Blogg

Mitt 196:e RW Blogginlägg


– Jag är trött på att säga förlåt/Jag är ung och kåt (Ebba Grön/Olle Ljungström)


Nu får det vara slut på dödsfallen inom musikvärlden! I onsdags somnade Olle Ljungström in efter en lång tids sjukdom (stroke-diabetes mm) Han blev populär för den breda massan efter sin medverkan i Så mycket bättre. Där Magnus Uggla fick en monsterhit med Olles ”Jag och min far”. Tv 4 hade frågat Olle Ljungström under flera år om han ville vara med. Men Olle trodde det var ”Så skall det låta” ” Med han med för små kalsonger” som han beskrev Peter Harryson. Jag har inte hämtat mig efter Prince död och nu Olle. Har lyssnat sen i onsdags på en spellista ”best of Olle Ljungström & Reeperbahn. Men det börjar bli ett mäktigt gäng däruppe i himlen nu. Bara i år: Bowie, Glenn Frey, Lonnie Mack, Prince , Lemmy, Maurice Mhite (Earth, wind & fire) Dale Griffin (Mott the hoople), Otis Clay och Olle.

Träningen flyter på med obligatoriska slalombacken. Körde även 1 x 3.2 km + 1 x 1.9 km under ett pass för att kolla känslan. Tyvärr klarade knät inte riktigt stötarna. Har även cyklat ett pass med min fina MB.

I Alex&Sigges pod hade Sigge studerat en undersökning som gjorts på Göteborgs Universitet. (”Yrke, status och genus”) Där 1800 personer intervjuats och statusbedömt 100 yrken på en skala mellan 1 och 10.

1. Ambassadör 

2. Läkare

3. Domare

4. Professor

5. Advokat

6. Pilot

11. Idrottsproffs

21. Programledare TV

28. Officer

32. Präst

34. Polis

39. Fotomodell

47. Rockmusiker

48. Sjuksköterska

49. Kronofogde??????? Va faan!!

52. Grundskolelärare!!

99. Gatuköksbiträde

100. Diskare

Signaturen AF tyckte inte jag skulle klanka ner på bloggar som har frukostar eller talar om vad duktiga om varit med träning mm. Lyssna nu AF: Jag klankar inte ned. Dom får skriva vad dom vill. Jag behöver ej läsa. Men jag tycker det är ointressant att se nån chiagröt eller att man hunnit springa 6 km och ändå hinna till jobbet. Eller dessa bilder på fötter i solstol! Eller lekande kattor! Tack vet jag mina egna svettbilder och förklarande text med ödmjukhet.

– Mitt bästa träningstips nr 7) Fartökningsintervall 10 x 600 m.(400+200 m fartökning) Spring 400 m i tröskelfart, därefter gör du en markerad farthöjning i 200 m. För en 40 min löpare (milen) bör farterna vara 4.10 min/km och 200 m sträckan på 40 sek. Vila 1 min på stället. Gör detta på slät bana. Endera fin sträcka i på skogsspår, platt väg eller 400 m bana. Du lär dig springa fort fast du är trött.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 7)


1. The Band – Music from Big Pink

2. Black Sabbath – Black Sabbath

3. Joel Alme – Flyktligan

När jag nu tar uppehåll med bloggen föreslog några läsare att jag borde åtminstone lägga ut dagens outfit. Jag testar nu: Jacka i linne från Zara, Jeans Nudie, Tshirt BLK DNM , skor Clarks ökenkänga i blå mocka, glasögon Oakley, Klocka garmin Fenix 3, Kalsonger Craft. Jag skoja bara.. Faan jag är 58 år. Skicka inga hatmail nu.

Så här ser världen ut i siffror. Bra grafik faktiskt.

