Blogg

Mitt 312:e RW Blogginlägg


-All you need is love/Love is all you need(Beatles)

-Två veckor sen sist. Jobbat hårt, spelat in poddar och varit i Liverpool. Häng med så skall jag berätta.

-Förra måndagen åkte jag till Stockholm och spelade in fyra (4) nya avsnitt av CoachLG podden. På en dag!? Ni fattar att det finns kapacitet i denna smidiga kropp.

På plussidan:

-Kalle Dyall var en fin gäst. Vi pratade om kombinationen av dans, sång och träning. Hur han blev 3.a på VM i crossfit och nu även satsar på 200-400 m löpning. Dessutom sjunger och spelar musikaler.

-Martin Enholms karriär och övergången från elit till motionär. Hans syn på Sveriges löparframtid och hur roddmaskinen blivit hans kompis.

-Peppe Lindholm yrkestrummis, yogis och löpare. Kan löpning vara rock´n roll? Hur många jeans och tatueringar kan man ha. Vem var roligast att kompa av Kicki Danielsson, Dregen eller Tomas Anderson Wij?

-Fredrik Uhrbom om hans karriär, kollapsen på Finnkampen, den legendariska intervjun på Idrottsgalan, om när han ledde New York maraton, hur det är att vara Sveriges bästa hare samt hans träningstips.

-Ni fattar att det blir härlig lyssning framöver.

-Dessutom hade Szalkai fixat poddens första sponsor. Adidas Ultra boost var med i två avsnitt.

På minussidan:

-Planet från Umeå var försenat så jag hade 32 min från Arlanda till Alviks torg. Sprang som en galning genom vänthallarna och tog en taxi som körde som en bankrånare för att hinna. Under löpturen fick jag ont som fan i min opererade rygg (svällde upp och smärtade).Träningsmässigt en usel period av ovanstående själ. LG 3.0 som var på gång är nu LG 0.0

-Sen åkte jag med min son Mattias till Liverpool och såg Liverpool-Burnley 4-2 samt hade Beatles-tema med konsert på Cavern Club och bussrundtur till Penny Lane, Strawberry fields samt där grabbarna bodde. Pubbesök, filmkvällar, mycket fina samtal samt Liverpools bästa skivaffär (vinyler till kanonpris)

 

-Den gamle längdhopparen Peter Häggström startade ett klädmärke för att hylla sin gamla klubb IK Ymer som fyllde 100 år. Kläderna är av retromodell och fabriseras i Sjuhärad. Kläderna har fått mycket uppmärksamhet även utomlands. Här är en hood och mössa. Malin snodde mitt linne. Återkommer senare.

-Jag har blivit mildare med mitt sockerbehov och genomför regelbundet klassiska fruktstunder (eller ”fruitmoments” som jag sa när jag bodde i New York). Kombinationen fruktstund och kaffe från min Jura E6 måste vara porten till himmelriket.

-Många frågar efter mina kloka livscitat (jag körde 20 st i höstas) Ok för mina trognaste fans. Här kommer en till.

-Backyard Babies nya i guldvinyl. Dregen är 100%

-Camilla på Asics tyckte jag behövde muntras upp efter ryggproblemen så det ramlade in ett par svartröda Asics Metaride. Szacke hade varit i Tokyo och provsprungit dem. En härlig passform och en otrolig rullsula som gör det lättare att springa än att gå. Så fort jag är 100% skall dom testas på alla sätt. Och just ja, snygga som tusan till min Acne-jeans också.

-Internationella kvinnodagen har passerat. Herregud vad många fina kvinnor det finns i min omgivning

 

Veckans Hasse:

Ni har väl koll på era kalendrar och missade väl inte Fettisddag? Låter ju annars som en dag som passar de löpare som fuskat med träningen eller..? På mitt jobb på Region Västerbotten så bjöds det dagen till ära på semlor. De flesta nöjde sig med en men jag tyckte mig se en doktorand i form av den nyblivne bronsmedaljören från inomhus-SM, Robin Rohlén smyga in i kylen för att trycka två semlor på raken. ”Körde 8 x 1000 med 1 minuts vila på 3.00” försvarade han sig smaskandes (med grädde på näsan och florsocker runt munnen).Själv har jag nog ätit minst 10 semlor (hittills) i år. Har även försökt hålla uppe träningsdosen till att motsvara intaget =  ett bra tips! Så undviker ni att fettisdag utvecklas till fetonsdag, fettorsdag, fetfredag o.s.v…


Nu finns ett nytt fullspäckat nummer i din butik!

