Blogg

Mitt 83:e RW Blogginlägg


– ”Jag är dom första kalla regnen. Jag är frosten där inget växer” (Kents nya singel)

– Vecka 2 i Portugal är snart till ända. Bra gäster och fint väder. Vi har tränat bra och varierat. Löpning, löpfys med Peppes syrra Sanna Hed (riktigt bra pass med en riktigt bra tjej) yoga, stretchklasser mm. Jag har skött min kost och träning ganska bra och är lite på g.

– Igår hade jag föreläsning om träning (löpning, träningslära och styrketräning) Det kändes bra och jag tror jag hittade bra nivå. Jag gillar verkligen föreläsningar och den kontakt man kan få med publiken. Oftast…

– Bergspasset klarade vi av idag. Jag tog mittengruppen på 10 km. Behagligt tempo och bra väder. Grabbarna Grus (Österlund, Fahlen, Bergstedt mfl) blåste 14 + 14 km i bergen på 4.08 in/km i snitt. Respekt!

– Jag poserar ofta i olika sociala medier (utan speciell övertalning) Här är jag och Bumblee Bee Bergstedt på muren. Jag är chefen och han är vice.

Team Nordmark heter en grupp på FB. Mikael skall springa Stockholm maraton med sin 5 åriga son. Sonen har en hjärnskada och måste ha en specialrullstol med stöd för nacke/rygg. Mikael är här och tränar förloppet och samlar in pengar till Team Nordmark. Han älskar min klädstil och som ni ser har han lärt sig mycket redan.

– Lars Södergårdh är en ny bloggare/löpare här på RW. Kolla hans senaste inlägg där han skriver bra om intrevaller på tid vs sträcka. Bra och tänkvärt

– Mina Asics utmanare trummar på. Malin har varit i Denver och sprungit tuffa pass 06.00 på mornarna. Hipster -David gillar naturella pass med flyt. Peter matar tusingar utan att blinka. Lena har varit i Portugal och kört massor av km. Och Gökay har lite skavanker och måste cykla en del.

– Ikväll är det panel-debatt med Runners World. Dr Eriksson skall svara på frågor om skador och jag skall svara på frågor om allt annat. Förra veckan hade vi bland annat ett mode-tema med Sofia Hedström och framtidens/dååtidens löpning med Jonas Lund som moderator och Kjell-Erik Ståhl satt i panelen. Ståhl trodde inte hans Svenska rekord på maraton på 2.10 kommer att slå. Kanske är Mikael Ekwall mannen att fixa det.

– Tyresö lyckades fokusera på fotbollen och slaktade det Österrikiska mästarlaget med 8-1 i cL kvarten. Marta 3 mål-Press 3 mål. Skönt med lite andrum för spelarna och Tony. 

– Umeå IK har snart alla spelare i full träning. Vi väntar på Jenny Hjolman bara. Medans jag varit i Portugal har min dotter Malin skött löp/snabbhetsträningen. Nu väntar cupmatch mot Piteå till helgen. Sen toppar vi formen lite innan serien startar 13 april (den dan fyller jag 56 år)

– Peppe Lindholm blev sjuk i Twar strax innan Portugalresan. Han deppar på hemmaplan men håller på att piggna till. Under tiden sträcktittar han på True Detective och laborerar med sitt skägg. Jag tror att han är kär i Anton Krupicha.

– Artisten Petter har skrivit en bok som heter ”16 rader”. Det betyder att det är 16 rader i versen innan refrängen kommer på en rap-låt. Jag skall testa att skriva en sån låt nån gång.

– Ny bra musik: War on drugs, Sophie Zelmani, Liars samt glädjande att hjälten från Jills veranda Doug Seegers kommer till Sverige i sommar.

– Jag saknar mina elever lite. Med Bräntis eleverna har vi SM kvartsfinal nästa vecka. Och mina Friidrottselever skall slipa form innan säsongen börjar.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Hammarby och träning flera dar i sträck

– Bäst just nu enligt LG: Glasskulor och sol


Nr 6 ute i butik nu!