Liverpool gjorde en fantastisk match mot Villareal i semifinalen i Europa League. Seger med 3-0 och totalt överlägsna på alla sätt. Villareal hade ett (1) avslut på mål. Nu blir det final den 18 maj mot Sevilla. Den ser jag på en sportbar i Bilbao dit vi åker nästa vecka på en kombinerad semester och studiebesök. Vi hinner även se Bilbao- Sevilla i sista omgången av Spanska ligan. Jurgen Klopp är Gud och Sturridge är hans lärjunge.

– Malin sprang Umeå Halvmaraton idag och vann på 1.22.29. Ett stabilt och bra lopp med jämna kilometrar. Hon öppnade första 3 km i 3.45 fart. Sen låg hon mellan 3.50-3.53 förutom en liten magkramp mellan 16-17 km där det blev 4.01. Hon är stark och skulle kunna köra en bit till i denna fart. Nu blir det Gammliaterrängen DM 8 km, ett 10 km lopp på väg och Vårruset, innan hon testar Sthlm Maraton. Fru Lena persade på 2.00.23 idag. Snart sub 2 tim, Jag coachar på cykel nuförtiden. Oj vad gråhårig jag blivit! Bra arrangemang av Team Idijot (Thomas 1.34 och John 1.35) och Umeå Långlöpningsklubb. Naturligtvis var löparprofilen Hasse Nilsson med på ett hörn som rådgivare. 

– Veckans skivor i urval: Jayhawks, Brian Wilson tribute och PJ Harvey. En bra vecka helt enkelt.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Diamond League, brunbrända kroppar och tidig morgonträning

– Bäst just nu enligt LG: Fyra nyanser av brunt med Killinggänget och Min Linn LP 12 skivspelare

– 


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 4

Malin Bolte

Du är bäst Coach LG fast frukostar och träning på 6 km är ngt vi får ta en frukost-date på;)


Marcus Hartmann

Såg du förresten att Larvia värmde upp utan långbyxor på Kungsholmen runt? Så det är inte bara jag alltså! 🙂


Anders Larvia

Ska försöka bli lite mer seriös från och med nu, dags å sluta grina och börja dreggla istället.


Johan Renström

Blir ju lite trist när du gör ett uppehåll för din blogg är alltid underhållande och mycket speciell. Hoppas du kommer tillbaka. Jag kan lägga ut brunbrända svettiga bilder på min lönnfeta gubbkropp så länge;)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 195:e RW Blogginlägg


– One, two, three, four! (Ramones)

– 5 inlägg till innan…

– Lugn distans, lite cykel + 10 ggr i slalombacken sen sist. Plus marklyft, benböj och bål. Jag har blivit jättestark i bålen. Otroligt!

– Signaturen Linda tyckte det var bra att jag la ut gymselfies som en motvikt till alla trådsmala tjejbilder. Eller så här skrev hon: ” En 58 årig lönnfet man med rödbränd hy, med trendriktiga träningskläder”! Okej jag är med. 58 år = rätt. Trendriktiga träningskläder=rätt. Men sen..?

– Igår var Jojje Borsén i Umeå och spelade in några avsnitt av sin podcast Unika människor. Jag, läkaren Per Liljeholm och skidlegenden Per Elofsson får varsitt avsnitt. Jojje är grym på intervjuer och gör research i Erik Niva-klass. Vi snackade löpning, fysträning, Liverpool, kost och vikt, lärare-militär och nån liten anekdot.

Ungdomsidrotten i USA är på nedgång. Det beror mycket på föräldrarna. Många föräldrar lägger sig i träning och matcher i sån grad att tränarnas status/roll blir svår. Det är ungefär samma problem som vi har i Sverige med domarbristen. Föräldrar skriker och knäcker unga domare så att dom lägger av. Samma tendens finns i skolan. Det finns föräldrar som lägger sig i undervisningen och betygsättningen i ganska hög grad. Ändå har lärarna utbildats sig i 4 år och gör allt för att eleverna skall lära sig och vara förberedda för vuxenlivet. MEN, de flesta föräldrar är jättebra!

