Blogg

Mitt 183:e RW Blogginlägg


– Its not in the way you look/or the things that you say that you do/ Hold the line/Love isnt always on time (Toto)


– Sen sist har jag kunnat jogga 10-15 min vid några tillfällen. Så vaden läker, men långsamt. Min ”ansiktsförlamning/ansiktsmärta” försvann efter 8 dar. Jag gick med mössa på dygnet runt och värmde en sån där riskudde hela tiden. Skall kolla upp om det händer igen. Nu jäklar måste jag jobba på formen. Hann med ett cykelpass, roddpass, crosstrainerpass och ett pass yoga. Portugal v 12-13 känns som 50%. Det brukar vara hur kul som helst med alla grymma ledare. Vi är som en familj och har väldigt trevligt mellan alla pass också.

– Förra veckan var en 2:a på en femgradig skala. Denna vecka var en 3:a. När kommer fyrorna och femmorna?

– Vårt lilla söta barnbarn Chloe har börjat skratta, ”prata”, vända sig och har blivit en människa. Nästa helg kommer Mattias, Linn och Chloe hem till Umeå. Det blir underbart.

– Min bror Anders upplyste mig om att J Lindeberg är ny sponsor för Hammarby fotboll. Då skrev han: ” Och 30 sekunder senare landade stilsäkre fystränare LG Skoogs CV på Årsta”.  Fel broder, fel. Jag lämnade mitt CV innan det blev klart. Iklädd mina smala svarta JLindeberg byxor och en bomberjacka med samma märke. Anders har jeans från Rawhide och strykfri? skjorta från Dressman.

– Malins stukning var kraftig. Hon blev tvungen att uppsöka Michael Johansson (Sveriges bästa naprapat) Det visade sig att ett ben i foten låg fel. Han rättade till detta och hon har ägnat sig åt vattenlöpning ett tag. Ingen fara för Barcelona Maraton 12 mars.

bild från Portugal (Malin och RW:s kostexpert Emma Lindblom klipper intervaller)

– Micke Grahn (IFK Umeå löpare, boende i Uppsala) blev korad till årets idijot i samband med vinterloppet ”Vinteridijoten” i lördags. Han körde Uppsala-Umeå t.o.r för att springa 19.8 km i snömodd, delta i en icke rumsren fest och sova på golvet hos John och Thomas. John och Thomas är ansvariga för klubben ”Team Idijot”. Tidagare sprang dom både intervaller och distans hyfsat seriöst. Nu tar dom Selfies, vinkar och kör plankan under alla pass. Med gulligt påklistrat leende. Dom är sponsrade av Dressman kan tilläggas.

– Peppe Lindholm (Järvsös Ringo Starr) åkte på en kombinerad förkylning/maginfluensa. Han åt 4 rostade mackor på fem dar. Och gick ned massor i vikt. Till hans förtjusning. Peppe är den enda jag vet som är glad för magsjuka. Själv vill jag bli religiös och aldrig mer äta igen. Som tur är är det 5 år mellan mina magsjukor eller förkylningar. I gengäld verkar jag ju vara gjord av skit med alla andra krämpor jag fått på slutet. Det är konstigt egentligen.. Under mina 33 aktiva år som löpare hade jag kanske 10 sjukdagar och 10 skadedagar. Jag sprang över 14000 mil och 750 tävlingar och var alltid frisk och skadefri. Jag jobbade heltid som officer, hade två småbarn, var fystränare för flera lag och var alltid frisk. När jag sen slutar och skall varva ned kommer allt helsicke..  

– Henrik Rydström är en duktig fotbollspelare (numera assisterande tränare) i Kalmar FF. Han älskar media och brukade alttid vara frispråkig. På den tiden var Nanne Bergstrand tränare i Kalmar och sa så här om Rydström: ”Han springer så fort han ser en reporter. Ibland hinner han upp dom”!


