Blogg

Mitt 279:e RW Blogginlägg


-Jag är livrädd för att leva men dödsrädd för att dö .(kent)

-Jag har invigt myren denna vecka. I fredags ensam och i lördags 07.05 tog jag med mig Naprapat-Hasse dit. Men sa…n vad blött det var. Vi sprang 2 varv och jag låg i röd zon 14 min och i orange zon 9 min. Bra träning och skonsamt för knät. Skall försöka vara där 2 ggr/vecka.

 

-Liverpools första 20 min igår var imponerande. Sen sliter grisen Ramos ner Salah så hans axel pajar. Och därefter slänger Karius bollen på Benzemas fot så bollen rullar i mål. Jag applåderar dock Gareth Bales bicycleta som blir årets mål. Liverpool ger sig inte förrän Karius tappar in en boll från 35 meter. Två grova misstag i en Champions Leaguefinal är inte acceptabelt. Livet går vidare. Det är ju bara fotboll.

-Malin körde ”testlopp” runt Ersmark igår 10 km. Uppdelat på 3 km+3km+2km+2km med 3 min vila mellan. Totaltid 36.40. Syftet var att öppna hårt på varje lopp. Och den första km på varje lopp gick på 3.28-3.34 min/km. Första 5 km var rätt stark motvind men hon fixade det jättebra. Nu har hon några 10 km lopp samt 10000 m bana innan halvmaran i Skellefteå.

 

-LG 2.0 fortsätter och går sakta framåt. Jag måste bli lite hårdare i psyket. Ibland blir jag bekväm och vill sitta i musikfåtöljen och trycka röda polly. Det får man säger vissa. –”Du är 60 år, skärp dig gubbjävel!”sa en kompis häromdan. Han fattar ingenting hur min hjärna fungerar. Jag vill ha en kropp som klarar det jag vill. Och jag vill uppleva känslan av odödlighet igen. Inte varje dag men då och då. –” När man är ledig skall man vila”sa en annan kompis. Javisst, men när man är ledig hinner man både vila och träna. Meddelas endast på detta vis.

 

-Jag gick en vandring i måndags med mina Idrott 2 elever på Minervagymnasium. Dom fick göra ett vindskydd, en tillfällig bår samt göra en pyramideld och laga mat i Trangiakök. Otroligt duktiga och trevliga elever som uppskattade naturen runt Hamptjärnsstugan. Samma gäng har också badat isvak och haft vinterhelg i Hemavan med skidåkning och snöbivack. Det känns trist att snart skiljas från dem. Jag tänker ofta på mina gamla elever på Bräntbergsskolan också (min gamla klass går ut åk 9 nu). Tyvärr cirkulerar det en del negativa skriverier om min skola i media. Vissa lärare som slutat tycker att arbetsmiljön och ledningen varit negativ. På gymnasiet har jag inte märkt nånting. Kanske mitt bästa år på länge med fina kolleger, chefer och elever. Grymt schema och positiv feedback på mina hälsoaktiviteter. Men hoppas det reder upp sig och det är svårt att alla skall vara nöjda. I ett fotbollslag är de elva som startar nöjda medans de andra är lite missnöjda. Snart sommarlov men först bal, brännbollsturnering, Minervagalan, studentaktiviteter samt betyg.

 

-Jag köpte ett par fina Linnhögtalare till min Hifi-anläggning i veckan. Och herregud vilket lyft. Jag vill aldrig lämna mitt musikrum igen. Kom förbi och lyssna. Kendrick Lamar lät otroligt bra. Tom Waits lät magiskt. Och Popsicles Hey Princess fick mig att gå ner på knä av lycka.

 

-Variera underlaget när du löptränar. Vissa pass är det skönt med asfalt som ger bra fäste och tryck när du avvecklar steget. Spring på terrängspår som är skonsamt för fötter och underben. Ibland kan du springa på smala skogstigar där du tvingas koncentrera dig hur du sätter ner fötterna vilket ger bra träning för koordinationen. Du behöver också hålla ner tempot för att inte kliva snett. Och testa att springa på bana nångång för att känna responsen från underlaget när du springer lite fortare. Googla även Emelie Forsbergs löpning i utförsbackar (Salomon har gjort filmer när hon bombar på utför)

-Och Burmans musik klarade skatteskulden med hjälp av swishkampanjer, skivförsäljning och stödkonserter. Viktigt att den affären lever vidare. Det är en samlingsplats både socialt och musikmässigt. Bra Stefan.

 

-Bra helg har det varit. I fredags var det Vildmannaträff med gamla kolleger från min militära karriär. När vi ses är det som tiden stått stilla. Massa kärlek till er grabbar. Och sen kom ju min kompis Hasse Castergren upp från Stockholm (gått naprapatkurs hos Micke Johansson). Hasse fick uppleva Tacokväll hos Skoogs (tack Malin och Acche) samt ett besök på godishuset. Han köpte 1.35 kg godis. Vi såg Borgfilmen och Hasse fick magkramp med 4 toabesök som följd. Lör 07.05 tog vi två varv på myren innan Hasse fortsatte reglera magkramperna med ytterligare 4 toabesök. Han är van att äta avocado-smoothie och pulvermos samt köra periodisk fasta. My ass…!

