sista 2.2 km 10.02 (1.26.05-1.29.33). Lite kramp vid 35 km (drog ner kompressions vadskyddet). I övrigt sprang hon och njöt av loppet och att hon var förberedd. Hon skulle tagit gel vi 30 km men fick inte upp korken. Med mera träning och ännu bättre förbredelser kanske 2.53 är rimligt i Sthlm Maraton. Jag är glad och stolt för hennes skull. Och att hon kan blanda seriositet och glädje. Hon studerar till distriktssköterska, tar inget studielån utan jobbar extra på onkologen och Intersport, är fystränare för ett herrlag i div fotboll samt tränar 9-14 mil i veckan. 

– Den 17 dec 2016 tackar rockgruppen Kent för sig och lägger ner. Det känns tungt eftersom dom varit en stor del i mitt musiklyssnande. Lyssna till exempel på låten ”Utan dina andetag” som Joakim Berg skrev till sin dotter. Helt fantastisk. Jag hoppas kunna se dem på avskesturnen i Ö-vik eller Östersund.

– Min förre Asics adept och RW bloggaren Anders Larvia gjorde ett kanonlopp i Barcelona med 2.52.03. (1.25.26-1.26.37) Otroligt stark och jämn. Malin var med honom i 17-18 km men han matade på med jämn och hård fart och höll hela vägen. Grattis Anders! Sub 2.50 i Sthlm Maraton va?

– När det kommer nya spelare till Arsenal så får dom fylla i en enkät med fotbollsrelaterade frågor mm. När Niclas Bendtner kom till klubben så var hans ego större än Prince och Muhammed Ali tillsammans. På frågan ”Skatta hur bra du kan bli som fotbollspelare på en skala från 1-10”  Då svarade Bendner: 11 !   Det har gått sådär för honom..

– Marcus Hellner var gäst hos Petra i Maratonpodden. En trevlig intervju där han påpekade just glädjen med att tävla. Många stressar upp sig för tävlingar. Men han menade att det är ju det man tränar för. Eller hur?

– Umeå IK spelade mot Elitettanlaget Sunnanå i lördags och vann med 15-0! Dom hade bestämt sig för att gå fullt i 90 min. Nu börjar dom få ordning på fysiken. Vi har hunnit med två pass snabbhetsuthållighet sen vi släppte konditionsdelen. Sen har dom ett trevligt spelsystem där dom kommer ofta till avslut. Nyförvärvet från Piteå, Lotta Ökvist var magisk med sina crossbollar. Och Jenny Hjolman, Rita Chiwelu och junisen Elin Bäckström gjorde 4 mål var. Jenny Hjolman gjorde förresten 40 maxlöpningar. (Marta och Sofia Jakobsson klass)

– Även Liverpool har hittat rätt i Jurgen Klopps Gegenpressing fotboll. 3-0 mot Manchester City földes upp med 2-0 mot Manchester United i Europa League. Siffrorna var i underkant. Kunde blivit 5-0. Såja!

– Bärlik. Guus Hiddink fotbollstränare och Peter Fredriksson löpare (2.15 i Boston Maraton)

– På lördag reser jag till Portugal i två veckor på Training Camp med Springtime/Runners World.Vårt ledarkit består av Craft-kläder och skor från Adidas. Min vad klarar löpning nu (har stegrat till 30-40 min) . Jag har inte kunnat testa mina Hoka One skor ännu eftersom den har bara 5 mm drop.. Men efter Portugal skall jag se hur dom funkar. Så jag blandar yoga, löpning och styrkepass med sol och vila. Då kommer jag att vara i grym form om två veckor. Jag har gått 70 min varje morgon denna vecka (typ power walk) sen har jag joggat eller kört cykelintervaller på em. Klockrent.

– Jag såg att dom jämförde Premier League ledarna Leicester City med Donald Trump. Ingen tog dom på allvar i början, men båda är med ända in till slutet. Jag ser gärna Leicester vara med till slutet. Men Trump får helst kliva av.

