Blogg

Mitt 31:a RW Blogginlägg


– Då var man hemma igen efter en vecka i Portugal med Runners World tema. Oj vilka sköna människor som vi hade därnere.Och vilka fina, duktiga ledare jag har till förfogande.Löpskolan var väldigt populär och det var mellan 36-42 deltagare per gång. Kul att se hur dom förstod instruktioner och justerade sin löpteknik. 

– Sverige – Irland 0-0 och väldigt svajigt anfallspel och få målchanser. ” Som att se målarfärg torka ” skrev nån krönikör.

– Stina från Örebro kan allt om pulsträning och hur man använder Garmin 210. Jag fick använda all min fantasi och mina bästa instruktionspunkter. Och till slut fattade hon. Syreskuld, pulsfall och pulszoner. Är du med , Stina ?

– Sara Carbonero igen. Sportreporter och Iker Casillas flickvän.

– Emelie Forsberg är underbar. Vore jag yngre skulle jag gifta mig med henne. Nu funderar jag på att försöka adoptera henne. Kolla hennes filmsnutt på RWbloggen när hon springer utför. Och hon skrattar hela tiden även under tävling. Hon kan nog få Bergslöpning att växa i Sverige.

– Fitness magazines tjejer älskar mig ! Så står det i nya numret. Ändå är jag bara mig själv.

– Håkan Hellström är fantastisk. Lyssna på Filip & Fredriks podcast. Helskön intervju där han på sitt ärliga och underfundiga sätt berättar hur hanskriver låtar genom att nynna melodier i sin telefon, han berättar om första kyssen, Diggi lo-Diggi ley och nya plattan. Jag är glad och imponerad. Nya singeln ”det kommer aldrig vara över” är en blandning av Killers och U2 gitarrer. Lyssna !

– Simon Bank om Sverige-Irland -” Som en likvaka. Två ovaler. 0-0 ”

– Sonen Mattias och sambon Linn på Bröllop. Finaste !

– Träningsmässigtblev förra veckan hyfsad. Jag måste springa varje dag eftersom vi har dubbla löppass på schemat. Lite intervaller, lite distans, styrka med Jose Nunez och Jenny, Yoga med Niina samt crossfit med Hasse och Stina H. Knät har varit bättre om man säger så. Denna vecka blir det mera cykel sen kör vi igen.

– Jag har hjälpt Magnus J på mitt jobb med träningen under en period. Idag gjorde han 39.20 på Premiärmilen. (tidigare pers 40.50) Snygg-Pernilla E gjorde 49.20 i samma lopp. Grattis både och behåll fötterna på jorden. Och speciellt viktigt för Pernilla för hon har alltid jättehöga klackar.

– Testa ”Supertusingar” när ni vill få fart på benen: 400 m-300 m-200m-100m x 4-6. Vila 30 sek per lopp och 2 min per serie. Lägg ihop tiderna och kolla totaltiden på 1000 m. Farterna bör vara hög men du skall ju orka hålla ett bra steg trots den korta vilan.

– Tyresö spelarna är på en träningsturnering i Sundsvall. 3-0 på Sundsvall men 1-2 mot Piteå ? Idag 3-2 vinst mot Cluj från Rumänien. Tony testar olika teman under matcherna. Forcera, spela av matchen och numerära underlägen. Ni slipar vi det sista innan seriestart. Mitt gamla lag Umeå IK fortsätter att vara pigga på försäsongen. Bra jobbat med så ungt lag.

– Ny intressant platta: Phosphorescent ”Muchocho”. Country-rock, singer-songwriter och lite indiepop i en skö blandning. Galet bra.

Steve Galloway tyckte jag såg stencool ut. Jag håller med Steve !

– Bäst just nu enligt broder Anders: Löpformen 20.24 på sista 5 km av milpasset !