– Vetenskapsjournalisten och författaren Ann Fernholm var en mycket intressant gäst i Unika Människor. Hon förklarade pedagogiskt olika kostupplägg utan att bli nördig på keminivå. Bland annat förklarade hon begreppet Fettlever som man får av för mycket socker till exempel, och ökar risken för bukfetma och Typ 2 diabetes. Lyssna eller köp hennes böcker.

Runners Worlds VD Hasse Lodin är inspirerad av Mikael Persbrand. I sån grad att han klippte sig och skaffade likadana solbrillor som Persbrand. Hasse springer ifrån honom men Persbrandt är starkare. Båda gillar kvinnor och reward-öl efter träning.

– Mitt bästa träningstips nr 6) Formkontrolls-intervall. Sök upp en fin runda på 3-4 km. Spring 1 min hårt. Stanna och dra ett streck i marken dit du hinner på 1 min. Vila 1 min på stället. Spring 1 min hårt igen, dra ett streck osv tills du hunnit hela rundan runt. Lägg på minnet hur många intervaller du behövde för att ta dig runt banan. Upprepa detta pass då och då. Försök slå ditt rekord.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 6)

1) Bruce Springsteen – The River

2) Iggy Pop – New Values

3) Bob Dylan – Blonde on Blonde

Umeå IK fick bara oavgjort mot Mallbacken trots många chanser. Jag var inte nöjd med inställningen och närkampsspelet. Dom var mesiga. Det är första gången i år jag är besvikna på dem. Men dom är fortfarande obesegrade. Imorgon blir det tävlingar och fysträning.

– Malin slipar sin form inför helgens halvmara i Umeå. Fortfarande är inte benen 100% alla dagar (sviter av maran i Barca) Men igår körde vi 25 min tröskel i 3.50 fart + 5 x 200 m bana som avlutning. Då kunde hon ganska enkelt köra 37 sek lopp. Hon gjorde även en löpanalys på Löplabbet i Umeå med Anton Lundin. Det mesta var bra förutom att hon ibland slösar energi på att jobba upp och ner istället för framåt. Jag ser ibland att hennes vänsterfot stöter i underlaget (lite droppfot) istället för att driva på och avveckla steget effektivt. Men igår såg det bra ut. Hon funderar dock mest på vilken frisyr hon skall ha? Och skickar bilder på alla möjliga kreationer. Så här såg hon ut igår.

Leicester City vann Premier League på ett sensationellt men välförtjänt sätt. Ranieri har gjort ett kanonjobb med liten budget. Och fått ett lag som jobbar stenhårt i 90 min. Dom har minst bollinnehav i ligan, men spelar rakt och snabbt. Nästan alla passningar går framåt. Kolla bilden nedan. (nördigt, jag  vet!) 

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Alla lyckliga sommarbarn, 20 sek intervaller (behövs ej mer) och me, myself and LG

– Bäst just nu enligt LG: Långhelg samt ReplacementsboxenLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 194:e RW Blogginlägg


– Och det här beatet/Shake me all the night/Nånstans bara vet jag/Jag kommer bli alright (Håkan Hellström)

– 6 inlägg kvar…

– Nu börjar min träning likna träning om ni fattar vad jag menar. Alltså inte nåt lallande och vinkande åt grannarna. Utan träning som gör en trött och lugn efteråt. Två pass i slalombacken där jag löper i lugn takt hela vägen (2.30 min ca) med gång nerför (knät vet ni) Och veckans bästa pass: 10 x 400 m + 5 x 30 sek jättefort. Plus lite styrka, yoga och några vilodar.Fredagarna består av ”rensahuvudetochblipigginförhelgen” jogging.