– Mike Keenan ”Iron-Mike” är en stenhård NHL coach. Han är så hård att spelarna både är rädda för honom och ”hatar” honom ibland. Men när säsongen är slut tar han på sig målvaktsutrustning och ställer sig i mål. -”Nu får ni skjuta hur mycket ni vill. Och hur hårt ni vill i 30 min. Sen är det nytt år igen”. Då kan spelarna avreagera sig på allt skäll dom fått under säsongen. Som en ventil. Det har funkat ganska bra. Fyra Stanley Cup finaler och en vinst med New York Rangers -94.

– Jag hade musikkväll med mina fem musikkompisar i fredags. Pizza, öl, musikfrågesport (som Stefan Nilsson vann och fick en 70:- öl och en Liverpool Tshirt i pris) Sen spelade vi skivor och pratade till 00.30. Mycket trevligt. En hel del garage och powerpop. Moon Martin, Willie Nile, John Fogertys första grupp, Gollywogs? Gentle Giant för att Lars Gillén tipsat Stefan. med mera med mera.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att Pia med gänget åker till Rio. Att Kent spelar i Örebro och att bilen gick igenom besiktningen

– Bäst just nu enligt LG: Portugal två veckor, modern family och Malins 2.55


Antal kommentarer: 1

Anders Larvia

Kents avsked är smärtsamt. Tur att man har ett halvår på sig å smälta det. Om jag orkar ladda om batterierna så är det sub2.50 som gäller i Stockholm men först ska jag springa Kungsholmen runt på 1.20 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 185:e RW Blogginlägg


– Baby, baby, baby/ You can have my private number (Judy Clay, William Bell)


– Veckan har varit en 4:a på en femgradig skala. Löpningen har stegrats 15-20-25-30 min varannan dag. För att vänja vaden ännu mer har jag gått 70 min flera morgnar i rad. Och kryddat med cykel och crosstrainer intervaller. Inte nåt man blir Mo Farah av men bättre än inget. Portugal vecka 12-13 är nu klart till 100%. Vi kommer ha en fantastisk tid därnere med alla trevliga gäster och vårt fina ledarteam. Intervaller med Musse, Trail med Hjärnfysik-Johan och Björn Lans, långpass med Södergård och kost-Emma, Intervall och löpskola med CoachLG, löp-yoga med Dubergskan och Carolina mm mm. Undrar hur nördigt allt blir med Gps, puls, instagram, enzymer, kompressionstrumpor och splitshorts?

(gammal frisyr)

– Jag har hunnit med att klippa mig i en jättemodern och tidsenlig frisyr. Samt kompletterat min skivsamling och använt min nya rymdgrå, 0,92 kg , supertunna MacBook. Vad säger ni nu då? 

(ny frisyr)

– Journalisten Andres Lokko var gäst i veckans Värvet. Han tillhör Killing-gänget och skriver om musik och kultur i Svd samt 6-7 magasin ytterligare. Kristoffer Triumf bad honom definera bergreppet ”Hippt”. – Det är en febertermometer i röven på framtiden” Det tyckte jag var coolt.

– I nya numret av RW redogör Stefan Larsén om resultatet av den stora läsarundersökning som har gjorts under vintern. Det var mycket beröm samt en hel del kloka kommentarer om förbättringar. En kommentar var : ”Varför är det samma råd till förberedelser inför tävlingar år efter år”? . Jag har skrivit som coach i 4 år i tidningen. Då har jag jämfört mina artiklar t.ex inför Lidingöloppet de senaste 3 åren. Och mycket av innehållet är lika, dock lite omformulerat och ibland med lite annan vinkel. Problemet är att jag skriver vad jag anser bästa uppladdningen/förberedelserna för loppet. Och träningsmetoderna ändras inte så mycket år från år. I skidåkningen ändras tekniken lite (typ stakningen) Eller kostdebatten som varierar från kolhydrat, LCHF och andra teorier. Jag räknar också med att det har tillkommit nya läsare sen fjolåret och att många läsare mår bra av lite repetition. Det är för övrigt ett mycket bra nummer med intervallträningens historik, Szalkais kombipass, coach eller inte av mig, Åkesons intervju med Oskar Käck samt Söderbergs hyllning till sin moderklubb.