  • Kom igång! Så bygger du en grund för 2023
  • Vägen till framgång. Hitta ditt varför
  • De 14 bästa vinterskorna. Stor Guide
  • 7 perfekta pass för löpbandet
  • Ont i smalbenet? Det här kan vara orsaken
  • Möt Andreas Almgren
  • Är Backyard Ultra ett mytiskt Gladiatorspel – eller en motionform för alla?
Bli prenumerant
Blogg

Mitt 311:e RW Blogginlägg


There was a time when i was betting high / To many things to do before we die (Backyard Babies)

-Två veckor sen uppdatering. Livet kom emellan som man säger.

-Jag fick ett bakslag efter min ryggoperation och drabbades av en blödning i den fastsydda muskeln. Några dagars vila och kontroll hos doktor Patrik så var jag på banan igen. Innan detta hade jag genomfört 15 pass på cykel och en massa core.

-Lite problem igen med ryggen efter min vinterutbildningshelg i Hemavan med mina elever. Men nån dags vila så var jag på banan igen. Otroligt bra helg förresten. Eleverna grävde snöbivacker (vissa elever sov i dem på natten) Skidåkning , klädselgenomgång samt ledarskap. Fina elever som fick beröm av både hotellpersonal, bussförare och de i skidbacken. Och ryggbiffen på Hemavans fjällcenter fick en 6:a på en 5 gradig skala. Tack för det.

 

-Fortfarande mest cykelträning + 2 pass crosstrainer. Och styrka för ben och bål. Kan dock ej göra situps och ryggliggande övningar (det belastar såret och ärret. Fyra veckor till Portugal med Springtime och systrarna Kallur. Blir en kamp mot klockan för att kunna springa hyfsat. Imorgon blir det vattenlöpning och styrka.

-På måndag åker jag till Sthlm och spelar in fyra nya avsnitt av CoachLG-podden. Nästa söndag släpps avsnitt 6 med artisten Petter. Härligt avsnitt där vi pratar musik, träning, Så mycket bättre inspelningen och Petters favoritlåt bland annat. Avsnitt 7 blir med kultlöparen Fredrik Uhrbom som har varit en önskad gäst av mina lyssnare. I avsnitt 8 kommer Peppe Lindholm , yrkestrummis och rock´n roll löpare. Avsnitt 9 gästas av Martin Enholm som har svenska rekordet på 800 m inomhus på 1.45.91. Sen skall Kalle Dyall vara min gäst i avsnitt 10. Då pratar vi om hur man kan kombinera sång, musikal, dans och ändå vara 3:a på VM i crossfit. Finns där poddar finns. Förresten så har Anders Szalkai fixat en sponsor till kommande avsnitt av CoachLG. Hoppas det är Pet Sounds, Burmans Musik, röda Polly eller liknande. Teknikern Alex Sjöblom kommer avsluta varje avsnitt med mina favoritlåtar. Förra avsnittet var ”Alaska” med Maggie Rogers. Sen kommer Kacey Musgraves,Better Oblivion, Hurula, Steve Wynn och Julia Jacklin. Magiskt!

-Folk trodde jag var galen när jag berättade i förra avsnittet om när jag gjorde fiskpinnar och blodpudding i brödrosten åt mina barn när Lena var bortrest. Vänta bara tills anekdoten i  avsnittet med Petter. Då kanske jag åker i fängelse!

-Mina elever på Minervagymnasium fick göra en konståkningsuppvisning på idrotten medans jag gled omkring med min Jofa-hjälm från 1974 och såg cool ut.