– Umeå IK hade ledigt i fredags och jag var orolig att dom skulle tappa strukturen på livet. Så här skrev jag på deras Facebook-sida:  LG:s tips för denna fredag utan inbördes ordning:

1. Lösviktsgodis 4 hg (ett lager gelegodis, 1 lager choklad och ett lager blandat)

2. Tacos till middag (tillåtet med ett glas vin eller öl) helst mineralvatten

3. En musikstund med Håkan, Alme, Kanye West, Anna Ternhem eller Byrds

4. Lyssna på Alex&Sigges podcast. De yngre tjejerna får ta Zara Larssons pod ”den fantastiska resan”

5. Ta ett fotbad eller gör en hårinpackning

6. Sortera och rensa garderoben. Ge bort de palgg du inte använt på två år

7. Se två avsnitt Suits, Blacklist eller Modern Family

8. Ring eller sms:a en vän och tala om vad hen betyder för dig

9. Kamma till er och sätt er ned. Och ladda för matchen mot Sirius på söndag.// LG57

Tolv spelare svarade på inlägget. Jag kan nog fostra hela laget till slut. Och dom vann matchen mot Sirius i SV cupen med 3-0. Kvartsfinal mot Eskilstuna 20 mars.

– Jag älskar prylar och känner stor glädje när jag köpt nåt nytt och fint. (Då menar jag inte skjortor med dålig passform från Dressman) Igår köpte jag en ny bärbar dator att ha på resor. Det var nya MacBook 12 tum. Rymdgrå. Tunn. Smidig. Vikt 0.92 kg. Fodral i äkta läder. Blogg, mail och artiklar kommer gå lätt. Och jag är glad igen!

– Malin skulle åka lite längdskidor som avlastning. Hon köpte ”tejpvalla” och gav sig iväg. Hon kom hem och var galen. Jag hade svinaktigt bakhalt och fick saxa upp för alla backar, sa hon. Jag bad att få kolla på skidorna och se om han tejpat för kort. Då visade det sig att hon ej tagit bort skyddstejpen på vallan?! Tro faan att det var bakhalt. Malin är 27 år och bott i Umeå hela sitt liv.

– När jag var på mässan i samband med New York Maraton såg jag skorna Hoka One. Dom såg lite klumpiga ut. Men när jag pratade med deras säljare och han förklarade uppbyggnaden och filosofin runt Hoka One så tänkte jag om. Dom skulle vara extra bra för mina knän med den uttalade rullsulan bland annat. Jag har ju annars kört alla pass med Asics och i samband med Springtime kör jag Adidas. Roger på RW fixade så jag skall få testa ett par Speedgoat (275 g och 5 mm drop) Kraftig sula för trail. Sen köpte jag ett par Clifton FÖR EGNA PENGAR (235 g och 5 mm drop) Jag återkommer när jag kunnat testa dem fullt ut. När vaden blir bra skall jag se om dom håller vad dom lovar.

– Ett inköp som jag också är nöjd med är Nässköljaren Nasaline. Jag har testat att skölja näsan varje morgon med en lätt saltlösning. Underbar känsla efteråt. Jag tänkte skicka bilder på vad som kom ut ur mitt huvud vid sköljningen. Men då skulle Zandra Buud kanske spy upp den goda rulltårtan som Jonas bakat. Jag undrar om man kan använda Nasaline till att skölja öronen? Och nästa steg kanske blir en tarmsköljare?

– Joel Alme var gäst i Värvet denna vecka. Jag älskar Joel Alme och spelade hans senaste platta ”Flyktligan” 238 ggr under 2015. (man kan få statisktik via spotify) Dessutom har jag säkert spelat vinylutgåvan 40 ggr. Jag hörde även Joel Alme intervjun i Dill&Duva. Båda två var otroligt bra och givande. Ni som missade honom hos Jills veranda måste kolla in på SVT play. Han berättade hur han lägger upp sina dagar:

Lämnar barnet på dagis- går hem och äter 2 ägg + blåbärsyoghurt med musli- 12.00 springer 5.5 km + kör utegym – går hem och äter 2 ägg till- skriver musik/texter-hämtar barnet från dagis.

– Bäst just nu enligt Danne Blom:Hans Nutella-bullar, folk utan bekräftelsebehov och torra vägar för löpning

– Bäst just nu enligt LG: Att jag tog mig ur svackan. Och Joel Alme. Alltid Joel Alme


Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

Johan Renström

haha, dina blogginlägg är bäst:) Och skönt att ansiktet är tillbaka.