 

-Jag skrev en artikel till nästa Runners World som handlar om tre olika utmaningar. Det är viktigt att man håller skärpan uppe även under semestern eller när det är få tävlingar. Då skrev jag om en backutmaning, en styrkeutmaning samt en fartkänslautmaning. Jättebra tycker jag.

Veckans Hasse:

Det närmar sig Stockholm Marathon. Första året med den nya banan dessutom. Snackar vi marathon så måste jag ju delge er några bra tips inför loppet med exempel från verkligheten:

Tänk på vad ni dricker under loppet. En klassiker är när när allas vår Nicke Berglund fick för sig att lägga om till LCHF-kost någon vecka innan Umemarans 42 kilometer. I Nickes kostupplägg ingick också att dricka youghurt och mjölk vid vätskestationerna. Funkade sådär kan jag säga… Vid 30 km var Nicke ute ur leken.

Gå inte ut för hårt Samme Nicke Berglund öppnade optimistiskt i ett annat marathonförsök. Med 10 km kvar stod väggen utplacerad men Nicke sprang igenom den. In mot mål hade han sällskap av en annan löpare som väggat lika fundamentalt. Fighten stod om tredjeplatsen och det var smått komiskt att se deras kamp som på stela ben såg ut att gå i slowmotion och baske mig blev inte Nicke 3:a.

Ta det lugnt dagarna innan Eller gör som Ola Torstensson som på ett Vindelälvslopp sprang en sträcka på 8 km en onsdag, en sträcka på 12 km på torsdag följt av fartlek i terräng (!) på fredag. På lördag var han mer laddad än någonsin och gjorde sitt livs lopp och sprang i mål på 2.30 

Alla vägar bär till Rom eller så rakt ner i diket – lycka till!

 

 

 


Nr 5 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Fem farthöjande pass du måste testa
  • Det händer vid överträning
  • Ätstörning? Symtom du ska ta på allvar
  • Artros i knät?
  • Nya sköna löparskor
  • 6 enkla sätt att testa formen
Bli prenumerant

Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 278:e RW Blogginlägg


-You say ”goodbye” and I say ”hello, hello, hello”/I dont know why you say ”goodbye”. I say ”hello, hello, hello”(Beatles)

-Liverpoolresan blev en fullträff med 4-0 segern över Brighton som höjdpunkt. Mo Salah fick Golden shoe priset för skytteligavinsten på 32 mål. Kenny Dalglishvar prisutdelare. Vi hann med besök på Cavern Club och lyssnade på The Rockets, besök på Melwood (träningsanläggningen), besök på lokala skivbutiker i ruffiga källarlokaler mm.Träningsmässigt blev det två pass lätt jogg + backe + styrka. Men ca 30000 steg promenad per dag.

 

-Malin vann Terräng DM 8 km i helgen. Hon gjorde ett mycket bra första varv men tröttnade i backarna på andra varvet. Tidsmässigt inte hennes snabbaste Gammliaterrängen men ett steg på väg mot ännu bättre form. Igår körde hon 2 x 2 km (3.40 fart) + 4 x 1 km (3.30-3.35) + 4 x 500 m (3.20-3.25 fart) vila 60-75 sek. På tisdag springer hon ett 10 km lopp som blir spännade att följa.

 

-Som ni vet så lyssnar jag mycket på olika podcaster. Nu har P3 musikdokumentär släppt flera bra avsnitt där Taylor Swift och Zara Larsson avsnitten var roliga. Sen hade Mats Olsson/PatrickEkwall besök av Per Gessle i sin ”pådden”. Gessle berättade om ett besök med Roxette i Kina där hans bokningsansvarige från Live Nation satt i möte med regeringstjänstemän från Kinas regering. Tjänstemännen diskuterade vilka artister som skulle bjudas in att spela i Kina. Rolling Stones var välkomna men inte Elton John. För han var lite för gay?! Sen kom namnet Paul Mc Cartney upp. ” – Han får komma om John Lennon följer med,” sa en av tjänstemännen! Live Nation killen satte kaffet i halsen…

-Anders Szalkai har återhämtat sig snabbt efter sina lungbesvär. Nu är han redan i 1.20 form på halvmaran och skall testa dubbeln i New York. Brooklyn Halvmaraton på lördag och ett cykellopp på 160 km på söndag. Utmanare är bland annat Johan Olsson och Daniel Breece. Svårtippat där kanske Johan är lite favorit. 

-Erik Niva har släppt två nya böcker där jag nu sträckläser den ena. Vansinnigt väslkriven och intressant om fotbollsanekdoter kopplat till fotbollen som folkrörelse. Men också att den blivit sån industri att rik aldrig kommer möta fattig igen.