-Frida Karlsson 19 år ! Ett guld+ ett silver+ett brons på VM. Sju segrar i Lidingöloppet och spel i div 2 i fotboll. Stark personlighet, skön i intervjuer och helt orädd. Herregud vilken stjärna. Och givetvis måste jag bocka det finaste jag kan till Terese Johaug, Tre guld och ett silver samt obesegrad på 12 raka lopp i år. Kom inte och snacka om doping mm. Hon har gjort det otroligt bra efter den hårda och långa avstängningen. Respekt. Sen har vi Ebba, Kalla, Maja D och Jonna från Umeå som kommer utvecklas ännu mer. Ljusa tider för svensk damskidåkning. Umeås egna turbotjej Moa Lundgren är glad igen efter segern i Lettland igår.

-Min vinylsamling är förmodligen hetast i Norrland. Jag har bara fantastiska plattor. Var jag än stoppar in handen i skivsamlingen så trillar det ut klassiker. Och alla mina skivor är i toppklass gällande skötsel mm. Inte ett fingeravtryck eller repa så långt ögat når. Min son skall få ärva hela samlingen plus min Linn-hifi anläggning. Det kommer förända hans liv.

-På fredag åker jag till Liverpool för sjunde gången. Denna gång med min son Mattias. Vi skall se Liverpool-Burnley. Åka på Beatles rundturen, lyssna på livemusic på Cavern Club, äta på Jamie Olivers restaurang, köpa skivor, shoppa kläder och umgås. Och försöka hinna med lite träning också.

-Två av mina favoritpoddar just nu är ”P3 musikdokumentär” som gör djuplodande reportage om en artist varje avsnitt. Intervjuer, musik och anekdoter. Grym resarch på alla sätt.  Samma gäller podcatsen ”Beatles album för album”. Där programledaren och två inbjudna gäster tar oss igenom varje Beatlesplatta låt för låt med kommentarer och historik.

-Team Ingebrigtsens träningsfilosofi funkar året om. Nu dominerar bröderna i inne EM. Dock blev mellanbrodern Filip diskad för att han trampade två steg innanför sargen. Men han blev knuffad av en motståndare så att han blev tvungen för att inte ramla? Lite bollkänsla borde domarna ha. Lillebror Jakob lär väl blåsa hem detta ganska lätt. Kul med 7.51 på Jonas Leanderson och att Kramer gick enkelt vidare.

-Malin kör på med 9:e veckan enligt deras filosofi. Hon ligger på 10-11 mil i veckan med en vilodag, ett långpass och flera pass 2.5mmol och 4 mmol trösklar. På söndag eftermiddagarna är det 15 x 200 m backe med fokus på teknik.

Veckans Hasse: Vad gör ni helgen 12-13 oktober? Inget inplanerat? Om det är så att ni har en lucka i kalendern så ska ni definitivt boka en resa upp till Umeå den helgen. Då kör vi årets terräng-SM på en suveränt fin gräsbana. En idé har grott i mitt huvud ett tag och jag har så smått planer på att sätta ihop det hela till en paketresa. Arbetsnamnet är: ”I LG.s fotspår”. Vi kan t.ex. besöka Burmans skivaffär, ta en busstur ut till LG:s myr för en guidad vandring (medtag stövlar), svänga förbi Godishuset på Mariedal och se deras Pollyhörna. Vi ska givetvis också kolla in terrängtävlingarna som avgörs bara ett stenkast från där LG bor. Köper man ett pluspaket i samband med bokning så kan vi göra så att dagen avslutas med ryggbiff och en förevisning av musikrummet i legendens boning.

Vad tror ni? Känns som ett klockrent koncept!


Blogg

Mitt 310:e RW Blogginlägg


”Big boss man, can´t you hear me when i call/ Well, you ain´t so big, you are just tall, thats all”(Hope Sandoval-Mercury Rev)

-Nu är livet lättare igen. 31 dar sen min ryggoperation. Jag jobbar, cyklar, kör core och har någorlunda bra hållning. Framtiden är ljus. Ärret under 4 veckor. Grymt läkkött.