Johan Renström

haha, dina blogginlägg är bäst:) Och skönt att ansiktet är tillbaka.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

mitt 182:a RW Blogginlägg


– Work work work work work work/He said me haffi/ work work work work work work/He see me do mi (Rihanna)


– Vaden spökar fortfarande och håller mig borta från löpning (2 veckor nu) Känns som Portugalresan är i farozonen. Jag har cyklat 3 pass, crosstrainer 1 pass och styrka + yoga några pass. Det räcker inte för att känna sig pigg och snabb. Det räcker inte heller för att se bra ut naken!

– Som om jag inte vore nog usel så har jag haft problem med domningar och smärta i ansiktet (höger sida) Jag kan inte kamma mig eller raka mig när det blir tryck mot huden. Det kom i fredags och har minskat lite nu. Sju år till pension känns länge.

– Om ni fortsätter läsa så lovar jag att undvika bilder på semlor, min frukost, Anna Books tårar och katter som leker. Men här gör jag ett modelljobb åt Womans Health. 

– Jag skrev klart min artikel till RW 4 (vi ligger i framkant)  När tidningen kommer ut är det 4 -5 veckor kvar till Göteborgsvarvet. Jag valde att skriva om hur man kan förbereda sig träningsmässigt de sista fyra veckorna inför ett lopp. Två exempel bifogas varav det ena gäller en löpare om siktar på Sub 2 tim och det andra en löpare som siktar på 1.30 tim. Szalkai kommer också att skriva om förberedelser och förmodligen några bilder i bar överkropp och nån cool mössa. Kolla in hans Instagram där han byter tröja på löpbandet i sub 4 fart.

– Jag har ju tränat mycket yoga (2 ggr/vecka) sen i höstas. Plus extra benstyrka har gjort mitt taskiga knä mycket bättre. Inom Springtime har vi förmånen att ha tillgång till några av Sveriges bästa yoga-instruktörer. Vi har bland annat Cecilia Duberg, Anna Lindh, Carolina Söderberg, Sara Persson, Anci Näslund och Malin Berghagen som är mycket duktiga och kan anpassa yogan individuellt. Vi har Blossom som kan blanda fysisk och lugnare yoga samt ibland lägger in nån vacker sång som avslutning. I Umeå har vi dessutom Maria Olofsson som är oerhört duktig och passar mig som löpare extra bra. Men den som gjort störst intryck på mig är Cecilia Gustavson (Järvsös egen Ingrid Bergman) Hon har varierade och bra pass. Hon säger alltid kloka, fina saker under passet (”sänd lite kärlek till höften” ) till exempelNär hon var yngre blev hon anlitad som baddräktsmodell på NK i Stockholm. Dessutom gled hon omkring i en penselmålad? Volvo 242 på Söder. Den blev tyvärr beslagtagen pga massor av P-böter.

– Aston Villa – Liverpool 0 – 6 (noll-sex) Den glädjen vägde upp min dåliga vad och ansiktsförlamningen. 

– Peppe, Danne Blom och Alex Schulman sparar till långt hår. Dom längtar efter Zlatantofs och hästsvans. Gränsfall va?

– Min klass med ensamkommande flyktingar ger verkligen mig energi. Dom är tacksamma och glada över allt skolan erbjuder. Jag har samlat ihop massor med träningskläder, skor och vinterjackor som jag delat ut. Vissa grejer tycker dom är så fina att dom vägrar träna i. Istället har dom på sig vissa träningströjor, hoodar som civila kläder. Nästa vecka skall dom få prova skridskor och skidor på längden. Min mentorsklass (7C) skall hjälpa till och vara instruktörer. En extra eloge till Emma Vestergren som är mentor/ansvarig för de ensamkommande klassen (IK) Hon är som en mamma för dem. Vi har en fin musikanläggning i idrottshallen. Och idag så fick dom spela populär musik från Iran, Albanien och Afganistan. Oj vad dom sprang och sjöng under fotbollsmatchen. Med fotbollsklaserna hade vi igår  fotbollsturnering i Nolia. Åtta macher och slutsegern till lag gul. Chokladbollar och Coca cola på måndag i pris.

– Min Bowie-samling är snart komplett. Nu har jag sörjt David Bowie klart och kommer gå vidare. Men kommer spela hans musik nån timme varje vecka. 

– Malin har 3 veckor kvar till Barcelona Maraton. Träningen har gått prickfritt i 10 veckor med hög mängd, trösklar och stegrande intervaller i överfart. Tyvärr stukade hon sin fot kraftigt i tisdags och får köra lite vattenlöpning och crosstrainer. Men det är nog bara bra att få lite avlastning. Det blir spännande att följa hennes debut och Anders Larvias 127:e mara.