– När dom beskrev Alicia Vikander som fick en Oscar för bästa biroll stod det bland annat: ” Hon är omedvetet vacker”. Det är en fin formulering. Jag vet många som är omedvetet vackra. Den som leder överlägset är mitt barnbarn Chloe Tilde Skoog 3.5 månad. Som förresten hälsade på oss i Umeå i helgen. Vi hade en underbar helg där vi slogs om att få hålla i henne. Hon gillar sin farfar. På riktigt..

– Jonas Buud blev 6:a trots ryggproblem i ett 125 km lopp på Gran Canaria. Och verkar tåla hur mycket som helst. David Nilsson sprang på 29.24 inomhus 10000 m (50 varv på 200 m bana) Musse tränar bra och Ekwall likaså. Det finns kanske en ljus framtid för Svensk långlöpning?

– Det har varit Internationella Kvinnodagen i veckan och jag har reflekterat över alla starka, duktiga kvinnor som jag känner. Det skulle behövas ett eget blogginlägg för detta. Men hurra till alla starka, duktiga kvinnor som bidrar till en bättre värld. @mypetterson plockar fram sin coola mugg och visar vem som är chef.

– Jag har gjort iordning och justerat den föreläsning jag skall hålla nere i Monte Gordo vecka 12. I podcasten Retorisk säger Barbro Fällman att man skall undvika Power Point och bilder med mycket text. Jag har provat att hålla min löparförläsning med prat och ett minimum med bilder. Men det är svårt att förklara olika intervallpass, trösklar, tempon mm utan att ha slides med text. Ni som tänker lyssna får bita ihop.

– Jag har funderat lite runt tröskelträning och skulle vilja lägga till en lite ”sub-tröskelfart” också. Om vi säger att en löpare som gör milen på 50 min (5.00 min/km) har en tröskelfart på 5.10 min/km ca. Då kan denne ha nytta att köra några pass i ”sub-tröskelfart”. ex 3×10 min i 5.00 min/km. Det blir ju hens tävlingsfart på milen och kommer göra att halvmarafarten känns överkomlig. Samtidigt blir det 30 minuters löpning med rätt löpteknik. Inte att förväxla med långintervaller ex 4 x 6 min i 4.45 min/km (överfart mot sin milfart) Jag skall snacka mer om detta på föreläsningen.

– Jag har sträcklyssnat på en magisk soul-samling från skivbolaget KENT (inte gruppen Kent) Det är 75 låtar 1961-1978. Och vilka låtar! En för mig okänd artist som heter Jeanie Greene sjunger så fantastiskt och menar vartenda ord.

– Nu är det snart dags för Malins maratondebut i Barcelona på söndag. Träningen har gått väldigt bra och hon trappar ned succesivt. I söndags körde hon 7km stegrande (från marafart 4.05 till milfart 3.45) nu blir det lugna distanspass och vila. Ett ”väcka-kroppenpass” på onsdag 2 x 2000 m (4.05) + 3 x 1000 m (3.55). Distans 10 km torsdag, resa och vilodag fredag. Jogga lite på banan på lördag. Söndag blir det all-in (2.54-2.56 är rimligt) kan bli bättre vilket formen pekar på. Men hon är orutinerad och debuterar…

(Malin och Mattias 1989)

– Min kompis Anders Forselius (kolla hans blogg) är en skön kille. Nu cyklar han arslet av sig i Japan. Och tar alltid galna bilder. Ofta med snygga kvinnor som han dock dissar för att han är så svårflörtad. Svårflörtad, my ass! Märkte ni att jag har lite Hip-Hop gener i mig.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Att han blivit tillfrågad och fått förtroendet att bli ordinarie tränare. Samt Levis våruppsättning

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan blev en 4:a samt säsong 2 av Rectify. Och lilla Chloe förstås


Antal kommentarer: 3

Anders Forselius

Rumpan har återhämtat sig från första chocken (för mycket ris?) och den lever återigen i symbios med cykelsadeln. Stort lycka till med satsningen mot Barcelona Marathon!! (Det är tur att Malin springer redan på söndag så att katalanerna fortfarande är glada. Nästa onsdag förlorar de ju stort mot Arsenal på hemmaplan!)


Johan Renström

100 % gilla!


