Blogg

mitt 182:a RW Blogginlägg


– Work work work work work work/He said me haffi/ work work work work work work/He see me do mi (Rihanna)


– Vaden spökar fortfarande och håller mig borta från löpning (2 veckor nu) Känns som Portugalresan är i farozonen. Jag har cyklat 3 pass, crosstrainer 1 pass och styrka + yoga några pass. Det räcker inte för att känna sig pigg och snabb. Det räcker inte heller för att se bra ut naken!

– Som om jag inte vore nog usel så har jag haft problem med domningar och smärta i ansiktet (höger sida) Jag kan inte kamma mig eller raka mig när det blir tryck mot huden. Det kom i fredags och har minskat lite nu. Sju år till pension känns länge.

– Om ni fortsätter läsa så lovar jag att undvika bilder på semlor, min frukost, Anna Books tårar och katter som leker. Men här gör jag ett modelljobb åt Womans Health. 

– Jag skrev klart min artikel till RW 4 (vi ligger i framkant)  När tidningen kommer ut är det 4 -5 veckor kvar till Göteborgsvarvet. Jag valde att skriva om hur man kan förbereda sig träningsmässigt de sista fyra veckorna inför ett lopp. Två exempel bifogas varav det ena gäller en löpare om siktar på Sub 2 tim och det andra en löpare som siktar på 1.30 tim. Szalkai kommer också att skriva om förberedelser och förmodligen några bilder i bar överkropp och nån cool mössa. Kolla in hans Instagram där han byter tröja på löpbandet i sub 4 fart.

– Jag har ju tränat mycket yoga (2 ggr/vecka) sen i höstas. Plus extra benstyrka har gjort mitt taskiga knä mycket bättre. Inom Springtime har vi förmånen att ha tillgång till några av Sveriges bästa yoga-instruktörer. Vi har bland annat Cecilia Duberg, Anna Lindh, Carolina Söderberg, Sara Persson, Anci Näslund och Malin Berghagen som är mycket duktiga och kan anpassa yogan individuellt. Vi har Blossom som kan blanda fysisk och lugnare yoga samt ibland lägger in nån vacker sång som avslutning. I Umeå har vi dessutom Maria Olofsson som är oerhört duktig och passar mig som löpare extra bra. Men den som gjort störst intryck på mig är Cecilia Gustavson (Järvsös egen Ingrid Bergman) Hon har varierade och bra pass. Hon säger alltid kloka, fina saker under passet (”sänd lite kärlek till höften” ) till exempelNär hon var yngre blev hon anlitad som baddräktsmodell på NK i Stockholm. Dessutom gled hon omkring i en penselmålad? Volvo 242 på Söder. Den blev tyvärr beslagtagen pga massor av P-böter.

– Aston Villa – Liverpool 0 – 6 (noll-sex) Den glädjen vägde upp min dåliga vad och ansiktsförlamningen. 

– Peppe, Danne Blom och Alex Schulman sparar till långt hår. Dom längtar efter Zlatantofs och hästsvans. Gränsfall va?

– Min klass med ensamkommande flyktingar ger verkligen mig energi. Dom är tacksamma och glada över allt skolan erbjuder. Jag har samlat ihop massor med träningskläder, skor och vinterjackor som jag delat ut. Vissa grejer tycker dom är så fina att dom vägrar träna i. Istället har dom på sig vissa träningströjor, hoodar som civila kläder. Nästa vecka skall dom få prova skridskor och skidor på längden. Min mentorsklass (7C) skall hjälpa till och vara instruktörer. En extra eloge till Emma Vestergren som är mentor/ansvarig för de ensamkommande klassen (IK) Hon är som en mamma för dem. Vi har en fin musikanläggning i idrottshallen. Och idag så fick dom spela populär musik från Iran, Albanien och Afganistan. Oj vad dom sprang och sjöng under fotbollsmatchen. Med fotbollsklaserna hade vi igår  fotbollsturnering i Nolia. Åtta macher och slutsegern till lag gul. Chokladbollar och Coca cola på måndag i pris.

– Min Bowie-samling är snart komplett. Nu har jag sörjt David Bowie klart och kommer gå vidare. Men kommer spela hans musik nån timme varje vecka. 