-Veckans träning: cykel 40 min + cykel 50 min + cykel 60 min + cykel 5×4 min + cykel 20 x 1 min + vattenlöpning 14 x 90 sek (svinjobbigt) Plus massor med core.

-Fina vinyler som ramlat in. Long Ryders, Junios Meyvant, Mercury Rev och Paul Mc Cartney

-Kärleksvecka på Minervagymnasium. Alla har varit extra snälla och till och med en 60 årig, ryggopererad idrottslärare fick lite extra kärlek.

-Jag har planerat in ytterligare tre avsnitt i CoachLG podden (spelas in v 10 och har nu totalt 9 avsnitt i pipelinen. Dock utan några sponsorer ännu. Jo Runners World/Hasse Lodin och Springtime/Patrik Yderberg förstås)Kan inte  Alex& Sigge samt Filip& Fredrik dela med sig lite?

Avsnitt 7) Det blir med Martin Enholm (svenskt rekord på 800 m i 1.45.91) övergång från elit till motionär?

Avsnitt 8) Karl Dyall , dansare, sångare och bronsmedaljör på VM i crossfit. Hur kombinerar man träning med artistlivet?

Avsnitt 9) Peppe Lindholm, trummis, yogis och löpare. Kan löpning vara rock´n roll?

-Nästa vecka får man bita i. Måndag jobb vanlig dag – tisdag består av 23 utvecklingsamtal x 20 min – onsdag jobb vanlig dag – torsdag jobb vanlig dag samt Idrottsgalan på kvällen – fredag jobb vanlig dag samt resa till Hemavan(39 mil) med mina elever i kursen Idrott2 – Lördag och söndag består av snöbivackgrävning, skidåkning och andra uteaktiviteter samt en föreläsning i ledarskap samt hemresa (39 mil) Dessutom skall jag klämma in 5-6 träningpass x 90 min. Plus lite vinyllyssning och pussa på frun.

-Hemma-spa är det nya och heta hörde jag. Jag hittade en ansiktsmask från Origins i badrumsskåpet samt en hårinpackning som ger fukt och tjockt,långt hår. Massera in och på med Runners World buffen. Låt verka i 10 min och vips som ny!

-Jag älskar hemmagjorda semlor. Brukar klippa en till två stycken. Min kollega Herman tryckte i sig sju (7) stycken utan att blinka i söndags!?

-Snart blir det resa till Liverpool med min son. Vi skall se Liverpool-Burnley och äta buffé i Bill Shankleys loge. Vi skall åka Beatles rundturen och dricka öl på Cavern Club. Vi skall äta på Jamie Olivers restaurang och köpa vinyler på Liverpools hetaste skivaffär. Och prata om far&son grejer. Plus lite morgonträning förstås.

-Stäm av träningen då och då med Ed Eyestone testen.

-Tiden går för alla. Glasögon och frisyrer också. Här har ni LG 1979-2017-1981-1986

Veckans Hasse:

Ska man tävla och har ambitionen att springa fort så är det förknippat med en helt del smärta och plåga. Som löpare är det något man bara måste acceptera och vara beredd på. Men plågan kan ju även ta sig andra former som t.ex. illamående.Vi har då lämnat allt vad idrottsglamour heter när det handlar om att ”springa tills man spyr”. I klubben hade vi en junior, Micke Jonsson som alltid avslutade banpassen med en pizza i en papperskorg (om han hann).  Eller en annan junior, Elias Bjuhr vann P17 på terräng-SM 2010 och spydde sedan som en gris. Efter segerloppet skulle vi käka segermiddag på en kinarestaurang. Det enda han lyckades få ner var två skedar misosoppa innan det var dags att ratta Gustafsbergsbussen.. (som bonus kan ni se Elias lopp här i ett gammalt Youtubeklipp, han ser lite mör ut efteråt :  https://www.youtube.com/watch?v=lStCdGG9itk&t=4s  har ni ögonen med er ser ni även den färske svenske rekordhållaren Napoleon Solomon som 16-åring) Min egna favoritspya är från en landsvägsstafett där vi i IFK låg i täten. Jag skulle på min 4:e sträcka växla över till Peter Carlsson (3.47 på 1500). På sista kilometern kände jag hur frukosten gick runt som en torktumlare i magen och åkte hiss upp och ner i halsen. Precis när jag skulle lämna över stafettpinnen var det som att någon hade smällt av en champagnekork… men det var inte champagne som flödade… Peter som skulle ta över var smidig som en panter och hoppade vigt undan kaskadspyan och drog iväg på nästa sträcka. ”Det var det värsta vi sett här i Sävartrakten sedan 1808-1809 års krig” var kommentaren från speakern vid växlingen… Så kom ihåg våga bli trött och skäms inte för att visa det.