 

-Nu fortsätter min satsning på LG 2.0 där jag skall träna allsidigt med träning i slalombacken och på myren (skonsamt för mina knän) jag kommer cykla mountain-bike och köra styrka. Resultatet skall göra mig glad, het, vältränad och harmonisk. Jag hade ett pass löpteknik i backe med mina elever som har specialidrott skidor häromdan. Dom är roliga att träna eftersom dom lyssnar och tar åt sig tekniktips. Dessutom har dom bra pannben och Vo2max. De fyra huvudpunkterna var: Blicken upp mot krönet (tittar du ner på fötterna så får du tyngdpunkten för långt fram). Jobba aktivt med armpendlingen (armarna hjälper dig att driva på uppåt). Korta av steget något. Och jobba aktivt med fötterna och tryck på i avvecklingen.

-Taylor Swift har fått sitt förnamn efter James Taylor (countryartist) Hennes föräldrar älskade James Taylor. Taylor Swift var ganska ensam och mobbad som ung men kämpade vidare. Revanchen kom som för många andra som haft jobbigt under uppväxten. Detsamma gäller dansaren Tobias Karlsson som berättar om detta i sin mycket starka föreläsning. Han kommer till Minervagymnasium den 4 juni (föreläsning och danslektion) 

-Jag har korat dom 18 bästa svenska skivorna. Se nedan:

 

Dessa 4 hamnade på plats 19-22:

 

-MMA/Tahibox-legenden Jörgen Kruth bestämde sig att sponsra mig och min son Mattias. Vi går nu en match på stranden i Barcelona den 19 juli. Bäst om 3 ronder.

 

Och här kommer mina fynd från Liverpool. Flera plattor jag inte sett tidigare. Trots att vi har en fantastisk musikaffär i Umeå. Burmans musik som Stefan Nilsson drivit sen 1999. Nu är det akut konkurshot pga av skatteskulder. Jag har varit stamkund sen 80 talet och lagt stora summor varje år där. Men många väljer spotify/apple music eller köper på nätet. Nu är det stödkonserter och swishinsamlingar på gång. Samt att fler har stödköpt skivor senaste veckan. Hoppas det löser sig.

  

Veckans Hasse: 

Nästa helg är det Göteborgsvarvet. För 7:e året åker jag ner för att springa. Efter en vår med krämpor är målet inte så mycket mer än att ”ta-sig-runt”. Men framförallt så handlar det om att kombinera nytta: d.v.s att svettas längs Avenyn med nöje: att hälsa på en av mina allra bästa polare som sedan 25 år flytt Norrland för Göteborg. Polarn, som heter Freddan Johansson är en sann löparlegendar och kutade maran på 2.38 när det begav sig på det glada 80- och 90-talet. Mycket av det som då utspelade sig är fortfarande hemligstämplat och det finns många härliga minnen från den tiden… T.ex. 1996 då vi i IFK Umeå vann Vindelälvsloppet för första gången. Freddan sprang slutsträckan (marathon) i 30 graders värme. Sluttiden blev 2.40 och så fort mållinjen passerades kom ett: ”Hasse, köp en varmkorv, jag är hungrig som fan”. Jag kastade mig iväg, köpte en korv och så fort Fredde hade slukat den… så kom den upp igen per omgående. Freddan piggnade dock till allt eftersom timmarna gick och avslutade sedan segerkvällen starkt med 8-9 lakritsshots och TOTAL dominans på dansgolvet framåt småtimmarna (ni skulle sett hans robotdance kl. 02.30). Ja,som ni förstår… det här var innan Gainomax och Recovery Bars var uppfunna.

 Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 277:e RW Blogginlägg


Welcome to New York/ It´s been waiting for you” (Taylor Swift)

-Vanlig jobbvecka hemma i Umeå igen. Mycket på jobbet gjorde att det blev endast 4 träningspass denna vecka. Cykel 30 km, 2 x Crosstrainer 45 min + 2 styrkepass. Nya tag nästa vecka.

-Malin sprang Kungsholmen Runt 10 km idag. Bra lopp som landade på 37.51 och en 11:e plats. Första 5 km var mycket bra men sen hade hon en svacka mellan 5-8 km innan hon kunde avsluta bra igen. Banan är lite småkuperad och en massa svängar vilket tar ned rytmen lite. Men ett grymt bra startfält med 6 tjejer under 35 min. Sandra Eriksson vann på fina 33.26. En av mina adepter (Daniel Adams Ray) gjorde 36.50 idag (17.33 vid 5 km) Bra gjort av en popidol.

 

-Liverpool i Champions League-final! Äntligen kom framgången. Real Madrid bör vara oroliga den 26 maj i Kiev. Och nästa helg åker jag och min kompis Håkan till Anfield för 5:e gången. Vi skall se sista omgången i ligan mot Brighton. Lite musikpubar, vinylskivor och annat skoj hinner vi med.

