Blogg

Mitt 185:e RW Blogginlägg


– Baby, baby, baby/ You can have my private number (Judy Clay, William Bell)


– Veckan har varit en 4:a på en femgradig skala. Löpningen har stegrats 15-20-25-30 min varannan dag. För att vänja vaden ännu mer har jag gått 70 min flera morgnar i rad. Och kryddat med cykel och crosstrainer intervaller. Inte nåt man blir Mo Farah av men bättre än inget. Portugal vecka 12-13 är nu klart till 100%. Vi kommer ha en fantastisk tid därnere med alla trevliga gäster och vårt fina ledarteam. Intervaller med Musse, Trail med Hjärnfysik-Johan och Björn Lans, långpass med Södergård och kost-Emma, Intervall och löpskola med CoachLG, löp-yoga med Dubergskan och Carolina mm mm. Undrar hur nördigt allt blir med Gps, puls, instagram, enzymer, kompressionstrumpor och splitshorts?

(gammal frisyr)

– Jag har hunnit med att klippa mig i en jättemodern och tidsenlig frisyr. Samt kompletterat min skivsamling och använt min nya rymdgrå, 0,92 kg , supertunna MacBook. Vad säger ni nu då? 

(ny frisyr)

– Journalisten Andres Lokko var gäst i veckans Värvet. Han tillhör Killing-gänget och skriver om musik och kultur i Svd samt 6-7 magasin ytterligare. Kristoffer Triumf bad honom definera bergreppet ”Hippt”. – Det är en febertermometer i röven på framtiden” Det tyckte jag var coolt.

– I nya numret av RW redogör Stefan Larsén om resultatet av den stora läsarundersökning som har gjorts under vintern. Det var mycket beröm samt en hel del kloka kommentarer om förbättringar. En kommentar var : ”Varför är det samma råd till förberedelser inför tävlingar år efter år”? . Jag har skrivit som coach i 4 år i tidningen. Då har jag jämfört mina artiklar t.ex inför Lidingöloppet de senaste 3 åren. Och mycket av innehållet är lika, dock lite omformulerat och ibland med lite annan vinkel. Problemet är att jag skriver vad jag anser bästa uppladdningen/förberedelserna för loppet. Och träningsmetoderna ändras inte så mycket år från år. I skidåkningen ändras tekniken lite (typ stakningen) Eller kostdebatten som varierar från kolhydrat, LCHF och andra teorier. Jag räknar också med att det har tillkommit nya läsare sen fjolåret och att många läsare mår bra av lite repetition. Det är för övrigt ett mycket bra nummer med intervallträningens historik, Szalkais kombipass, coach eller inte av mig, Åkesons intervju med Oskar Käck samt Söderbergs hyllning till sin moderklubb.

– När dom beskrev Alicia Vikander som fick en Oscar för bästa biroll stod det bland annat: ” Hon är omedvetet vacker”. Det är en fin formulering. Jag vet många som är omedvetet vackra. Den som leder överlägset är mitt barnbarn Chloe Tilde Skoog 3.5 månad. Som förresten hälsade på oss i Umeå i helgen. Vi hade en underbar helg där vi slogs om att få hålla i henne. Hon gillar sin farfar. På riktigt..

– Jonas Buud blev 6:a trots ryggproblem i ett 125 km lopp på Gran Canaria. Och verkar tåla hur mycket som helst. David Nilsson sprang på 29.24 inomhus 10000 m (50 varv på 200 m bana) Musse tränar bra och Ekwall likaså. Det finns kanske en ljus framtid för Svensk långlöpning?

– Det har varit Internationella Kvinnodagen i veckan och jag har reflekterat över alla starka, duktiga kvinnor som jag känner. Det skulle behövas ett eget blogginlägg för detta. Men hurra till alla starka, duktiga kvinnor som bidrar till en bättre värld. @mypetterson plockar fram sin coola mugg och visar vem som är chef.

– Jag har gjort iordning och justerat den föreläsning jag skall hålla nere i Monte Gordo vecka 12. I podcasten Retorisk säger Barbro Fällman att man skall undvika Power Point och bilder med mycket text. Jag har provat att hålla min löparförläsning med prat och ett minimum med bilder. Men det är svårt att förklara olika intervallpass, trösklar, tempon mm utan att ha slides med text. Ni som tänker lyssna får bita ihop.