– Bäst just nu enligt LG: Livet och mina referens Acne-jeans

Nr 3 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Test! Vårens bästa löparskor. 23 nya modeller – hitta rätt sko för dig
  • Löpträningen som gav Guld  i skridsko-VM. Möt Nils Van Der Poel
  • Världens bästa träningspass
  • Kriget mot skavsåren – och hur vi kan vinna det
  • Därför skyddar löpning mot depression
  • 3 sätt att bli snabbare
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 2

LG Skoog

Gamle Hasse Eriksson!
1. OK din Garmin kan mer än min, men min kan man ha på armen och din måste du ha en släpkärra till
2. Sara Carbonero är journalist och Casillas är Real Madrids målvakt
3. Jag skall lämna Emelie Forsberg ifred. Mest pga av min fru.
4. Tack för omdömet om son och sambo
5. Jag tvivlar inte en sekund på att du är den nya Arnold Palmer på golfbanorna i Danmark.
6. 254 m i medvind och utför är inte så imponerande.
7. Jag skrev om dig och Marianne i inlägg nr 32


LG Skoog

-Jag är nöjd med dig också Pernilla.
-Tack Tove-love
– Du kommer bli ännu grymmare Ing-Marie. Jag återkommer om damernas statistikDu måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 30:e RW blogginlägg


– Tidigare idag provade jag att blogga från mobilen. Det blev inte bra trots att Jonas Lund snyggade till styckena i efterhand. Jag gör ett nytt inlägg istället.

– När Jonas Lund gjorde iordning admbehörigheten åt mig så bestämde han lösenord. Han valde han ”Jonas is the best runner”. Varje gång jag loggar in blir man påmind. Och i min nuvarande form kan jag inte springa från honom heller. Faaan…

– Vi har grymt bra Crossfitgrejer här i Monte Gordo

– Signaturen Micke frågade om jag bara sprang 12 mil i veckan när jag gjorde milen under 30 min. Jag körde mellan 9-12 mil det året (Totalt 510 mil under 1986). Så här såg de två höstveckorna ut i samband med 10000 m och Lidingöloppet:

mån  Reg M 10 km (30.49)

Tis   Distans 12 km

ons  Intervall 12 x 200 m (31-33 sek)

tors  fm MM kort terräng 5 km (1:a)  em MM lång terräng 12 km (1:a)

fre  Jogg 20 min

Lör   ALJ-open Shhlm  10000 m bana   29.57 (7:a)

Sön  Distans 24 km ( 4.20-4,30)

Mån  Tennis 1 tim

Tis   Intervall 5 x 1000 m ( 3.00- 3.05) vila 1 min

ons  Tennis 1 tim

Tors Vila

Fre  15 km terräng (4.00)

Lör  jogg 20 min + stergingar

sön  Lidingöloppet 30 km 1.43.34  (21:a)

– Min pappa (Tage 81 år)  ringde häromveckan och sa ” tänk att snart fyller lillpojken min 55 år ” Jag tänkte vem menar han ? Sen kom jag på att det är ju jag!!

– 55 år känns tungt, På riktigt .

– Lotta Larsson har varit sjuk i hög feber flera dar. Då kom några kompisar förbi med soppa och Se&Hör till henne. Hur kan man bli glad när nån kommer med soppa ? Man vill ju ha pizza, godis eller nåt. Men soppa ?

– Här har ni ” Ödmjukhet, avslappning och självdistans” i en perfekt symbios. Hasse Castergren och LG54

– Mina X-cross glasögon funkar kanon härnere i Portugal.

– Igår körde vi 6 x 3 min med 1 min vila. (min grupp låg i 4.20 fart). Jag hann även med yoga, och funktionell styrka med Jose Nunez.

– Men lite lönnfet är jag fortfarande. Och fortfarande problem med huvudvärk nästan varje dag.

– Bäst just nu enligt Broder Anders: Löpformen inför Paris Marathon (3.19 ?)

– Bäst just nu enligt LG:- ” Lillpojken min 55 år” NOT ! 

 


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 29:e RW Blogginlägg


– Är i Portugal på Runners World löparvecka och skall testa att blogga från mobilen. Data-hackern och Avocado missbrukaren Jonas Lund har kopplat igång denna mobilblogg

– förra veckan var TSM , ultra och Rw100 här. Jonas Buud klippte 30 mil. Fru Zandra skötte barn och fick inte ihop så många mil som hon hade tänkt. Sorry Zandra.