– Malin laddar för Umeå Halvmaraton nästa helg. Bra pass i onsdags : 5 km på 18.45 + 4 x 1000 m på 3.20-3.25 med Lars-Erik. I lördags backe 4 x 1 min i distansfart + 4 x 1000 m (3.33.3.40) + Backe 4 x 30 sek stenhårt. Nu blir det nedtrappning innan nästa helg. Med distanspass samt tisdagens kombipass Tröskel 25 min (3.50) + 5 x 200 m på 34-35 sek,

– Jag gillar yoga som träningsform och har kört 2 pass med alla mina klasser (7 st). Visserligen ett kort 20 min pass eftersom jag inte är superbra instruktör i yoga ännu. Eleverna gillar det och tycker dom blir mjuka och fräscha. Faan vad man blir trött av att se föräldrarna i Rydaholm som anmält skolan där deras barn går för att en lärare kört yogapass och avslappning med eleverna. En skitnödig kvinna sa -” min man är präst och vi tolererar inte att dom lär ut nån Österländsk religion”?  Sen står dom och flinar på bild i lokaltidningen och känner sig jätteduktiga när dom anmält skolan. Och stoppade yogalektonerna. Sätt er ned och andas era trångsynta människor!

– Mitt bästa träningstips nr 5) Tröskelträning med intervall som avslutning. Typ 1 x 15 min i tröskelfart + 4 x 1000 i milfart. Vila 2 min efter tröskeln och 90 sek efter varje tusing. Du tappar respekten för tröskelfart och lär dig springa fort fast du är lite trött.

– Tre skivor du inte kan vara utan 5) 

1) Replacements – nr 1-4 valfritt

2) Rolling Stones – Beggars Banquet

3) The Jam – Sound affects

– Jag gör ju fortfarande en del jobb åt Springtime. Och för två veckor sen ringde Thomas Björnermark och ville ha mig som ledare åt gruppen som skall ladda upp i Miami 5 dar och sen åka till New York 4 dar och springa loppet. Jag gav ett kraftfullt klartecken och lovade hålla en föreläsning samt pedagogiska morronpass. Dessutom får dom grundkursen hur man skaffar sig en snygg löparsolbränna. Tack Thomas!

– På onsdag skall jag vara gäst i Jojje Borséns podcast ”Unika människor”. Det blir inspirerande. Han gjorde ett bra avsnitt med Mårten Klingberg som gäst och är duktig på research. Mårten vill helst spela huvudrollen i alla sina filmer och regisserar gärna i bar överkropp. Jag är väl den minst kända av hans gäster och måste kompensera med nåt avslöjande kanske.

– Min snälla syster Åsa gav mig Mats Olssons deckare ”straffa och låta dö”. Jag ser fram emot denna. Det lär också vara en hel del snaskiga sexscener i boken. Sånt har man själv slutat med, men det kan vara kul och se hur Olsson beskriver detta.

– Snart blir det Swansea-Liverpool på TV och Umeå IK – Mallbacken live. Nån kaffe och Toscabulle också kanske.

– Mina elever i åk 8 vann DM i fotboll igen. Andre Jeglertz (Umeås guldtränare numera Finsk förbundskapten) son är målvakt och gjorde en grym match. Killarna är obesegrad under högstadiet.

– Snart åker jag till Bilbao en vecka. Jag skall dels besöka deras akademi och se hur dom tränar ungdomar. Sem fyller min kompis Håkan 60 år och vi skall ha lite semester också. Vi skall se Athletica Bilbao – Sevilla i sista omgången i Spanska ligan. Lite sol, en massa träning och nån god middag blir det också.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Konserten med hardcore Superstar och mjölksyreträning (tufft men grymt skönt efteråt)

– Bäst just nu enligt LG: Replacementsboxen och Jurgen KloppLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 193:e RW Blogginlägg


– Du är min hjälte för du är precis så svag som jag/Och hjälp mig/ jag behöver dig igen, igen, igen (Kent)

– Sju inlägg kvar….


– Jag matar på i slalombacken. Endera 10 x 50 sek i bra fart, eller 10 x 2 min i lugn fart. Den uteblivna stötchocken är skonsamt för mitt knä. Men det blir inga snabba tider på milen av sånt här. Skitsamma, jag blir trött och halvsnygg. Jag skall börja cykla utomhus snart. Lite längre pass och en del pass i terräng. Men man blir lite kort i höftböjaren av cykling. Som tur är så finns yoga att ta till.