Johan Renström

Om man är snabb så ser man bra ut. Alla rynkor och felaktigheter suddas ut:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 185:e RW Blogginlägg


– Baby, baby, baby/ You can have my private number (Judy Clay, William Bell)


– Veckan har varit en 4:a på en femgradig skala. Löpningen har stegrats 15-20-25-30 min varannan dag. För att vänja vaden ännu mer har jag gått 70 min flera morgnar i rad. Och kryddat med cykel och crosstrainer intervaller. Inte nåt man blir Mo Farah av men bättre än inget. Portugal vecka 12-13 är nu klart till 100%. Vi kommer ha en fantastisk tid därnere med alla trevliga gäster och vårt fina ledarteam. Intervaller med Musse, Trail med Hjärnfysik-Johan och Björn Lans, långpass med Södergård och kost-Emma, Intervall och löpskola med CoachLG, löp-yoga med Dubergskan och Carolina mm mm. Undrar hur nördigt allt blir med Gps, puls, instagram, enzymer, kompressionstrumpor och splitshorts?

(gammal frisyr)

– Jag har hunnit med att klippa mig i en jättemodern och tidsenlig frisyr. Samt kompletterat min skivsamling och använt min nya rymdgrå, 0,92 kg , supertunna MacBook. Vad säger ni nu då? 

(ny frisyr)

– Journalisten Andres Lokko var gäst i veckans Värvet. Han tillhör Killing-gänget och skriver om musik och kultur i Svd samt 6-7 magasin ytterligare. Kristoffer Triumf bad honom definera bergreppet ”Hippt”. – Det är en febertermometer i röven på framtiden” Det tyckte jag var coolt.

– I nya numret av RW redogör Stefan Larsén om resultatet av den stora läsarundersökning som har gjorts under vintern. Det var mycket beröm samt en hel del kloka kommentarer om förbättringar. En kommentar var : ”Varför är det samma råd till förberedelser inför tävlingar år efter år”? . Jag har skrivit som coach i 4 år i tidningen. Då har jag jämfört mina artiklar t.ex inför Lidingöloppet de senaste 3 åren. Och mycket av innehållet är lika, dock lite omformulerat och ibland med lite annan vinkel. Problemet är att jag skriver vad jag anser bästa uppladdningen/förberedelserna för loppet. Och träningsmetoderna ändras inte så mycket år från år. I skidåkningen ändras tekniken lite (typ stakningen) Eller kostdebatten som varierar från kolhydrat, LCHF och andra teorier. Jag räknar också med att det har tillkommit nya läsare sen fjolåret och att många läsare mår bra av lite repetition. Det är för övrigt ett mycket bra nummer med intervallträningens historik, Szalkais kombipass, coach eller inte av mig, Åkesons intervju med Oskar Käck samt Söderbergs hyllning till sin moderklubb.

– När dom beskrev Alicia Vikander som fick en Oscar för bästa biroll stod det bland annat: ” Hon är omedvetet vacker”. Det är en fin formulering. Jag vet många som är omedvetet vackra. Den som leder överlägset är mitt barnbarn Chloe Tilde Skoog 3.5 månad. Som förresten hälsade på oss i Umeå i helgen. Vi hade en underbar helg där vi slogs om att få hålla i henne. Hon gillar sin farfar. På riktigt..

– Jonas Buud blev 6:a trots ryggproblem i ett 125 km lopp på Gran Canaria. Och verkar tåla hur mycket som helst. David Nilsson sprang på 29.24 inomhus 10000 m (50 varv på 200 m bana) Musse tränar bra och Ekwall likaså. Det finns kanske en ljus framtid för Svensk långlöpning?

– Det har varit Internationella Kvinnodagen i veckan och jag har reflekterat över alla starka, duktiga kvinnor som jag känner. Det skulle behövas ett eget blogginlägg för detta. Men hurra till alla starka, duktiga kvinnor som bidrar till en bättre värld. @mypetterson plockar fram sin coola mugg och visar vem som är chef.

– Jag har gjort iordning och justerat den föreläsning jag skall hålla nere i Monte Gordo vecka 12. I podcasten Retorisk säger Barbro Fällman att man skall undvika Power Point och bilder med mycket text. Jag har provat att hålla min löparförläsning med prat och ett minimum med bilder. Men det är svårt att förklara olika intervallpass, trösklar, tempon mm utan att ha slides med text. Ni som tänker lyssna får bita ihop.