Ur innehållet:

  • Sommar, sol och löpning! Smarta tips inför semesterträningen
  • Känn  in farten med enkelt test
  • 11  snabba skor i stort test
  • Frida Karlssons favoritpass
  • Så rehabtränar du Löparknät
  • Dopingreglerna ALLA ska ha koll på
  • Allt om löpningen på Friidrotts-VM
Bli prenumerant
Antal kommentarer: 1

LG Skoog

Tack Anders. Jag har ändrat formuleringen i inlägget. Och förstår hur du tänker. Jag hoppas att Mustafa Muhammed får till ett lyft och gör 2.10 också. Och 24 årige Ekwall (Mats Erixsson som tränare) måste vara en kandidat till såna tider.Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 82:a RW Blogginlägg


– ”Jag kan inte ens  gå utan din luft i mina lungor” (Kent)


– Fantastiskt fin vecka i Portugal. Jättebra ledare och trevliga gäster. Och som vi tränat… Löpning, yoga, Old school dance, HIIT, Crossfit, stretchpass, styrka och massa annat. Här är veckans ledare 

– Vi körde en lunchwod 6 dar av sju. Här är de enda som orkade sista dan.Stina, Naprapat -Hasse, Kingen och Britta. Jag känner mig stark som tusan.

– Fredrik Lindström var gäst i Värvet. Han känner sig vuxen nu. Det visade han genom att att ha färska tulpaner och godis i skål. Han berättade att rikssvenskan kommer från Nyköping. Världens vackraste ord var Sommaräng och världens fulaste ord var…… Det går inte att skriva ens. Det är oerhört fult.

– Kjell-Erik Ståhl har varit nere denna vecka som gäst och hade en intressant föreläsning. Han har sprungit 101 maratonlopp , varav 70 st under 2.20 tim !! Under en 12 månaders period sprang han 14 maror med en snitt-tid på 2.16.11 !!

– Här är jag helsponsrad och stencool. 

– Naprapat-Hasse är en älskad man av många. Han är snygg, långhårig och har byggt upp sin fysik. Han tror han är kung på squats (knäböj) Men kolla vad stel och kantigt det ser ut.

– Mina Asics adepter rusar på mot Stockholm Maraton. Allt flyter inte perfekt. Några småskavanker ochtidsbrist ställer till det ibland. Men jag känner mig lugn och vet att dom kommer fixa sina mål. Kolla in deras bloggar. Fina bilder och kloka ord.

– Tyresö ser ut att rädda klubben undan konkurs. Men hur har det kunnat gå så illa? Jag märkte ingenting när jag jobbade i föreningen. Champions League kvartfinal imorgon. Det är inte lätt för spelarna att koncentrera sig fullt på fotbollen. Och Tony Gustavsson har jobbat hårt nästan ensam. Dock är spelarna mycket proffsiga och kan nog fokusera imorgon.

– Jag hann se klart TV serien True detective innan jag åkte till Portugal. Fantastiskt bra serie. Dessutom kommer säsong två av fängelse serien Orange is the new black snart.

– Löpträningen härnere har präglats av variation. Långpass, kort intervall, långintervall, fartlek och mycket fokus på löptekniken. Jonas Buud sprang 28-29 mil förra veckan. När han springer i 3.20 min/km så bildas bara 1 mmol mjölksyra. Det är först på 3.00 min/km (20 km/h) han passerar gränsvärdet 4 mmol. Grymt bra!

– Ikväll kommer rapparen Petter till Portugla för att träna inför Brooklyn halvmaraton. Han skall desutom föreläsa och lära mig Hip-Hopens hemligheter.

– Mitt Hip- Hop namn är ”Big Dolla”

– Liverpool vinner med 6-3 mot Cardiff (Suarez 3 mål och 28 totalt) Om några månader åker jag till Liverpool och ser sista matchen i Premier League mot Newcastle. Kanske , kanske får vi fira stort. YNWA !

– Ny bra musik: War on drugs och Sophie Zelmanis nya

– Umeå IK trummar på och börjar få ordning på lagbygget. Fystester förra veckan som var riktigt bra. Såja!