Blogg

Mitt 309:e RW Blogginlägg


-”Men jag vet när du håller i min hand/att dig äger ingen alls”(Joel Alme)

-Veckans träning: 6 pass cykel och core. Underbart

-Veckans läkning av ryggen: God

-Veckans kosthållning: Bra mat och dryck, 3 påsar Polly ( 1 gul och 2 röda)

-Jag har också kunnat jobba denna vecka. Och fick ett jättefint mottagande av elever och kolleger. Kändes bra i hjärtat. Jag har dock åkt hem på lunchen och vilat ryggen. Blir trött som fan av att stå och gå. Men nu bygger jag upp mig med cykel och core. Nästa steg blir vattenlöpning och crosstrainer.

-Innan min vecka med systrarna Kallur och Mustafa Mohamed måste jag kunna springa ordentligt. 6-13 april skall ryggen tåla löpning. 46 dagar kvar….

-Har även hunnit spela in 4 nya avsnitt i Coach LG podden. Tyvärr blev avsnitt 4 med fysiologen/testledaren Olof Södergård förstört pga tekniskt fel. Så det måste vi göra om senare. Imorgon bitti (sön 10/2) kommer avsnittet med Lars Södergård (29.43 0ch 2.19 på maran) Vi snackar olika träningsfilosofier som Lydiard, Daniels, Canova och Ingebrigtsens. Samt hur motionärer kan ha nytta av struktur. Vi pratar mängd-fart och LSD, samt cykelträning. Den 24/2 kommer avsnittet med Emma Lindblom där vi pratar kost och träning samt vad man bör ha i kylskåpet. Jag berättar även anekdoten när jag lagade fiskpinnar och blodpudding i brödrosten åt mina barn, när frugan var på kurs. Den 10 mars kommer så avsnittet med artisten Petter där vi pratar musik och träning. Om Petter får uppslag till texter mm under löprundor? Hans favoritlåt ? Så mycket bättre?  Här kommer även anekdoten när jag band min son Mattias och hans kompis med ett hopprep för att åka och lyssna på en stereo?! Alla avsnitt är mellan 28-40 min. Utom avsnittet med Petter som blir ca 60 min.

-Helv..e vad man tappar mycket vid inaktivitet. Jag låg i ryggläge ca 10-12 dar och gjorde inget fysiskt på ca 3 veckor. Första cykelpasset hade jag 162 i puls för att cykla 40 min med 75-80 i kadens på medelbelastning? Men idag på pass nr 6 kunde jag cykla 60 min med inlagt 4×4 min intervall i 90 kadens på tyngre belastning och hade 155 i puls. Det finns hopp.

-Maggie Rogers är en stjärna. Googla ”Maggie Rogers-Pharell”och ”Maggie Rogers – dance with some´body” .Otroligt bra.

-Intressant samling med udda rockgrupper-powerpop-garagerockgrupper. Coola gruppnamn och snygg liten box. ”All the young Droogs” heter den med anspelning på Mott the Hooples ”All the young dudes”

-Malin går som tåget med sin Team Ingebrigtsens träning. Snön och kylan har gjort att det blivit alla fartpass på löpband. Och vi har fått justera upplägget lite pga att det är svårt med dubbla pass/dag när hon jobbar heltid. Hon gjorde ett kombipass i förrgår enligt följande: 5000 m 2.5mmol tröskel på 19.30 min + 12 x 400 m (3.30 fart). Såg lätt ut. Ingebrigtesen-bröderna har varit på läger i 4 veckor nu och ser bra ut. Dom gör tävlingsdebut snart.