– Jag har funderat lite runt tröskelträning och skulle vilja lägga till en lite ”sub-tröskelfart” också. Om vi säger att en löpare som gör milen på 50 min (5.00 min/km) har en tröskelfart på 5.10 min/km ca. Då kan denne ha nytta att köra några pass i ”sub-tröskelfart”. ex 3×10 min i 5.00 min/km. Det blir ju hens tävlingsfart på milen och kommer göra att halvmarafarten känns överkomlig. Samtidigt blir det 30 minuters löpning med rätt löpteknik. Inte att förväxla med långintervaller ex 4 x 6 min i 4.45 min/km (överfart mot sin milfart) Jag skall snacka mer om detta på föreläsningen.

– Jag har sträcklyssnat på en magisk soul-samling från skivbolaget KENT (inte gruppen Kent) Det är 75 låtar 1961-1978. Och vilka låtar! En för mig okänd artist som heter Jeanie Greene sjunger så fantastiskt och menar vartenda ord.

– Nu är det snart dags för Malins maratondebut i Barcelona på söndag. Träningen har gått väldigt bra och hon trappar ned succesivt. I söndags körde hon 7km stegrande (från marafart 4.05 till milfart 3.45) nu blir det lugna distanspass och vila. Ett ”väcka-kroppenpass” på onsdag 2 x 2000 m (4.05) + 3 x 1000 m (3.55). Distans 10 km torsdag, resa och vilodag fredag. Jogga lite på banan på lördag. Söndag blir det all-in (2.54-2.56 är rimligt) kan bli bättre vilket formen pekar på. Men hon är orutinerad och debuterar…

(Malin och Mattias 1989)

– Min kompis Anders Forselius (kolla hans blogg) är en skön kille. Nu cyklar han arslet av sig i Japan. Och tar alltid galna bilder. Ofta med snygga kvinnor som han dock dissar för att han är så svårflörtad. Svårflörtad, my ass! Märkte ni att jag har lite Hip-Hop gener i mig.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Att han blivit tillfrågad och fått förtroendet att bli ordinarie tränare. Samt Levis våruppsättning

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan blev en 4:a samt säsong 2 av Rectify. Och lilla Chloe förstås


Antal kommentarer: 3

Anders Forselius

Rumpan har återhämtat sig från första chocken (för mycket ris?) och den lever återigen i symbios med cykelsadeln. Stort lycka till med satsningen mot Barcelona Marathon!! (Det är tur att Malin springer redan på söndag så att katalanerna fortfarande är glada. Nästa onsdag förlorar de ju stort mot Arsenal på hemmaplan!)


Johan Renström

100 % gilla!


Johan Renström

Om man är snabb så ser man bra ut. Alla rynkor och felaktigheter suddas ut:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 184:e RW Blogginlägg


– Jag hörde Kenta på balkongen där jag bor/Han sa nåt bra precis innan han dog/Att somliga får nog bara en chans att hitta lyckan. (Joel Alme)

– Maslovs behovstrappa (eller behovshierarki) skapat av Abraham Maslov 1908-1970 är användbar i många sammanhang. Jag minns att vi använde den i det militära ibland. Har du funderat i dessa banor själv nångång. Hjärnfysik-Johan har säkert några sidor forskning. Men de tre första stegen når de flesta, sen gäller det att jobba…

– Jan Gradvall gjorde en lysande intervju med Max Martin i DI Weekend förra veckan. Båda Gradvall och sportjournalisten Erik Niva gör alltid grymt bra research om sina intervjuobjekt. Max Martin har haft 58 st Topp 10 låtar på Billboardlistan. Och 21 st listettor. Han använder inte Facebook, Instagram eller Twitter utan trivs med att vara hyfsat anonym med hur hans vardag ser ut. Han tycker att Taylor Swift låten ” Shake it off” är den perfekta poplåten enl hans filosofi ”- Sött, salt och partier med mycket rytm som följs av stycken med längre toner i melodon”  Här kommer Gradvalls 5 favoriter med Max Martin