– Jag har funderat lite runt tröskelträning och skulle vilja lägga till en lite ”sub-tröskelfart” också. Om vi säger att en löpare som gör milen på 50 min (5.00 min/km) har en tröskelfart på 5.10 min/km ca. Då kan denne ha nytta att köra några pass i ”sub-tröskelfart”. ex 3×10 min i 5.00 min/km. Det blir ju hens tävlingsfart på milen och kommer göra att halvmarafarten känns överkomlig. Samtidigt blir det 30 minuters löpning med rätt löpteknik. Inte att förväxla med långintervaller ex 4 x 6 min i 4.45 min/km (överfart mot sin milfart) Jag skall snacka mer om detta på föreläsningen.

– Jag har sträcklyssnat på en magisk soul-samling från skivbolaget KENT (inte gruppen Kent) Det är 75 låtar 1961-1978. Och vilka låtar! En för mig okänd artist som heter Jeanie Greene sjunger så fantastiskt och menar vartenda ord.

– Nu är det snart dags för Malins maratondebut i Barcelona på söndag. Träningen har gått väldigt bra och hon trappar ned succesivt. I söndags körde hon 7km stegrande (från marafart 4.05 till milfart 3.45) nu blir det lugna distanspass och vila. Ett ”väcka-kroppenpass” på onsdag 2 x 2000 m (4.05) + 3 x 1000 m (3.55). Distans 10 km torsdag, resa och vilodag fredag. Jogga lite på banan på lördag. Söndag blir det all-in (2.54-2.56 är rimligt) kan bli bättre vilket formen pekar på. Men hon är orutinerad och debuterar…

(Malin och Mattias 1989)

– Min kompis Anders Forselius (kolla hans blogg) är en skön kille. Nu cyklar han arslet av sig i Japan. Och tar alltid galna bilder. Ofta med snygga kvinnor som han dock dissar för att han är så svårflörtad. Svårflörtad, my ass! Märkte ni att jag har lite Hip-Hop gener i mig.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Att han blivit tillfrågad och fått förtroendet att bli ordinarie tränare. Samt Levis våruppsättning

– Bäst just nu enligt LG: Att veckan blev en 4:a samt säsong 2 av Rectify. Och lilla Chloe förstås


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 3

Anders Forselius

Rumpan har återhämtat sig från första chocken (för mycket ris?) och den lever återigen i symbios med cykelsadeln. Stort lycka till med satsningen mot Barcelona Marathon!! (Det är tur att Malin springer redan på söndag så att katalanerna fortfarande är glada. Nästa onsdag förlorar de ju stort mot Arsenal på hemmaplan!)


Johan Renström

100 % gilla!


Johan Renström

Om man är snabb så ser man bra ut. Alla rynkor och felaktigheter suddas ut:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 184:e RW Blogginlägg


– Jag hörde Kenta på balkongen där jag bor/Han sa nåt bra precis innan han dog/Att somliga får nog bara en chans att hitta lyckan. (Joel Alme)

– Maslovs behovstrappa (eller behovshierarki) skapat av Abraham Maslov 1908-1970 är användbar i många sammanhang. Jag minns att vi använde den i det militära ibland. Har du funderat i dessa banor själv nångång. Hjärnfysik-Johan har säkert några sidor forskning. Men de tre första stegen når de flesta, sen gäller det att jobba…

– Jan Gradvall gjorde en lysande intervju med Max Martin i DI Weekend förra veckan. Båda Gradvall och sportjournalisten Erik Niva gör alltid grymt bra research om sina intervjuobjekt. Max Martin har haft 58 st Topp 10 låtar på Billboardlistan. Och 21 st listettor. Han använder inte Facebook, Instagram eller Twitter utan trivs med att vara hyfsat anonym med hur hans vardag ser ut. Han tycker att Taylor Swift låten ” Shake it off” är den perfekta poplåten enl hans filosofi ”- Sött, salt och partier med mycket rytm som följs av stycken med längre toner i melodon”  Här kommer Gradvalls 5 favoriter med Max Martin

1. Show me love – Robyn

2. Teenage dream- Katy Perry

3. Shake it off – Taylor Swift

4. Backstreet Boys –  I want it that way

5. Since you been gone – Kelly Clarkson

– Melodifestivalen är död för mig. Linda Bengtzing berättade i kvällstidningarna innan tävlingen att hon skulle vara utan trosor? Hon blev stensist ändå. Jag brukar kolla vad Marcus Larsson skriver dagen efter. Samt läsa hur Schyffert och Gina Dirawi skött sig. Det blev tydligen många möten med TV chefer eftersom dom tyckte vissa skämt var för grova. ” Här ser ni hur en kulturkvinna i rött hår och grått ansikte passar med en kulturman med grått hår och rött ansikte” eller ” Hej vi är mormoner, får vi komma in till dig och prata om en bok” eller ” Den här kostymen är för liten. Men det är straffet när man fåfängt ljög om sina mått till kostymören. Det är lika dumt som att ljuga om sin vikt när man hoppar bungyjump”. Så farligt var det inte va? Men några grövre skämt med könsord fick dom klippa bort.