– ” En vinnare ger aldrig upp” – ” den som ger upp vinner aldrig”

– förra veckan hade jag Hanna från Bräntbergsskolan (där jag drev fotbollsklasser) på PRAO. Hon skötte sig bra. Jag saknar mina elever från Bräntis. Härlig tid och skön sammanhållning.

– intervall-tips: variant på 1000 m intervaller ” 3 x 1000m i maratonfart + 2 x 1000m i milfart + 1x 1000 m i 3 km fart. Vila 1min på maratontusingarna- vila 2 min på miltusingarna.

– Veckans gäst hos Värvet: Peter Wahlbeck. Han sågade alla svenska ståuppare utom Schyffert. När Schyffert gjorde Christer Sjögren numret tyckte Wahlbeck att det var bland de roligaste han sett/hört. Kolla på youtube om ni vågar.

– mitt gamla Umeå IK har startat försäsongen bra. Kan bli intressant redan i år. Kul !

– mitt nuvarande Tyresö har match ikväll mot Linköping. Stark startelva och många i mycket bra form. Nu gäller det att spela ihop laget innan seriestart.

– läs ett kapitel Erik Niva per dag så känns livet enklare. – jag skall lära mig dansstegen till låten Begging med Anton Enwald. Det borde gå fort med min taktkänsla.

– David Bowie skulle jag vilja ”hänga med” några dar – Näst just nu enligt Broder Anders; Hästpojken och sin löpform

– bäst just enligt LG: David Bowie och kortet på mig och Naprapat Hasse


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 29:e RW Blogginlägg


– Är i Portugal på Runners World löparvecka och skall testa att blogga från mobilen. Data-hackern och Avocado missbrukaren Jonas Lund har kopplat igång denna mobilblogg

– förra veckan var TSM , ultra och Rw100 här. Jonas Buud klippte 30 mil. Fru Zandra skötte barn och fick inte ihop så många mil som hon hade tänkt. Sorry Zandra.

– ” En vinnare ger aldrig upp” – ” den som ger upp vinner aldrig”

– förra veckan hade jag Hanna från Bräntbergsskolan (där jag drev fotbollsklasser) på PRAO. Hon skötte sig bra. Jag saknar mina elever från Bräntis. Härlig tid och skön sammanhållning.

– intervall-tips: variant på 1000 m intervaller ” 3 x 1000m i maratonfart + 2 x 1000m i milfart + 1x 1000 m i 3 km fart. Vila 1min på maratontusingarna- vila 2 min på miltusingarna.

– Veckans gäst hos Värvet: Peter Wahlbeck. Han sågade alla svenska ståuppare utom Schyffert. När Schyffert gjorde Christer Sjögren numret tyckte Wahlbeck att det var bland de roligaste han sett/hört. Kolla på youtube om ni vågar.

– mitt gamla Umeå IK har startat försäsongen bra. Kan bli intressant redan i år. Kul !

– mitt nuvarande Tyresö har match ikväll mot Linköping. Stark startelva och många i mycket bra form. Nu gäller det att spela ihop laget innan seriestart.

– läs ett kapitel Erik Niva per dag så känns livet enklare. – jag skall lära mig dansstegen till låten Begging med Anton Enwald. Det borde gå fort med min taktkänsla.

– David Bowie skulle jag vilja ”hänga med” några dar – Näst just nu enligt Broder Anders; Hästpojken och sin löpform

– bäst just enligt LG: David Bowie och kortet på mig och Naprapat Hasse


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 28:e RW Blogginlägg


– Så här såg en 5 plus vecka ut på den tiden jag sprang på bra tider.

mån  Intervall på bana 15 x 400 m (65-66 sek) Vila 1 min

tis    Distans Gammliarundan 14 km ( 4.00-4.15 fart)

ons fm Distans i terräng 10-11 km (4.30)

ons em Intervall 10 x 1000 m (3.00.3.05) vila 1 min

tors  Distans Gammliarundan 14 km (4.00-4.15)

fre  lugn distans 30 min + 4-5 stegringslopp

lör   tävling 10 km el halvmaraton

sön Långpass 25-28 km (4.20-4.40) Totalt 110 km

– Jättekul fest igår då min chef Patrik Yderberg fyllde 50 år. Vi var 140 gäster på Tvålpalatset vid Mariatorget. 3 rätters middag, fritt dricka, sång av Blossom & Hasse på gitarr, grym rap av Robin och Elliot ”Golddiggaz”. Och jag höll ett tal till Pata.