1. Show me love – Robyn

2. Teenage dream- Katy Perry

3. Shake it off – Taylor Swift

4. Backstreet Boys –  I want it that way

5. Since you been gone – Kelly Clarkson

– Melodifestivalen är död för mig. Linda Bengtzing berättade i kvällstidningarna innan tävlingen att hon skulle vara utan trosor? Hon blev stensist ändå. Jag brukar kolla vad Marcus Larsson skriver dagen efter. Samt läsa hur Schyffert och Gina Dirawi skött sig. Det blev tydligen många möten med TV chefer eftersom dom tyckte vissa skämt var för grova. ” Här ser ni hur en kulturkvinna i rött hår och grått ansikte passar med en kulturman med grått hår och rött ansikte” eller ” Hej vi är mormoner, får vi komma in till dig och prata om en bok” eller ” Den här kostymen är för liten. Men det är straffet när man fåfängt ljög om sina mått till kostymören. Det är lika dumt som att ljuga om sin vikt när man hoppar bungyjump”. Så farligt var det inte va? Men några grövre skämt med könsord fick dom klippa bort.

– Mats Olsson skrev fint om den nyligen bortgågne Bodil Malmsten i förra veckans Expressen. Hon var lite glömsk och brukade förlägga sina nycklar ganska ofta. ” Alla säger att man skall lägga nycklarna på samma ställe. Samma ställe som vadå?”

– Träningsmässigt har jag stegrat med 10-15-20 minuters joggar för att kolla vaden. Micke Johansson behandlade mig med nålar och ström i fredags och det blev bättre. Portugalchanserna är nu 80-20. Vattenlöpning 10 x 3 min, cykelpass, crosstrainer, lite längdåkning och styrka. Och lördagsyoga har veckan innehållit. Veckan har varit en 3.5:a i betyg.

– Malins uppladdning mot Barcelona Maraton går bra. Hon hade fem dagars löpvila pga stukningen. Men den vecka har innehållit ca 11 mils löpning. Mest distans samt 3 x 5 km i 3.50 fart och ett långpass med snabb avslutning 15 km i 4.50 + 10 km i 3.55 (totalt 25 km). Igår körde hon 6 x 1600 m i 3.30 fart på löpband. Tolv dar kvar…

– Godis kontra löpning är ett gissel. Egentligen skiter jag i detta men skulle kanske gå ner några kg. Men ryggbiff, hasselbackspotatis, Toscabullar, röda Polly och staropramen är bra för min själ.

– Men apelsiner och mössa funkar va?

– Kommer ni ihåg serietidningen Buster? Med klassiska serier som Benny Guldfot,Super-Mac, Åshöjden, Jonny Puma och Rovers. Den har getts ut i inbunden bokform under 2015. När den var som mest populär hade den 80000 prenumeranter. Och Björn Borg och Erik Niva var dom mest trogna.

– Min son Mattias tipsade om en bra pod som heter Stiljournalen. Dom snackar stiltips och historik. Ibland lite nördigt men ofta bra. Bland annat definerade dom vad stil var för något: Man skall känna till reglerna och hitta sin personliga stil inom detta. Det tyckte jag var bra. Jag är ju ofta helt rätt när det gäller stil. Och håller mig ajour med rådande regler. Jag är också rädd om min image och skulle bli förkrossad om mina bästa vänner kom i Crocs-tofflor, One piece overalller och såna ”3 för 2” skjortor från Dressman. Vet ni förresten att Erik Hamren behåller alla kostymer som han vinner i. Och kastar dom han förlorar i. Bra ekonomi eller…

– Några fina vinyler i veckan. Monterey-konserten från 1967 (7 LP) och en sensationell bra platta med The See See (Pop från London) Wow! Dessutom är Bowiesamlingen komplett. Hurra!

– Klockmärket Swatch står för Second Watch. Kan vara bra att kasta fram vid fikabordet. Då kan ni även fråga vad världens snabbaste acceleration är? Det är när flygplanshjulet träffar marken. (från 0 till 200 km på 1 tiondels sekund) Dessa två exempel får ni av mig.

– Peppe Lindholm (magsjukevännen från Järvsö) bröt en tå, klippte sig och sprang med keps. Samma dag. Men killen kan vara en av Sveriges bästa trummisar och har Sveriges näst största jeans-samling. Och har Sveriges bästa yogalärare som fru. Grattis Peppe!