– Precis när jag tänkt planera första tuffa cykelpasset så kom vintern tillbaka. Tio centimeter snö på en timme. Den 25 april. Skjut mig…

– Mitt bästa träningstips nr 4)

Supertvåstusingar x 3 (800-600-400-200) med 45 sek vila per lopp och 2 min per serie. Samma princip som Supertusingar i inlägg nr 190. Lite tufffare och farten skall vara högre ju kortare sträcka du löper. Kolla totaltiden på varje 2000 m. Karaktärsdanande och formhöjande.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 4)

1. Beatles- Rubber Soul

2. Jason Isbell – Southwestern

3. The Clash – London calling

– Alex & Sigge berättade om Svenska Turistföreningens Sverige nummer. Där folk från hela världen kan ringa till 4000 slumpvisa svenskar (som anmält sitt intresse att vara Sverige ambassadörer) Sigge ringde två personer och sa att han var Georgio från Napoli. Första tjejen som svarade fattade ingenting. Och nummer två var en kille som sågade Sverige totalt. Han sa att vi hade värdelös sjukvård, alla hatade invandrare, all media var styrd och politikerna var dumma i huvudet. han skulle flytta härifrån för att ingen ville bo här??? Lägg ner sån där skit. NU!

Umeå IK fortsätter plocka poäng med sitt unga lag. Nu blev det 1-1 mot Piteå. Tiden talar för detta lag. Kommer bli ännu roligare när alla fjolårs/långtidskadade spelare är tillbaka. Flera av spelarna är födde -98. Matchens lirare var Selina Henriksson som undrade om jag kunde vara hennes kavaljer på balen när hon går ut gymnasiet. Självklart ställer jag upp och för henne till bordet och dansar första valsen (Drömmen om Elin med Tommy Körberg). Men efter reportrarna snackat med henne efter matchen dök det upp tre kostymklädda 17 åringar och slogs om henne. Så jag lämnar min plats till förfogande. Malins sambo Achmed spelar i Team TG i div 1. Dom är nykomlingar och tog sin första 3 poängare mot Sleipner i helgen. Acchemannen höll nollan. Malin är fystränare och har sett till att dom orkar.

I podden Löparsnack (som jag var med i tidigare) var elittränarna Kent Claesson, Per Synnerman och Lorenzo Nesi med i nya avsnittet. Mycket intressanta diskussioner om träningsmängd och kvaliteten på löparna idag. Hur man får livet att gå ihop med heltidsjobb, mycket träning och inga sponsorer. Dom belyste också de sk ”Instagramlöparna” som får sponsorer till höger och vänster men inte springer speciellt fort.

– Liverpool har haft en härlig period sen Dortmundsegern och krossen av Everton. Jag älskar Jurgen Klopp! Men Sakho åker dit för doping?! Han har käkat bantningspiller som innehåller otillåten substans. Vafan, killen tjänar 1 miljon i veckan och tränar varje dag. Bantningspiller?? Tycker ni han ser tjock ut?

Filip & Fredrik berättade i sin pod om när Frank Zappa gjorde en konsert i Berlin,Tyskland. Han går fram till micken och skriker ”Sieg Heil”. Det blir tyst. Han skriker ”Sieg Heil ” igen. Då börjar publiken skrika ”Sieg Heil, Sieg Heil” högre och högre. Då sa Zappa – ” Ni har ju inte bättrat er ett dugg”!  Och går av scenen. Konserten slut.

Record Store day på Burmans Musik i Umeå var kanon. I helgen besökte jag Pet Sounds i Sthlm och fick tag på både nytt och begagnat. Chritian Falk, Atomic Swing, Mazarine Street, Steve Wynn, Jason Isbell mm.  Och fynden på Burmans Musik. Där Replacements-boxen var knäckande bra.

Var håller Södergård och Peppe hus? Båda två springer mycket. Båda två har snygga fruar. Men bara en har tatueringar.