– Malin har 3 veckor kvar till Barcelona Maraton. Träningen har gått prickfritt i 10 veckor med hög mängd, trösklar och stegrande intervaller i överfart. Tyvärr stukade hon sin fot kraftigt i tisdags och får köra lite vattenlöpning och crosstrainer. Men det är nog bara bra att få lite avlastning. Det blir spännande att följa hennes debut och Anders Larvias 127:e mara.

– Vi brukar besöka Storsjöyran varje år (Sveriges skönaste festival) Det blir 14:e året i rad nu.  Artistbokningen har kommit igång. Winnerbäck, Miriam Bryant, Bob Hund, Amanda Bergman från Amazon, Vintage Trouble, Titiyo och Dolores Haze. Bra redan nu. Tänk att få se Bob Hund live!

– Jag hjälper ju ett antal landslagspelare med fysupplägg i olika klubbar. Malin Diaz har legat efter lite i grundkonditionen. Men har jobbat jättebra sista 6 veckorna. Nu är hon snart 100%. Då är hon en tillgång för alla lag. Hon laddar upp med kött&potatis. Det är sunt i dessa tider. Och Umeå IK:s unga lag är på gång nu. De tvp sista löpträningarna har varit de bästa sen 7 nov. Men fortfarande är truppen tunn efter de sju tunga långtidskadorna sen ifjol.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att ha upplägg och mål med sin träning. Och Sofies BAKverk.

– Bäst just nu enligt LG: Sju år till pension och Suits säsong 4Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 7

Johan Renström

Krya på dig och jag hoppas verkligen att du kan komma med till Portugal.


Malin Bolte

Usch och fy….hoppas du gått till doktorn men ansiktsproblemen. ”Gubbvaden” är jag mindre orolig över;) Som du vet lider jag av ngn variant av ”kärringvad” hahaha Ålder är kanske inte bara en siffra;)
Krya på dig!
Malin


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Det var inte mening att kommentarsbomba dig. Skyller på ett skakigt internet i Italien.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervallerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervallerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 180:e RW Blogginlägg


– Take a ride in the sky/In our  ship fantasize/All your dreams will come true miles away (Earth,wind&fire)

– Träningen började bra men sen fick jag känning i en vad (två dar i rad med kortintervaller var idiotiskt) så det har blivit cykel, rodd, styrka och ett pass yoga. Jag satsar på dubbelpass lördag och söndag. Sen är vaden bra igen. Jag har i alla fall blivit jättestark i mina ben. Kolla bilden. Ni får låna den till era instagram, facebook och bloggar om ni vill.

– Svenska idrottsgalan som gäller idrottsprestationer för 2015 sänds på TV i slutet av januari. Men rösterna lämnas av juryn och räknas redan i oktober? Vad händer med prestationer i okt-dec?  Det känns konstigt.

 Christiano Ronaldo har aldrig fått priset ”Athlete of the year” i Portugal. De sista tre åren har cyklisten Rui Costa fått priset. Undrar vad Ronaldo tänker runt detta?

– Vid ett prov i religionskunskap i åk 6 så löd en fråga ” När kom kristendomen till Sverige?” Då var det en kille som svarade 1963. När läraren frågade hur han kom fram till detta årtal svarade han – ” Jag såg på TV när Beatles kom till Stockholm 1963. Då sa John Lennon ”I am the new Jesus”!   Så kan det gå…

– Den fantastiska Beatleslåten, Here comes the sun skrev George Harrison i Eric Claptons trädgård en tidig söndagmorgon 1969. Dom hade haft en stor fest hos Clapton på kvällen. Huvuddelen av gänget drog vidare till nån nattklubb men George och Clapton fortsatte festa hela natten i Claptons hus. På morgonen just när solen gick upp satte dom sig i trädgården och George skrev låten på några minuter.