-Nu har jag rättat 131 inlämningsuppgifter (Träningslära) av mina elever på Minervagymnasium. Och jag är i chock! Mycket hög kvalite på huvuddelen. Uppgiften bestod i en faktadel med maxpoäng 60. Det krävs 75% rätt för betyget E. (Den som hade minst poäng hade 56!) Sen skulle dom göra två träningsprogram för en tjej som skall springa Tjejmilen och till en kille som vill klara 5 chins och 10 dips. Programmen skulle vara i 8 veckor med relevanta övningar, tider och progression. Det var en fröjd att läsa igenom de flesta. Kul med ambitiösa elever. I veckan har vi kört beachvolley i IKSU:s fina hall. Återstår friidrott och lite brännboll innan sommarlovet. Mina Idrott2 elever (åk3) har kvar en vandring med tillhörande moment.

-Malin behöver jobba med kortbacke 30-45 sek i hög fart samt trösklar på 2 x 20 min i 3.40 min/km den närmsta tiden. Samt fortsätta tävla. TerrängDM 8 km nästa helg och 10 km på Blodomloppet veckan efter.

-Min Record Store Day vägg gör mig gråtfärdig av lycka. Kolla in ex Fireside, Rymdimperiet, Neil Young, Taylor Swift, Ramones.. Jag tappar andan.

-Bra eller Anus (enligt Filip&Fredriks betygsskala)

Jockiboi&Jonna= anus

Röda Polly=Bra

Sondre Moen=Bra

Manchester Uniteds fotboll= Anus

Linneskjorta utan krage från Levis=Bra

Köp 3 för 2 skjorta på Dressman=Anus

Springtimes träningsresor=Bra

Hitta dig själv-resor=Anus

Tomduscha=Anus

Djurmisshandlare=Anus

-Din prestation påverkas av 3 faktorer

  1. Maximal syreupptagningsförmåga (Vo2max)
  2. Hur du kan nyttja din förmåga (ligga nära max länge)
  3. Arbetsekonomi (att du kan springa effektivt) 

För en konditionsidrottare är nog Vo2max viktigast. Det finns dock forskning på att det är svårt att få toppvärden på alla tre parametrar. (idrottsforskning.se) Det finns ett motsatsförhållande i mitokondrien mellan förmågan att ta upp syre och arbetsekonomi.

Med formeln Hastighet=Vo2max x procent av nyttjandegrad x arbetsekonomi skulle man teoretiskt (om man satte in de högsta uppmätta värdena i varje faktor. Dock ej från samma person) skulle man teoretiskt kunna löpa ett maraton på 1.45 Tim. Hjärnfysik-Johan får gärna utveckla detta mera. Hör du det Johan!

Igår bjöd Pär Johansson på middag på Köksbaren. Umeås Michelinrestaurang. Nästan lika god mat som Sirwan på Marias. Vi hade en härlig kväll med mycket skratt och roligas anekdoter. Vi han med fallskärmshoppning (Christina Richardsson), Umeå Event med Sofia och Fredde Åhman, konstiga chefer, lite naket och snusk mm. Pär är en otrolig man som byggt upp Glada Hudikteatern och gett de utvecklingsstörda en röst. Han har fixat ICA jobb åt 1700 personer med nån form av utvecklingsstörning, han har tagit hela gänget till New York, Portugal mm. Kärlek&Respekt

-Szalkai är frisk igen efter sina lungproblem. Idag sprang han 5000 m på 17.52 utan att ta i. Och Moa Lundgren (JVM mästare på sprint skidor) sprang Broarna runt 5 km på 17.49 i onsdags. Idag föddes ett nytt stjärnskott på Umeå Halvmaraton. Evelina Henriksson 18 år vann på 1.21.23 före Charlotte Andersson 1.21.43. IFK Umeå är på gång. Grattis Hasse Nilsson.

Veckans Hasse:

Ett tips till allmänheten: ha för faan mobilen med när ni är ute och kutar! Viktigt!

I lördags när jag var ute på en löprunda vid havet såg jag något som såg lite konstigt ut ute på en klippa. Jag stannade till för att kolla av vad det var för något. Döm om min förvåning när det som på avstånd liknade en säck plötsligt lyfter på huvudet och tittar på mig! En säl! Som låg och värmde sig i vårsolen. Jag kunde komma så nära som 1,5 meter ifrån den.

Men.. ingen mobil! Vilken häftig bild det hade kunnat bli och vilka dåliga skämt jag hade kunnat köra… ”årets sälfie” o.s.v… 

Så, note to sälf: ha mobilen med på rundan, inte för ICE-nummer, 112 o.s.v. utan för att kunna ta säl-lan skådade bilder och spamma era vänners flöden.


Antal kommentarer: 2

Johan Renström

Om Bolt kunde fortsätta i samma tempo skulle det gå på 1,10… Det finns faktiskt en uträkning för optimalt maraton gjord av M Joyner med vo2max, ekonomi och laktation tröskel. Tiden beräknades till 1,57,58. Men vem vet om 1000 år.