-Mina elever har gjort egna gruppdanser som slutredovisning i dansmomentet. Otroligt bra fantasi och kul att alla vågar visa upp sig. Allt från Saturday Night Fever till Drake. Om två veckor åker jag till Hemavan för vinterutbildning med en av mina klasser. Bygga snöbivack, åka skidor, klädsel, uteaktiviteter och ledarskap. Hoppas på bra väder. Återstår bada isvak under vecka 14.

-Liverpool har tappat lite på slutet med två 1-1 matcher mot medelsvårt motstånd. Vinst idag och vi leder ligan med 3 poäng. Vecka 11 och vecka 20 skall jag besöka Liverpool och Anfield och se LFC-Burnley samt LFC-Wolverhampton.

-Testa ett innetriathlon : 2 km roddmaskin+5 km cykel+ 3 km löpning utan vila- Totalt 10 km.

Veckans Hasse:

Alltså, våra löpträningar börjar mer och mer likna en Bellmanhistoria. Vi har ju fått hit 2.16-tysken Karsten, dessutom har vi också en snabb dansk som heter Rikki Frederiksen. Sköna killar som hamnat här uppe i snödrivan. På träningarna numera så är det dansken, tysken… och ja, det är väl Bellman som vi saknar? Språket är för det mesta engelska vilket ju ibland leder till språkförbistringar. Appropå språkförbistringar så jobbade jag tidigare i ett internationellt industriföretag där vi hade ett rätt stort utbyte med våra europeiska kollegor.  Bl.a. hade vi en engelsman som jobbade i ett av våra svenska projekt. Efter några dagar här i Umeå så rusade engelsmannen med stress i ögonen in till produktionschefens kontor och drog igen dörren ”I don’t get this! Explain to me:  why do you go around calling each other morons?!?”.   Produktionschefen fattade först ingenting förrän han kom på att det ju var den svenska hälsningsfrasen på morgonen han menade: ”morron”. Så go’morron! Alla löparmorons!


Blogg

Mitt 308:e RW Blogginlägg


”Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks/ För dig skall jag göra det tusen gånger om”  (Daniel Adams Ray)

-Veckans träning: ett pass (1) 40 min cykel + core

-Veckans läkning av ryggen: Mycket god på gränsen till utmärkt

-Veckans kosthållning: Bra mat , fruktstund 3 ggr samt 3 Pollypåsar

-Veckans sysselsättning: Förbereda fyra nya avsnitt av CoachLG podden, se fyra avsnitt True Detective, 16 avsnitt Modern Family, 2 tim/dag vinylstund, förbereda kommande skolaktiviteter, dammsugning och dammtorkning vid ett tillfälle, skrivit två träningsprogram samt tyckt synd om mig själv vid ca 30 min/dag

-Veckans skönaste: När Malin plockade bort metallklamrarna ur ryggen

-Veckans present: Den limiterade vinylen av Daniel Adams Rays nya IRL (I’d rather live)

-Malin går som tåget i sitt ”Team Ingebrigtsens” influerade träningsprogram. Mycket tröskelvarianter i både 2.5 mmol och 4 mmol belastning. Plus styrka som gjort hennes löpsteg ännu bättre.

-Garmin Fenix 5S plus är nog marknadens bästa klocka. Den gör allt utom att springa tusingar åt dig. Googla…

-Umeå har haft mellan minus 12 och minus 24 grader i 14 dar nu. Mina elever skall bada isvak vecka 14. Fortsätter detta kommer Nydalasjön vara bottenfryst eller ha åtminstone 120 cm is. Fru Lena har dock cyklat till och från jobbet 2 x 5 km varje dag. Heder

-Nästa blogginlägg skall ni få lite inside-information från kommande podinspelningar med artisten Petter, fd elitlöparen Lars Södergård, dietisten Emma Lindblom och fysiologen-testledaren Olof Södergård.