– Mats Olsson skrev fint om den nyligen bortgågne Bodil Malmsten i förra veckans Expressen. Hon var lite glömsk och brukade förlägga sina nycklar ganska ofta. ” Alla säger att man skall lägga nycklarna på samma ställe. Samma ställe som vadå?”

– Träningsmässigt har jag stegrat med 10-15-20 minuters joggar för att kolla vaden. Micke Johansson behandlade mig med nålar och ström i fredags och det blev bättre. Portugalchanserna är nu 80-20. Vattenlöpning 10 x 3 min, cykelpass, crosstrainer, lite längdåkning och styrka. Och lördagsyoga har veckan innehållit. Veckan har varit en 3.5:a i betyg.

– Malins uppladdning mot Barcelona Maraton går bra. Hon hade fem dagars löpvila pga stukningen. Men den vecka har innehållit ca 11 mils löpning. Mest distans samt 3 x 5 km i 3.50 fart och ett långpass med snabb avslutning 15 km i 4.50 + 10 km i 3.55 (totalt 25 km). Igår körde hon 6 x 1600 m i 3.30 fart på löpband. Tolv dar kvar…

– Godis kontra löpning är ett gissel. Egentligen skiter jag i detta men skulle kanske gå ner några kg. Men ryggbiff, hasselbackspotatis, Toscabullar, röda Polly och staropramen är bra för min själ.

– Men apelsiner och mössa funkar va?

– Kommer ni ihåg serietidningen Buster? Med klassiska serier som Benny Guldfot,Super-Mac, Åshöjden, Jonny Puma och Rovers. Den har getts ut i inbunden bokform under 2015. När den var som mest populär hade den 80000 prenumeranter. Och Björn Borg och Erik Niva var dom mest trogna.

– Min son Mattias tipsade om en bra pod som heter Stiljournalen. Dom snackar stiltips och historik. Ibland lite nördigt men ofta bra. Bland annat definerade dom vad stil var för något: Man skall känna till reglerna och hitta sin personliga stil inom detta. Det tyckte jag var bra. Jag är ju ofta helt rätt när det gäller stil. Och håller mig ajour med rådande regler. Jag är också rädd om min image och skulle bli förkrossad om mina bästa vänner kom i Crocs-tofflor, One piece overalller och såna ”3 för 2” skjortor från Dressman. Vet ni förresten att Erik Hamren behåller alla kostymer som han vinner i. Och kastar dom han förlorar i. Bra ekonomi eller…

– Några fina vinyler i veckan. Monterey-konserten från 1967 (7 LP) och en sensationell bra platta med The See See (Pop från London) Wow! Dessutom är Bowiesamlingen komplett. Hurra!

– Klockmärket Swatch står för Second Watch. Kan vara bra att kasta fram vid fikabordet. Då kan ni även fråga vad världens snabbaste acceleration är? Det är när flygplanshjulet träffar marken. (från 0 till 200 km på 1 tiondels sekund) Dessa två exempel får ni av mig.

– Peppe Lindholm (magsjukevännen från Järvsö) bröt en tå, klippte sig och sprang med keps. Samma dag. Men killen kan vara en av Sveriges bästa trummisar och har Sveriges näst största jeans-samling. Och har Sveriges bästa yogalärare som fru. Grattis Peppe!

– Abeba Aregawi dopad och har aldrig bott i Sverige?! Trist för Hammarby som lagt ut massor av pengar på henne och haft interna schismer där den utmärkta tränaren Per Synnerman kommit i kläm. Bidrog hon med kunskap och sammanhållning i landslaget? Eller var dåvarande landslagschef kåt på medaljer (som Patrik Sjöberg trodde). 