Var håller Hasse Nilsson och Niklas Berglund hus? Båda springer mycket. Men bara en sköter kosten bra. Och bara en passar tider bra. Och bara en av dom har för små splitshorts.

Malin tränar bra och kontrollerat. Bland annat långpass 23 km med fartökning sista 3 km (11.40). Intervall 6 x 1200 m i 3.30 fart och idag kör hon 5 km i 3.50 fart + 3 x1000m (3,25 fart) Umeå Halvmaraton den 7 maj. Med både Löplabbet och Runners World som partners. Det är roligt för arrangerande klubbar.

Bäst just nu enligt Danne Blom:Red Hot Chilipeppers nya singel. Plyometrisk träning=spänst. Toscabulle (bra där)

Bäst just nu enligt LG: Replacements-boxen och Plopp (röda)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 192:a RW Blogginlägg


– Så snurra min jord igen/Radion spelar vår sång/Stockholm ligger öde och världen håller andan (Kent)

– Veckorna går fort nu. Och jag tycker att träningen börjar styras upp bättre och bättre nu. Veckan har bestått av 3 pass i slalombacken (det är skonsamt för knät genom att stötarna mot underlaget blir mindre. Däremot går jag nerför) Ett pass 8 x 400 m + lite cykel och styrka. Ja ja ingen Jonas Buud veckodos, men jag har inte tomduschat en enda dag. Utan alltid svettats ordentligt.

– Zandra Buud var inte helt nöjd med mitt 191:a inlägg. Undrar om det var för mycket musik eller fotboll? Eller var det mina egotrippar på elever som gillar mig? Nu skall jag skärpa mig Zandra.

– Mitt bästa träningstips nr 3) 

Långpass i terräng på tid. Ej krav på tempo. Att ge sig ut på skogsstigar, spår eller grusvägar och springa i varierat lugnt tempo är bra för både kroppen och själen. Används både i uppbyggande uthållighetssyfte och återhämtningssyfte (mentalt kanske mest)

– Cancerfonden har haft en idiotisk kampanj som heter ”Säg nej till cancer”?!. Tanken var att få folk att välja livsstil. Jag fattar att man inte skall röka eller dricka kylvattnet från en kärnkraftreaktor. Men ändå. Nu har dom fått lägga ned kampanjen pga av alla negativa kommentarer. Jag har mist tre nära anhöriga i cancer. En av dom rökte.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 3)

1. Prefab Sprout – Steve Mc Queen

2. Michael jackson – Thriller

3. David Bowie – Hunky Dory

– Malin tar steg för steg mot fina tider. Veckan har bestått av tröskel 20 min+15 min + 10 min (3.45-3.40-3.35) samt ett testlopp på 10 km (38.21 och 18.29 vid 5 km, där jag cykelcoachade henne) Ett långpass och distanspass. Samt ett instruktionspass i Intersports regi 3 x 4 x 40 sek.

– Nya inköp på vinylsidan: Big Star från -77 och The Jangle Band (powerpop från Australien) Underbara timmar framför mig.

– Nytt bokinköp: Erik Nivas ”känner ni vibbarna”. Underbara timmar framför mig

– Förra avsnittet av podcasten ”Retoriskt” handlade om floskler och klyschor. Som gäst var Carina Alfredson (språkvårdare inom polisen. Som ser till att polissvenskan blir bättre retoriskt) Det mest missbrukade ordet inom polisen var ”implementera” (förverkliga, genomföra) Dom sågade också Kay Pollacks föreläsningar vid fotknölarna. Kay Pollack föreläsning heter att välja glädje? 

– Prince gick tragiskt bort i veckan. En av de mest inflytelserika artisterna genom tiderna. Endast 57 år gammal. Hans platta Sign O Times är magisk. Och ingen har väl undgått Purple Rain. Jag såg honom på Skeppsholmen 2014. Så här skrev den brittiske journalisten Tony Parsons på Twitter: ”Prince dansade som Fred Astaire, spelade gitarr som Hendrix, skrev lika bra låtar som Dylan och rev lika många barriärer som Bowie”. Otroligt bra sammanfattat. Vila i Frid.