-Markus Larsson dundersågar Melodifestivalen vid fotknölarna redan efter första genrepet. Vad sägs om följande: ”Förra säsongen var en pärs. Vissa saker kan fortfarande få sansade människor att vakna mitt i natten och skrika av förtvivlan. Under sex veckor i fjol var Melodifestivalen inte ett tv-program. Det var ett ogenomtänkt och obegripligt klotterplank med konfettikanoner. Alla fjantiga idéer och sköna dumheter fick plats samtidigt. Allt var tillåtet, utom ett manus.Det borde inte vara några problem för SVT att överträffa förra årets kollaps. Att lägga en synål på marken och kliva över den är antagligen en svårare utmaning. De fyra programledarna behöver egentligen bara ställa sig framför kameran och säga ”knurp”. Det vore ungefär dubbelt så bra och roligt jämfört med totalsumman av fjolårets samtliga sex veckor.Vad kan egentligen gå fel?”

 Fruktstund är underskattat.

-Veckans vinyler Countryrock och pop från Italien!

Veckans Hasse: Fy tusan vilken kall januari. Det gäller att klä sig rejält på löprundan för att slippa frysa. Antar att ni alla springer i superunderställ av funktionsmaterial. Tro det eller ej men jag har fortfarande en grå långärmad Crafttröja från 1995 som jag fortfarande använder. Den håller passformen och är helt luktfri (nåja..). Anta att tröjan kostade 300 spänn och att jag har haft den i 24 år… Det blir sådär 12 kronor per år. Har jag sedan haft den i snitt 30 dagar per år så landar vi på 40 öre per pass! Här snackar vi investering! Superunderställ är framtidens pensionsfonder och kommer att ersätta allt vad värdepapper heter. Kom ihåg var ni läste det först!


Blogg

Mitt 307:e RW Blogginlägg


Take my hand, take my whole life too/For I can’t help falling in love with you” (Elvis)

 -Veckans träning: noll pass (0)

-Veckans läkning av ryggen: God, på gränsen till mycket god

-Veckans kosthållning: Bra mat och dryck. Dock 4 påsar Polly

-Veckans sysselsättning: Skriva halvmaraton artikel till Runners World nr 3, Skriva svar på ”Fråga Coachen”, Skriva två träningsprogram, sammanställa omdömen till mina elever, se säsong 1-2 The Office UK, se säsong 7-9 The Office US, se A star is born, spela vinylskivor, reflektera över framtiden.

-Elva häftklamrar i ryggen

-Imorgon (söndag) släpps avsnitt 3 i CoachLG podden. Gäst är fotbollstränaren Andre Jeglertz. Längd på avsnittet: 27 min 32 sek. Några citat ur podden –”Fotboll är en löpsport” och ”Träning skall inte vara ballonger, serpentiner och kladdkaka”.Vi hade ett bra snack och Andre förklarade varför löpningen var viktig för honom som coach också.

-Jag har hamnat i konflikt med mig själv angående min hygien. Man får ju aldrig ”tomduscha”, alltså duscha utan att ha gjort nåt fysiskt innan. Där minimikravet är 15 min jogging eller 25 situps+25 pushups. De tre första dygnen efter min operation duschade jag inte. Bara tvättade ansiktet, underlivet och borstade tänderna. Sen fick jag några övningar av sjukhusets sjukgymnast (spänna magen, lyfta höften,lätta squats, samt sträcka benet bakåt) Då omvandlade jag det till ett halvt pass. Så du kunde jag duscha varannan dag. Nu är mitt hår rent, min haka rakad och jag luktar som ett spädbarn igen.—

Veckans kärlek till Antonia, Camilla. Patrik och Pär. Pollyförrådet är fullt igen.

-Jag längtar tills jag får gå ut med min Country Levisjacka med pälsfoder igen. Och vinka åt grannarna.

-Jag längtar tills jag får svettas igen. Och bli sådär blank på hela kroppen så man kollar länge i   spegeln efteråt.