– Vi brukar besöka Storsjöyran varje år (Sveriges skönaste festival) Det blir 14:e året i rad nu.  Artistbokningen har kommit igång. Winnerbäck, Miriam Bryant, Bob Hund, Amanda Bergman från Amazon, Vintage Trouble, Titiyo och Dolores Haze. Bra redan nu. Tänk att få se Bob Hund live!

– Jag hjälper ju ett antal landslagspelare med fysupplägg i olika klubbar. Malin Diaz har legat efter lite i grundkonditionen. Men har jobbat jättebra sista 6 veckorna. Nu är hon snart 100%. Då är hon en tillgång för alla lag. Hon laddar upp med kött&potatis. Det är sunt i dessa tider. Och Umeå IK:s unga lag är på gång nu. De tvp sista löpträningarna har varit de bästa sen 7 nov. Men fortfarande är truppen tunn efter de sju tunga långtidskadorna sen ifjol.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Att ha upplägg och mål med sin träning. Och Sofies BAKverk.

– Bäst just nu enligt LG: Sju år till pension och Suits säsong 4Antal kommentarer: 7

Johan Renström

Krya på dig och jag hoppas verkligen att du kan komma med till Portugal.


Malin Bolte

Usch och fy….hoppas du gått till doktorn men ansiktsproblemen. ”Gubbvaden” är jag mindre orolig över;) Som du vet lider jag av ngn variant av ”kärringvad” hahaha Ålder är kanske inte bara en siffra;)
Krya på dig!
Malin


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Bob hund live är grymma! Jag fick se balansgång på mikrofon stativ en gång för länge sedan på Roskilde. God bättring!


Ida Nilsson

Det var inte mening att kommentarsbomba dig. Skyller på ett skakigt internet i Italien.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervallerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 181:a RW Blogginlägg


-Teachers, keep on teaching/Preachers, keep on preaching/World, keep on turning/Because it wont be too long (Red Hot Chili Peppers)


– Therese Johaug !  Nästan 4 minuter (fyra) före tvåan i Holmenkollen. Jag har sagt det förut. Norrmännen tränar bäst. Skiljer på distansfart/långpass och snabba pass med mera med mera.

– Anna Book blev Sveriges kelgris? Det var tragiskt? Hon hade sorg? Hon blev tröstad flera timmar? Hon kunde inte sova på flera dygn? Läskrönikan på www.helahalsingland.se. Låten hade redan tävlat i Moldavien. Hon blev diskad enligt reglerna. Hon fick uppträda utom tävlan på bästa sändningstid och alla kramade och hyllade henne. Sluta använd så starka ord när det handlar om lyxproblem för en oerhört överskattad artist. Tragiskt är krig och svält. Sorg handlar om död.

– Veckan har bestått av cykel och vattenlöpning (några korta 10 min pass jogg) Plus ett pass yoga. Vaden spökar och huvudvärken är tillbaka igen. Faan! Denna vecka har jag haft huvudvärk fem dagar av sju. Jag längtar till Portugal nu. Då skall vi bygga upp oss i värmen.

– RW:s chefredaktör Stefan Larsén skrev en lysande krönika/ledare i nya numret av Runners World. Den handlar om kost och den lite skeva debatt som förs på bloggar och tidningar. Bra Stefan! Men oj vad kommentarer det blev. 85% positiva och 15% negativa. 

– Ledarskap ligger mig varmt om hjärtat efter 20 år som officer, 17 år som idrottslärare samt  33 år som idrottsledare. Här är några kloka ord eller hur?..

– Jag har skrivit om halvmaratonträning och bifogat träningsförslag beroende på målsättning. Och i nästa nummer skriver jag om fördelar och nackdelar med att ha en coach. Eller att följa träningsprogram.

– Daniel Johnson (Therunningdiary på Instagram) hade ett roligt inlägg förra veckan. Ibland har jag ”hemmakläder” och klipper en Pollypåse (röda) ganska ofta. Man får skärpa till.

– Iker Casillas har Sara Carbonero (sportjournalist), Pigue har Shakira (popstjärna) och Gerrard har Alex Curran (fotomodell och krönikör). Grattis grabbar!