– Alex&Sigge är ju väldigt underhållande i sin pod. Men ibland spårar dom ur lite. I veckans avsnitt erkände Sigge att han smittade Alex med vinterkräsksjukan med flit. Han sa aldrig att hans familj låg sjuka i den. Han kramade Alex extra mycket och 1 dag senare var Alex familj drabbad. Alex skulle ta hand om lilla dottern Charlie som spydde var 15:e minut. Till slut hann hann inte bära in henne till badrummet eller torka upp all spya. Istället lät han henne spy på hans bröst. Han låg kvar och kände viss tillfredställelse av detta. När han sen började frysa så längtade han till nästa spykaskad skull komma ur lilla Charlie. Och värma honom. Känns sådär va?….

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Me, myselt and I. AIK:s storvinst och LG i alla lägen med eller utan mössa. (Tack Danne)

– äst just nu enligt LG: Att vaden verkar läka i tid och mitt musikrum


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Härligt att höra att det är 80-20:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 184:e RW Blogginlägg


– Jag hörde Kenta på balkongen där jag bor/Han sa nåt bra precis innan han dog/Att somliga får nog bara en chans att hitta lyckan. (Joel Alme)

– Maslovs behovstrappa (eller behovshierarki) skapat av Abraham Maslov 1908-1970 är användbar i många sammanhang. Jag minns att vi använde den i det militära ibland. Har du funderat i dessa banor själv nångång. Hjärnfysik-Johan har säkert några sidor forskning. Men de tre första stegen når de flesta, sen gäller det att jobba…

– Jan Gradvall gjorde en lysande intervju med Max Martin i DI Weekend förra veckan. Båda Gradvall och sportjournalisten Erik Niva gör alltid grymt bra research om sina intervjuobjekt. Max Martin har haft 58 st Topp 10 låtar på Billboardlistan. Och 21 st listettor. Han använder inte Facebook, Instagram eller Twitter utan trivs med att vara hyfsat anonym med hur hans vardag ser ut. Han tycker att Taylor Swift låten ” Shake it off” är den perfekta poplåten enl hans filosofi ”- Sött, salt och partier med mycket rytm som följs av stycken med längre toner i melodon”  Här kommer Gradvalls 5 favoriter med Max Martin

1. Show me love – Robyn

2. Teenage dream- Katy Perry

3. Shake it off – Taylor Swift

4. Backstreet Boys –  I want it that way

5. Since you been gone – Kelly Clarkson

– Melodifestivalen är död för mig. Linda Bengtzing berättade i kvällstidningarna innan tävlingen att hon skulle vara utan trosor? Hon blev stensist ändå. Jag brukar kolla vad Marcus Larsson skriver dagen efter. Samt läsa hur Schyffert och Gina Dirawi skött sig. Det blev tydligen många möten med TV chefer eftersom dom tyckte vissa skämt var för grova. ” Här ser ni hur en kulturkvinna i rött hår och grått ansikte passar med en kulturman med grått hår och rött ansikte” eller ” Hej vi är mormoner, får vi komma in till dig och prata om en bok” eller ” Den här kostymen är för liten. Men det är straffet när man fåfängt ljög om sina mått till kostymören. Det är lika dumt som att ljuga om sin vikt när man hoppar bungyjump”. Så farligt var det inte va? Men några grövre skämt med könsord fick dom klippa bort.

– Mats Olsson skrev fint om den nyligen bortgågne Bodil Malmsten i förra veckans Expressen. Hon var lite glömsk och brukade förlägga sina nycklar ganska ofta. ” Alla säger att man skall lägga nycklarna på samma ställe. Samma ställe som vadå?”

– Träningsmässigt har jag stegrat med 10-15-20 minuters joggar för att kolla vaden. Micke Johansson behandlade mig med nålar och ström i fredags och det blev bättre. Portugalchanserna är nu 80-20. Vattenlöpning 10 x 3 min, cykelpass, crosstrainer, lite längdåkning och styrka. Och lördagsyoga har veckan innehållit. Veckan har varit en 3.5:a i betyg.

– Malins uppladdning mot Barcelona Maraton går bra. Hon hade fem dagars löpvila pga stukningen. Men den vecka har innehållit ca 11 mils löpning. Mest distans samt 3 x 5 km i 3.50 fart och ett långpass med snabb avslutning 15 km i 4.50 + 10 km i 3.55 (totalt 25 km). Igår körde hon 6 x 1600 m i 3.30 fart på löpband. Tolv dar kvar…

– Godis kontra löpning är ett gissel. Egentligen skiter jag i detta men skulle kanske gå ner några kg. Men ryggbiff, hasselbackspotatis, Toscabullar, röda Polly och staropramen är bra för min själ.

– Men apelsiner och mössa funkar va?