– Bäst just nu enligt broder Anders:Träsk-tian (löptävling i skog och blötmyr) + filmen Grand Budapest Hotel samt långpass

– Bäst just nu enligt LG: Att jag är lite på G samt Pringles Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 81:a RW Blogginlägg


-” Om jag vore borta nu , så skulle jag gå hem”! (Hasse Wiktorssons svärfar)

Dag 1 på Training Camp Portugal. Morronjogg 30 min + rörlighet. Frukost. Kl 11.30 HIIT (high intensitive training) med sköna Charlote Wilk, Lunchwod med bästa gänget. Lunch, sol och snabbt iväg för att se Liverpool krossa Manchester United med 3-0. Löpskola med 35 motionärer, middag, mingel, jobba med min och Hasse Wiktorsson kommande Löparbok. Samt ett roligt samtal med Kjell-Erik Ståhl. Jäklar vilka historier denna man har.

– Charlotte Wijk är en cool tjej som hade en hög position på modeföretaget Odd Molly, men ville jobba med sport. Så hon slutade och började på Reebok/Adidas. Nu är hon ledare för oss i Springtime (Kettlebells, HIIT, och löpning) Men hon är kass på mode! Hon tror man skall vika upp tajtsen?? Tönt!

– Malin vann Västerbottens GP i löpning 2013. Pokal och 3000:-. Grattis min fina dotter!

– Min utsikt från hotellfönstret

– Konstnärinnan och fotbollsspelaren Alexandra Nilsson har tidigare målat Greta Garbo och Ingrid Bergman åt mig 1 x 1 m i metallicfärg. Igår levererade hon Håkan Hellström! Med ledorden : ”Livet börjar om varje dag. Varje sekund”!  Världsklass.

– Stefan på Burmans musik ville uppmärksamma kvinnorna på Kvinnodagen. Dessa båda grymma CD:s blev resultatet. 59 låtar och Ronnie Spector och Rachel Sweet på omslagen.

– Imorgon blir det yoga, cirkelgym och långintervaller. Samt lite solning. Mina ben är gråa? Jag har aldrig haft så taskig färg på kroppen. Ja jag vet att utseende inte är viktigt. Men vill ha gråa ben?

– På tal om usla priser på tävlingar i radio. Man fick en kylskåpsmagnet i nåt program. Mats Olsson hade hört ett program där man kunde vinna en fin disktrasa?  Disktrasa?

– Patrik Ekwall berättade usla historier från ”veckans garv”. Här är en: ” Jag beställde ett rum med tvättfat. Tvättfatet ser jag. Men var är rummet”??   Historiskt usel.

– Disktrasa??

– Jag skriver en lång artikel i nästa nummer av IKSUs medlemstidning. Den handlar om löpning och innehåller bland annat träningsprogram samt en intervju på mig. Meddelas endast på detta sätt.

– Fredrik Lindström sågade Fredrik och Filips podcast i ”fråga kultereliten”. Filip kommer inte förlåta honom om dom inte får en offentlig ursäkt.

– Bäst just nu enligt Broder Anders:  Träning 7 dar i rad. 

– Bäst just nu enligt LG: Portugal och att dom gråfärgade benen snart är bruna


Antal kommentarer: 1

Malin Bolte

Åhhh va kul då är jag lite med även i Portugal, härligt! Önskar jag var där på riktigt…:)Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 80:e RW Blogginlägg


 ”I been running with the devil, but i know his not my friend”! (Doug Seegers, i Jills veranda)

– Sportlovsveckan i Umeå är snart över. Uselt väder tills idag då solen kom fram. Jag saknar mina elever på Bräntbergsskolan lite grann. Ibland är man spuless på dom och längtar till loven. Men efter några dars ledighet saknar man dom.

– Träningsmässigt har veckan varit bra. Tre pass á 90 min på Crosstrainer + tre pass löpning (15 x 200 m + 15 x 1 min backe + 5 x 1000 m) samt styrka vid 4 av passen. Korta intervaller och backe klarar jag i ganska bra farter, men 1000 m intervallerna var ett bakslag. Jag klarade inte under 4 min på nån av loppen. Men på lördag blir det 2 veckor Runners World/Springtime training Camp i Portugal. Då skall trösklar och uthållighet förbättras. Samt solbrännan förstås. Jag springer fortare när jag fått bort den där blå/vita hudfärgen man får på vintern.

– Jills Veranda har varit en succe under de sista veckorna. I torsdags hade Jill Johnsson besök av Weeping Willows sångaren, Magnus Carlsson. Dom träffade en hemlös man som hette Doug Seegers. Och denne Doug knäckte både Jill och Magnus totalt med sin röst och gitarrspel. Det slutade med att han fick spela in sin egen makalösa låt ”Going down to the river” i Johnny Cash studio. Han satte sången på första försöket. Magisk. Kolla in på SVTplay genast.