– Malin har fyra veckor kvar till sin maratondebut i Barcelona (även Anders Larvia laddar för det loppet). Hon kör denna vecka 5 x 1600 m i 3.30 fart med 90 sek vila. Hon kör en tröskel på 3 x 20 min (3.50-3.45-3.40 fart) på fm och en tröskel till på 20 min (3.35 fart) på em. Samt långpass 34 km och resten distanspass. Två pass där hon är fystränare för Team Thorengruppen (div 1 fotboll) Då springer hon lite blandade intervaller och instruerar grabbarna. Hon går inte för fullt själv. Förra veckan körde dom 20 x 200 m (33-35 sek) med 30 sek ståvila. Hon har legat på 12-15 mil i 6 veckor nu.

– Härlig kombo i min ensamhet. Dexys Midnight Runners och magasinet Filter. Vad gjorde jag utan mitt musikrum? Då skulle jag bli en sämre människa. I mitt musikrum tänker jag. I mitt musikrum slappnar jag av. I mitt musikrum kommer jag på en massa kloka lösningar. I mitt musikrum är jag chef! Kolla hyllan jag skruvade upp till vinylspelaren. På 22 minuter. Roomservice LG är mitt andranamn.

– Mera inlägg i kostdebatten. Anna-Lena Pettersson och Marie Kjellnäs på tidningen Womans Health är kloka, tränar hårt, tränar varierat, är skitsnygga och har sund inställning till kost. Anna-Lena gjorde ett FB inlägg om att många säger att man kan ”unna” sig. ”gjort sig förtjänt av” mm när man snackar om godsaker. Sköna kommentarer tycker jag. Skicka inga hatmail nu, snälla!

– David Nilsson har haft en grym säsong. Han slår personrekord på löpande band och orkar tävla flitigt. Han har skön karaktär och verkar rätt avslappnad mitt i karriären. Och dessutom har han rätt bra musiksmak. Södergård och Uhrbom är nog bra för honom. 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Idrottspsykologi. Alla borde läsa en bok eller två

– Bäst just nu enligt LG: Semlor och cykelintervallerLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 180:e RW Blogginlägg


– Take a ride in the sky/In our  ship fantasize/All your dreams will come true miles away (Earth,wind&fire)

– Träningen började bra men sen fick jag känning i en vad (två dar i rad med kortintervaller var idiotiskt) så det har blivit cykel, rodd, styrka och ett pass yoga. Jag satsar på dubbelpass lördag och söndag. Sen är vaden bra igen. Jag har i alla fall blivit jättestark i mina ben. Kolla bilden. Ni får låna den till era instagram, facebook och bloggar om ni vill.

– Svenska idrottsgalan som gäller idrottsprestationer för 2015 sänds på TV i slutet av januari. Men rösterna lämnas av juryn och räknas redan i oktober? Vad händer med prestationer i okt-dec?  Det känns konstigt.

 Christiano Ronaldo har aldrig fått priset ”Athlete of the year” i Portugal. De sista tre åren har cyklisten Rui Costa fått priset. Undrar vad Ronaldo tänker runt detta?

– Vid ett prov i religionskunskap i åk 6 så löd en fråga ” När kom kristendomen till Sverige?” Då var det en kille som svarade 1963. När läraren frågade hur han kom fram till detta årtal svarade han – ” Jag såg på TV när Beatles kom till Stockholm 1963. Då sa John Lennon ”I am the new Jesus”!   Så kan det gå…

– Den fantastiska Beatleslåten, Here comes the sun skrev George Harrison i Eric Claptons trädgård en tidig söndagmorgon 1969. Dom hade haft en stor fest hos Clapton på kvällen. Huvuddelen av gänget drog vidare till nån nattklubb men George och Clapton fortsatte festa hela natten i Claptons hus. På morgonen just när solen gick upp satte dom sig i trädgården och George skrev låten på några minuter.

Brottaren Alexander Karelin var obesegrad i 10 år. Han vann 9 VM, 12 EM och 3 OS Guld. Och tappade inte en poäng! Men i OS-finalen 2000 fick han stryk av Rulon Gardner från USA med 1-0. I Offside-podcasten berättades om Gardners livsöde. Rulon blev skjuten med en pilbåge i magen på roliga timmen i skolan, Han vurpade med sin motorcykel och bröt båda armarna, han störtade med ett propellerplan i en sjö och fick simma 2 timmar i 2 gradigt vatten!? Ändå kunde han vinna OS Guld 2000 och brons 2004. Sen gick han upp 100 kg i vikt. Deltog i Biggest loser och gick ner 100 kg i vikt. Sen gick han i personlig konkurs med skulder på 4 miljoner dollar. Wow vilken berg och dalbana.