– Kommer ni ihåg serietidningen Buster? Med klassiska serier som Benny Guldfot,Super-Mac, Åshöjden, Jonny Puma och Rovers. Den har getts ut i inbunden bokform under 2015. När den var som mest populär hade den 80000 prenumeranter. Och Björn Borg och Erik Niva var dom mest trogna.

– Min son Mattias tipsade om en bra pod som heter Stiljournalen. Dom snackar stiltips och historik. Ibland lite nördigt men ofta bra. Bland annat definerade dom vad stil var för något: Man skall känna till reglerna och hitta sin personliga stil inom detta. Det tyckte jag var bra. Jag är ju ofta helt rätt när det gäller stil. Och håller mig ajour med rådande regler. Jag är också rädd om min image och skulle bli förkrossad om mina bästa vänner kom i Crocs-tofflor, One piece overalller och såna ”3 för 2” skjortor från Dressman. Vet ni förresten att Erik Hamren behåller alla kostymer som han vinner i. Och kastar dom han förlorar i. Bra ekonomi eller…

– Några fina vinyler i veckan. Monterey-konserten från 1967 (7 LP) och en sensationell bra platta med The See See (Pop från London) Wow! Dessutom är Bowiesamlingen komplett. Hurra!

– Klockmärket Swatch står för Second Watch. Kan vara bra att kasta fram vid fikabordet. Då kan ni även fråga vad världens snabbaste acceleration är? Det är när flygplanshjulet träffar marken. (från 0 till 200 km på 1 tiondels sekund) Dessa två exempel får ni av mig.

– Peppe Lindholm (magsjukevännen från Järvsö) bröt en tå, klippte sig och sprang med keps. Samma dag. Men killen kan vara en av Sveriges bästa trummisar och har Sveriges näst största jeans-samling. Och har Sveriges bästa yogalärare som fru. Grattis Peppe!

– Abeba Aregawi dopad och har aldrig bott i Sverige?! Trist för Hammarby som lagt ut massor av pengar på henne och haft interna schismer där den utmärkta tränaren Per Synnerman kommit i kläm. Bidrog hon med kunskap och sammanhållning i landslaget? Eller var dåvarande landslagschef kåt på medaljer (som Patrik Sjöberg trodde). 

– Alex&Sigge är ju väldigt underhållande i sin pod. Men ibland spårar dom ur lite. I veckans avsnitt erkände Sigge att han smittade Alex med vinterkräsksjukan med flit. Han sa aldrig att hans familj låg sjuka i den. Han kramade Alex extra mycket och 1 dag senare var Alex familj drabbad. Alex skulle ta hand om lilla dottern Charlie som spydde var 15:e minut. Till slut hann hann inte bära in henne till badrummet eller torka upp all spya. Istället lät han henne spy på hans bröst. Han låg kvar och kände viss tillfredställelse av detta. När han sen började frysa så längtade han till nästa spykaskad skull komma ur lilla Charlie. Och värma honom. Känns sådär va?….

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Me, myselt and I. AIK:s storvinst och LG i alla lägen med eller utan mössa. (Tack Danne)

– äst just nu enligt LG: Att vaden verkar läka i tid och mitt musikrum


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Härligt att höra att det är 80-20:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 183:e RW Blogginlägg


– Its not in the way you look/or the things that you say that you do/ Hold the line/Love isnt always on time (Toto)


– Sen sist har jag kunnat jogga 10-15 min vid några tillfällen. Så vaden läker, men långsamt. Min ”ansiktsförlamning/ansiktsmärta” försvann efter 8 dar. Jag gick med mössa på dygnet runt och värmde en sån där riskudde hela tiden. Skall kolla upp om det händer igen. Nu jäklar måste jag jobba på formen. Hann med ett cykelpass, roddpass, crosstrainerpass och ett pass yoga. Portugal v 12-13 känns som 50%. Det brukar vara hur kul som helst med alla grymma ledare. Vi är som en familj och har väldigt trevligt mellan alla pass också.

– Förra veckan var en 2:a på en femgradig skala. Denna vecka var en 3:a. När kommer fyrorna och femmorna?

– Vårt lilla söta barnbarn Chloe har börjat skratta, ”prata”, vända sig och har blivit en människa. Nästa helg kommer Mattias, Linn och Chloe hem till Umeå. Det blir underbart.