Johan Renström

Äh autokorrekt. Laktation 🙂Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 276:e RW Blogginlägg


Från vår balkong ser man långt långt bort / Men du ser längre bort än mig / Och jag vet att du undrar om allt går att få / Hur länge ska man bara titta på (Joel Alme)

-Jag är nu i Portugal med Springtime och tidningen Topphälsa igen. Det är min 48:e vecka här totalt. Jag älskar verkligen detta livet. Mitt ansvar är att styra upp löpträningen med gästerna samt hålla en föreläsning. Mitt löpteam är Nicke Berglund, Ultra Jens, Camilla B samt vid vissa pass Naprapat-Hasse och Sofia Fredriksen. Vi erbjuder intervallpass, backpass, distanspass samt löpteknik-skola. Hela verksamheten bygger på glädje, välplanerade pass samt teamwork. Hittills har denna vecka varit mycket lyckad. Min föreläsning ”allt du behöver veta om träning/löpning på 60 min” gick mycket bra igår. Klädkod och Tomduscha-momenten gick hem. Idag hade alla vita strumpor och alla vågade ta i. Skönt att folk lyssnar.

-Mitt nya liv ”LG två punkt noll” har börjat mycket bra. Kroppen funkar bättre, jag är glad och positiv, träningsmässigt börjar det likna nåt (knähelvetet spökar dock). Mina elever är fina och duktiga, kollegerna snälla och seriösa. Min familj är tajt och jag har mycket roligt att se fram emot. Dessutom växer håret bra härnere i solen.

 

-Liverpool-Roma 5-2! Nära en Champions League final nu. Den otroliga Mo Salah 2 mål+2 ass. Vilket fantastiskt lag Klopp fått ihop. Jag och min kompis Håkan åker till Liverpool 12 maj och ser sista omgången i PL (Liverpool-Brighton).

-Markus Larsson skrev en fantastisk krönika i Aftonbladet om Prince originalversion av ”Nothing compares 2 U”. Rubriken är ”Efter Prince kan all musik avgå”. Videon finns på you tube och är Prince sjunger fantastiskt med otroligt komp av sin band The Revolution. Så här avslutar Markus krönikan: -”Redan i första versen plockar Prince ner månen och börjar spela basket med den. Han sätter trepoängare efter trepoängare. Motståndarlaget är svarslösa. De sätter sig på avbytarbänken och gömmer huvudet under en handduk. Varför skall man lyssna på en annan artist. Vad har vi för ursäkt?” Underbart.

 

-Malin jobbar på med Canovaprogrammet. Formen stiger och vi skall snart lätta på träningen. I lördags körde hon 10 x 1000 m runt Ersmark (36.24) och idag löpte hon båda distanserna på Brorundan i Umeå (5 km + 3 km 18.52 och 10.44). Hon har två tuffa pass kvar innan Kungsholmen runt 5 maj.

-Record Store day gav mig en massa fina vinyler (tack för presentkorten Micke,Linn,Anton,Herman, Gunvor,Kalle,Nisse och Birgitta) Kolla nedan: Rymdimperiet (mellan Ebba Grön och Imperiet) Ramones, Bowie, Soundgarden, Oskar Linnros, Stones,Stooges och Marvin Gaye. Dessutom har jag lyssnat mycket på Ashley Monroe och Kali Uchis. Kolla upp!

  

-Topphälsas chef Pamela Andersson höll en stark föreläsning om hur hon kämpade bort sin hjärntumör med träning och vilja. Martin Lidberg hade temat ”våga vara vinnare” om sin brottningskarriär och Lets Dance-vinsten. Vi har kvar en föreläsning om Mental träning och en som handlar om mediation/avslappning också. Vi lär oss mycket härnere förstår ni.

-Min fina son fyllde 34 år igår. Oj vad tiden går. Han är enormt driven och duktig vare sig det gäller träning, jobb eller familj. Grattis Mattias. Kärlek&Respekt

 

-Vårt koncept inom Springtime bygger mycket på sammanhållning och teamwork. Veckans ledarteam har otroligt kul tillsammans. Det smittar av sig på alla gäster och övriga. Lite roliga citat har slunkit igenom. ”Jag är bläckfiskblå”(Camilla B om sin hudfärg) ”Fan, jag ser ut som en kassler”(Sofia F när hon legat på en solstol av nät). ”Jag skulle vilja vara som dig LG, eller som Sting”(Naprapat-Hasse vid poolen).