Kolla denna Instagramraket. Det är en mamma med sina tvillingdöttrar. Vem är mamman och vem är döttrarna? Var mamman 7 år när hon blev gravid? Många frågor som hållit mig sömnlös sen i onsdags. Jag frågade några av tjejerna i 8 A i fredags men alla gissade fel. 

– Det är mamman som är längst till vänster…

– Feministen och programledaren Liv Strömqvist är ganska rapp i käften. När förra kulturminstern, Karin Adelsohn Liljeroth tyckte att ordet kultur har en negativ klang bland folk så svarade Liv så här: – ” Jag tycker Lena Adelsohn Liljeroth har en dålig klang. Jag tycker vi döper om henne till Blubby”!


– Glädjen över nya vinyler är en fin känsla. I veckan flyttade Backyard Babies, Björk och Carole King in hos mig. Välkommen.

– Peppe har inga nya bilder på sig själv (magsjuka, yin yoga och nån svullen trummisbild) Hasse Nilsson är vintertrött, Nicke Berglund är försenad igen, Micke Grahn lipar över Björklöven och Northug. Kom tillbaka och skärp er grabbar!

– Lisa Ek är en duktig fotbollspelare, numera proffs i Fiorentina. Hon har varit väldigt skadeförföljd, annars hade hon varit bofast landslaget. Hon har ett hjärta av guld. Det finns ett lag med ensamkommande flyktingar i Göteborg som heter Sandarna Lag C som hon tränade när hon bodde i Göteborg tillsammans med eldsjälen Matilda Brinck-Larsen. Nu har hon bjudit ner hela laget till Fiorentina för att se både herrlaget och damlaget spela match. Och detta från sin privata kassa?! När hennes far avled så fick hon ett arv som hon nu använder för att förgylla grabbarnas liv. Kärlek& Resekt till dig Lisa! Missa inte Erik Nivas reportage i Aftonbladet. Vi har också fått en klass med ensamkommande flyktingar på min skola. Jag har idrott med dem två ggr/vecka plus att dom får spela fotboll på elevens val. Mycket inspirerande att jobba med dessa glada och tacksamma pojkar.

– Bäst just nu enligt danne Blom: Våga träna olika. Våren närmar sig. Och att LG tar över efter Hamren.

– Bäst just nu enligt LG: Blacklist, Joel Alme och Plopp (röda)Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Danne-bror! Jag återkommer med löpmål senare. Backyard är fantastisk
Bra helg !Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Mitt 179:e RW Blogginlägg


– I´m a man in love with a pure heart/Someone above send me a work of art/The happines i feel/ I so real (Dee Dee King)


Träningen rullar på och denna vecka har jag tryckt på med lite kortare intervaller. Det var skönt att få springa sig trött och ta ut steget. 10 x 200 m i Nolia med 30 sek ståvila samt 10 x 30 sek på löpband på 17 km/h. Med 30 sek ståvila. Desutom har jag cyklat 5 x 4 min och kört roddmaskin och crosstrainer som genomblödning. Ett pass yoga och styrka i samband med löpningen. Bra vecka.

– Alex&Sigges podcast är underhållande. I veckan har dom diskuterat olika sätt att gradera lycka mm. Och kom fram till att bästa måttet på att beskriva lycka är att använda antal cm som livmoderhalsen öppnat sig??  När en kvinna är gravid så är väl ca 10 cm öppning läget när barnet är på väg. Har man öppnat sig 3 cm är det kanske läge att åka in till BB osv. Då menar Alex&Sigge att man kan använda detta när folk frågar hur glad och lycklig man är över exempelvis sin nya lägenhet – ”Jo , tack, det är ungefär 4 cm”!