– Min bror Anders upplyste mig om att J Lindeberg är ny sponsor för Hammarby fotboll. Då skrev han: ” Och 30 sekunder senare landade stilsäkre fystränare LG Skoogs CV på Årsta”.  Fel broder, fel. Jag lämnade mitt CV innan det blev klart. Iklädd mina smala svarta JLindeberg byxor och en bomberjacka med samma märke. Anders har jeans från Rawhide och strykfri? skjorta från Dressman.

– Malins stukning var kraftig. Hon blev tvungen att uppsöka Michael Johansson (Sveriges bästa naprapat) Det visade sig att ett ben i foten låg fel. Han rättade till detta och hon har ägnat sig åt vattenlöpning ett tag. Ingen fara för Barcelona Maraton 12 mars.

bild från Portugal (Malin och RW:s kostexpert Emma Lindblom klipper intervaller)

– Micke Grahn (IFK Umeå löpare, boende i Uppsala) blev korad till årets idijot i samband med vinterloppet ”Vinteridijoten” i lördags. Han körde Uppsala-Umeå t.o.r för att springa 19.8 km i snömodd, delta i en icke rumsren fest och sova på golvet hos John och Thomas. John och Thomas är ansvariga för klubben ”Team Idijot”. Tidagare sprang dom både intervaller och distans hyfsat seriöst. Nu tar dom Selfies, vinkar och kör plankan under alla pass. Med gulligt påklistrat leende. Dom är sponsrade av Dressman kan tilläggas.

– Peppe Lindholm (Järvsös Ringo Starr) åkte på en kombinerad förkylning/maginfluensa. Han åt 4 rostade mackor på fem dar. Och gick ned massor i vikt. Till hans förtjusning. Peppe är den enda jag vet som är glad för magsjuka. Själv vill jag bli religiös och aldrig mer äta igen. Som tur är är det 5 år mellan mina magsjukor eller förkylningar. I gengäld verkar jag ju vara gjord av skit med alla andra krämpor jag fått på slutet. Det är konstigt egentligen.. Under mina 33 aktiva år som löpare hade jag kanske 10 sjukdagar och 10 skadedagar. Jag sprang över 14000 mil och 750 tävlingar och var alltid frisk och skadefri. Jag jobbade heltid som officer, hade två småbarn, var fystränare för flera lag och var alltid frisk. När jag sen slutar och skall varva ned kommer allt helsicke..  

– Henrik Rydström är en duktig fotbollspelare (numera assisterande tränare) i Kalmar FF. Han älskar media och brukade alttid vara frispråkig. På den tiden var Nanne Bergstrand tränare i Kalmar och sa så här om Rydström: ”Han springer så fort han ser en reporter. Ibland hinner han upp dom”!


– Umeå IK hade ledigt i fredags och jag var orolig att dom skulle tappa strukturen på livet. Så här skrev jag på deras Facebook-sida:  LG:s tips för denna fredag utan inbördes ordning:

1. Lösviktsgodis 4 hg (ett lager gelegodis, 1 lager choklad och ett lager blandat)

2. Tacos till middag (tillåtet med ett glas vin eller öl) helst mineralvatten

3. En musikstund med Håkan, Alme, Kanye West, Anna Ternhem eller Byrds

4. Lyssna på Alex&Sigges podcast. De yngre tjejerna får ta Zara Larssons pod ”den fantastiska resan”

5. Ta ett fotbad eller gör en hårinpackning

6. Sortera och rensa garderoben. Ge bort de palgg du inte använt på två år

7. Se två avsnitt Suits, Blacklist eller Modern Family

8. Ring eller sms:a en vän och tala om vad hen betyder för dig

9. Kamma till er och sätt er ned. Och ladda för matchen mot Sirius på söndag.// LG57

Tolv spelare svarade på inlägget. Jag kan nog fostra hela laget till slut. Och dom vann matchen mot Sirius i SV cupen med 3-0. Kvartsfinal mot Eskilstuna 20 mars.

– Jag älskar prylar och känner stor glädje när jag köpt nåt nytt och fint. (Då menar jag inte skjortor med dålig passform från Dressman) Igår köpte jag en ny bärbar dator att ha på resor. Det var nya MacBook 12 tum. Rymdgrå. Tunn. Smidig. Vikt 0.92 kg. Fodral i äkta läder. Blogg, mail och artiklar kommer gå lätt. Och jag är glad igen!