Brottaren Alexander Karelin var obesegrad i 10 år. Han vann 9 VM, 12 EM och 3 OS Guld. Och tappade inte en poäng! Men i OS-finalen 2000 fick han stryk av Rulon Gardner från USA med 1-0. I Offside-podcasten berättades om Gardners livsöde. Rulon blev skjuten med en pilbåge i magen på roliga timmen i skolan, Han vurpade med sin motorcykel och bröt båda armarna, han störtade med ett propellerplan i en sjö och fick simma 2 timmar i 2 gradigt vatten!? Ändå kunde han vinna OS Guld 2000 och brons 2004. Sen gick han upp 100 kg i vikt. Deltog i Biggest loser och gick ner 100 kg i vikt. Sen gick han i personlig konkurs med skulder på 4 miljoner dollar. Wow vilken berg och dalbana.

Kolla denna Instagramraket. Det är en mamma med sina tvillingdöttrar. Vem är mamman och vem är döttrarna? Var mamman 7 år när hon blev gravid? Många frågor som hållit mig sömnlös sen i onsdags. Jag frågade några av tjejerna i 8 A i fredags men alla gissade fel. 

– Det är mamman som är längst till vänster…

– Feministen och programledaren Liv Strömqvist är ganska rapp i käften. När förra kulturminstern, Karin Adelsohn Liljeroth tyckte att ordet kultur har en negativ klang bland folk så svarade Liv så här: – ” Jag tycker Lena Adelsohn Liljeroth har en dålig klang. Jag tycker vi döper om henne till Blubby”!


– Glädjen över nya vinyler är en fin känsla. I veckan flyttade Backyard Babies, Björk och Carole King in hos mig. Välkommen.

– Peppe har inga nya bilder på sig själv (magsjuka, yin yoga och nån svullen trummisbild) Hasse Nilsson är vintertrött, Nicke Berglund är försenad igen, Micke Grahn lipar över Björklöven och Northug. Kom tillbaka och skärp er grabbar!

– Lisa Ek är en duktig fotbollspelare, numera proffs i Fiorentina. Hon har varit väldigt skadeförföljd, annars hade hon varit bofast landslaget. Hon har ett hjärta av guld. Det finns ett lag med ensamkommande flyktingar i Göteborg som heter Sandarna Lag C som hon tränade när hon bodde i Göteborg tillsammans med eldsjälen Matilda Brinck-Larsen. Nu har hon bjudit ner hela laget till Fiorentina för att se både herrlaget och damlaget spela match. Och detta från sin privata kassa?! När hennes far avled så fick hon ett arv som hon nu använder för att förgylla grabbarnas liv. Kärlek& Resekt till dig Lisa! Missa inte Erik Nivas reportage i Aftonbladet. Vi har också fått en klass med ensamkommande flyktingar på min skola. Jag har idrott med dem två ggr/vecka plus att dom får spela fotboll på elevens val. Mycket inspirerande att jobba med dessa glada och tacksamma pojkar.

– Bäst just nu enligt danne Blom: Våga träna olika. Våren närmar sig. Och att LG tar över efter Hamren.

– Bäst just nu enligt LG: Blacklist, Joel Alme och Plopp (röda)Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Danne-bror! Jag återkommer med löpmål senare. Backyard är fantastisk
Bra helg !Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 179:e RW Blogginlägg


– I´m a man in love with a pure heart/Someone above send me a work of art/The happines i feel/ I so real (Dee Dee King)


Träningen rullar på och denna vecka har jag tryckt på med lite kortare intervaller. Det var skönt att få springa sig trött och ta ut steget. 10 x 200 m i Nolia med 30 sek ståvila samt 10 x 30 sek på löpband på 17 km/h. Med 30 sek ståvila. Desutom har jag cyklat 5 x 4 min och kört roddmaskin och crosstrainer som genomblödning. Ett pass yoga och styrka i samband med löpningen. Bra vecka.

– Alex&Sigges podcast är underhållande. I veckan har dom diskuterat olika sätt att gradera lycka mm. Och kom fram till att bästa måttet på att beskriva lycka är att använda antal cm som livmoderhalsen öppnat sig??  När en kvinna är gravid så är väl ca 10 cm öppning läget när barnet är på väg. Har man öppnat sig 3 cm är det kanske läge att åka in till BB osv. Då menar Alex&Sigge att man kan använda detta när folk frågar hur glad och lycklig man är över exempelvis sin nya lägenhet – ”Jo , tack, det är ungefär 4 cm”!