-Veckans Hasse:

Passade på att ta ledigt över påsken för att besöka San Francisco. Helt fantastiskt skönt väder och jag fick äntligen vädra splitshortsen på allvar. Det man slogs av var det enorma löpintresset. Jag var ute vid 7-tiden på mina löparrundor i Fishermans Wharf och på de 30-40 minuter jag sprang så överdriver jag inte om jag säger att jag mötte hundratalet löpare. Många var dessutom riktigt snabba (vita strumpor, lätta skor och splitshorts). Tyvärr var jag där en vecka för tidigt för att delta i Rock ’n roll Halfmarathon. Coolt lopp där man springer över Golden Gatebron – hade varit en upplevelse. Fick istället springa uppför snirklande Lombard Street i ensamt majestät (se bilden) Några spännande upplevelser på rundorna annars? Tja.. en stad som San Francisco bjuder ju på en del annorlunda personligheter. Mest imponerad var jag över den man jag mötte på rullskridskor, han var spritt språngandes naken sånär på som en svart hög hatt! Tja… ska man vara näck och bli inburad av polisen så ska det väl i varje fall ske med stil 🙂


Antal kommentarer: 3

Lasse

Finns det folk som använder strumpor som inte är vita? Att springa eller cykla i strumpor med fel färg är helt förkastligt.


LG

Helt rätt Lasse!


M

Klädkoden för rullskridskor kanske är ”utan byxor”? Haha!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 275:e RW Blogginlägg


”Om vi nån gång, nånsin blir som dom/Känns som om alla är äldre nu och ser efter varann

Dom har gått för att leva sina liv/Och gud vet att jag måste leva mitt”(Håkan Hellström)

-Jag är glad som ett barnkalas!  Eller som ett 60 årskalas i alla fall. Nu är man där man inte vill vara. Men det är bara att gilla läget och jobba hårt med träning, hårfäste och ämnesomsättning. Jag blev firad i flera dar och fick fina presenter från alla håll. Resor, matchtröjor, upplevelser, whiskey, öl, godis, spabehandlingar, vinylskivor, presentkort, vin, cykelhjälm, reflexväst(nidpresent av kolleger), Viagra? (jag som hade slutat med sån verksamhet), bilvax, tavlor mm. Jag gick i plus som tusan..

 

-På min klass N17b:s instagram kan man se vad gammal jag blivit. Dom sjöng för mig på klasskonferensen. Då står jag och gungar som ett fån. Vad fan är det med mig? Kärlek&respekt till N17b i alla fall.,

 

-Mattias, Linn och Chloe var hemma i Umeå i tre dar vilket var mysigt. Dock halvdåligt med träning blev det. Men bra kvalite på umgänge i alla fall.Och på lördagen bjöd min far oss på Restaurang Maria där Sirwan, Jonny och Makhvan serverade oss som kungar. Jag älskar Restaurang Maria.

 

-Jag har cyklat en hel del mountainbike på slutet för att stärka mina ben och avlasta knät. Nu åker jag till Portugal på lördag och håller i löpkurs/träning med Topphälsas gäster. Det blir skoj och TH har alltid träningsvilliga resenärer. Sen får jag träffa Hasse, Sofia, Odd, Micke J med flera. Idag löpte jag 20 st 45-15 sek intervaller vilket kändes bra.

-Vår utmaning med 100 pushups per dag i 30 dar är klar. Jag, Mommo, Tobias Karlsson samt Naprapat-Hasse har plågat oss. Det gick aldrig lätt nån dag. Det blev inte lättare och lättare heller. Mitt rekord var 100 st på 4.23 min. Tobbe Karlsson gjorde på 3.11 min! Men då har han Lets Dance axlar också. Tobias Karlsson kommer förresten upp till min skola (Minervagymnasium) och har föreläsning samt ett danspass 4-5 juni. Det blir en succé.

 

-Malin är återhämtad från Berlin och körde testlopp i lördags (2 x 5 km med 2 min vila) 18.09-19.02=37.11. 0 grader, lite blåsigt, asfalt till 90%. Nu slipar vi med lite styrka 1 gång i veckan och fortsätter med Canova-programmet till Kungsholmen runt. Hon har fått en jättebra löpstil där hon ligger högt på foten och fram med höften. Vi skall jobba lite med drivet i steget samt rörlighet nu. På onsdag är det Broarna runt. Då springer hon först 3 km banan, vilar 10 min och kör 5 km banan. Ger hårdhet.

 

-Mina elever har lämnat in sitt stora hälsoarbete i Träningslära (Idrott 1 åk2) En faktadel på 30 frågor där 75% rätta svar krävs för betyg E. Sen skall dom göra ett träningsprogram till Hanna som vill springa Tjejmilen. Mål 1: springa utan att gå Mål 2: springa under 60 min. Hanna tränar tre ggr i veckan och klarar 5 km idag utan att gå. Farten är ca 6.30 min/km. Eleverna skall göra ett 8 veckors program mot målet. Dessutom skall dom göra ett program till Marcus som slagit vad med sin pappa att klara 5 chins och 10 dips inom 8 veckor. Idag gör han 1 chins och 4 dips. Nu har jag fått in 136 inlämingar på mellan 6-22 sidor! Satan vilken rättning jag har. Men jag har ögnat igenom många av elevernas inlämningar. Och herregud vilken bra kvalité. Imponerande! Här finns många potentiella personliga tränare.

-Igår fick mina mina elever som går kursen Idrott2 bada isvak i Nydala-sjön. Alla närvarande hoppade i (28 st). Vi hade en eld på land med en presenning som skydd för ombyte. Inga problem. Alla fixade detta på ett bra sätt.