– Ishockeyspelarna Jörgen och Kenny Jönsson (Rögle, NHL, OS guld mm) har en mamma som följt sina pojkar i alla lägen ändå upp till 16-17 års åldern. Hon har stöttat med utrustning när dom var yngre, skjutsat och hämtat till matcher och träningar. Hon följde även med i bussen på bortamatcherna. -” Det var så trevligt med gemenskapen och snacket. Sen brukade grabbarna skramla till en P-rulle på hemvägen”!?  Va? Det skulle känna konstigt att sitta i en buss och se på en VHS porrfilm med lagkamraterna när ens mamma sitter två säten framför…

Vecka 12-13 är jag i Portugal med Springtime och Runners World. Då skall huvudfokus ligga på löpträning, styrka för löpare, yoga för löpare samt föreläsning om löpning. Jag skall fördela ut vilka pass mina fina löpledare skall köra. Under veckan finns Lars Södergård, Hjärnfysik-Johan, RW Stefan, RW Sofia, RW Nina, Björn Lans, kost-Emma,Löplabbet-Jens och den super ödmjuke legenden Mustafa Mohamed  med på löpningarna. Cecilia Duberg, Carolina Söderberg, Erik Sandström, Annika Lans, Ulrika Brorson, Åsa Barrén, Kinna och Hasse sköter de andra passen och våra kroppar. Det blir grymt. Kortbyxor, färgmatchade kläder, sol och glädje. 

– På några dagis i Israel hade dom problem med att föräldrarna hämtade sina barn senare och senare. Då införde dom böter om dom hämtade senare än avtalat. Då skulle ju resultatet bli att dom hämtade i tid och inte så sent heller. MEN då började dom hämta ännu senare. Dom såg böterna som en avgift och tycket dom betalde för en timme till? Tidigare var det en känslomässig koppling mot personalen att dom skulle skynda sig. Men nu tycket dom att dom betalde för att få komma sent. Så kan det gå…

– Det är bra med en blogg på många sätt. Dels får jag skriva om vad som helst (nästan) Dels får man bra respons från läsare (oftast) Man får också många förfrågningar om att testa produkter. Jag brukar vara noga med vad jag testar, och förklarar att om jag inte tycker produkten är bra så framgår det i bloggen. Då brukar några företag dra sig tillbaka. Jag skall få möjligheten att testa löpskon Hoka-One. Den skall ju vara extra bra för mina knän genom sin sulkonstruktion. Vi får se om det funkar. Jag har mest sprungit med Asics de 5 senaste åren. Asics har ju det bredaste och bästa sortimentet. Nike var störst förr och det märke jag sprang på när jag var tävlingslöpare 1978-2009. Men Adidas, Saucony, Pearl Izumi, Salming mfl har kommit väldigt starkt. Dom här heta sneakers fick jag av Asics Camilla för att hon tyckte jag var en fin man. Och ändå är jag bara mig själv..

– Jag fortsätter bygga upp min vinylsamling och veckan kryddades med Dee Dee King (Ramones-Blondie) , Lucinda Williams, Redd Kross, Bowie samling, The Clash samling och en LP med den nyss avlidne radiolegenden Kjell Alinge (Hemma Hos). 

– Jojje Borssén, den gamle RW medarbetaren har ju startat företaget Vitaminmanager. Nu skall han köra igång en podcast om heter unika människor. Och har bjudit in mig. Det känns spännande. Oj vad jag skall snacka..

– På tal om musik. Det dök upp en skiva med ett band som heter Atlas Station. Medlemmarna är från Vännäs/Umeå. Och det låter sensationellt bra. Påminner om Peter Gabriel. Grym sångare och kanonljud. Dom spelade på Burmans Musik i måndags. Anders Larvia upptäckte dem via Spotify. In och lyssna eller köp plattan!

– Damlandslaget gjorde ett bra genrep mot Skottland. Vinst med 6-0 och bra insatser av många. Seger och Lisa D starka på mitten. Kul att Pauline Hammarlund fick göra två mål. Umeå IK har också byggt upp sin grund nu. Sen 7 november har vi kört ca 25-30 pass löpning, 25- 30 pass styrka samt 25-30 pass fotboll. Fortfarande är ju några spelare under rehab från fjjolårets 4 korsband och två stressfrakturer. Till seriestarten är nog huvuddelen igång. Så tiden talar för det unga UIK.

– Bäst just nu enligt Danne Blom : Vilopuls på 47 och Anthon Bergs choklad

– Bäst just nu enligt LG: Atlas Station och Modern family på NetflixLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*