– Dotter Malins överansträgning i höften försvann efter 5 dar rehab. Hon testade lite farter igår. 5000 m på 18.45, vila 4 min + 3000 m på 10.28 vila 4 min + 1000 m på 3.18 ! Helt ok va?

– Jag skrev om träning inför milen i senaste RW. Dessutom bifogade jag tre stycken 8 veckors-program för Sub 40, sub 50 och sub 60 min på milen. Tyvärr blev det några tryckfel som vi satt in en rättelse på. Sub 60 programmet var felfritt. Sub 50 vecka 1, dag 2: farterna skall vara 5.20-5.10-5.00-4.50-4.40-5.00 (INTE 5.40 på 5.e intervallen) Vecka 3, dag 3 och 4 skall distansfarterna vara 5.40 och 5.45 (INTE 6.40 och 6.45) Samt Sub 40 programmet så skall testloppet vara 5 km (INTE 6 km)  Förlåt !!!!! Jag var trött och sliten samt lessen och övergiven.

– Värvet hade bröderna Martin och Kristian Luuk som gäster. Kul som tusan att höra hur Martin hade varit avundsjuk på Kristians framgångar och ur dom hanterat detta.

– Umeå IK:s landslagsback gjorde comeback efter 10 månaders skadefrånvaro idag. Hon spelade 30 min och slog 13 passningar varav 12 till rätt adress. Hon vann 5 närkamper och förlorade en. Hon hade ett friläge efter en hörna där hon drog målvakten med fick felträff och skör utanför. Välkommen tillbaka! (Umeå IK slog Umeå södra med 3-0)

– Asics-utmanarna har fått sitt fjärde 4 veckorsprogram nu. Längre långpass, tröskel och backe är olika teman i innehållet. Dom är väldigt hängivna och duktiga. De bloggar ganska flitigt också. Alla har sin egen stil och kommer bli starka av denna resa.

– Mitt gamla Tyresö FF riskerar konkurs??!!  Jag märkte inget när jag lämnade i höstas. Men uteblivna sponsorer och dyrt läktarbygge är några av förklaringarna. Spelarna fick lön i januari , men inte i februari. Hoppas dom fixar detta och går vidare i Champions League.

– IFK Umeås starke man, Hasse Nilsson skall vara löpledare i Turkiet. Han kommer göra succe med sin enusiasm och pedagogiska förmåga. Men nu får vi hoppas att han lämnar sina minimala splitshorts hemma. I ledarkitet från Asics är det mera funktionella och moderiktiga löparshorts. Bara han fattar att han måste använda dem. Bröderna Berglund är också med som ledare. Där Tony står för lugn och struktur och Niklas tar hand om damerna.

– Många gamla historier om mig kommer fram då och då. Förra veckan frågade en flyktig bekant – ” Är det sant att du lurade din son och hans kompisar att du blivit knivstucken när dom kom från skolan?”  Ja, men det var länge sen och är preskriberat nu. Så här var det: Jag tejpade fast en Mora kniv med avbrutet blad på min bröstkorg, sen smetade jag ketchup runt om och la mig på golvet och spelade död när dom kom från skolan. Det blev en liten chock när dom öppnade dörren. Men jag klev upp nästan direkt och skrattade. Sen fikade vi och hade en fin eftermiddag. Bilden nedan är på min son och dotter dagen efter ”knivskämtet”. Dom ser normala ut va?

– Veckans skivfynd. (kolla in de två Sarah Bernard godbitarna från Nya konditioriet) jag åt bägge på 30 sekunder

– Kolla in Maraton-podden med Petra Månström. Denna vecka har hon Anders Szalkai som gäst. Szalkai har verkligen gjort avtryck i löpar Sverige. Han är ödmjuk, pedagogisk och väldigt hängiven. Hans TSM grupper och hans maratonprogram är verkligen en bra ide. Dock är han en usel snickare och att sköta sin trädgård. Han anställer folk som slår in minsta spik eller planterar några perenna växter. Under tiden bränner han av 1000 meters intervaller runt kvarteret. Han är cool, han ser cool ut och alla damer älskar honom.