 

-Några av födelsedagsvinylerna.Son Volt, Buffalo Tom, Kim Richey och Thundermother. Hög kvalité rakt igenom.

 

Veckans Hasse:

Ett fyrfaldigt leve! Nu hyllar vi LG som fyller jämnt! Jag firar honom inte med serpentiner och kladdkaka utan med några personliga minnen från åren som gott. Några epitet:

Sub-30 mannen: 29.57 på 10.000 meter, evig respekt för det resultatet

Officeren Skoog: Vem minns inte alla reportage i lokaltidningen på 80-talet om LG:s glassiga resor till det ena efter det andra landet för att springa Militär-VM i terränglöpning.

Mr Vindelälvsloppet: Tror ingen enskild person varit så förknippad med det som var Sveriges största långloppsstafett under 80-/90-talet. Inget Vindelälvslopp utan LG Skoog på två tuffa sträckor och minst 8 bilder i lokaltidningen.

Coach LG: Jag hade förmånen att få träningsprogram av LG under säsongen 1989.  Persen haglade in och varje nytt träningsprogram var som bästa klappen under julgranen.

Musikmannen: Ja, ingen har väl missat storyn om när LG och sonen lekte indianer och cowboys där LG band sonen för att kunna cykla ner på Fru Musica och kolla senaste slutsteget.

Fysdemonen: LG tränar samtliga Umeås elitlag i alla sporter. Ja, eller i varje fall känns det så. I vart fall var han definitivt en mycket viktig kugge i Umeå IK:s framgångar under 2000-talet.

Det är gratis-att- vara-glad-mannen: Vindelälvsloppet 2000, LG tjurar som en 5-åring efter en dålig sträcka. Säger att han ska åka hem och slänga alla löparskor samt ta en giftampull. Sedan kommer han på att ”det är gratis att vara glad” och står två dagar senare på startlinjen.

Stort grattis till en mycket fin kompis och förebild!

 

 


Antal kommentarer: 5

Lisse

Grattis Skogen.
Log när jag läste veckans Hasse. Ler ganska ofta när jag läser din blogg.
Men jävlar vilken lugg sin farsa har.
Där ligger du i lä.
Respekt och kramar från mig till dig.


LG60

Lisse! Tack som tusan. Ja farsan 86 år har mer hår än alla. Kul att du gillar bloggen. Jag har fina minnen med din familj ockdå. Kram


Ida Nilsson

Grattis i efterskott! Jag blev väldigt nostalgisk när jag läste om Vindelälvsloppet. Jag minns det som en väldigt rolig resa med klubben när jag var liten. Vi åkte runt i en hippiebuss med egensydda Högby IF gardiner. Jag var tvungen att googla på att jag mindes rätt att att det var 1988 som vi var där. (Jag var 7 år) Jag hittade följande i Högby statistiken.
” Det stora projektet för året är Vindelälvsloppet, där damlaget kommer trea och herrlaget kniper en femteplats. Ett ungt Högby lag ställer upp i Lilla Vindelälvsloppet och kommer sist, men får ändå mycket uppmärksamhet med ett helsiderepotage i tidningen Land.
Så det var starten på min löpar karriär!


LG

Ida 7 år ! Underbara minnen. Ni hade en grym klubb med fin sammanhållning. Du fick en fin grund med vår fina Norrlandsluft.
Lycka till I din nya löparkarriär.
Kram
LG60


LG

Ida 7 år ! Underbara minnen. Ni hade en grym klubb med fin sammanhållning. Du fick en fin grund med vår fina Norrlandsluft.
Lycka till I din nya löparkarriär.
Kram
LG60Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 274:e RW Blogginlägg


-Sit down, hol`up lil bitch/ Be humble (K.Lamar)

-Bra träningsvecka. Jag har haft påsklov men samtidigt håller min kompis Patrik Stenlund på att renovera vårt kök. Så upp klockan 6 för att vara klar när Patrik knackar på dörren 07.00. Då har jag skrivit lite program, artiklar mm och sen dragit och tränat. Hållit igen lite på sockret denna vecka vilket gjort att man slimmat till sig en aning.

-Lars ”29.43” Södergård har bott hos oss denna vecka eftersom han gjort praktik hos Umeå-polisen. Vi har tränat, pratat, spelat musik och ätit. Veckans höjdpunkt var när John Eden (team idijot, Wolfman Jack, Beverly Brothers), Henrik From, Uffe och William från gruppen Halm dök upp för en överraskningskonsert hemma hos oss! De kom med turnebilen med gitarrer, förstärkare, pedaler och en karta öl. Riktig rock´n roll. Dom spelade och sjöng och Södergård fick delta i gitarrspelandet (han är hyfsad) Kl 21.15 packade dom ihop grejerna i turnebilen och slet med sig Södergård ner på O´Learys för en kvällspelning. Så jobbar vi i Norrland. John siktar på 3.15 i Sthlm Maraton förresten.