– Ishockeyspelarna Jörgen och Kenny Jönsson (Rögle, NHL, OS guld mm) har en mamma som följt sina pojkar i alla lägen ändå upp till 16-17 års åldern. Hon har stöttat med utrustning när dom var yngre, skjutsat och hämtat till matcher och träningar. Hon följde även med i bussen på bortamatcherna. -” Det var så trevligt med gemenskapen och snacket. Sen brukade grabbarna skramla till en P-rulle på hemvägen”!?  Va? Det skulle känna konstigt att sitta i en buss och se på en VHS porrfilm med lagkamraterna när ens mamma sitter två säten framför…

Vecka 12-13 är jag i Portugal med Springtime och Runners World. Då skall huvudfokus ligga på löpträning, styrka för löpare, yoga för löpare samt föreläsning om löpning. Jag skall fördela ut vilka pass mina fina löpledare skall köra. Under veckan finns Lars Södergård, Hjärnfysik-Johan, RW Stefan, RW Sofia, RW Nina, Björn Lans, kost-Emma,Löplabbet-Jens och den super ödmjuke legenden Mustafa Mohamed  med på löpningarna. Cecilia Duberg, Carolina Söderberg, Erik Sandström, Annika Lans, Ulrika Brorson, Åsa Barrén, Kinna och Hasse sköter de andra passen och våra kroppar. Det blir grymt. Kortbyxor, färgmatchade kläder, sol och glädje. 

– På några dagis i Israel hade dom problem med att föräldrarna hämtade sina barn senare och senare. Då införde dom böter om dom hämtade senare än avtalat. Då skulle ju resultatet bli att dom hämtade i tid och inte så sent heller. MEN då började dom hämta ännu senare. Dom såg böterna som en avgift och tycket dom betalde för en timme till? Tidigare var det en känslomässig koppling mot personalen att dom skulle skynda sig. Men nu tycket dom att dom betalde för att få komma sent. Så kan det gå…

– Det är bra med en blogg på många sätt. Dels får jag skriva om vad som helst (nästan) Dels får man bra respons från läsare (oftast) Man får också många förfrågningar om att testa produkter. Jag brukar vara noga med vad jag testar, och förklarar att om jag inte tycker produkten är bra så framgår det i bloggen. Då brukar några företag dra sig tillbaka. Jag skall få möjligheten att testa löpskon Hoka-One. Den skall ju vara extra bra för mina knän genom sin sulkonstruktion. Vi får se om det funkar. Jag har mest sprungit med Asics de 5 senaste åren. Asics har ju det bredaste och bästa sortimentet. Nike var störst förr och det märke jag sprang på när jag var tävlingslöpare 1978-2009. Men Adidas, Saucony, Pearl Izumi, Salming mfl har kommit väldigt starkt. Dom här heta sneakers fick jag av Asics Camilla för att hon tyckte jag var en fin man. Och ändå är jag bara mig själv..

– Jag fortsätter bygga upp min vinylsamling och veckan kryddades med Dee Dee King (Ramones-Blondie) , Lucinda Williams, Redd Kross, Bowie samling, The Clash samling och en LP med den nyss avlidne radiolegenden Kjell Alinge (Hemma Hos). 

– Jojje Borssén, den gamle RW medarbetaren har ju startat företaget Vitaminmanager. Nu skall han köra igång en podcast om heter unika människor. Och har bjudit in mig. Det känns spännande. Oj vad jag skall snacka..

– På tal om musik. Det dök upp en skiva med ett band som heter Atlas Station. Medlemmarna är från Vännäs/Umeå. Och det låter sensationellt bra. Påminner om Peter Gabriel. Grym sångare och kanonljud. Dom spelade på Burmans Musik i måndags. Anders Larvia upptäckte dem via Spotify. In och lyssna eller köp plattan!