– Hårinpackningen jag gjorde förra veckan funkade jättebra. Nu har jag tjockt självlockigt hår. Innan var det tunt och stripigt.

– Naprapat-Hasse och flickvännen Josefine Bring jobbar effektivt. Här stretchar Josefine samtidigt som hon borstar tänderna, sms:ar och ser på TV.

– Testa detta pass: 15 x 300 m (de första 5 loppen i milfart/vila 30 sek) (nästa 5 lopp i 5 km fart/vila 45 sek) ( de sista 5 loppen snabbare än 5 km fart/vila 1 min).

– Avsluta med en ”Lucky 7 Wod” som består av 7 pushups-7 situps-7 squats-7 mountainclimbers-7 ryggresningar-7 burpees-7 höftlyft. Så många varv du hinner på 7 minuter. Du kommer se ut som hundratusen dollar efteråt.

– Min son och sambon Linn håller på att rensa ut kläder och skor. Mattias har mer kläder och skor än Linn? Hur blev han så fåfäng?

– Bäst just nu enligt broder Anders: Storebror LG

– Bäst just nu enligt LG: Jills veranda och Portugal v 12-13Lämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 79:e RW Blogginlägg


– ” Hej jag heter Kenza och är bloggare. Varför är du här ? Vad är du känd för?”

(bloggerskan Kenza till Patrik Sjöberg vid Lets Dance upptaktsträff)

– Det är inte bra att fråga Patrik Sjöberg varför han är där och vad han är känd för. Jag har inga säkra uppgifter på vad Sjöberg svarade eller gjorde. Men det är inge bra….

– Jag fick äntligen tag på en gammal resegrammofon. En Philips 380 med bäde nät och batteridrift. Vilken glädje att kunna spela vinyl varsomhelst. Snygg som tusan är den också.

– Johan Wallerstein har en bra intervju med stjärntränaren Jama Aden i sin blogg. Jama Aden har bland annat OS mästaren på 1500 m Taoufik Mahklaki och Abdi Bile samt Abukaker Kaki i sitt 9 löpare stora stall. Han tycker att både Hälles Risak Dirshe och Johan Rogestedt har/hade grundförutsättningar för att vara i världseliten. Men tycker svenska tränare gör fel. Man måste jobba heltid med löparna och lära dom alla träningskomponenter, vila, taktik mm.

– Hoppas ni såg ”Jills veranda” i torsdags ? Gäst var Kristian Gidlund som tragiskt gick bort i cancer i sept 2013 endast 29 år gammal. Otroligt starkt när Jill och några av hennes Nashville kompisar gjorde en låt baserad på det brev Kristian skrev till sitt barn som han aldrig fick. Man var helt tom efteråt och hade svårt att sova. Min son Mattias är också 29 år. Kolla in Kristians sommarprat, Värvet intervjun och boken ”I kroppen min”.

– Veckans träning har varit hyfsad: sön croosfit LG 300 + 30 min distans + 18 x 45-15 ,mån crosstrainer 60 min + TRX, tis 15 x 200 m med Umeå IK + en crossfit wod LG300 , ons vila , tors crosstrainer 50 min , fre intervall  30 x ”30-10” 30 sek löp vila 10 sek och idag 90 min rosstrainer.

– Dotter Malin är i grym form. Men gick på lite för hårt i veckan. Lör: Långpass 28 km med 2 fartökningar, sön: distans 60 min mån: 18 x 200 m med UIK F17-19 sen direkt med några IKSU killar följande pass 1 x 1600 m i 3.40Min/fart +1x1400m i 3.35,+1x 1200 m i 3.30 fart+ 1x 1000 i 3.25 + 1 x 800 i 3.20 fart. Tis: Skulle vara farthållare åt Umeå IK:s A lag men då fick hon ont i höften och har tvingats vila/rehab ons-fre, Idag körde hon 2 tim crosstrainer. Men hon kommer springa fort på Premiär-milen samt Womans Health halvmaran.

– Njut av livet och älta inte så mycket.

– Jag vill uppmärksamma några kvinnor som bevarar sin skönhet fast dom närmar sig/passerat 50 år. Kolla hyn, kolla in gnistan i ögonen. Blossom och Kayo bidrar alltid med glädje och kvalitet på Springtimes Training Camps. Heder och respekt till er båda.