Så här såg förra veckans 2 plus vecka ut träningsmässigt

mån Backe på löpband 12 x 1 min (13.1- 14.2 km fart) vila 30 sek + styrka bål och marklyft

tis  vila (ont i knät och hade ingen energi)

ons Cykelintervaller 3 x 10 min + styrka ben och lite överkropp

tors vila (hann ej eller hade ingen energi)

fre  cykel 40 min + bål och rörlighet

lör crosstrainer 90 min

sön Backe på löpband 12 x 75 sek 13-14 km) vila 45 sek + bål-ben

– Min kompis från Kil , PA Ottersten har grubblat mycket på varför svensk långlöpning är så mycket sämre än förr. Varför ? Vad tror ni läsare ?

– Maratonlöpningen med Åke ”Biten” Eriksson, Kjell-Erik Ståhl, Szalkai och Tommy Persson i spetsen samt massor av löpare under 2.20. Banlöpningen hade Mats Erixsson, Lars-Erik Nilsson, Jonny Danielsson och Jan Hagelbrand i spetsen och massor av löpare som gjorde under 30 min på 10000m och under 14.00 på 5000m. Magnus Bergman som kunde springa Lidingöloppet på 1.38 i sömnen. Det var otroligt bra kvalité och löparna tävlade flitigt. Nu känns det tunnare bland eliten och löparna springer färre tävlingar.

– Naturligtvis är Mustafa Muhamed vår stora stjärna och kan säkert komma ner på 2.10-2.11 på maraton. Vi har Erik Senorski och Olle Walleräng som är intressanta namn. Men jag vill ha fler som konkurrerar och gör bra tider.

– Snart Tottenham – Liverpool. Två formstarka lag med Bale och Suarez i hysterisk form. 

– Flera av Tyresö-spelarna är på Algarve-cup. Sverige blandar och ger i matcherna och får en riktig värdemätare mot USA på måndag. Ett USA där Christen Press gjort 4 mål på 4 landskamper. De spelare som är hemma har tränat bra med mycket fys och smålagsspel.

– Det totala intresset för löpningen är dock stort. Trail,Ultra,maraton och stadslopp växer fram överallt. Många skaffar bra utrustning och tar löpningen på allvar. Men spetsen är tunn. Jag kan också fundera runt alla dessa 12757 bloggar om träning/löpning som finns. Visst fyller det en funktion hos många. Men det retar mig att många skriver som dom är världstjärnor. Dom ger råd och tips till höger och vänster men börjar man syna så är det i många fall folk som tränar 2 ggr/veckan och knappt springer ett motionslopp.

– Nu har vi en riktig löparvecka nere i Portugal. Vi har Szalkai med sina TSM, vi har Rune Larsson med ett Ultra gäng och vi har en grupp som vi kallar RW100 (dom skall springa 100 km på 5 dar) Jonas Buud kommer hjälpa till med flera av grupperna och givetvis får en bra träningsvecka. Fru Zandra kommer plåga sig på bergspasset bland annat. Och deras barn kommer göra ett antal mil i löparbarnvagnen.

– Iker Casillas, målvakt i Real Madrid har en så vacker flickvän att man inte klarar av fokusera blicken ens. Hon är sportreporter. Tänk att få bli intervjuad av henne. Dock inte när jag gjort en ”Enqvistare” och skitit ner mina Nike gold fighter. Men annars så..

– Nu har jag sett 8 säsonger av  serien ”24”. (säsong 5-8 mellan dec 2112-mars 2013). CTU agenten Jack Bauer är en hjälte och precis som jag skulle vilja vara om jag vore agent. Men under alla dessa avsnitt har Jack inte ätit mat en enda gång ?! Han har haft sex 1 gång på 8 säsonger,men två minuter efter dom var klara så sköts hans flickvän av en krypskytt och dog i Jacks armar. Faan , det är nog inte så bra att vara agent ändå.