 

-Vi var en kväll på Boxen i Umeå. Ett coolt gym som drivs av Richard Jezek (@rambojezek) Det blev 2×1000 m roddmaskin och styrka. Vi träffade också gymmets coolaste och starkaste tjej med denna coola T-shirt. Respekt!

 

-En annan kväll körde vi cykeltest på IKSU (Andre Jeglertz, Dr Eriksson, Södergård och jag) Tyvärr blev jag stensist på 236 w, Andre 265 w, Dr E 281 w och Södergård 311 w. Jag hade otur med motvind och osmorda trampor. Skulle tro att 320 w är rimligt annars. Jeglertz var inte nöjd efter ha blivit pissad på av Dr E.

-Lill-Babs har lämnat oss. Hon var större än man förstod. Kolla Beatles-medlemmarnas blickar och tänk på hennes karriär i 65 år. Aktiv till slutet. Ni är ett fint gäng däruppe nu.

-Malin har ju tränat jättebra i 21 veckor (14 v ”Kenyanskt” och 7 veckor ”mini Canova”) Sen åkte hon till London förra helgen med sambon Ahmed för att se Chelsea-Tottenham. Dom gick 30000 steg per dag + att Malin sprang 16 km på morronen både lör-sön. Åkte hem på måndag natt med dålig sömn. Och som ett brev på posten kom en febersläng. Nu låg hon däckad mån-onsdag. Kände sig hyfsad torsdag, åkte till Berlin halvmaraton på fredag (helt frisk) Morronjoggen på lördag gick sådär. Men hon fick till ett godkänt lopp ändå. Öppnade första 10 km på 38.40 dock med blyben från steg ett. Hjärta&lungor var hur pigga som helst. Hon släppte fokus på klockan och kämpade och försökte njuta av loppet resterande 11 km. sluttiden blev 1.23.36. Nu har hon fått starta upp säsongen och visa lite pannben. Och vet att grunden är bra. Hon kommer kunna persa på flera sträckor i år. Bra arrangemang av Springtime och Charlotte Wijk. Det blev världsrekord på herrsidan genom Erich Kiptanui 58.42 (27.31 på 10 km) !! Mikaela Larsson 1.15.43 grattis till perset! Min gamla adept Björn Sandler persade också på 1.12.04.

 

-Just när jag skriver detta ringer Malin och berättar att SVT ringde henne och frågade om hon märkt nåt om attentatet mot Berlin Halvmaraton! Tysk polis grep 4 män som planerade ett knivattentat mot loppet. Varav den ena gärningsmannen planerat att knivdöda deltagare i loppet!  Kom hem Malin!

 

-På tal om konserter kom jag och tänka på Ulf Lundells klassiska ”en inställd spelning är också en spelning” . Här kommer det korrekta citatet: ”En inställd spelning är en spelning det också eftersom det väcker känslor som saknad, irritation och bitterhet. Och de inställda spelningarna är ju det enda folk pratar om, så något måste de ju betyda”

 

-Mitt Umeå FC hade premiär i div 1 igår mot Per Olssons defensiva Sandviken. Det blev 1-1 efter en bra första halvlek och en tam andra halvlek. Nja det behövs mer framöver. Det finns mycket kraft i vårt lag och en härlig laganda. Så här fint har dom i omklrummet innan match. Bra Curre.

 

-Malin och Acche hade med sig två fina vinyler från London. Soccer Mummy och Kasey Musgraves. Kvalitetsmusik.

 

-Fem dar kvar innan livet går in på upploppsrakan. En del säger att 60 är det nya 40. Jag skall visa dom. Lite tårta, rostbiff, nån present och sen kör vi järnet mot 70 va?

 

-Men 2018 blir bra. Portugal vecka 17, Liverpool i maj, Cypern i juni , sonen har en överraskning i juli med mera med mera…

-Veckans Hasse:

Förra måndagen var det premiär för våra omåttligt populära Löparkvällar. Jag gjorde en gallupundersökning och frågade: ”Hur många älskar LG:s blogg? Hand upp!” 

Ja, ni ser ju resultatet. 

Spana också in killen som körde ett entimmes pass i -2 grader endast iförd norrländska vintertights. Sommartights?Då rakar man benen.. 

  


Antal kommentarer: 4

Emil P

Världsrekord?? Det står sig väl ändå från 2010 på 58.23?
Fantastisk blogg i övrigt, ursäkta petigheten 😉


LG

Rätt Emil! Jag har börjat dricka. Jag hade för mig att det var 58.43. Nåväl 58.42 är respekt.
Tack för beröm


Björn W

Grattis LG!
60 är definitivt nya 40. Åtminståne för dig, kanske nya 30 tom. Vi som har några år kvar till 60 ser dig som en stor förebild och inspirationskälla. Vi fantiserar om att vara lika snabba, starka, snygga och stilrena som dig!


LG60

Björn W! Du är bäst!Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*