– Asics utmanarna är framme vid sin elfte träningsvecka efyer mina program. Dom är oerhört hängivna och villiga att lära sig. Alla har fått bra struktur och flyttat fram sina trösklar mm. Kul som tusan.

– Två veckor kvar till löparveckorna med Springtime/Runners World i Portugal. Veckoprogrammen är klara med många löpppass, styrkepass, rörlighet, gym, cirkelträning, löpteknik samt några danspass. Föreläsningar med mig, Kjell-Erik Ståhl, Petter, Niina Eriksson, Jonas Buud mfl. Samt lite kaffe och kladdkaka och disco på Nox!

– Nya vinyler i veckan. Frågor på det?

– Har också hunnit med att köra ett lätt intervallpass med några av mina adepter på Friidrottsgymnasiet där vi slipade på löptekniken på Jessica och Angelica. Såg bra ut. Nu har dom också fått sina träningsprogram för v 10-13 + styrka. På tisdag kör jag med dem följande pass: 8 x 800 m (600 m ”lugnt” + 200 m ”fort”) + crossfit LG300.

– Jag känner mig nervös och okoncentrerad inför Melodifestivalens ”Andra chansen”!

– Skoja bara, fattar ni väl. Usch!

– LG300 är : 50 pushups- 50 situps-50 squats-50 Kb sving-50 mountainclimbers-50 stående rodd= 300 reps  på tid.

– Jag skojade bara om andra chansen !!!!

– Är det töntigt/fåfängt att en 55 årig gubbe har smetat in håret med en fuktgivande hårinpackning?  OK. för jag har gjort det alldeles nyss. Man skall ha mössa på sig för då blir det bättre verkan. Det här tipset får ni av mig.

– Bäst just nu enligt broder Anders: Avgångsvederlag (i teorin) samt löpning före styrketräning

– Bäst just nu enligt LG: Wilko Johnson och fuktgivande hårinpackningarLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*

Blogg

Mitt 78:e RW Blogginlägg


– ”Walk on, walk on with hope in your heart. And You´ll never walk alone”(Liverpoolfansens sång på Anfield)


– Min bror Anders springer i alla trappor han hittar nu inför 50 km loppet med 4000 höjdmeter han skall köra till sommaren. 

– Såg ni Charlotte Kallas ögon vid målgången på 30 km idag? Så svarta, så svarta. Men vilket OS hon gjort! Ett guld och 2 silver samt gått rätt genom TV rutan vid varje intervju. Kul att hon hyllade sin sambo Andreas Svanebo också.

– Hyfsad vecka träningsmässigt: 3 löppass (200 m intervaller med UIK, Backe och lite distans) + 2 crosstrainerpass och styrka. Jag känner mig grymt stark nu. Men löpkonditionen är inte hundra. Jag ligger på 39-42 slag i pulsfall. Men snart så……

– Kolla vad snygg och cool Anna-Lena från Womens Health ser ut på bilden. Ni vet hon som gjorde 1000 burpees på 2 timmar.

– Gårdagens vinylköp hos Stefan Nilsson. Kul som tusan. Snart är det dags för träff nr 2 i vår herrklubb-musik.

– Ett av mina uppdrag är på Friidrottsgymnasiet i Umeå. Där skall jag skriva program och träna 4 löpare. Bland annat en väldigt talangfull fd fotbollstjej som heter Jessica Edlund. Hon gjorde 4.47 på 1500 m vid JSM förra helgen. Och Angelica Strandberg som har ett pers på 4.50 på 1500m. Vi skall jobba med deras löpteknik lite samt bygga grunden igen. Jessica drar upp axlar/armar när hon springer och Angelica har ett för långt steg. Eldsjälen Anna Jonsson har byggt upp dessa tjejer sista året och lärt dom grunderna.

– Jag kompletterade den kommande artikeln i Runners World om ”Träna för milen”. Jag bifogade 8 veckors-program för sub 40, sub 50 och sub 60 min på milen. De flesta frågor jag får handlar om träningsprogram och klara vissa tidsgränser.