-Jag längtar tills jag får bli trött av ansträngning. Typ crosstrainer, armcykel, cykel och matrixmaskinen. 20 x 1 min med 30 sek vila

-Jag längtar tills jag kan springa igen. Lång backe 10x 90 sek, 5 x 4 min, 25 st 45-15

-Jag längtar till skolan och mina kolleger och elever. Och Guns luncher.

-I vår (9-11 mars) så är det Liverpool-Burnley 3 dagar med min son. Underbart roligt att visa Mattias allt som Liverpool har att erbjuda.

-I vår (11-13 maj) så blir det Liverpool-Wolverhampton 3 dagar med min kompis Håkan. Vår 7:e Liverpoolresa. Och kanske får fira guldet i Premier League

-I vår(6-13 april) så kör jag (förhoppningsvis) en vecka i Portugal med Springtime (Musse, systrarna Kallur, Carolina, Mommo, Micke, Hasse mfl. Kolla nedan.

-Vi fick ingen idrottsminister denna gång heller. Amanda Lind är kombinerad kulturminister (och lite idrott) Hon gillar att lajva, se vinterstudion och vill införa konstnärs och kulturbidraget igen?

-Alex Schulman sågade Fredrik Lindström i veckan och menade att han kommer undan med felaktigheter eftersom han är en ”auktoritet”. Lindström påstod att svenskar fokuserar på kvadratmeter yta när man köper bostad. Vilket inte görs i andra länder. Där inte bostadens storlek nämns i annonser enligt Lindström. Detta googlade Schuman och det visade sig att visst stod kvadratmeteryta mm i annonserna på bostäder utomlands. –  Det är nånting med det där, med en auktoritet som inte är en auktoritet som gör att jag blir superirriterad. Fredrik Lindström sitter i soffan och leker vetenskapsman. Det är babbel! Avslutar Schulman

-Therese Johaug! Respekt!  Åtta av åtta.

-Ebba Andersson! Respekt! På pallen 5 ggr

-Moa Lundgren och Frida Karlsson! Respekt! 3 guld på JVM-U23VM

-Knepig presskonferens inför helgens världscup i Ulricehamn. De svenska damerna är glada och avslappnade. De ser framemot helgen och VM med stora medaljhopp. Så långt är det underbart. Så blir det herrarnas tur och då handlar det om att dom hoppas det går hyfsat och jag gör mitt bästa. Och lägger krut på att spy galla på Anders Blomqvist. Jaja……

Veckans Hasse:

Så himla kul när satsningar lönar sig! Doroteakillen Patrik Wikström som tävlar för IFK Umeå är ett bra exempel. Helyllekille och svärmorsdröm som verkar kunna springa hur mycket som helst. Som bäst har det blivit 2.31 på maran och givetvis har då 2.30-gränsen hägrat…Efter jul satte han sig på ett plan ner till Kenya för 3 veckors hård träning på hög höjd. Första veckan innebar 24,5 mils löpning och hela 4150 höjdmeter. Andra veckan 14 mil och lite mer fart i passen. Grymt bra sparring på passen med drösvis av snabba löpare i träningsgruppen.  Sista veckan, nedtrappning och prepp inför hemresan som skulle gå via Dubai och Dubai marathon som en formtest. Som uppladdning för maran så avslutades Kenyvistelsen med en rejäl festmåltid: get (kanske inte den vanliga laddarmaten för en löpare).Loppet gick sedan av stapeln i fredags med start kl. 07:00 på morgonen. Flack bana, bra temperatur och Patrik var full av självförtroende. I jämn fart checkades kilometrarna av och låga 1.13 på första halvan följdes av höga 1.13 på andra halvan och katjing: 2.27.55 i mål – nytt PB! Om jag tittar i kristallkulan så tror jag att Patrik kan springa snabbare än så. Främst har han stora utvecklingsmöjligheter på de lite kortare distanserna som även kommer att hjälpa honom att ta nästa steg på maran. Förresten, är ni intresserade av Kenyansk träning? Läs ”Train hard win easy” av Sverigebekantingen och förre Spårvägenlöparen Toby Tanser. Fascinerande läsning och jäkligt inspirerande!