– Abeba Aregawi dopad och har aldrig bott i Sverige?! Trist för Hammarby som lagt ut massor av pengar på henne och haft interna schismer där den utmärkta tränaren Per Synnerman kommit i kläm. Bidrog hon med kunskap och sammanhållning i landslaget? Eller var dåvarande landslagschef kåt på medaljer (som Patrik Sjöberg trodde). 

– Alex&Sigge är ju väldigt underhållande i sin pod. Men ibland spårar dom ur lite. I veckans avsnitt erkände Sigge att han smittade Alex med vinterkräsksjukan med flit. Han sa aldrig att hans familj låg sjuka i den. Han kramade Alex extra mycket och 1 dag senare var Alex familj drabbad. Alex skulle ta hand om lilla dottern Charlie som spydde var 15:e minut. Till slut hann hann inte bära in henne till badrummet eller torka upp all spya. Istället lät han henne spy på hans bröst. Han låg kvar och kände viss tillfredställelse av detta. När han sen började frysa så längtade han till nästa spykaskad skull komma ur lilla Charlie. Och värma honom. Känns sådär va?….

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Me, myselt and I. AIK:s storvinst och LG i alla lägen med eller utan mössa. (Tack Danne)

– äst just nu enligt LG: Att vaden verkar läka i tid och mitt musikrum


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Härligt att höra att det är 80-20:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 184:e RW Blogginlägg


– Jag hörde Kenta på balkongen där jag bor/Han sa nåt bra precis innan han dog/Att somliga får nog bara en chans att hitta lyckan. (Joel Alme)

– Maslovs behovstrappa (eller behovshierarki) skapat av Abraham Maslov 1908-1970 är användbar i många sammanhang. Jag minns att vi använde den i det militära ibland. Har du funderat i dessa banor själv nångång. Hjärnfysik-Johan har säkert några sidor forskning. Men de tre första stegen når de flesta, sen gäller det att jobba…

– Jan Gradvall gjorde en lysande intervju med Max Martin i DI Weekend förra veckan. Båda Gradvall och sportjournalisten Erik Niva gör alltid grymt bra research om sina intervjuobjekt. Max Martin har haft 58 st Topp 10 låtar på Billboardlistan. Och 21 st listettor. Han använder inte Facebook, Instagram eller Twitter utan trivs med att vara hyfsat anonym med hur hans vardag ser ut. Han tycker att Taylor Swift låten ” Shake it off” är den perfekta poplåten enl hans filosofi ”- Sött, salt och partier med mycket rytm som följs av stycken med längre toner i melodon”  Här kommer Gradvalls 5 favoriter med Max Martin

1. Show me love – Robyn

2. Teenage dream- Katy Perry

3. Shake it off – Taylor Swift

4. Backstreet Boys –  I want it that way

5. Since you been gone – Kelly Clarkson

– Melodifestivalen är död för mig. Linda Bengtzing berättade i kvällstidningarna innan tävlingen att hon skulle vara utan trosor? Hon blev stensist ändå. Jag brukar kolla vad Marcus Larsson skriver dagen efter. Samt läsa hur Schyffert och Gina Dirawi skött sig. Det blev tydligen många möten med TV chefer eftersom dom tyckte vissa skämt var för grova. ” Här ser ni hur en kulturkvinna i rött hår och grått ansikte passar med en kulturman med grått hår och rött ansikte” eller ” Hej vi är mormoner, får vi komma in till dig och prata om en bok” eller ” Den här kostymen är för liten. Men det är straffet när man fåfängt ljög om sina mått till kostymören. Det är lika dumt som att ljuga om sin vikt när man hoppar bungyjump”. Så farligt var det inte va? Men några grövre skämt med könsord fick dom klippa bort.

– Mats Olsson skrev fint om den nyligen bortgågne Bodil Malmsten i förra veckans Expressen. Hon var lite glömsk och brukade förlägga sina nycklar ganska ofta. ” Alla säger att man skall lägga nycklarna på samma ställe. Samma ställe som vadå?”