– Malin skulle åka lite längdskidor som avlastning. Hon köpte ”tejpvalla” och gav sig iväg. Hon kom hem och var galen. Jag hade svinaktigt bakhalt och fick saxa upp för alla backar, sa hon. Jag bad att få kolla på skidorna och se om han tejpat för kort. Då visade det sig att hon ej tagit bort skyddstejpen på vallan?! Tro faan att det var bakhalt. Malin är 27 år och bott i Umeå hela sitt liv.

– När jag var på mässan i samband med New York Maraton såg jag skorna Hoka One. Dom såg lite klumpiga ut. Men när jag pratade med deras säljare och han förklarade uppbyggnaden och filosofin runt Hoka One så tänkte jag om. Dom skulle vara extra bra för mina knän med den uttalade rullsulan bland annat. Jag har ju annars kört alla pass med Asics och i samband med Springtime kör jag Adidas. Roger på RW fixade så jag skall få testa ett par Speedgoat (275 g och 5 mm drop) Kraftig sula för trail. Sen köpte jag ett par Clifton FÖR EGNA PENGAR (235 g och 5 mm drop) Jag återkommer när jag kunnat testa dem fullt ut. När vaden blir bra skall jag se om dom håller vad dom lovar.

– Ett inköp som jag också är nöjd med är Nässköljaren Nasaline. Jag har testat att skölja näsan varje morgon med en lätt saltlösning. Underbar känsla efteråt. Jag tänkte skicka bilder på vad som kom ut ur mitt huvud vid sköljningen. Men då skulle Zandra Buud kanske spy upp den goda rulltårtan som Jonas bakat. Jag undrar om man kan använda Nasaline till att skölja öronen? Och nästa steg kanske blir en tarmsköljare?

– Joel Alme var gäst i Värvet denna vecka. Jag älskar Joel Alme och spelade hans senaste platta ”Flyktligan” 238 ggr under 2015. (man kan få statisktik via spotify) Dessutom har jag säkert spelat vinylutgåvan 40 ggr. Jag hörde även Joel Alme intervjun i Dill&Duva. Båda två var otroligt bra och givande. Ni som missade honom hos Jills veranda måste kolla in på SVT play. Han berättade hur han lägger upp sina dagar:

Lämnar barnet på dagis- går hem och äter 2 ägg + blåbärsyoghurt med musli- 12.00 springer 5.5 km + kör utegym – går hem och äter 2 ägg till- skriver musik/texter-hämtar barnet från dagis.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Hans Nutella-bullar, folk utan bekräftelsebehov och torra vägar för löpning

– Bäst just nu enligt LG: Att jag tog mig ur svackan. Och Joel Alme. Alltid Joel Alme


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

haha, dina blogginlägg är bäst:) Och skönt att ansiktet är tillbaka.


Johan Renström

haha, dina blogginlägg är bäst:) Och skönt att ansiktet är tillbaka.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

mitt 182:a RW Blogginlägg


– Work work work work work work/He said me haffi/ work work work work work work/He see me do mi (Rihanna)


– Vaden spökar fortfarande och håller mig borta från löpning (2 veckor nu) Känns som Portugalresan är i farozonen. Jag har cyklat 3 pass, crosstrainer 1 pass och styrka + yoga några pass. Det räcker inte för att känna sig pigg och snabb. Det räcker inte heller för att se bra ut naken!

– Som om jag inte vore nog usel så har jag haft problem med domningar och smärta i ansiktet (höger sida) Jag kan inte kamma mig eller raka mig när det blir tryck mot huden. Det kom i fredags och har minskat lite nu. Sju år till pension känns länge.

– Om ni fortsätter läsa så lovar jag att undvika bilder på semlor, min frukost, Anna Books tårar och katter som leker. Men här gör jag ett modelljobb åt Womans Health. 

– Jag skrev klart min artikel till RW 4 (vi ligger i framkant)  När tidningen kommer ut är det 4 -5 veckor kvar till Göteborgsvarvet. Jag valde att skriva om hur man kan förbereda sig träningsmässigt de sista fyra veckorna inför ett lopp. Två exempel bifogas varav det ena gäller en löpare om siktar på Sub 2 tim och det andra en löpare som siktar på 1.30 tim. Szalkai kommer också att skriva om förberedelser och förmodligen några bilder i bar överkropp och nån cool mössa. Kolla in hans Instagram där han byter tröja på löpbandet i sub 4 fart.