– Löparveckorna i Portugal v 11-14 börjar vara helt klara. Själv är jag där vecka 12-13 och håller föreläsning och leder löppass. Hela RW redaktionen är med samt Jonas Buud, Peppe, Mikael Näslund, Andreas Bergstedt, Niina Eriksson, Sofia Hedström, Jenny Ström, Marie Blomme, Hasse Castegren, Sandra Andersson, Charlotte Wijk, Sanna Magnusson plus rapparen Petter och flera andra. Vi kommer ha hur kul som helst med största fokuset på allt som har med löpning att göra.

– Fin bild på mina sköna kolleger på Springtime. Alla tränar, alla är fåfänga som faan, alla äter sunt (skoja bara)

– Petra Månström har verkligen överraskat postivt på många sätt. Hon driver en populär blogg i SvD, hon tränar som en galning, skall släppa en löparbok i dagarna och har den roliga maratonpodden (kolla in avsnittet med Colting). Jag minns när hon följde med till Portugal för några år sen med några bloggkolleger. Då trodde jag inte mycket på henne. Men oj vad hon vuxit i mina ögon sen dess!

– På tal om löparböcker så kommer Anders Szalkais bok snart. Den kommer jag att skaffa. Anders har en skön filosofi om löpträning som stämmer mycket överens med min egen. Vi har ju löparkurser tillsammans 4-5 ggr/år. 

– På tal om löparböcker del 2. Jag och Hasse Wiktorsson kanske har nåt på gång under ledning av Hasse Lodin. Håll ögonen öppna.

– Har ni sett ”Yasso-testen”. I korta drag: man löper 10 x 800 m med 400 m joggvila. Den snitttid man har på dessa 800m lopp skall motsvara din troliga sluttid på maraton. Så har du ett snitt på 2.59 på dessa 800m lopp så skall du kunna springa en mara på 2.59. Ja, kanske!

– Umeå IK har haft en bra träningsvecka igen och möter Tyresö i en träningsmatch imorgon på Tyresövallen. Tyresö som slog Örebro med 5-0 i onsdags (3 mål av Christen Press på 30 min) Snart är Emma Berglund helt spelklar och Jenny Hjolman hoppas vi blir spelklar innan seriestart.

– Jag blev utfrågad av en kollega i veckan. ”LG är det sant att du lagade blodpudding och fiskpinnar i brödrosten när din fru var bortrest”? Ja, men jag hade ont om tid och det är länge sen. Jag har mognat sen dess!

– Mina elever är bra fortfarande. Dock innehåller läraryrket på högstadienivå en hel del fostran. Språkbruk, vad som är ditt och mitt, tidspassning mm. Men det mesta är bra. För mina fotbollsklasser jobbar vi med fysiken, första touchen och mycket spelövningar. Den 3 april spelar flickorna kvartsfinal i Skol SM mot Piteå. Killarna spelar kvartsfinal mot Prolympia. Vinnarna spelar semifinal i Stockholm och då lovade Tyresö-spelarna komma och stötta mina elever.

– Mina Asics-adepeter kör som tusan. Alla har hittat en bra rytm och förstår de olika träningsmodellerna bra. Skall bli kul att följa alla till Sthlm maraton.

– Jag ser tyvärr många löpare som lägger massor av pengar på snygga träningskläder med snålar med sina skor. Springer med utslitna skor utan dämpning eller passform. Värsta exemplet är en som sprang med ett par nio år gamla Nike Free med hål i på alla pass? Unna er två par skor som ni växla mellan. Gärna ett par lättare och ett par mängdskor.

– Jonas Colting lät sin tjej kissa genom tajtsen på Stockholm maraton för att inte tappa så mycket tid. Kolla in Coltings bok ”Den nakna hälsan”. Mycket tänkvärd. Men faan vad han retar folk ibland. Minns bara debatten runt Bragdguldet. Han är skön som vågar sticka ut hakan.

– Veckans bästa träningspass  6 x 1000 m. De första 800 m kontrollerat i milfart och de sista 200 m med en rejäl fartökning. Vila 90 sek.

– Veckans Wod: ”LG 300” ( 50 pushups+50 situps-50 squats+50 mountain-climbers+ 50 höftlyft+ 50 boxhopp) på tid

– Bäst just nu enligt broder Anders. Trappor och lätta skor

– Bäst just nu enligt LG: Flamin´ Groovies och semlorLämna kommentar

Fyll i formuläret nedan för att kommentera inlägget. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta*

*

*