– Träningsmässigt har jag stegrat med 10-15-20 minuters joggar för att kolla vaden. Micke Johansson behandlade mig med nålar och ström i fredags och det blev bättre. Portugalchanserna är nu 80-20. Vattenlöpning 10 x 3 min, cykelpass, crosstrainer, lite längdåkning och styrka. Och lördagsyoga har veckan innehållit. Veckan har varit en 3.5:a i betyg.

– Malins uppladdning mot Barcelona Maraton går bra. Hon hade fem dagars löpvila pga stukningen. Men den vecka har innehållit ca 11 mils löpning. Mest distans samt 3 x 5 km i 3.50 fart och ett långpass med snabb avslutning 15 km i 4.50 + 10 km i 3.55 (totalt 25 km). Igår körde hon 6 x 1600 m i 3.30 fart på löpband. Tolv dar kvar…

– Godis kontra löpning är ett gissel. Egentligen skiter jag i detta men skulle kanske gå ner några kg. Men ryggbiff, hasselbackspotatis, Toscabullar, röda Polly och staropramen är bra för min själ.

– Men apelsiner och mössa funkar va?

– Kommer ni ihåg serietidningen Buster? Med klassiska serier som Benny Guldfot,Super-Mac, Åshöjden, Jonny Puma och Rovers. Den har getts ut i inbunden bokform under 2015. När den var som mest populär hade den 80000 prenumeranter. Och Björn Borg och Erik Niva var dom mest trogna.

– Min son Mattias tipsade om en bra pod som heter Stiljournalen. Dom snackar stiltips och historik. Ibland lite nördigt men ofta bra. Bland annat definerade dom vad stil var för något: Man skall känna till reglerna och hitta sin personliga stil inom detta. Det tyckte jag var bra. Jag är ju ofta helt rätt när det gäller stil. Och håller mig ajour med rådande regler. Jag är också rädd om min image och skulle bli förkrossad om mina bästa vänner kom i Crocs-tofflor, One piece overalller och såna ”3 för 2” skjortor från Dressman. Vet ni förresten att Erik Hamren behåller alla kostymer som han vinner i. Och kastar dom han förlorar i. Bra ekonomi eller…

– Några fina vinyler i veckan. Monterey-konserten från 1967 (7 LP) och en sensationell bra platta med The See See (Pop från London) Wow! Dessutom är Bowiesamlingen komplett. Hurra!

– Klockmärket Swatch står för Second Watch. Kan vara bra att kasta fram vid fikabordet. Då kan ni även fråga vad världens snabbaste acceleration är? Det är när flygplanshjulet träffar marken. (från 0 till 200 km på 1 tiondels sekund) Dessa två exempel får ni av mig.

– Peppe Lindholm (magsjukevännen från Järvsö) bröt en tå, klippte sig och sprang med keps. Samma dag. Men killen kan vara en av Sveriges bästa trummisar och har Sveriges näst största jeans-samling. Och har Sveriges bästa yogalärare som fru. Grattis Peppe!

– Abeba Aregawi dopad och har aldrig bott i Sverige?! Trist för Hammarby som lagt ut massor av pengar på henne och haft interna schismer där den utmärkta tränaren Per Synnerman kommit i kläm. Bidrog hon med kunskap och sammanhållning i landslaget? Eller var dåvarande landslagschef kåt på medaljer (som Patrik Sjöberg trodde). 

– Alex&Sigge är ju väldigt underhållande i sin pod. Men ibland spårar dom ur lite. I veckans avsnitt erkände Sigge att han smittade Alex med vinterkräsksjukan med flit. Han sa aldrig att hans familj låg sjuka i den. Han kramade Alex extra mycket och 1 dag senare var Alex familj drabbad. Alex skulle ta hand om lilla dottern Charlie som spydde var 15:e minut. Till slut hann hann inte bära in henne till badrummet eller torka upp all spya. Istället lät han henne spy på hans bröst. Han låg kvar och kände viss tillfredställelse av detta. När han sen började frysa så längtade han till nästa spykaskad skull komma ur lilla Charlie. Och värma honom. Känns sådär va?….

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Me, myselt and I. AIK:s storvinst och LG i alla lägen med eller utan mössa. (Tack Danne)

– äst just nu enligt LG: Att vaden verkar läka i tid och mitt musikrum


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Härligt att höra att det är 80-20:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*