– Min dotter Malin är hemma efter 2 veckor som löpledare i Portugal tillsammans med legenden Nicke Berglund. Hon har hunnit med 22 mil egen träning , varav 5 bra kvalitetspass. Sista veckan hade hon sällskap av träningsnarkomanen Anna Jonsson. Nu skall hon tävla på 3000 m inomhus imorgon (10.30-10.40 är rimligt)

– Trummisen Peppe har fått finnar över hela kroppen. Han säger att det är medaljongsjuka ? Men det finns nog inte. Tvål och vatten, Peppe ! Tvål och vatten !

Bäst just nu enligt Broder Anders: priserna på löparskor i New York samt Saucony Virrata

Bäst just nu enligt LG: David Bowie ”The next day” samt Jack Bauer


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in

Mitt 27:e RW Blogginlägg


– Inte mycket att jubla över i träningsväg denna vecka. Två pass löpning( 5 x 1000m på 3.58-4.15) + ( backe 10 x 1 min) Två pass crossrainer+ 1 pass cykel 90 min + 2 crossfit styrkepass.

– Jag körde en ”LG 500″= 10 benböj 40 kg- 10 pushups-10 situps-10 enarmshantelryck vänster- 10 enarmshantel ryck höger x 10 varv . Det blir 500 reps . Det passet är jag nöjd med.

– ” Praise the lord, my time is coming”. The Hives äger fortfarande. Får man säga äger, när man snart är 55 år?

– Jag förundra fortfarande över hur många klär sig när dom springer. Folk är noga med klädsel på jobb, fritid och fest, men ser ut som fa… när dom skall löpa. Här kommer lite regler igen

RÄTT

1. alltid vita sockar

2. splitshorts används bara vid tävling och snabba pass

3. All träning skall ske i kläder av funktionsmtrl

4. Relevant reklam på över/underdel

5. Färgmatcha alltid över/underdel

6. Vindjackan skall vara utanför byxorna

FEL

1. Svarta eller grå sockar

2. för små splitshorts vid jogging eller lugn löpning

3. Träning i bomulls Tshirt

4. Reklam av typ ”Bempas måleri” på tränings Tshirten

5. Instoppad vindjacka i byxorna

– Snälla ni, försök lyssna och ta åt er. Jag lovar att ni springer fortare och känner er snyggare om ni följer mina råd.

– Uhrbom 2.27 och Szalkai 2.35 i Tokyo är bra.

– Har ni skaffat Erik Nivas ”Liven längs linjen” än. Ett måste för alla som gillar fotboll-idrott-bra språk- sköna anekdoter.

– I Värvet så blir Kristoffer Triumf själv intervjuad av Kristian Luuk. Mycket bra och intressant. Och vilken research han har gjort den gode Luuk.

– Tyresö fick bara 3-3 mot Örebro i träningsmatchen i torsdags. Ifjol gjorde dom 7-0 och 5-1 på Örebro. Visserigen hade vi några spelare borta men försvarspelet var svajigt och passningspelet slarvigt. Tony var ”inte glad” i halvtid. Men träningsmatch och tävlingsmatch är nåt annat.

– Magnus Bergman har haft några bra veckor med sitt älskade Milan. Jag trodde inte på Milan i år. Menoj vad dom tagit sig samman. Undrar om Magnus fört över lite Lidingölopps-träning på dem ?

– Malin är i Portugal med Springtime och är löpledare med Nicke Berglund. Dom har kört några pass med en Norsk elitklubb på bana.

– Johan Olsson åkte solo i 38 km och höll undan i den tunga sugande 5 milen i skid-VM. Oerhört starkt och stor idrott på många sätt.

– Bragdguldet är klart ! varsegod Johan. Förbered ett tacktal

– Dessutom älskar jag Petter Northug. 2 guld, 1 silver + många sköna kommentarer

– Bäst just nu enligt broder Anders: Paris Maraton + en New York resa på fredag

– Bäst just nu enligt LG: Filmen och musiken ”Searching for sugarman” + Erik Niva


Du måste vara inloggad för att kommentera. Logga in