– Många har jublat över min kondomhistoria som jag berättade i Portugal. Hjärnfysik-Johan försökte sluta och bara köpa en kondom i taget med mera med mera. Lycka till Johan!

– Lena sprang Womans Health halvmaran i lördags. Härlig tävling med ca 3800 tjejer. Hon sprang och skrattade hela tiden och gick imål på 2.00.40 . Jag har förklarat att hon måste våga ta i mera och vara snorig och grimasera lite. Hon gör säkert 1.57 på Umeå Halvmaran den 7 maj. Jag träffade massor av trevliga Springtime resenärer och givetvis TSM:s egen Persbrandt (Micke Sjöblom) som sprang med kameran och fotade alla. Faan vad snygg han är förresten. Petra Kindlund vann på 1.23.53. Sanna Hed persade med 8 min och gjorde 1.35. Nu är hon löpare och grattis Coach Peppe!

 

– Helgen i Stockholm blev trevlig med mycket tid hos min son som fyllde 32 år. God mat och lite MMA på tv samt ”En idiot på resa”. Tyvärr var Linn och Chloe i Göteborg på nåt kalas. Mattias skall förresten springa Toughest på Stadion om 3 veckor. God lövbiffsgryta av Lenas kompis Marlene som sprang på 2.17 i sitt första långlopp. Fin shopping på Pet Sounds och Nudie butiken. Kommer på nästa inlägg.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Hans nya Levis 511 samt nya frisyren och socker i alla former

– Bäst just nu enligt LG: Besöket i Stockholm hos Mattias och Womans Health halvmaran


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, ja min mail svämmar över med förslag hur jag ska bära mig åt för att sluta. Men jag hörde från en kompis att du misslyckades bli medlem i nån klubb där i Västerbotten där medlemskap krävde att man skulle dra upp en lax, skjuta en björn och ha sex med en kvinna. Allt inom 24 timmar. Du hade visst fixat laxen på nolltid, sen tog det väldigt lång tid. Du var helt försvunnen, sa han. Sen kom du tydligen tillbaks till byn sönderriven och blodig och sa ” fan det var inte lätt med björnen… var är kvinnan jag skulle skjuta”.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 192:a RW Blogginlägg


– Så snurra min jord igen/Radion spelar vår sång/Stockholm ligger öde och världen håller andan (Kent)

– Veckorna går fort nu. Och jag tycker att träningen börjar styras upp bättre och bättre nu. Veckan har bestått av 3 pass i slalombacken (det är skonsamt för knät genom att stötarna mot underlaget blir mindre. Däremot går jag nerför) Ett pass 8 x 400 m + lite cykel och styrka. Ja ja ingen Jonas Buud veckodos, men jag har inte tomduschat en enda dag. Utan alltid svettats ordentligt.

– Zandra Buud var inte helt nöjd med mitt 191:a inlägg. Undrar om det var för mycket musik eller fotboll? Eller var det mina egotrippar på elever som gillar mig? Nu skall jag skärpa mig Zandra.

– Mitt bästa träningstips nr 3) 

Långpass i terräng på tid. Ej krav på tempo. Att ge sig ut på skogsstigar, spår eller grusvägar och springa i varierat lugnt tempo är bra för både kroppen och själen. Används både i uppbyggande uthållighetssyfte och återhämtningssyfte (mentalt kanske mest)

– Cancerfonden har haft en idiotisk kampanj som heter ”Säg nej till cancer”?!. Tanken var att få folk att välja livsstil. Jag fattar att man inte skall röka eller dricka kylvattnet från en kärnkraftreaktor. Men ändå. Nu har dom fått lägga ned kampanjen pga av alla negativa kommentarer. Jag har mist tre nära anhöriga i cancer. En av dom rökte.