– Damlandslaget gjorde ett bra genrep mot Skottland. Vinst med 6-0 och bra insatser av många. Seger och Lisa D starka på mitten. Kul att Pauline Hammarlund fick göra två mål. Umeå IK har också byggt upp sin grund nu. Sen 7 november har vi kört ca 25-30 pass löpning, 25- 30 pass styrka samt 25-30 pass fotboll. Fortfarande är ju några spelare under rehab från fjjolårets 4 korsband och två stressfrakturer. Till seriestarten är nog huvuddelen igång. Så tiden talar för det unga UIK.

– Bäst just nu enligt Danne Blom : Vilopuls på 47 och Anthon Bergs choklad

– Bäst just nu enligt LG: Atlas Station och Modern family på NetflixLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 178:e RW Blogginläggt


– I´m an alligator/I´m a mama-papa coming to you/I´ll the a space invador/I´ll be the rockn rollin bitch for you (David Bowie)

– Lars Södergård fick inte köpa Hasse Nilssons urtvättade Sub 4 splitshorts. Dom köptes av en av Hasses största beundrare, nämligen Mats Lundin (Sveriges Petter Northug). Det var länge sen jag såg Södergård så ledsen. Han älskar gamla sunkiga träningskläder. Undrar hur fort han skulle springa med nya funktionskläder?

– Beatles hela katalog finns numera på Spotify. Du kan ävn få anpassade Beatles-listor för olika sinnesstämningar. Det finns även fina och varierade spellistor på sonicmagazine.com

– Veckans träning rullar på. Två pass löpning, två pass cykel,ett pass roddmaskin, ett pass yoga och ett pass styrka är helt ok vecka. Jag har dock under lång tid slarvat med de långa passen. Mitt psyke är dock inte i dagsläget nog starkt för 90 min cykel eller crosstrainer. Nu börjar dock kylan ge med sig vilket bäddar för skidåkning. Skärp dig LG..

– Alex&Sigge är väldigt underhållande i sin podd. Dom har även ett nyhetsbrev som är väldigt kul. Alex vet om att Sigge har en fobi för kräk och spybilder. Flera gånger i veckan skickar Alex mail till Sigge med till exempel ”kolla vår fina recension av showen” När Sigge öppnar mailet ploppar en äcklig spybild upp. I storlekordningen två spymail iveckan brukar Alex skicka. I senaste nyhetsbrevet skall Sigge hämnas på Alex. Det känsligaste för Alex är om andra kändisar får framgång samt om hans pappa framställs i sämre dager. Alex pappa producerade bland annat Hylands hörna och blev god vän med Lennart Hyland. Denna relation var viktig och ”ren”. Alex var väldigt stolt över detta. Sigges hämnd i nyhetsbrevet var att photoshoppa in Hylands och pappa Allans ansikte i grova porrbilder. Där Hyland och Allan är fångade i grova sexscener med varann. Undrar hur Alex reagerar på detta?

– I nya numret av RW skrev jag om maratonträning och jämförde även Lydiard och Canovas olika träningsfilosofier. Det jag kan märka på yngre löpare eller löpare som vill börja satsa är  att dom vill ha snabba resultat. Problemet med långdistanslöpning är att det tar tid att bli bra och genomtränad. Det finns ingen quickfix som vissa tycks tro. På vissa bloggar och så kallade träningsmagasin kan det stå ” du kan bli bra på bara 3 min hård träning” eller ”6 x 30 sek är bästa träningen”. Jag hoppas ”Hjärnfysik-Johan” kan bena ut dessa spörsmål. När jag skall hjälpa löpare med träningsupplägg så vill jag ha 6-8 månader om de skall springa ett maraton och 3-4 månader inför ett halvmaraton. Skall dom satsa på ett 10 km lopp räcker det hyfsat med 10-12 veckor för att det skall se ut som löpning.

– Eric Cantona (Fransk fotbollspelare, Manchetser United) är en cool man. När han var kung i klubben hade just ungdomar som Paul Scholes, David Beckham och Gary Neville flyttats upp i Alaget. Vid ett tillfälle hade klubben fått en check på 5000 pund för nåt sponsorjobb. Spelarna diskuterade hur man skulle fördela summan.De flesta yngre spelare med låg lön ville att dom skulle dela pengarna på truppen. Medan de rika,äldre spelarna ville lotta ut så att en spelare fick hela summan. Paul Scholes och Gary Neville gick med på detta trots de andra yngre spelarna ville dela. Sen vann Eric Cantona utlottningen och lämnade omklädningrummet med kaxig min. Dagen efter kom Cantona med två checkar på vardera 2500 pund. Sen gav han Sholes och Neville varsin check. -” Här får ni grabbar för att ni vågade gambla”!