– Jag har ju tränat mycket yoga (2 ggr/vecka) sen i höstas. Plus extra benstyrka har gjort mitt taskiga knä mycket bättre. Inom Springtime har vi förmånen att ha tillgång till några av Sveriges bästa yoga-instruktörer. Vi har bland annat Cecilia Duberg, Anna Lindh, Carolina Söderberg, Sara Persson, Anci Näslund och Malin Berghagen som är mycket duktiga och kan anpassa yogan individuellt. Vi har Blossom som kan blanda fysisk och lugnare yoga samt ibland lägger in nån vacker sång som avslutning. I Umeå har vi dessutom Maria Olofsson som är oerhört duktig och passar mig som löpare extra bra. Men den som gjort störst intryck på mig är Cecilia Gustavson (Järvsös egen Ingrid Bergman) Hon har varierade och bra pass. Hon säger alltid kloka, fina saker under passet (”sänd lite kärlek till höften” ) till exempelNär hon var yngre blev hon anlitad som baddräktsmodell på NK i Stockholm. Dessutom gled hon omkring i en penselmålad? Volvo 242 på Söder. Den blev tyvärr beslagtagen pga massor av P-böter.

– Aston Villa – Liverpool 0 – 6 (noll-sex) Den glädjen vägde upp min dåliga vad och ansiktsförlamningen. 

– Peppe, Danne Blom och Alex Schulman sparar till långt hår. Dom längtar efter Zlatantofs och hästsvans. Gränsfall va?

– Min klass med ensamkommande flyktingar ger verkligen mig energi. Dom är tacksamma och glada över allt skolan erbjuder. Jag har samlat ihop massor med träningskläder, skor och vinterjackor som jag delat ut. Vissa grejer tycker dom är så fina att dom vägrar träna i. Istället har dom på sig vissa träningströjor, hoodar som civila kläder. Nästa vecka skall dom få prova skridskor och skidor på längden. Min mentorsklass (7C) skall hjälpa till och vara instruktörer. En extra eloge till Emma Vestergren som är mentor/ansvarig för de ensamkommande klassen (IK) Hon är som en mamma för dem. Vi har en fin musikanläggning i idrottshallen. Och idag så fick dom spela populär musik från Iran, Albanien och Afganistan. Oj vad dom sprang och sjöng under fotbollsmatchen. Med fotbollsklaserna hade vi igår  fotbollsturnering i Nolia. Åtta macher och slutsegern till lag gul. Chokladbollar och Coca cola på måndag i pris.

– Min Bowie-samling är snart komplett. Nu har jag sörjt David Bowie klart och kommer gå vidare. Men kommer spela hans musik nån timme varje vecka. 

– Malin har 3 veckor kvar till Barcelona Maraton. Träningen har gått prickfritt i 10 veckor med hög mängd, trösklar och stegrande intervaller i överfart. Tyvärr stukade hon sin fot kraftigt i tisdags och får köra lite vattenlöpning och crosstrainer. Men det är nog bara bra att få lite avlastning. Det blir spännande att följa hennes debut och Anders Larvias 127:e mara.

– Vi brukar besöka Storsjöyran varje år (Sveriges skönaste festival) Det blir 14:e året i rad nu.  Artistbokningen har kommit igång. Winnerbäck, Miriam Bryant, Bob Hund, Amanda Bergman från Amazon, Vintage Trouble, Titiyo och Dolores Haze. Bra redan nu. Tänk att få se Bob Hund live!

– Jag hjälper ju ett antal landslagspelare med fysupplägg i olika klubbar. Malin Diaz har legat efter lite i grundkonditionen. Men har jobbat jättebra sista 6 veckorna. Nu är hon snart 100%. Då är hon en tillgång för alla lag. Hon laddar upp med kött&potatis. Det är sunt i dessa tider. Och Umeå IK:s unga lag är på gång nu. De tvp sista löpträningarna har varit de bästa sen 7 nov. Men fortfarande är truppen tunn efter de sju tunga långtidskadorna sen ifjol.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att ha upplägg och mål med sin träning. Och Sofies BAKverk.

– Bäst just nu enligt LG: Sju år till pension och Suits säsong 4Antal kommentarer: 7

Johan Renström

Krya på dig och jag hoppas verkligen att du kan komma med till Portugal.


Malin Bolte

Usch och fy….hoppas du gått till doktorn men ansiktsproblemen. ”Gubbvaden” är jag mindre orolig över;) Som du vet lider jag av ngn variant av ”kärringvad” hahaha Ålder är kanske inte bara en siffra;)
Krya på dig!
Malin


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Det var inte mening att kommentarsbomba dig. Skyller på ett skakigt internet i Italien.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervallerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*