– Tre skivor du inte kan vara utan nr 3)

1. Prefab Sprout – Steve Mc Queen

2. Michael jackson – Thriller

3. David Bowie – Hunky Dory

– Malin tar steg för steg mot fina tider. Veckan har bestått av tröskel 20 min+15 min + 10 min (3.45-3.40-3.35) samt ett testlopp på 10 km (38.21 och 18.29 vid 5 km, där jag cykelcoachade henne) Ett långpass och distanspass. Samt ett instruktionspass i Intersports regi 3 x 4 x 40 sek.

– Nya inköp på vinylsidan: Big Star från -77 och The Jangle Band (powerpop från Australien) Underbara timmar framför mig.

– Nytt bokinköp: Erik Nivas ”känner ni vibbarna”. Underbara timmar framför mig

– Förra avsnittet av podcasten ”Retoriskt” handlade om floskler och klyschor. Som gäst var Carina Alfredson (språkvårdare inom polisen. Som ser till att polissvenskan blir bättre retoriskt) Det mest missbrukade ordet inom polisen var ”implementera” (förverkliga, genomföra) Dom sågade också Kay Pollacks föreläsningar vid fotknölarna. Kay Pollack föreläsning heter att välja glädje? 

– Prince gick tragiskt bort i veckan. En av de mest inflytelserika artisterna genom tiderna. Endast 57 år gammal. Hans platta Sign O Times är magisk. Och ingen har väl undgått Purple Rain. Jag såg honom på Skeppsholmen 2014. Så här skrev den brittiske journalisten Tony Parsons på Twitter: ”Prince dansade som Fred Astaire, spelade gitarr som Hendrix, skrev lika bra låtar som Dylan och rev lika många barriärer som Bowie”. Otroligt bra sammanfattat. Vila i Frid.

– Många har jublat över min kondomhistoria som jag berättade i Portugal. Hjärnfysik-Johan försökte sluta och bara köpa en kondom i taget med mera med mera. Lycka till Johan!

– Lena sprang Womans Health halvmaran i lördags. Härlig tävling med ca 3800 tjejer. Hon sprang och skrattade hela tiden och gick imål på 2.00.40 . Jag har förklarat att hon måste våga ta i mera och vara snorig och grimasera lite. Hon gör säkert 1.57 på Umeå Halvmaran den 7 maj. Jag träffade massor av trevliga Springtime resenärer och givetvis TSM:s egen Persbrandt (Micke Sjöblom) som sprang med kameran och fotade alla. Faan vad snygg han är förresten. Petra Kindlund vann på 1.23.53. Sanna Hed persade med 8 min och gjorde 1.35. Nu är hon löpare och grattis Coach Peppe!

 

– Helgen i Stockholm blev trevlig med mycket tid hos min son som fyllde 32 år. God mat och lite MMA på tv samt ”En idiot på resa”. Tyvärr var Linn och Chloe i Göteborg på nåt kalas. Mattias skall förresten springa Toughest på Stadion om 3 veckor. God lövbiffsgryta av Lenas kompis Marlene som sprang på 2.17 i sitt första långlopp. Fin shopping på Pet Sounds och Nudie butiken. Kommer på nästa inlägg.

– Bäst just nu enligt Danne Blom: Hans nya Levis 511 samt nya frisyren och socker i alla former

– Bäst just nu enligt LG: Besöket i Stockholm hos Mattias och Womans Health halvmaran


Antal kommentarer: 1

Johan Renström

Haha, ja min mail svämmar över med förslag hur jag ska bära mig åt för att sluta. Men jag hörde från en kompis att du misslyckades bli medlem i nån klubb där i Västerbotten där medlemskap krävde att man skulle dra upp en lax, skjuta en björn och ha sex med en kvinna. Allt inom 24 timmar. Du hade visst fixat laxen på nolltid, sen tog det väldigt lång tid. Du var helt försvunnen, sa han. Sen kom du tydligen tillbaks till byn sönderriven och blodig och sa ” fan det var inte lätt med björnen… var är kvinnan jag skulle skjuta”.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*