 
–  Jag fick en fin väska av min kompis David Lenneman som kan vara bra att ha i vardagen. Även skivbutiken Pet Sounds har tryckt upp tygpåsar. Den numera nedlagda Its only rockn roll likaså. Nu väntar jag på Stefan på Burmans Musik. Då är samlingen komplett.

– Två av mina gamla löparkompisar är Mickael Svensson (3.37 på 1500 m semifinal i VM) och Richard Larsson (sub 15 min på 5000 m) Nu är dom framgångsrika företagare och kör kostym och handsydda skor. En gång i tiden så blandade dom vetekli och kruskakli i allt dom skulle äta. En dag när Micke kom till Richards lägenhet låg Rickard avsvimmad på toaletten med byxorna vid vristerna. Han hade ätit så mycket kruskakli att magen blivit förstoppad. Men det löste sig och dom började äta normalt. Igår bjöd faktiskt Richard och sambon Liselott på färsk pasta, lax, vaniljsorbet och Belgisk öl. Och Micke är docent i överträning och kost och massa mer…

– Helt galen match igår mellan Norwich och Liverpool. Matchen slutade 4-5 efter 2 mål på övertid. Försvarspelet var en katastrof för båda lagen. Men vändningen och 3 poäng kan bli mycket värt för fortssättningen. När Jurgen Klopp får tid att sätta fysiken och jobba med försvarspelet samt kanske värva en forward och en mittback så blir det bra.. Lallana tryckte in seger målet i 95:e min med 20 sek kvar. Erik Nivas analys efter matchen var klockren. (Viasat fotboll)

– Malin börjar få samma psyke som Uhrbom. Veckan i Umeå har varit svinkall så det blev två pass på löpband. Pass 1) 10 km i 4.00 min/km + 6 km i 3.40 min/km. Pass 2) 30 km (trettio) på löpband snittfart 4.40 min/km lutning mellan 1-2%. Barcelona maraton i mars kan bli intressant. Min lilla flicka är stenhård. Dessutom har hon bara en termin kvar innan hon är distriks-sköterska. 

– Veckan bjöd på några fina plattor. Dels Sam Outlaw (coolt namn va) Med medlemmar från My Morning Jacket och producerad av Ry Cooder. Och Son Volt (Jay Farrar från Uncle Tupelo) samt Dylan Le Blanc. I genren singer songwriter, country rock. Fyra + på samtliga.

Det här tyckte jag var roligt om Lance Armstrong. Jag hoppades alltid att lance var ren. Men faan vad fel jag hade. Kolla också in dokumentären om bergsspecialisten Marco Pantani på Netflix. Hög som ett höghus.

– Jonas Buud är på Nya Zeeland för att träna i tre veckor. Han pumpar ut fantastiska bilder och filmer på de mest fantastiska löpstigarna jag sett. Stackars Zandra kör 10 km roddmaskin och äter kalla fiskpinnar. Heja båda två.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att vi faktiskt går mot kjusare tider (på alla vis)

– Bäst just nu enligt LG: Apotekarnes julmust och Sam Outlaw


Antal kommentarer: 3

Frida Michold

Alltid lika kul att läsa. Och Malin kommer ju springa som en vind i Barcelona!


Anders Larvia

Sam Outlaw hade jag missat, vilken grym platta, det sound Nashville borde ha tagit istället för mainstream vägen. Kolla upp Atlas Station om du inte redan köpt den, doftar Peter Gabriel lång väg. Beatles stereomixar blir man ju tyvärr åksjuk av med trummorna längst ut till vänster och sången till höger, dom borde aldrig ha fått släppas, Beatles ska vara i mono.


Anders Larvia

Jag snubblade över en recension som lät intressant och nu har jag snurrat den tjugofyra timmar om dygnet senaste dagarna. Magiskt bra!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*